Alta

KRONSTAD: Enebolig fra 2011 med fire soverom, to romslige bad og loftstue.

Gamleveien 6A , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 145 m²
Bruksareal 153 m²
Bruttoareal 167 m²
Tomt 622 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2011
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 1011
Energimerking C
FINN.no 244520841
Sist endret 25.01.2022 13:28
Prisantydning 4 300 000,-
Totalpris 4 421 492,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 421 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gamleveien 6A er en nyere enebolig beliggende i et rolig og barnevennlig område på Kronstad. Boligen går over to plan, og har en praktisk planløsning med gode romstørrelser. I første etasje finner man en romslig entré, ett soverom, stue og kjøkken, bod, bad/vaskerom samt separat wc. Oppe i andre etasje er det en romslig loftstue hvor man kan trekke seg tilbake. Videre er det tre soverom i samme etasje, bod og et bad med badekar. Boligen har utstrakt bruk av spot lights, gulvvarme i 1.etasje og for et godt inneklima er det balansert ventilasjonsanlegg.

Boligen har en en lun og solrik beliggenhet på Kronstad, med grense til friområde på baksiden av huset. Det er gode parkeringsmuligheter på tomten, og videre er det lagringsplass i en frittstående utebod.

Innhold

Planløsning
1.etasje: Kjøkken, stue, soverom, gang/vindfang, wc, bad og bod.
Loft: 3 soverom, loftstue, bad og bod.

Entré

Det er trapp opp til et takoverbygget inngangsparti. Gjennom en hvit ytterdør med kodelås kommer man inn i boligen. Vel inne blir man møtt av en romslig entré. Her inne er det et garderobeskap for å henge fra seg klær. Veggene er hvitmalte, og i taket er det spot lights. Fra entréen er det trapp opp til loftet.

Stue

Boligen har en trivelig stue med plass til sofa og tilhørende møblement. Man får naturlig lysinnslipp gjennom vindu på to vegger. Videre er det spot lights for å lyse opp rommet. For varme og hygge er det vedovn i rommet. Fra stuen er det utgang til en platt hvor sommerdager kan nytes.

Kjøkken

Kjøkkenet er tidsriktig, men hvite profilerte fronter. På en kjøkkenøy er det stekeovn og koketopp og flere skuffer. På den andre siden er det plass til to barkrakker. Overskapene er takhøye, og i innredningen er det integrert oppvaskmaskin. Fra kjøkkenet er det dør inn til bod. I sonen mot stuen er det plass til spisebord.

Bad

I hovedetasjen er det et kombinert bad og vaskerom. Rommet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett samt en innredning som har vask og godt med skapplass. Videre i rommet er det varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og utslagsvask. På gulvet er det belegg med varmekabler, og på vegger våtromsplater med flismønster.

I første etasje er det også et eget toalettrom.

Badet på loftet er av god størrelse og har mørkegrå belegg på gulvet, og flisplater på veggene. Av utstyr og sanitær er det badekar, vegghengt toalett, servant med overskap og ett høyskap.

TG2:
- Overflate vegger og himling: Overgang støtlist og våtromsplater er ikke fuget. Knekt stykke av våtromsplate bak badekar.
- Overflate gulv. Merker i gulbelegg hvor fontene til badekaret. Overgang sokkelflis til baderomsplaten er ikke fuget ihht monteringsanvisning. Sår/hakk i gulvbelegg på bad/vaskerom, samt kul på gulvbelegg i overgang gulv/vegg ved dusjkabinett
- Membran, tettesjiktet og sluk. Sår/hakk i gulvbelegg på bad/vaskerom, samt kul på gulvbelegg i overgang gulv/vegg ved dusjkabinett. Boret hull fra toalett 1. etg mot våtsonen. Ingen registrering på fukt målt med pigger. Boret hull fra soverom loft og mot våtsonen servant. Det var ikke mulig og bore hvor badekar er, for den våtsonen støter til yttervegg. Ingen registrering på fukt målt med pigger.

Uteareal

Boligen har en en lun og solrik beliggenhet på Kronstad. Det er opparbeidet tomt med plen, og innkjøring med grus og noe knust asfalt.

Soverom

I boligen er det fire soverom. Hovedsoverommet er i første etasje, og de tre andre på loftet. Mellom soverommene på loftet er det en praktisk loftstue. For oppbevaring er det bod i hver etasje, i tillegg til utebod.

Beliggenhet

Gamleveien 6A er ca. 6 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 1136023

Boligens areal

Primærrom: 145 kvm, Bruksareal: 153 kvm, Bruttoareal: 167 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom, gang/vf, wc og bad.

Loft:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 stk soverom, loftstue og bad.

Utebod:
Bruksareal: 13 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 622 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er bra med parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Fundament: Plate på mark. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Vegger: Bindingsverk av antatt 6" og 2" innforiger isolert antatt med mineralull.
Etasjeskille: Trebjelkelag/undergurt på A-takstol.
Takkonstruksjon: A-takstoler med Decra som primær tekking, isolert med mineralull etter byggetids forskrift.

Kald utebod:
Enkelt Fundamentert på Leca stein, med bjelkelag og bord gulv.
Vegger: 4" bindingsverk med vindsperre og utvendig liggende kledning.
Tak: Pulttak konstruksjon, med forskalingsplatt som taktro og antatt shingel som primærtekking.
Vindu og dør: Tolags vindu i tre karmer av ukjent årstall. Enkel bygget dør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 09.09.2011.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Elvebakken skole (1-7) og Kaiskuru nærmiljøsenter. På Kronstad er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Vedovn i stue. Varmekabler i oppholdsrom i 1. etasje. Elektriske panelovner på loft og gulvvarme på bad ifølge eier.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 20 222 pr. år
Beløpet gjelder for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 345 066 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 842 239 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

-Vinduer og ytterdører. TG 2 settes på krakkelerte foringer.

VÅTROM:
- Overflate vegger og himling: Overgang støtlist og våtromsplater er ikke fuget. Knekt stykke av våtromsplate bak badekar. Taklist med kneveggen på bad loft har fukt/kondens skadet etter bruk av badekar.
- Overflate gulv. Merker i gulv belegg hvor fontene til badekaret. Overgang sokkelflis til baderomsplaten er ikke fuget ihht monteringsanvisning. Sår/hakk i gulvbelegg på bad/vaskerom, samt kul på gulvbelegg i overgang gulv/vegg ved dusjkabinett
- Membran, tettesjiktet og sluk. Sår/hakk i gulvbelegg på bad/vaskerom, samt kul på gulvbelegg i overgang gulv/vegg ved dusjkabinett. Boret hull fra toalett 1. etg mot våtsonen. Ingen registrering på fukt målt med pigger. Boret hull fra soverom loft og mot våtsonen servant. Det var ikke mulig og bore hvor badekar er, for den våtsonen støter til yttervegg. Ingen registrering på fukt målt med pigger.

- Elektrisk anlegg og samsvarserklæring: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring. Det er en sikring mer enn kursfortegnelsen.

Diverse fra egenerklæring og takst:
- Eier opplyser at det har vært vannskade i boligen før han kjøpte boligen, hele 1. etg er gulvene byttet ut.
- Oppvaskmaskin kan stoppe under vask av og til.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Gamleveien 6A, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 1011 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.