Alta

Aronnes: Attraktiv 3-roms selveierleilighet med carport og bra intern beliggenhet.

Melbærveien 3 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Tomt 20 072 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2015
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 79
Energimerking D
FINN.no 244847716
Sist endret 25.01.2022 12:20
Prisantydning 3 290 000,-
Totalpris 3 381 242,-
Fellesutgifter 1 550,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 381 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Melbærveien 3 er en tiltalende 3-roms leilighet med en bra beliggenhet i første rekke i sameiet.

Leiligheten har et takoverbygget inngangsparti. Det er trappefri adkomst inn til en romslig entré med en praktisk skyvedørsgarderobe. Det er to soverom, hvorav det ene har garderobeskap. Kjøkken og stue er i åpen løsning, med utgang til balkong. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer, og vindu på to sider som gir naturlig lys inn i rommet. Videre er det flislagt bad og innvendig bod. For ytterligere lagring er det frittstående utebod i bakkant av carport. Det er gjennomgående lyse farge- og materialvalg. Boligen har balansert ventilasjon, og varmekabler i alle gulv bortsett fra bod.

Innhold

1. etasje: Gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken, bod.
Carport med utebod.

Entré

Leiligheten har et takoverbygget inngangsparti. Det er trappefri adkomst inn til en romslig gang i lyse og duse farger. For å henge fra seg klærne er det en stor og praktisk skyvedørsgarderobe i rommet.

Stue

Stue og kjøkken er i åpen løsning. I rommet er det god plass til sofa og TV. I tillegg til varmekabler i gulvet, er det  vedovn som gir god varme på kalde kvelder. Fra stuen er det utgang til terrasse.

Kjøkken

I leiligheten er det et romslig kjøkken. Det er godt med skap- og benkeplass, og god plass til spisebord i denne sonen. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter. Over kjøkkenbenken er det montert "Kitchen Board", og det er spot lighs under overskapene. Hvitevarer som kombi kjøle/fryseskap, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert i innredningen.

Bad

Det er kombinert bad- og vaskerom. I rommet er det vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, baderomsinnredning med skuffer og et speil med lys. Videre er det opplegg for vaskemaskin. Badet er flislagt, og det er varme i gulvet.

TG2: Membran, tettesjiktet og sluk. Tg2 settes på dokumentasjon på membranen.

Uteareal

Fra stue og kjøkken er det utgang til en vestvendt terrasse som er takoverbygget. Fellesarealer i sameiet består av plen, asfalterte gangveier og lekeapparater.

Soverom

Leiligheten har to soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse, og har garderobeskap for oppbevaring av klær. For ytterligere oppbevaring av utstyr er det en innvendig bod og frittstående sportsbod i bakkant av carport.

Beliggenhet

Melbærveien 3 ligger i landlige omgivelser, ca. 3 km fra Alta Sentrum. Fra leiligheten er det gangavstand til idrettspark, fotballbane og flotte turområder. Du kan også spenne på deg skiene hjemme og ta deg en tur i lysløypen som er like i nærheten av leiligheten. Det er kort vei til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 550 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer bygningsforsikring, godtgjørelse til styret i sameiet, utvendig drift og vedlikehold, snøbrøyting og sandstrøing, strøm til fellesanlegg.

Andel formue

7 113 pr. 31.12.2020

Sameie

Aronnes Hageby består av 66 leiligheter/seksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Ytre vedlikehold av eiendommen med bygninger, fellesarealer og fellesinstallasjoner er sameiets ansvar.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83439948
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2020 viser et overskudd på kr. 86 269,-. Egenkapital er kr. 442 331,- pr. 31.12.2020. Årsregnskap for 2020 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr under forutsetning av at andelseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Se ordensregler/vedtekter for mer info.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og gang.

Utebod:
Bruksareal: 6 m².

Carport:
Bruksareal: 13 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 20 072 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport som er like ved leiligheten.

Byggemåte

Fundamentert på plate på mark. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Vegger i bindingsverk antatt 8" og 2" innforing isolert etter byggetids forskrift.
Etasjeskille: Hulldekke.
Tak konstruksjonen: Pult takkonstruksjon antatt tekket med Sarnafil isolert etter byggetids forskrift.

Carport/Utebod:
Fundamentert på plate på mark. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser.
Vegger: Antatt 4" bindingsverk i kald bod. Carport ligger på drager og antatt 4" bærevegg panelt med utvendig liggende kledning.
Tak konstruksjon: Antatt selvbærende ståltakplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 21.01.2016.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til barnehage.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Ved utleie skal det meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom bortsett fra bod. Vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 702 pr. år
Beløpet gjelder for 2021. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 812 077 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 923 476 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aronnes hageby - boligområde Gnr. 32/79, planid: 20050054, gjelder. I tillegg gjelder detaljregulering for Skogmo Boligfelt, del 1, planid: 20120005.
Opplysninger fra Alta Kommune 07.01.2022.

Vi gjør oppmerksom på at naboeiendommen er ubebygd og det vil i fremtiden bygges boligblokker på denne eiendommen. Det er sendt ut nabovarsel på prosjektet "Skogmo". I nærområdet forøvrig er det planlagt flere større boligfelt med eneboliger og leiligheter.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1954/198-1/82  Jordskifte  
18.02.1954 
Grensegangssak
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere

1956/1361-3/82  Rettigheter iflg. skjøte  
21.12.1956 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere

1963/957-1/82  Erklæring/avtale  
04.10.1963 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver Aronnes Vannlag A/L
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei inn til sameiet. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Membran, tettesjiktet og sluk. Tg2 settes på dokumentasjon på membranen.

Diverse fra egenerklæringsskjema og takst:
- Har små feil på kjøkkenkran og baderomskran, men fult brukervennlig
- Det er påvist avvik i forhold til avrenning fra avløp.
- Noe treghet i handtaket på terrasse dør.
- Ventilering/lufting vurderes ikke som tilstrekkelig under inntrukket terrasse/balkong. Ikke vurdert fundamentet og terrassen pga tilkomst mye snø på tomt og rundt boligen.
- Det er ikke fremlagt dokumentasjon på innebygget sisterner for WC.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Melbærveien 3, 9514, Alta, Gnr. 32 bnr. 79 snr. 37 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0003

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.