Alta

BOSSEKOP: Innholdsrik enebolig i sentralt område. 2 bad og vaskerom renovert i 2020. Garasje

Idrettsveien 14 , 9513 Alta

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 186 m²
Bruksareal 215 m²
Tomt 787 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1962
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 971
Energimerking G
FINN.no 253773428
Sist endret 09.05.2022 13:34
Prisantydning 4 995 000,-
Totalpris 5 133 889,-

Beregnet totalkostnad

4 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 995 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 889,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 133 889,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Idrettsveien 14 er en innholdsrik enebolig som er plassert i et sentralt område, tett på Bossekop skole, idrettsanlegg, bensinstasjon og butikker.

Boligen har en stue av god størrelse med mulighet for møblering i flere soner. Fra stuen er det utgang til terrasse med takoverbygg, samt til en romslig hage. Videre i boligen er det kjellerstue med plass for sofa, treningsutstyr etc. I kjøkkenet er det plass for spisebord. Innredningen er av eldre dato. Utover dette er det to bad, og et separat vaskerom som alle er renovert i 2020. I kjelleren er det tre boder for lagring. Boligen har også i 2020 fått oppgradert vegger og flere tak innvendig, i tillegg til nye gulv med varme på soverommene og i kjellerstua. El-anlegg og rør er også renovert.

Det er parkeringsplass i garasje

Innhold

1. etasje: Kjøkken, stue, gang, bad, 2 soverom, vindfang
Underetasje: Kjellerstue, trapperom, bad, soverom
Kjeller: Vaskerom, 3 boder.

Entré

Boligen har et takoverbygget inngangsparti på ca. 8 kvm hvor det er plass til et kafésett. Vel inne har vindfanget hvitmalte vegger, med en mellomdør til øvrige rom.

Stue

Eneboligen har en romslig stue med mulighet for møblering i flere soner. I rommet er det gode vindusflater som supplerer bra med naturlig lys. Det er skyvedør fra stuen til en takoverbygget terrasse på ca. 12 kvm. I boligen er det også en kjellerstue med plass for sofa, treningsutstyr etc. Fra dette rommet er det utgang til terrasseplatting på ca. 30 kvm som er fra 2020.

Kjøkken

Kjøkkenet har en eldre todelt innredning. Komfyr og oppvaskmaskin er integrert. I rommet er det god plass for spisebord, og det er fint lysinnslipp fra vinduer mot gårdsplassen.

TG2:
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Innredningen er noe preget av elde og bruk, samt at noe innredning er demontert. Parkett på gulv.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er avvik: Ventilator av eldre type, som er tilkoblet luftekanal i pipe.

Bad

Det er to bad, og et separat vaskerom som alle er renovert i 2020. Begge bad har flislagt gulv, dusj, vegghengt toalett og moderne servantinnredninger. Vaskerommet er plassert i kjelleren. I en praktisk innredning med utslagsvask er det opplegg for vaskemaskin. I vaskerommet er det varmtvannstank på 300 liter.

TG2:
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Uteareal

Fra stue er det utgang til terrasse på ca. 12 kvm, med takoverbygg. Eiendommen har en romslig tomt på 787 kvm som er tilnærmet flat, hvor du kan nyte gode solforhold store deler av dagen.

Soverom

Boligen har tre (4) soverom, hvorav to er i hovedetasjen og en i underetasjen. I tillegg har kjellerstue tidligere blitt brukt som soverom 4. Det gjøres oppmerksom på at soverom 3 er betegnet som hobbyrom og soverom 4 som peissue i offentlige registre. Lagringsplass er i tre ulike kjellerboder.

Beliggenhet

Idrettsveien 14 ligger i et sentralt og etablert område i Bossekop, rett ved fotballbanen og Bossekop Skole. Til sentrum er det ca. 2 km. Det er kort vei til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 77337511

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
- Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert utifra alder, mer enn halvparten av forventet brukstid er
oppbrukt på selve taktekkingen. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.
- Utvendig > Nedløp og beslag: Det er påvist andre avvik. Renner og nedløp er preget av elde og bruk. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert fukt i taktro ved raftekasser, samt
istapper i takrenner som tyder på svak lufting kombinert med lite isolasjon i på kaldloft. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Avvikene som er målt er størst i stue.
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Pipa er innkledd i kjeller og på kjøkken.
Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Saltutslag i bod.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Det er avvik: Innredningen er noe preget av elde og bruk, samt at noe innredning er demontert. Parkett på gulv.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er avvik: Ventilator av eldre type, som er tilkoblet luftekanal i pipe.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er påvist andre avvik: Saltutslag registrert på grunnmur, ikke registrert fukt ved befaring målt med protymeter.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Begge bad og vaskerom er totalrenovert.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Rørleggerarbeid i forbindelse med totaltrenovering av badet og elektrikerarbeid i forbindelse med totalrenovering av badet. Renoveringen ble gjort i løpet av august 2019-desember 2020.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Fjerning av gammel sluk og avløp gjort som egeninnsats sammen med firma. Fornying og inspeksjon gjort av firma.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Regninger og bilder
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ikke nødvendig. Ingen utbygg men renovering av eksisterende rom.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Egeninnsats i å fjerne gammelt. Firma har innstallert nytt avløpssystem i 2020.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Det er ikke satt inn ny ovn etter oppussing. Den gamle ovnen var ikke i bruk på noen år da tidligere eier var på pleiehjem siden 2016.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Det har vært fukt i et punkt i taket i stua. Hullet i yttertaket er tettet, treverk er skiftet ut og nye takplater er montert.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Som beskrevet tidligere om takdekket.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Malingsarbeid, tetting av lite hull i yttertak over stua, bygging av ny platt bak huset.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hele el-anlegget er byttet ut og nye kurser satt inn.
13.1. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Hele
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja under arbeid med nytt el-system. Oljatank og sentralfyr er fjernet for mange år siden. (18+)
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Det foreligger en tilstandsrapport fra 2019 før oppussing startet.
Tilleggskommentar: Vil anbefale å fornye takdekket på den delen av taket der det er skifer.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 215 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, Trapperom, Bad, Soverom

Kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom

1. etasje:
Bruksareal: 129 m².
Primærrom: 129 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, Stue, Gang, Bad, Soverom, Soverom 2, Vindfang

Garasje (Byggeår 1980):
Bruksareal: 26 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 787 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering i garasje på 26kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Utvendig:
Boligen har taktekking med skifer og shingel. Takrenner og nedløp i plast. W-takstoler i tre, isolert på kaldloft med 10 cm mineralull og sydde matter. Vegger oppført av bindingsverk, med utvendig
liggende og stående kledning. Vinduer med 2 og 3 lags isolerglass i trekarmer, samt koblede vinduer i kjeller. Isolerte ytterdører og balkongsdør med glass, i trekarmer. Terrasse i impregnerte materialer med utgang fra stue på 12 kvm, med takoverbygg. Terrasse ved hovedinngang i impregnerte materialer på 8 kvm. Terrasseplatt ved utgang fra kjellerstue i impregnerte materialer på ca 30 kvm, ny fra
2020. Påbygd stue i 1980.

Innvendig:
Innvendige overflater med parkett og laminat på gulv, malte plater på vegger, samt malte plater i himling. Etasjeskiller med trebjelkelag. Tegelsteinspipe fra byggeår. Innvendige trapper i tre mellom etasjene.
Profilerte malte tredører.

Tekniske installasjoner:
Det ble etablert nytt "rør i rør" anlegg til badene og kjøkken i 2020. Avløpsrør i plast innvendig i boligen. Naturlig utlufting. Varmtvannstank på 300 l plassert på vaskerom, ny 2020. El anlegg av normalt omfang, som er renovert i 2020.

Tomteforhold:
Grunnmur i betong. Tilbygg på grunnmur i betong/søyler/dragere. Tomta framstår som tilnærmet flat.

Garasje:
Garasjen er fundamentert som gulv på grunn, noe sprekker i gulv registrert. Vegger som uisolert bindingsverk, med utvendig stående panel. Saltak konstruksjoner i tre tekket med stålplater. Takrenner i plast på en side. Vippeport i tre. Enkle dører og vinduer.

Oppgraderinger:
Det er gjennomgående nye innervegger i huset og nye takplater i flere rom. Nye gulv med varme på soverommene og i kjellerstua. Renovert rørsystem og renovert el med nytt skjult anlegg.
 
Diverse:
- Det ene hjørnet på garasjen går litt inn på naboeiendom gnr/bnr 27/147. Selger har ikke sjekket dette opp. Videre er soverom i underetasjen på byggetegninger datert 24/3-1962 betegnet som hobbyrom, og byggetegninger avviker noe fra dagens rombruk/inndeling. Dette er kjøpers risiko og ansvar.
- Kjellerstuen har tidligere vært brukt som et fjerde soverom, men det presiseres at det på bygningstegninger er godkjent som peisestue. Soverom 3 er registrert som hobbyrom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole som nærmest er på nabotomten, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming med panelovn og gulvvarme i en del rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 176 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 709 221 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 553 195 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 29.03.2022.

Eiendommen ligger i bestemmelses områdenavn [2
Delareal 787 m
KP Bestemmelse Hjemmel: byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Se mer i kommuneplan pkt. 2.5.3

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/2685-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
14.09.1977 
rettighetshaver:Knr:2012 Gnr:27 Bnr:1 Fnr:24  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1354

---

Rettigheter på 5403-27/658
Rettigheter i eiendomsrett
1980/2400-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
22.08.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:971

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Idrettsveien 14, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 971 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.