Alta

Alta Sentrum: 3-roms selveier med innglasset balkong og parkering i garasje. Varmtvann og oppvarming inkl.

Markveien 57 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

38%

eier sin egen bolig

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er gift

36%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 2 564 m² / Festet tomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 170
Energimerking C
FINN.no 251788270
Sist endret 15.08.2022 14:59
Prisantydning 4 250 000,-
Totalpris 4 365 269,-
Fellesutgifter 1 949,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 365 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Markveien 57 er en 3-roms leilighet med en plassering som har gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. Leiligheten er i 3.etasje, med adkomst via heis og en svalgang. Vel inne kommer man i en entré/gang med skyvedørsgarderobe. Stue og kjøkken er i åpen løsning. Kjøkkensonen er romslig, med god plass til spisebord. Fra rommet er det utgang til innglasset balkong. Videre er det flislagt bad, to soverom og innvendig bod.

Leiligheten har balansert ventilasjon. Strøm til oppvarming med vannbåren gulvvarme og varmtvann er inkl. i fellesutgiftene. I underetasje er det biloppstillingsplass.  Det er også en felles takterrasse med fantastisk utsikt.

Innhold

3.etasje: Stue, kjøkken, entre/gang, bad/vaskerom, 2 soverom og bod.

Entré

Via en overbygget svalgang kommer man inn i leiligheten. Her blir man møtt av en lys entré. For oppbevaring av klær er det skyvedørsgarderobe.

Stue

For en luftig og åpen romfølelse er stue og kjøkken samlet i ett rom. Her det god plass til sofa med tilhørende møblement. Veggene er hvitmalte. Gulvoverflater av parkett.

Kjøkken

Kjøkkenet har en hvit innredning med takoppforede overskap. Stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap er integrert i innredningen. I rommet er det god plass til spisebord.

Bad

Badet er i en tidløs stil med hvite veggfliser og sorte gulvfliser med gulvvarme. Rommet er et kombinert bad- og vaskerom. I rommet er det dusjhjørne med innfellbare glassdører. Videre er det servantinnredning, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. I taket er det spotlights.

Uteareal

Fra stuen er det utgang til innglasset balkong med utsikt bl.a. mot Haldetoppen. Utvendig felles uteområder, samt asfaltert innkjørsel til parkeringskjeller. Det er også en felles takterrasse med fantastisk utsikt mot Aronnes.

Soverom

I leiligheten er det to soverom. I begge rommene er det hvitmalte vegger. I hoved-soverommet er det en stor skyvedørsgarderobe, og i det andre rommet er det et frittstående garderobeskap.

Beliggenhet

Markveien 57 er sentralt plassert, på ytterkanten av Alta Sentrum. Fra leiligheten har du gangavstand til bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 949 pr. mnd.

Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- IF-avtalenr. SP0002220840
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Tomteleie/festeavgift.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Renhold av fellesarealer
- Strøm til oppvarming og til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Vann - og avløpsavgift
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.

Andel formue

14 228 pr. 31.12.2021

Sameie

Sameiets navn er Eierseksjonssameiet Markveien Terrasse. Sameiet består p.t. av 33 boligseksjoner (leiligheter) og 4 næringsseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I følge protokoll fra årsmøte 2021 og info fra forretningsfører har Alta Kommune godkjent endring av usolgt næringslokale til 4 leiligheter. Saken ble tatt opp i ekstraordinært årsmøte 03.06.2021. Reseksjoneringen ble godkjent.

Styret har arbeidet med følgende i 2020:
* 1 års befaring
* Serviceavtale sprinkleranlegg
* Ny brøyteavtale
* Kameraovervåking i parkeringskjeller
* Felles ladesystem for el-biler i parkeringskjeller
* Feilsøking-garasjeport
* Gjennomgang av bygg med Alta Brannvesen
* Pålagte kontrollrutiner
* Løpende behandling av styresaker

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP0002220840
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 35,-  renteutgiftene er kr. 80,- og annen formue er kr. 14.228,-. Alle tall hentet fra ligningen for 2021.

Årsregnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 253.717,-. Disponible midler pr 31.12.2020 utgjør kr. 468.260,-

Vedtekter / husordensregler

Kopi av vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt om det ikke er til ulempe for øvrige beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom. S-rom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 564 kvm, Eierform: Festet tomt
Festeavgiften justeres hvert 10. år eller ved overdragelse av eiendommen. Bortfester justerer ikke festeavgiften ved overdragelse av eierseksjon 14, men ved neste 10-årsjustering vil dette være i samsvar med gjeldende kommunestyrevedtak. Festeavgift betales gjennom felleskostnader.

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger med en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

UTVENDIG
Hovedsakelig beiset tre kledning med noe stenikledning. Vindu med 3 lag superenergi glass i fabrikkmalte tre karmer. Balkong i betong med inn glasset skyveglass.

INNVENDIG
Gulvoverflatene av parkett og fliser på bad/vaskerom. Innvendige vegger av malt glassfiberstrie og fliser på bad. Himling av dels malt gipsplater og dels malt hulldekke. Betongdekke mellom etasjen med oppforet tre konstruksjoner.

ETASJESKILLE
Betongdekke mellom etasjene med oppforet tre konstruksjoner

BYGGEGRUNN
Boligblokken er oppført på oppfylte grusmasser på antatt leirgrunn.

GRUNNMUR OG FUNDAMENTER
Grunnmur, såler og fundamenter av betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 24.06.2019.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2 km til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg og pantsettelse. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.

Oppvarming

Felles varmeanlegg i sameiet. Vannbåren varme i gulv som er tilkoblet fjernvarmeanlegg. Balansert ventilasjonsanlegg med forvarmet inn luft med veggmontert aggregat i boden.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 10 784 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. SJEKK!!

Offentlige planer

Detaljregulering for Markveien 57-59, planid: 20050034, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 08.03.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/377-3/82  Festekontrakt - vilkår  
02.02.1989 
festetid: 80 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:28 Bnr:170 Snr:1-45

ÅRLIG AVGIFT NOK 8,800
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Overført fra: 5403-28/170
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Markveien 57, 9510, Alta, Gnr. 28 bnr. 170 snr. 14 orgnr. 922993904 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0034

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.