Maze

Silis: Hytte med anneks og uthus - Nydelig beliggenhet på en høyde på sørenden av vannet

Hytte Silis , 9525 Maze

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 47 m²
Bruksareal 47 m²
Soverom 1
Byggeår 1976
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 1
FINN.no 253392601
Sist endret 08.09.2022 08:43
Prisantydning 1 650 000,-
Totalpris 1 703 894,-

Beregnet totalkostnad

1 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-)) 1 375,- (Gebyr til FEFO for overføring festerett) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 894,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 703 894,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Oppfyll hyttedrømmen! Partners Eiendomsmegling kan nå presentere en fritidseiendom ved sørenden av Silisvannet. Eiendommen ligger flott til på en høyde med nydelig utsikt over vannet. Her er det sol fra morgen til kveld. Bebyggelsen består av selve hytta, et anneks med stue og soverom, et uthus og utedo. Det er ca. 450 meter fra nærmeste P-plass og til hytta. Hytta elktrisk anlegg og belysning, men har ikke innlagt strøm. Det er kort vei til nærmeste tilkoblingspunkt. Vannhenting gjøres enkelt like nedenfor hytta. Det er kun ca. 100 meter til skuterløypa på Silisvannet. Her kan du nyte dagene, enten du liker skuterkjøring eller skituren, rypejakt, fiske, bærplukking, eller bare å slappe av.

Velkommen på visning!

Innhold

Hytte
BRA: Gang, soverom, stue og kjøkken: 47 kvm.
P-rom: Gang, soverom, stue og kjøkken: 47 kvm.

Anneks
BRA: Gang, soverom og stue: 23 kvm.
P-rom: Gang, soverom og stue: 23 kvm.

Uthus
BRA: Uthus: 7 kvm.

Utedo
BRA: Utedo: 2 kvm.

Utstyr

Selges med innredning. Alt av hvitevarer, møbler og inventar utenom 4 stk. kjøkkenstoler i hytta og to stoler i annekset medfølger i handelen. Eier opplyser at det er kjøpt nye 3-lags vinduer til hele hytta og terrassedør, foruten stuevinduet mot øst som er 3-lags og i god stand. Disse kan følge med kjøpet.

Standard

Hytta er bygget er 1976 og anneks er bygget i 1989. De fleste rom i hytte og anneks er malt/beiset de senere år. Hytta er ikke tilknyttet el. men det er lagt opp et strømnett som driftes av aggregat.  Dette er lagt opp av første hytte-eier, som er elektriker. Det er satt opp endel ny belysning de senere år. Hytta har ikke innlagt vann. Eier opplyser at det er kjøpt nye 3-lags vinduer til hele hytta og terrassedør, foruten stuevinduet mot øst som er 3-lags og i god stand. Disse kan følge med kjøpet. På  eiendommen er det også et uisolert uthus og en uisolert utedo. Se forøvrig tilstandsrapport fra Anticimex, datert 21.3.22.

Entré

I hovedhytta er det en stor og romslig gang. Her er det god plan for å henge av seg ytterklærne.

Stue

Stua er romslig med god plass for sofa og sitteplasser. I stua er det en vedovn som er praktisk plassert, like ved sofaen. Fargevalget er meget pent.

Stue 2

Annekset er innredet med en romslig gang, stue med kombiovn for ved/parafin og et soverom. På yttersiden er det en sørvendt terrasse med takoverbygg.

Kjøkken

Hytta har åpen kjøkkenløsning. Innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med kjøkkenarmatur i plast. Det er benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.Matlaging kan gjøres på en frittstående gasskomfyr. Det er en oljeovn/parafinovn på kjøkkenet. Ved siden av kjøkkenet er det plass for spisebord.

TG2:
-Ventilasjon: Ikke tilfredsstillende avtrekk. Det ikke er montert kjøkkenventilator. Tiltak må påregnes.
- Innredning: Benkeplatene har skader. Forholdet er av estetisk karakter.Benkeplater er ikke fuge mot vegg. Eventuelt vannsøl vil kunne renne mellom vegg
og benkeplate.
- Avløpsrør:  Avløpet fra vasken går gjennom gulvet og ut under hytta. Eksakt årsak er ukjent.
TG3:
- Overflater himling: Fuktskader rundt pipegjennomføring i himling er registrert. Det ble foretatt måling med pigg i himlingen. Det registreres fibermetning/høyt fuktinnhold. Eksakt årsak er ukjent, men lekkasje vurderes som en sannsynlig årsak. Strakstiltak bør iverksettes.Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Bad

TG2:
TG3:

Uteareal

Hytta ligger på en høyde med flott utsikt over Silisvannet. Området er naturtomt. Det er en platting i inngangspartiet til hytta og en terrasse med takoverbygg i inngangen til annekset.

Soverom

Det er ett stort soverom i hovedhytta. Rommet er innredet med vask og et nyere, moderne garderobeskap. Det er ett soverom i annekset. Sovesofaen i stuen på annekset medfølger, så her er det også soveplass.

Beliggenhet

Denne hytta ligger i sørvestenden av Silisvannet, like ved Suolojoka. Det er ca. 450 meter gange fra nærmeste P-plass ved riksveien. På sommerstid må man krysse Suolojoka. Tomten er meget solrik og med utsikt over Silisvannet.

Løpende kostnader

Hytta er tilknyttet Silis/Autsi hytteforening. Årlig medlemsskap pt. kr. 300,-.
Det er felles parkering for medlemmene i hytteforening, og privat brøytet parkering rett øst for hytten.  Dette adm av Tor E Alseen Privat brøyting ca. kr 700,- kr årlig i 2021

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86246748

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG 3:
- Overflater himling Fuktskader rundt pipegjennomføring i himling er registrert. Det ble foretatt måling med pigg i himlingen. Det registreres fibermetning/høyt fuktinnhold. Eksakt årsak er ukjent, men lekkasje vurderes som en sannsynlig årsak. Strakstiltak bør iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
- Loft/ Helhetsvurdering:  Det er ingen tilkomstmulighet til kaldtloftet. Bygningsdelen er ikke undersøkt. Ut i fra alder på yttertaket, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko. Det er observert synlige fuktakader i himling på Kjøkken, noe som kan tyde på funksjonssvikt i taktekkingen. Forholdet kan ha ført til skader på kaldloftet som ikke er oppdaget. For å danne seg et større bilde av tilstanden, bør det gjøres ytterligere undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000
- Skorsteiner inne i boligen:  Avstand mellom det uisolerte pipeløp og brennbart materiale er mindre enn 30cm, og tilfredstiller derfor ikke brannkrav. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
- Yttertak/ Helhetsvurdering:  Yttertaket er bare delvis inspisert pga. snø/isforhold. Symptomer på slitasje, elde er registrert. Deler av bygningens yttertak (med tettedetaljer) bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse. Det observeres stedvise lekkasjer fra takrenner. Det mangler takrenner og nedløp på store deler av hytta. Det registreres at pipen ikke tilfredstillerer anbefalt høyde over tak. TG3 er valgt på bakgrunn av observasjoner og at bygningsdelen har en alder som tyder på behov for tiltak. Strakstiltak bør iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
- Anneks/Annet:  Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm noe som kan føre til antenning av brennbart materiale når ildstedet brukes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

TG2:
-Ventilasjon:  Ikke tilfredsstillende avtrekk. Det ikke er montert kjøkkenventilator. Tiltak må påregnes.
- Innredning:  Benkeplatene har skader. Forholdet er av estetisk karakter. Benkeplater er ikke fuge mot vegg. Eventuelt vannsøl vil kunne renne mellom vegg og benkeplate.
- Avløpsrør:  Avløpet fra vasken går gjennom gulvet og ut under hytta. Eksakt årsak er ukjent.
- Annet:  Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i hytta.
- Fasader ink. kledning:  Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.
- Vinduer:  Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Et vindu i stue og et i gangen har synlige tegn på fukt. På de andre er det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Vannbord/beslag under enkelte vinduer har ikke tilstrekkelig fall. Dette fører til at vann blir værende på vannbordet/beslaget, og kan føre til fuktoppsug i vinduskarmen. Vannbordet viser tegn til slitasje.
- Dører Balkongdør i stue: Døren har utvendig slitasje og tegn til oppfukting. Tiltak må påregnes.
- Ytterdør/Balkongdør og enkelte vinduer er montert uten beslag i underkant. Forholdet bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse. Tiltak må påregnes.
- Drenering/ Helhetsvurdering:  Terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet snøforhold. Det observeres vannannsamling under hytta, som kan føre til økt fuktpåkjenning av bjelkelaget Ytterligere undersøkeler anbefales. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Anneks/ Frittstående byggverk:  Det observeres fuktmerker i to vinduer. Vannbord/beslag under vinduene har ikke tilstrekkelig fall. Dette fører til at vann blir værende på vannbordet/beslaget, og kan føre til fuktoppsug i vinduskarmen.
Det er ikke montert musesperre bak hjørnebord/i ytterhjørner. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Yttertaket er ikke inspisert pga. snø/isforhold. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

Ifølge tilstandsrapport fra Anticimex/ v. Frank Steinar Christoffersen den 21.03.22. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se rapporten for ytterligere informasjon. Den er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Takshingel på sov, ble festet etter at stormen høsten 2021 løsnet den nederste remsen mot sør. Samme tid ble en bit av den nederst remsen på anekset mot vest utbedret da en bit ble revet bort av samme stormen. Dette er gjort av fagperson.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Hytten er ikke tilknyttet el, men det er lagt opp et strømnett som driftes av aggregat. Dette er lagt opp av første hytte-eier, som er elektriker.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Hytten er ikke tilknyttet strømnett.
- Tilleggskommentar: Det er kjøpt nye 3-lags vinduer til hele hytten og terrassedør, foruten stuevinduet mot øst som er 3-lags og i god stand. Disse kan følge med kjøpet

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm hytte.

Hytte:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, stue og kjøkken.

Anneks:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom og stue.

Uthus:
Bruksareal: 7 m².

Utedo:
Bruksareal: 2 m².


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Kjør E45 ca. 5 mil mot Kautokeino. nærmeste parkering er på venstre side av veien ved en høyde etter Silisvannet. Herfra er det ca. 450 meter gange til hytta. Man kan også parkere på P-plass på venstre siden av veien ved enden av Silisvannet. Det er ikke bilvei til hytta. Vinterstid kan man kjøre skuter, gå eller gå på ski. Sommerstid kan man gå. Man må da krysse elva før hytta. Dagens eiere har brukt båt.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 1294 pr. år 2021. Neste regulering av festeavgift er i 2022. Forfallsdato er i mars/april. Bortfester er Finnmarkseiendommen (FEFO). Tomten er naturtomt.

Garasje / Parkering

Nei. Parkering gjøres på P-plasser ved E45.

Byggemåte

Hytte beliggende i Silis, Kautokeino kommune. Med frittstående bod, utedo og anneks. Hytte oppført i 1976 (ifølge eier), med påbygg. Fundamentert med påler på ukjent byggegrunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med asfaltpapp. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, med to og tre-lags glass. Peisovn i stue og parafinovn/oljeovn på kjøkken. Naturlig ventilasjon. Hytte på ett plan (samt kaldtloft) bestående av: 1. etasje:Gang, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra stue.
Hytta disponerer et anneks oppmålt til ca 23 m2, en utvendig bod oppmålt til ca 7 m2 og et utedo oppmålt til ca 2 m2.

Ifølge tilstandsrapport fra Anticimex/ v. Frank Steinar Christoffersen den 21.03.22. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se rapporten for ytterligere informasjon. Den er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Hytta er registrert tatt i bruk Det foreligger ikke godkjente byggetegninger for eiendommen. Opplysninger fra Kautokeino kommune den 06.03.2022.

Oppvarming

Ved og parafinfyring. I hytta er det vedovn i stue og en parafintank med utvendig dagtank ved kjøkkeninnredningen. I annekset er det en kombiovn for ved og parafin med utvendig dagtank.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 661 pr. år Kommunale avgifter årspris i 2022, Kr. 2.661,00 inkl. mva.Gjelder renovasjonsavgift hytte Kr. 2.661,00, inkl. 25% mva. Har kun renovasjonsavgift. Ingen eiendomsskatt i år 2022.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt på hytta for 2022, ifølge opplysninger fra Kautokeino Kommune den

Formuesverdi

Formuesverdi er kr. 94.665,- pr. 2020.

Regulering

Eiendommen  er regulert til hyttebebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsbestemmelser for Silisjavri hyttefelt Guovdageainnu Suohkan - Kautokeino Kommune, datert 19.9.88 og sist revidert 26.6.90 gjelder for området. Interessenter gjøres oppmerksom på at det i henhold til reguleringsplanens pkt. 4.  tillates kun to bygg på hver tomt. Utedo kan komme tillegg. På denne eiendommen er det 3 bygg samt utedo. Reguleringsplanen er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Det er ikke vei hytta. Det er ikke lagt inn vann og avløp. Hytta har utedo.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente pålegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Selges med innredning. Alt av hvitevarer, møbler og inventar utenom 4 stk. kjøkkenstoler i hytta og to stoler i annekset medfølger i handelen. Eier opplyser at det er kjøpt nye 3-lags vinduer til hele hytta og terrassedør, foruten stuevinduet mot øst som er 3-lags og i god stand. Disse kan følge med kjøpet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hytte Silis, 9525, Maze, Gnr. 12 bnr. 1 Fnr. 131 i Kautokeino kommune

Oppdragsnummer

89-22-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.