Alta

SAGA: Pen 3-roms leilighet med bra intern beliggenhet. Carport.

Sagali 16D , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er nyere enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 8 271 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 738
Energimerking D
FINN.no 257770472
Sist endret 18.05.2022 09:11
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 688 769,-
Fellesutgifter 1 000,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagali 16D er en nyere leilighet med alt på ett plan. Leiligheten ligger i 2.etasje og består av to soverom, bad/vaskerom, stue, kjøkken, bod samt innglasset balkong.

Leiligheten framstår å være i god stand, og har bra standard med bl.a. malte wall2paint veggplater og utstrakt bruk av spot lights. I oppholdsrommene er det varmekabler i gulvet. Det er parkeringsplass i carport. Leiligheten har ellers godt med lagringsplass, bl.a. i innvendig bod. For ytterligere lagring er det isolert og innredet sportsbod rett ved inngangen til leiligheten.

Sagali har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra.

Innhold

1.etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad, entré, bod.
Utvendig sportsbod.

Entré

Via fellestrapp og et takoverbygget og innglasset svalgang kommer man inn i leiligheten. Her blir man møtt av en hvitmalt entré med gardserobeskap.

Stue

Kjøkken og stue er i åpen løsning. Rommet får bra med lys inn gjennom vinduer på to motstående vegger. I stuen er det god plass til sofaløsning og tilhørende møblement. For oppvarming er det gulvvarme. Fra stuen er det skyvedør ut til innglasset balkong.

Kjøkken

I kjøkkensonen er det god plass til et spisebord. Innredningen har slette fronter og takoppforede overskap. I innredningen er det integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, ventilator og kjøle-/fryseskap. På kjøkkenet er det spotlights i taket.

Bad

I leiligheten er det kombinert bad- og vaskerom. Her er det belegg på gulvet og baderomsplater på vegger. I taket er det malte plater med spotlights. I rommet er det vegghengt toalett, innredning med servant og speil, dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Solen kan nytes på en sydvendt innglasset balkong. På fellesområdet er det lekeplass for barna.

Soverom

Det er 2  soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har blå vegger, og  har god plass til dobbelseng. I rommet er det skyvedørsgarderobe for oppbevaring av klær. Det andre soverommet har også skyvedørsgarderobe og er malt i fin blåfarge. For ytterligere lagring er det en innvendig bod og en utvendig isolert sportsbod.

Beliggenhet

Sagali 16D er ca. 7 km fra Alta Sentrum og 2,5 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Sagali har en bra beliggenhet for de som ønsker å bo tett på rekreasjonsområder. Skiløypen går like i nærheten av leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er ikke lange turen til Saga Skole, og her finner man en fotballbane.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1000 pr. mnd.
Vedtatt økning på kr. 100,-/pr. mnd. fra 01.06.2022
Felleskostnader inkluderer bygg- og styreansvarsforsikring, brøyting og sesongarbeid, felles strøm, vedlikehold, forefallende. Ingen kjente økninger i fellesutgift, men det kan vedtas økte utgifter ved årsmøtet som normalt avholdes på våren.

Sameie

Sameiets navn er Sagali, og består av 30 seksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Beboerne plikter å følge de husordensregler som til enhver tid er fastsatt, og er innforstått med at brudd på disse anses som brudd på sameiers forpliktelser overfor sameiet.

Sameiers bruk av bruksenheten og fellesarealene må ikke på en urimelig måte være til skade eller ulempe for andre sameiere. Fellesarealet må ikke nyttes slik at andre brukere unødig eller urimelig hindres i den bruk som er avtalt eller forutsatt.

Til sikkerhet for den enkelte sameiers riktige oppfyllelse av sameieavtalen gis sameiet tinglyst pantere for kr.10.000,- for 1 roms leiligheter, kr. 15.000,- for 2 roms leiligheter og kr. 20.000,- for 3 roms-leiligheter i hver enkelt seksjon. Panterett er uten opptrinnsrett og skal ha prioritet etter 85 % av lånetakst (avholdt etter forsikringsrådets regler).

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP1385587.5.1

Regnskap

Regnskapet for 2020 viser et overskudd på kr. 8215,-. Disponible midler pr. 31.12.2020 er kr. 96757,-. Se årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 76 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er hentet fra bygningstegninger og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 271 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i carport. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Bygningskonstruksjoner:
Yttervegger isolert. 250mm bindingsverksvegg med utvendig behandlet kledning fra MøreTre AS

Utvendige overflater:
Behandlet bordkledning på vegg og raftekasser. Malte plater i platefelt. Takflater med papp/listetekking.

Balkong / Terrasse:
Balkong / terrasse med betongplatting og rekkverk i glass. Balkong har innglassing.

Vinduer:
3-lags energiglass, hvitmalt ute- og inne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 19.11.2020.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til salg, utleie og pantsettelse. Utleie av leiligheten kan bare skje med styrets skriftlige godkjennelse som må foreligge før leietaker kan flytte inn i leiligheten. Samtykke til utleie kan ikke nektes uten saklig grunn. Se vedtekter for mer info.

Oppvarming

Oppvarming med gulvvarme i oppholdsrom. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 798 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021. Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år er på kr. 12 797,81 kr
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Nybygg har 3-års fritak fra eiendomsskatt, så kjøper må regne med at dette beløpet vil øke etterhvert.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 782 729 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 817 824 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Detaljregulering for Sagali, planid: 20050007, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 06.04.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/894333-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
18.10.2013 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Gjelder anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg, samt private vann- og avløpsledninger
Rettet fra pengeheftelse til servitutt etter tgl § 18, 20.01.2014, L.S.L.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/939109-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
13.10.2016 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Vederlagsfri rett til å utføre tiltak av allmen interesse på eiendommen, bl.a. anlegg og vedlikehold av kommunaltekniske anlegg.
Overført fra: 5403-38/738
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2146052-4/200  Reseksjonering  
24.02.2020 21:00 
snr: 34
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 135/3612
Fjerning av seksjon
Seksjon opprettet fra fellesareal
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sagali 16D, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 738 snr. 34, leilighetsnr. 201 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0043

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.