Tverrelvdalen

Tiltalende enebolig fra 2014 med godkjent leilighet. Innholdsrik eiendom på snaut 17 mål, med låve, uthus og uteplasser.

Romsdalveien 76 , 9537 Tverrelvdalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 204 m²
Bruksareal 210 m²
Tomt 16 915 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Etasje 1
Byggeår 2014
Gårdsnummer 34
Bruksnummer 178
Energimerking C
FINN.no 263874798
Sist endret 30.06.2022 13:38
Prisantydning 8 300 000,-
Totalpris 8 521 519,-

Beregnet totalkostnad

8 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 207 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 521 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Romsdalveien 76 A og B - en tiltalende enebolig fra 2014, hvor alt er samlet på ett plan, inkludert en godkjent 3-roms utleieleilighet med eget inngangsparti. Eiendommen på snaut 17 mål har en god beliggenhet i naturskjønne Tverrelvdalen. Utendørs er det gode sol- og utsiktsforhold, en fin hage, drivhus fra 2020 og mange gode uteplasser. Det parkering på gårdsplassen, som danner et tun sammen med eneboligen, et nyere uthus og en låve.

Innvendig har eneboligen pene overflater og en gjennomgående god standard. Eneboligen har et flott, velutstyrt spisekjøkken og en luftig stue med klebersteinsovn. Badet er utstyrt med massasjebadekar, i tillegg er det et kombinert vaskerom og grovkjøkken. Videre består eneboligen av kjølerom, samt entré og soverom med skyvedørsgarderobe.

Kort fortalt
- Tiltalende enebolig fra 2014.
- God og moderne standard.
- Godkjent, 3-roms utleieleilighet.
- Parkering på stor gårdsplass.
- Naturskjønn beliggenhet.
- Eiendom på hele 16 915 kvm.
- Scooterløyper rett i nærheten.
- Gode sol- og utsiktsforhold.
- Fin hage med drivhus fra 2020.
- Flere terrasser rundt eneboligen.
- Flott og velutstyrt spisekjøkken.
- Kjølerom og integrerte hvitevarer.
- Pen stue med klebersteinsovn.
- Bad med massasjebadekar.
- Praktisk vaskerom/grovkjøkken.
- Ekstra toalett i vaskerommet.
- Soverom med garderobe.
- Skyvedørsgarderobe i entré.
- Stor lagringsplass i uthus og låve.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Innhold

1. etasje - hovedbolig: Entré, kjøkken/spisestue, stue, 2 soverom, bod som i dag brukes som ekstra soverom, bad/wc, vaskerom/grovkjøkken, kjølerom og gang.
1. etasje - utleieleilighet: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom, bod og bad/wc/vaskerom. 
Låve: Verksted, vedbod og boder.
Uthus: 4 boder.
Annet: Kaldtloft og drivhus.

Entré

Fra gårdsplassen er det adkomst til eneboligen via en terrasse som har en grå ytterdør med glassfelt. Entreen innenfor gir et godt og riktig førsteinntrykk av eneboligen. Her kan yttertøyet ryddes unna i en stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Gulvet rett innenfor døren er hensiktsmessig flislagt, mens veggene er kledd i lysmalte panelplater. Det er en god, moderne standard fra 2014 her og i resten av boligen.

Stue

Stuen er et tiltalende og luftig oppholdsrom som får rikelig med dagslys. Det er store vindusflater ut mot hagen og en glassdør ut til den ene terrassen. En flott klebersteinsovn gir god varme og et fint blikkfang. Stuen er romslig og enkel å møblere med stort sofahjørne, lenestoler og tv-møblement. Laminatgulvet og lysmalte panelplater er videreført i stuen.

Kjøkken

Eneboligen har et stort og innbydende kjøkken. Rommet har store vindusflater og en skyvedør i glass ut til den hellebelagte terrassen. Foran vinduene er det god plass til et langbord. Rommet har enstavs laminatgulv og hvitmalte panelplater på veggene.

Det er en pen kjøkkeninnredning med rikelig av skapplass og fine arbeidsflater. Lyse profilfronter og vitrineskap er kombinert med mørke benkeplater i laminat. Innredningen er montert i to speilende seksjoner, med en stor kjøkkenøy i midten.

Øyen har nedfelt koketopp, og over er det en fritthengende ventilatorhette i børstet stål. Stekeovn og mikrobølgeovn er praktisk montert i et høyskap. Maten kan plasseres i et kjølerom med hyller. For øvrig har kjøkkenet underlimt oppvaskkum i stål og integrert oppvaskmaskin, samt stikkontakter, benkebelysning og kitchenboardplater over benken.
TG2: Ingen
TG3: Ingen

Bad

Eneboligen har bad og vaskerom, som begge er fra byggeåret. Badet er holdt i en delikat stil, med grå fliser på gulv og sokkel, samt hvite, flisemønstrede baderomsplater på veggene. Det er varmekabler i gulvet og naturlig lys fra et innsynsfritt vindu.

Her er det vegghengt toalett og et flott dusjbadekar med massasjedyser og skyvedører. Baderomsinnredningen har mørke trefronter og godt med oppbevaringsplass. Innredningen består av en bred skuffeseksjon med heldekkende dobbelservant, to matchende høyskap, samt et speil med lys og stikkontakt på sidene.

Vaskerom
Vaskerommet huser et ekstra toalett og har egen dør ut til adkomstterrassen. Det fungerer som et kombinert grovkjøkken og har en romslig innredning med hvite, slette fronter og mørke laminatbenkeplater. Dobbel skyllekum i stål med spyleslange er nedfelt i benken. Under benken er det opplegg for vaskemaskin og nisjer til vaskemaskin/tørketrommel. Gulv og sokkel er lagt med grå fliser, mens veggene har hvite, flisemønstrede baderomsplater.
- TG 2: Hoved bad, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen
- TG 2: Vaskerom, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen

Uteareal

Eneboligen ligger naturskjønt og rolig til i Tverrelvdalen, ved foten av Isberglia og på en tomt som måler hele 16 915 kvm. En gruset innkjørsel leder inn til eiendommen og munner ut i en gårdsplass. Enebolig, uthus og låve ligger rundt gårdsplassen og danner et oversiktlig tun. Eiendommen er solrik og har gode utsiktsforhold. Ellers er tomten opparbeidet med flere terrasser, samt en fin hage med gressplen og prydvekster.

I hagen ble det satt opp et stort drivhus i 2020. Drivhuset måler 11 kvm, har betongdekke, samt plantebenk og godt med hyller. En bekk renner gjennom hagen og det er bygd bro over. På motsatt side er det satt opp lekestue og huskestativ.

Rundt eneboligen ligger det flere terrasser. Fra kjøkkenet er det utgang til en markterrasse som er perfekt for grillmiddager. Terrassen går over to nivåer, der det øverste er overbygd og det nederste har arbeidsbenk og en skjermende støttemur. Her er det utelys, samt dekke med varmekabler og betongheller. Ved siden av ligger det en smal platting som går rundt til den lune adkomstterrassen. I tillegg har stuen og ett soverom utgang til en terrasse skjermet av levegger.

Soverom

Eneboligen har tre pene soverom av god størrelse. Et av rommene er registrert som bod i tegningene til Alta kommune og det er ikke søkt om bruksendring. Alle har hver sin skyvedørsgarderobe og plass til dobbeltseng. Hovedsoverommet er malt i en dyp petrolfarge og har utgang til terrasse, mens de to andre rommene er holdt i lyse farger. Eiendommen har rikelig med lagringsplass på låven, kaldtloft og i uthuset. Uthuset er laftet, sto nytt i 2012 og består av fire boder. Låven er på sin side fra rundt 1955 og klar for renovering. Her er det i dag verksted og lagringsarealer.

Soverom 2


Utleieleilighet.
Eneboligen er tilbygd med en leilighet som er godkjent for utleie og kan gi familien en hyggelig ekstrainntekt. Leiligheten har et samlet areal på ca. 67 kvm og egen terrasse med inngangsparti. Terrassen går langs to sider av leiligheten, har trapper ned til tomten og en markise for solskjerming. Innvendig er det entré, to soverom, bod, bad, stue og kjøkken. Leiligheten har allerede en leieboer som gjerne vil fortsett og leie leiligheten, leieboer betaler 9 500 kr, ikke inkl. strøm. 3 mnd. oppsigelse.

Stuen er luftig og stilren. Her er det store vindusflater og en glassdør ut til terrassen. Rommet har varmepumpe og naturligvis god plass til tv- og sofaløsning. Gulvet er lagt med enstavs laminat, mens veggene er malt i hvitt og grått. Kjøkkenet ligger i eget rom, med vegger malt i gammelrosa og plass til spisebord foran vinduet.

Selve kjøkkeninnredningen ligger i sin egen krok og er montert i en funksjonell U-form som utnytter plassen godt. Innredningen har hvite profilfronter, vitrineskap og grå laminatbenkeplater. Oppvaskkum i stål er nedfelt i benken, og veggen bak er beskyttet med kitchenboardplater. Også her er stekeovn og mikrobølgeovn praktisk montert i et høyskap. For øvrig har kjøkkenet integrert koketopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.

Badet i leiligheten har grå fliser på gulv og sokkel, samt vegger kledd i hvite baderomsplater med mønster. Rommet har gulvvarme, frittstående toalett, opplegg for vaskemaskin, samt et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Ellers har badet vegghylle, en sort skuffeseksjon med heldekkende servant og et speil.
- TG 2: Bad utleiedel, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen

Beliggenhet

Romsdalsveien 76 er i Tverrelvdalen, ca. 15 km fra Alta Sentrum og 10 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Det er nærhet til scooterløype, skiløype, og ikke lange turen til akebakke med grillstue.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 2: Byggegrunn, fundamenter og grunnmur: Byggegrunn er ikke kjent.
- TG 2: Hoved bad, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen
- TG 2: Vaskerom, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen
- TG 2: Bad utleiedel, gulv: : Membranen er fra ca. 2014. Ovennevnte vurderingspunkter er undersøkt uten at det er funnet nevneverdige avvik i forhold til det som kan forventes ut i fra alderen
- TG 2 Garasje - uthus: Fjøs/uthus: Det er påvist tildels store sprekkdannelser og skjevheter som følge av setningskade. Fundamentert på lettklinkerblokker lagt på bakken med dragere som bæring, på grunn av konstruksjon vil uthuset være utsatt for telehiv.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Takplater på fjøs er skiftet, deler av gulv støpt nytt nede i fjøs,2 vinduer satt inn nede i fjøs. Oppe i fjøs satt om 1 lite og 1 stort vindu samt verandadør og laget utvendig liten terasse. Bygd 1 rom oppe i fjøsen, laget låvebru samt delvis isolert nede i fjøs. På boligen er trapp og terrasse førstørret av eier. Stabbur er 2 stabbur som er kjøpt ferdig og bygd sammen til 1

Boligens areal

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 210 kvm

1. etasje hoveddel:
Bruksareal: 143 m².
Primærrom: 140 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entre/hall, kjøkken/spisestue, stue, 2 soverom, vaskerom/grovkjøkken, gang og bad.

1. etasje utleiedel:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.

S-ROM:
Hovedel: Kjølerom
Utleiedel: Bod
Fjøs uthus: Verksted , vedbod og boder
Uthus: 4 boder
Drivhus: Drivhus
Sum: 170 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 16 915 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen har en stor gårdsplass med parkering til mange biler. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser. Boligen har veirett over 5403-34/251

Byggemåte

Utvendig: Isolert ringmurelement med armert betongkjerne kledd utvendig med sementbasert plater,Ytterveggkonstruksjon som isolert bindingsverk kledd med liggende trepanel.Saltak av tre med taksteinplater som taktekking , beslag og takrenner i plasifisert stål.

Innvendig: Innvendige vegger med malte plater og respatex
Himlinger: malte trefiberplater
Gulv med fliser og laminat

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 10.11.2014

Barnehage / skole i området

Nærhet til Tverrelvdalen barne- og ungdomsskole. Det er ca. 13 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler i baderomsgulvene. I hovedstuen er det vedfyring. Stuen i leiligheten har varmepumpe. Sikringsskapet har automatsikringer. Det er et balansert ventilasjonsanlegg med avtrekk fra bad og kjøkken, samt tilluft til oppholdsrom.

Ventilasjonsaggregatet er plassert på vaskerommet, hvor det også er stor varmtvannsbereder, enhet for sentralstøvsuger og aggregat for kjølerom. Leiligheten har egen varmtvannsbereder. Eiendommen er tilknyttet det offentlige vannettet, men har privat avløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 225,62 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021. Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år er på kr. 17 880,80

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 680 358 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 449 289 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, id 20170001. Hensyn Landbruk. LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag ,Nåværende.

Konsesjon / Odel

Det er må sendes inn egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1957/432-1/82  Jordskifte  
29.04.1957 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1979/2856-1/82  Bestemmelse om veg  
10.10.1979 
 rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:34 Bnr:288  
Bestemmelse om vann/kloakkledning

2004/3030-1/82  Bestemmelse om veg  
20.09.2004 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:34 Bnr:288  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann, men privat avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Romsdalveien 76, 9537, Tverrelvdalen, Gnr. 34 bnr. 178 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.