Alta

APANES: 4-roms rekkehusleilighet over to plan, med god standard, flott sjøutsikt og 3 uteplasser.

Apanesveien 87 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 119 m²
Bruksareal 123 m²
Tomt 2 594 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 544
Energimerking D
FINN.no 261877961
Sist endret 23.09.2022 12:07
Prisantydning 2 990 000,-
Totalpris 3 474 260,-
Fellesutgifter 8 353,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) 470 751,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 460 751,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 474 260,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Apanesveien 87 er en flott, moderne og meget velholdt 4-roms rekkehusleilighet med innholdsrik planløsning over to plan. Leiligheten ligger i et skjermet borettslag fra 2006, og kan skilte med billedskjønn utsikt utover Altafjorden, samt gode forhold til flotte uteplasser mot nord og syd. Det disponeres to parkeringsplasser på felles, asfaltert gårdsplass.

Innvendig fremstår leiligheten med tidsmessige fargevalg, overflater og innredningsdetaljer. Her finnes et flott velutstyrt kjøkken med flere integrerte hvitevarer, en luftig stue med moderne peisovn og god plass for spisebord, og et romslig bad med dusjhjørne. Videre finnes det separat wc og vaskerom, tre romslige soverom og lagringsmuligheter i innvendig bod og utebod.

Kort fortalt
- Flott rekkehusleilighet over to plan.
- Billedskjønn utsikt utover Altafjorden.
- Innholdsrik og meget fin planløsning.
- Det medfølger to parkeringsplasser.
- Terrasse og markterrasse mot sjøen.
- Solrik terrasseplatting ved inngangen.
- Vindfang med skyvedørsgarderobe.
- Velutstyrt kjøkken, flere hvitevarer.
- Luftig stue med moderne peisovn.
- Spisedel i åpen løsning med kjøkken.
- Romslig bad.
- Separat wc og separat vaskerom.
- Leiligheten har tre romslige soverom.
- Skyvedørsgarderobe på ett soverom.
- Lagring i innvendig bod og utebod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ventilasjon med varmegjenvinning.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue/kjøkken, toalettrom og soverom.
Sokkeletasje: Gang/trapperom, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og bod.
Annet: Utebod i tilknytning til adkomstterrasse.

Entré

Det er adkomst via utvendig trapp og sydvendt adkomstterrasse, til overbygd inngangsparti i første etasje. Herfra kommer man inn i et tidsmessig og meget innbydende vindfang, med mørke fliser, og hvitmalte panelplater på veggene. Rommet har naturlig lysinnslipp fra vindu, og fra rundt vindusfelt i hvit inngangsdør. I nisje er det plassert skyvedørsgarderobe med en speildører. Videre er det plass for åpen garderobeløsning. I direkte tilknytning finnes det toalettrom, noe som er perfekt for smårollinger med hastverk.

Stue

Leiligheten har en luftig, vinklet stue i første etasje, det er rikelig med lysinnslipp fra store vinduer, og fra glassdør mot nordvendt terrasse. Her blir den nydelig sjøutsikten ivaretatt på en fortreffelig måte. Stuen eksklusiv parkett, og veggene er kledd med malte panelplater i en lys farge.

En moderne peisovn med stålpipe bidrar til å skape ekstra stemning. Ned til sokkeletasje leder en åpen tretrapp. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Kjøkken

Leiligheten har et velutstyrt og elegant kjøkken, med takhøy innredning i hendig U-form. Her er det skap- og benkeplass i rikelig monn. Rommet er åpent mot spisedelen av stuen, noe som letter for servering. Innredningen har hvite profilfronter, lysegrå laminatbenkeplater, og nedfelt vaske- og skyllekum. Integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp og oppvaskemaskin.

Bad

Leiligheten har bad/wc og vaskerom sokkeletasjen, og separat toalettrom i strategisk tilknytning til vindfanget i første etasje. Det romslige badet har fliser på gulvet og veggene, gulvvarme, og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Videre er det montert speil med overlys, heldekkende servant på romslig hvitt servantmøblement med skap og skuffer, og to matchende veggskap. I tillegg finnes det toalett, dusjhjørne med skyvedører.

Vaskerom
På vaskerommet er det montert hvit og grå benkeseksjon med skuffer, skap og påliggende, hvit laminatbenkeplate, samt romslig høyskap. Rommet har lysegrått våtromsbelegg på gulvet, lyst våtromsbelegg på veggene og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Videre er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

TG2 bad:  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
noe svakt fall mot sluk.
TG2, wc:  Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje
fra innebygget sisterne.

Balkong

Fra kjøkken/stue er det utgang til en nordvendt balkong med ettermiddag/kveldssol. Her kan du nyte utsikten over fjord og fjell. I under etasjen har du også flott platt med flott ettermiddag/kveldssol.

I leilighetens inngangsparti er det en sørvendt terrasse der du kan nyte solen fra formiddagen.

Soverom

Leiligheten har tre romslige soverom, ett i første etasje og to i sokkeletasjen. Alle rommene har parkettgulv. Veggene er kledd med panelplater malt i hvitt. Fra ett av soverommene i sokkeletasje er det direkte utgang til overbygd markterrasse. Det er tilhørende skyvedørsgarderobe på ett av soverommene, og god plass for garderobeløsning også på de to andre. For øvrig er det lagringsmuligheter i innvendig bod og utebod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott og sjønært til i en rolig løkkevei, i et populært og barnevennlig boligområde på Apanes i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt kort vei til samtlige sentrumsfasiliteter. Det er også nærhet til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.

Alta har blant annet bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta flere konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur har også beliggenhet i sentrum.

Det er også kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Gakori, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man blant annet Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Apanes som ligger ca. 260 meter unna boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til Alta sentrum, 9 min til Aronnes, 12 min til Alta lufthavn, 10 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest

Felleskostnader

8 353 pr. mnd.

Felleskostnader inkluderer:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Jf Skadeforsikring Avtalenr. SP588944.5.1
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Andel fellesgjeld

470 751

Andel formue

46 882

Borettslag

Apanesbakken borettslag består av 13 boenheter. Apanesbakken borettslags virksomhet har som hovedformål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i borettslagets eiendom (borett). I tillegg organiserer og forvalter borettslaget andre tiltak som har sammenheng med andelseiernes borett.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har sikring mot tap av felleskostnader gjennom Skadeforikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS

Fellesgjeld / lånevilkår

Apanesbakken borettslags fellesgjeld er pr 31. desember 2021 kr. 4.920.658.-. Lånenr. 16714404 er forventet innfridd i 2032. Effektiv rente (2021) er 3,076%. Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

1 233 kr./mnd

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP588944.5.1

Regnskap

Årsregnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 399 854,-. Disponible midler pr. 31.12.2021 utgjør kr. 393 869,-. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark AS. Polarslys boligbyggelag er forretningsfører. Se eller regnskap for 2021 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven

Husdyrhold

Det er ingen generell forbud mot husdyrhold i borettslaget. Beboer plikter å sørge for at dyrehold ikke er til sjenanse for andre beboere i borettslaget.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2:
- Utvendig > Taktekking
Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Mangler deler av pakning ytterdør
Kostnadsestimat : Under 10 000
- Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noe svakt fall mot sluk
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Det blei bytta hovedkran i intak skapet får den begynte å leke. Jobben blei gjort av Comfort Alta. Dato 6/7-2018.

Boligens areal

Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 123 kvm

U . etasje/sokkel:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, toalett, soverom, stue og kjøkken.

1. etasje:
Bruksareal:  62².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, gang/trapperom, bad og vaskerom. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via dels privat og dels offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 594 kvm, Eierform: Fellestomt

Leiligheten ligger i skrånende terreng mot nord, og kan skilte med særdeles flott utsikt utover nærområdet og Altafjorden fra såvel uteplasser som gode vindusflater. Mot nord er det utgang fra ett av soverommene i sokkeletasjen til en overbygd markterrasse mot liten hageflekk, og fra stuen i andre etasje til en delvis overbygd terrasse i samme himmelretning.

På den øvre av terrassene kommer den flotte utsikten til sin fulle rett. Uteplassene har tremmegulv og god plass for utemøblement, og på den øvre er det rekkverk i tre og frostet glass. I forbindelse med overbygd inngangsparti er det bygget en solrik, sydvendt adkomstterrasse i impregnert trevirke, delvis skjermet av utebod i ytterkant. Også her er det plass for utemøblement.

Garasje / Parkering

Det disponeres to utendørs parkeringsplasser på felles, asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Taktekkingen er av asfaltpapp og taket er besiktiget fra bakkenivå.
Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i lakkert stål
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, stående bordkledning og noe plater.
Pulttak med takkonstruksjonen/takstoler av tre.
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass.
Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre.
Har 3 stk balkonger/terasser. 2 stk mot nord (en i sokkel og en i 1. etasje) samt en mot sør ved inngangsparti.
Utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 03.11.2006.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Gakori barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 4,7 km til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Jfr. lov om borettslag §§ 5-5 og 5-6 gjøres det oppmerksom på at det er begrenset mulighet for å leie ut leiligheter i borettslag. Eier av andel kan overlate bruken av boligen inntil 30 døgn i løpet av året, jfr § 5-4 i burettslagslova. Les borettslagets vedtekter som er vedlagt salgsoppgave for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, varmekabler på bad/wc i sokkel samt vaskerom, supplert med peisovn i stuen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre er det montert utebelysning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 940 401 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 385 443 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Apanes - ABBL, planid: 20040004, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 01.06.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser


2006/21899-1/201  Registrering av borettslagsandel  
20.11.2006

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet dels privat og dels offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget skriftlig innen den annonserte fristen til mailadresse: forkjopsrett@polarlys.no. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel. Meldefrist er annonsert på polarlys.no.  Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter at fristen har gått ut, skal forkjøpsretten avklares på nytt.

Adresse og matrikkel

Apanesveien 87, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 544, andelsnr. 9 i Apanesbakken borettslag med orgnr. 988100838 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0078

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.