Alta

Gakori: 4-roms rekkehus over 2 plan - Fine uteområder - Utsikt

Ternesvingen 21C , 9512 Alta

VISNINGER

29. juni onsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 101 m²
Bruksareal 109 m²
Tomt 13 519 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1979
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 167
Energimerking F
FINN.no 263082156
Sist endret 23.06.2022 09:40
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 602 100,-
Fellesutgifter 4 818,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) 438 591,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 588 591,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 602 100,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ternesvingen 21C - Presentert av Partners Eiendomsmegling. Dette 4-roms rekkehuset har en meget attraktiv beliggenhet på ene høyde i Gakori. Like ved Gakori skole og med natur og lysløype like bak bygningsrekka. Det er god utsikt over nærområdet og du har gangavstand til både butikk, busstopp,og treningstilbud i barnehager i nærområdet.

Boligen har 2 innholdsrike etasjer. Planløsningen er praktisk med bl.a. stue/kjøkken og ett soverom i overetasjen og 2 soverom, bad, vaskerom med ekstra toalelett og boder i underetasjen. og Det er plen foran og på baksiden av boligen. Solen kan nytes på den nordøstvendte balkongen på forsiden eller den sørvestvendte markterrassen på baksiden.

Velkommen på visning!

Innhold

U . etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, trapperom, 2 soverom, bad/vaskerom, bad og toalett.

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, kjøkken og soverom.

Standard

Ternesvingen 21C er et innholdsrikt 4-roms rekkehus med flotte utearealer på både foran og baksiden. Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Laminat på de fleste rom. Gulvfliser på bad. våtromsbelegg på vaskerom. Gulvvarme i gangen i 1. etasje.
Vegger: Malt panel og mat tapet/strie i de fleste rom. Veggfliser på bad. Lagt fliser på deler av vegg i trappegang. Baderomsplater og malt mur på vaskerom og toalett.
Tak: Takplater i de fleste rom.
Teknisk/diverse: Hvite innvendig dører. Lagt inn fiber for tv/internett. Flislagt pipe/brannmur.

Entré

Entre og gang som ble overflateoppusset i 2021 og 2022. Gangen er meget pen og gir et godt førsteinntrykk. Vegg i vindfanget er fjernet, noe som gir bedre plass. Stilig trappegang med fliser på deler av veggen.

Stue

Stua ligger i boligens overetasje, vegg i vegg med kjøkkenet. Rommet har god størrelse, så her er det plass til både en stor sofa og en spiseplass der du kan ha mange gjester. God utsikt da rommet har store vindusflater mot nordøst. Fra stua har du adkomst til den store balkongen.

Kjøkken

Boligen har et pent og innholdsrikt kjøkken. Kjøkkeninnredningen var ny i 2011-12. Her har du en god arbeidssone for matlagingen! Kjøkkenet har hvite profilfronter og noen fronter med glass. Det er lagt kitchenboard (eller lignende) mellom benk og overskap. Hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og mikrobølgeovn er integrerte og medfølger. På kjøkkenet er det også plass for kjøkkenbord.
TG2:
TG3:

Bad

Badet ligger i underetasjen, praktisk plassert ved siden av soverommene. Rommet har gulvfliser og veggfliser. Innredningen er hvit med speil og veggskap. På badet er det boblebadekar med dusj. Badet er pusset opp av en tidligere eier. Årstallet er ukjent. Boligen har separat toalett i eget rom. Denne boligen har et stort vaskerom der det også er ekstra toalett. Vaskerommet er klargjort for dusjkabinett.  Selger har fjernet dusjkabinettet i forkant av salget, pga. at det var av dårlig kvalitet. Dette er mao. en bolig der du har både 2 toaletter og muligheter for 2 dusjløsninger!
 

TG2:
TG3: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak:  Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Terrasse

Boligen har 2 balkonger og terrasser, så her kan du flytte deg etter sola! Begge uteplassene er skjermet, uten nevneverdig innsyn. I overetasjen er det en nordøstvendt balkong med adkomst fra stua. Fra balkongen har du flott utsikt over nabolaget, fjordgløtt mot Altafjorden og fjellene rundt. På baksiden av boligen er det en stor. sørvestvendt markterrasse. Her sitter du skjermet, med naturen som nærmeste nabo. I tillegg har boligen et overbygget inngangsparti med markterrasse.

Uteareal

Ternesvingen 21C ligger i midten i en boligrekke med 4 boliger. Her er det plen og utearealer på både forsiden og baksiden av boligen. Borettslagets felles -plass ligger kun 15 meter på nedsiden av boligen. Boligrekken grenser til friarealer.

Soverom

Boligen har 3 soverom. 2 av soverommene er i boligens underetasje, praktisk plassert like ved bad og vaskerom. På Hovedsoverommet i underetasjen er det en stor skyvedørsgarderobe. Soverom 3 ligger i 1. etasje. Fra dette rommet er det adkomst til terrasse og hage.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og barnevennlig boligområde på Gakorimyra, på vestsiden av Alta. Gakori skole er næmest nabo, så her er det bilfri og kun et par hundre meter skolevei! Det er gangavstand til  flere barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området er barnevennlig og kort vei til fotballbane og fritidsaktiviteter. Fra trappa er det kun ca. 70 meter til  lysløypa.  Naturen ligger på baksiden av bygningsrekka med flotte tur- og friluftsområder som bl.a. Skoddavarre og Gakorivannet, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Extra i Gakori.

Alta innehar handleområdene Bossekop, Sentrum og Elvebakken. Byen domineres i hovedsak av Alta Sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentra. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass ligger ved E6, kort vei fra boligen.

I Alta finnes også et moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unikearkitektur, har også beliggenhet på sentrum.

Felleskostnader

4 818 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Budsjetterte rentekostnader kr. 901,- Budsjetterte avdrag kr. 1 079,- Felleskostnader kr. 2 838,-

Felleskostnadene dekker følgende:
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- IF Skadeforsikring. Avtalenr. SP588929.5.1
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys boligbyggelag

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Løpende kostnader

Pliktig medlemskap i Polarlys Boligbyggelag AL, kr. 600,- pr. andelseier. Årlig medlemskap utgjør deretter kr. 300,- pr. år.

Andel fellesgjeld

438 591

Avdrag fellesgjeld

kr. 1.079.- pr. mnd.

Andel formue

63 112

Borettslag

Borettslag: Gakoriåsen borettslag, Orgnr: 947614150

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Renoveringsprosjektet i borettslaget ble ferdigstilt i 2021
- Borettslaget jobber i 2022 fortsatt med en avklaring på om det kan bygges carporter i borettslaget. Dette vil styret  informere beboere om når nødvendige avklaringer fra Alta Kommune foreligger.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i protokoll fra generalforsamling av holdt i 2022. Denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Fellesgjelden (renter og avdrag) betjenes via fellesutgiftene.
Borettslaget har ett lån:
Lånenummer: 49017864997, Sparebank 1 Nord-Norge. Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 13.06.2022: 2.32% pa.Antall terminer til innfrielse: 325. Saldo per 13.06.2022: kr. 16 634 730,-  (andel av saldo: kr. 438 591,-). Siste termin 28.06.2049.

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 901,- pr. mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP588929.5.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2021 viser et underskudd på kr 3.457.540,-. Disponible midler pr. 31.12.21 er kr 2.389 684,-. I 2022 er det budsjettert med et overskudd på kr. 467.879,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler er  vedlagt i salgsoppgaven for boligen.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrad 3 (TG3): Store eller alvorlige avvik:
Våtrom:
- Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.
- Bad:  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.

Tilstandsgrad 2 (TG2): Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. behov for olje/beis av platter Kostnadsestimat : Under 10 000
Innvendig:
- Radon:  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat : Under 10 000.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
- Innvendige trapper:  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er påvist andre avvik: Et glassfelt i rekkverket er knust. Kostnadsestimat : Under 10 000.
Tekniske installasjoner: 
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Tilstandsgrad 2 (TG2): Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig - Takkonstruksjon/Loft:  Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. fuktskade i tak i overgang til nabo mot øst.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Takst og Tilstand AS den 20.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)?Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Nordlys elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing i gangen.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar:  Ja. Kommentar: Nordlys elektro.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 109 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , gang , trapperom , 2 soverom , bad/vaskerom , bad og toalett.

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, stue, kjøkken og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 13 519 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er egen P-plass for en bil på borettslagets felles parkeringsplass i front av byggene. Gjesteparkering på oppmerkede plasser på borettslagets tomt.

Byggemåte

Borettslagsbolig i rekke over 2 plan. sokkel og 1. etasje Ved befaring ble det avdekket følgende:
- fuktskjolder tak
- bad og vaskerom bør oppgraderes, fått tg3 pga alder.
Fungerer i dag men må påregnes oppgradert
- mangler pakning i takluke
- mangler håndlist og et glassfelt er knust i rekkverk
- behov for beis/olje på platter og balkongdekker

Rekkehus - Byggeår: 1979
UTVENDIG
Taktekkingen er av steinbelagte stålplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Nyere tak, årstall ikke oppgitt. Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i lakkert stål. Av nyere dato, årstall ikke oppgitt. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.
INNVENDIG
Innvendig er det laminat på gulv belegg på gulv malte veggplater betongvegger og himlingsplater. Innvendige flater er fra forskjellige årstall. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe. Rommet har belegg på gulv betong/mur-vegg og Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Boligen har malt tretrapp. Eldre trapp med nyere rekkverk. Innvendig har boligen malte glatte dører.
VÅTROM
Bad/vaskerom: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
Bad: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
KJØKKEN
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter laminat benkeplate kjøl/fryseskap oppvaskmaskin komfyr og platetopp. Kjøkken av nyere dato Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Av nyere dato.
SPESIALROM
WC.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av plast. Bygningen har naturlig ventilasjon med ventiler i vegger. Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
TOMTEFORHOLD
Det er byggegrunn av løsmasser. Ikke påvist noen drenering. Bygningen har betonggrunnmur og stripefundamenter av betong under grunnmur. Terrenget faller fra sør ned mot nord. Bygningen har utvendig avløpsrør av plast
vannledning av plast (PEL) offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Takst og Tilstand AS den 20.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 15.08.1979.  Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Gakori skole, som er en 1-7. skolge med SFO er nærmeste nabo til borettslaget. Fra boligen så er det bilfri skolevei til skolen. Det er gangavstand til nærmeste busstopp ved E6 og skolebussordning til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet i Alta sentrum med et rikt utvalg av studietilbud. Det er umiddelbar ganavstand til bl.a. Oterfaret barnehage og også kort vei til flere barnehager i Gakori og Bossekopområdet.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Det er vedovn i stue. Panelovner i de øvrige rom, slik det fremkommer på visning. Stråleovn på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 162 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 747 382 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001 gjelder.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler til fordel for kommunen. Disse erklæringene/avtalene kan ikke slettes og vil følge borettslagets eiendom.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel, og meldefrist er satt til 05.07.2022, kl 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denen dato, skal forkjøpsretten avklares nytt.

Adresse og matrikkel

Ternesvingen 21C, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 167, andelsnr. 6 i Gakoriåsen borettslag med orgnr. 947614150 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0080

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.