Alta

Gakori: Pent oppuset og velholdt enebolig i sentralt område. Solrike uteplasser, fin hage og gode parkeringsmuligheter.

Svaneveien 39 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 186 m²
Bruksareal 190 m²
Tomt 698 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 260
Energimerking F
FINN.no 262626951
Sist endret 30.07.2022 13:16
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 128 769,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svaneveien 39 er en pent oppusset, stor og velholdt enebolig over to plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig område i Gakori, med kort vei til skoler, barnehager og servicetilbud.

Eiendommen har en opparbeidet tomt som sammen med to uteplasser kan by på gode solforhold. Her er det hage som egner seg godt til både lek og rekreasjon.

Innvendig er boligen betydelig oppgradert i 2021, med bl.a. nye overflater, kjøkken, elanlegg og rørsystem. Det er en romslig stue med gode vindusflater, som ligger i åpen løsning til lekkert kjøkken. Eneboligen har to pene bad, tre soverom, og kjellerstue/trapperom.I kjelleren er det også to rom som er innredet som soverom, hvorav det ene er tilknyttet walk-in-closet og bad, men det gjøres oppmerksom på at disse ikke er godkjent.

Innhold

Kjeller: Kjellerstue/trapperom, bad/vaskerom, 2 innredede rom, garderobe og trapperom.
1. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, bad, 3 soverom og trapperom.
Annet: Utebod på ca. 9 kvm.

Entré

Boligen har adkomst via en innbydende entré som gir et godt og representativt førsteinntrykk. Hele eneboligen er oppgradert med nye flater i 2021 (unntatt bod), og i entreen er det en tidsriktig gråfarge som harmonerer godt med øvrige rom. Rommet har også nyere parkettlaminat på gulv og god plass til garderobeløsning.

Stue

Eneboligen har en romslig og tiltalende stue i første etasje, som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gode vindusflater som supplerer rikelig med naturlig lys, deriblant heve/skyvedør fra 2021 ut til terrasse. Stuen har også en moderne peisovn fra 2021 som varmer godt, downlights i himling, parkettlaminat på gulv og vegger malt i hvitt/grønt. I rommet er det god plass til både spisebord og sofaløsning.

Kjellerstue/trapperom
Boligen har også et hyggelig trapperom i kjelleren, som av eier har blitt brukt til kjellerstue. Rommet er holdt i en fin kombinasjon av hvitt og grønt, har parkettlaminat på gulv og god plass til møblement.

Kjøkken

Ved stuen er det et lekkert og velutstyrt kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har barløsning på baksiden av pipeløpet, noe som skaper naturlig skille. Innredningen har hvite, glatte fronter, heltre benkeplate og sort oppvaskkum. Hvitevarer består av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Over kokesone er det montert en sort ventilator med lys.

Bad

Av våtrom har boligen to pene og moderne bad. I kjelleren er det et romslig bad/vaskerom som er pusset opp i 2021. Rommet har downlights i himling, mørkt belegg på gulv med varme og grå våtromsplater på vegg. Badet er utstyrt med to stilige servantboller på hvit benkeplate, trehvit skuffeseksjon, rundt speil med lys og et høyskap. Det er også et stilig badekar med sort dusjgarnityr, veggmontert toalett, mekanisk avtrekk og opplegg for vaskemaskin.

Badet i første etasje er oppusset i senere år. Rommet har downlights i himling, mørkt belegg på gulv med varme og hvite våtromsplater på vegg. Innredningen består av heldekkende servant, trehvit skuffeseksjon, matchende høyskap og speilskap. Videre er det veggmontert toalett, dusjkabinett og mekanisk avtrekk. Blandebatteri på bad og kjøkken er fra Comfort.

--

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er motfall til sluk

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk ligger under badekar.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik: Det ble påvist noe vann i grunnen i luke til stoppekran og stakpunkt, dette antas å være vann fra grunnen.
Kostnadsestimat : Under 10 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Uteareal

Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på nesten 700 kvm, som sammen med to romslige uteplasser kan by på gode solforhold. Den planerte tomten består for det meste av hage som egner seg godt til både lek og rekreasjon. Hagen har bl.a. plen, diverse beplantning og utebod. I forkant av boligen er det gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse av god størrelse, som har god plass til hagemøbler i solrike omgivelser. Terrassen har terrassebord på dekke, rødmalt rekkverk og utelys. Ved inngangspartiet er det en romslig platting som også har terrassebord på dekke.

Soverom

Eneboligen har tre fine og gode soverom i første etasje, og det er også to innredede rom i kjelleren som har blitt benyttet til soverom (ikke godkjent). Alle rommene er holdt i moderne og behagelige farger, har parkettlaminat på gulv og gode vindusflater. Fra ett av rommene i kjelleren er det adkomst til eget garderoberom med to store skap, samt videre til bad. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med bl.a. utebod på hele 9 kvm.

Beliggenhet

Området Gakori ligger på Altas vestside og er et populært boligområde. Bebyggelsen består av eneboliger, leiligheter og rekkehus/småhusbebyggelse. Det bor mange barnefamilier i området. Gakori er veldig "familievennlig" med kort vei til både nærbutikk, skole, flere barnehager, idrettsanlegg og lysløype. Boligen ligger fint og skjermet til i Svaneveien. Det er flotte turområder i Gakori, her er turstier, lysløype i tillegg har sykkelstier igjennom byen på sommeren og byløypa for skigåere hele vinteren.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Svaneveien 14 er ca. 3,5 km fra Alta Sentrum. I sentrum finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Forsikring

Fremtind forsikring

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

--

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som kan kreve tiltak):

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: vanskelig å befare kaldt loft pga mye ting på loftet
Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Dører
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Ytterdør er løs og må festet.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Utvendig > Utvendige trapper
Det er påvist andre avvik: Behov for olje/beis
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Det er motfall til sluk

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk ligger under badekar.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er avvik: Det ble påvist noe vann i grunnen i luke til stoppekran og stakpunkt, dette antas å være vann fra grunnen.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er oppgradert 2021
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tomteforhold > Drenering
Det er påvist andre avvik: Lysgraver bør utbedres mhp vann og drenering
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
Kostnadsestimat : Under 10 000

--

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Byggegrunn
Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Sprekk i grunnmur, nordvestlige hjørne

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Kristiansen rør og maskin, comfort, elektriker 1 og elektriker andersen. Alt av vvs er gjort av Kristiansen rør og maskin as og Comfort alta på bad i baderom/vaskerom i kjeller. Perioden Januar-2021-Mai 2022. Bad i øveretasje mangler dokumentasjon. Ferdigstilt gjort i desember 2015

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Kristiansen rør og mskin as og comfort alta. Avretting og belegg legging bad kjeller utført av fagmann Darek Nowicki i perioden januar 2021-Mai 2022

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Dokumentasjon på gjennomført arbeid fra snekker, rørlegger, elektriker, ildsted m.m

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Asbjørn simensen as. Skylte avløpsrør.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Veranda, platting og trapp er fra før vårt eie. Tak malt Juni 2022. Vegger øst og vest er malt juni 2022.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Elektriker1 og Elektriker Andersen As. Hele anlegget er byttet ut.

13.1. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Vet ikke.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja,  målt selv 2016, intet å bemerke.

Boligens areal

Primærrom: 186 kvm, Bruksareal: 190 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom , Trapperom 2, Soverom , Soverom 2, Stue , Bad/vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Gang, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Trapperom, Bad , Trapperom 2. Stue/kjøkken

Utebod: 9 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 698 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 12582 / år. Neste justering vil være den 05.06.2031 eller ved overdragelse til ny fester.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gruset adkomst og gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

UTVENDIG
Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater og taket er besiktiget fra bakkenivå. Eier opplyser at yttertaket er blitt malt i 2021. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning.
Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Kaldt loft med isolert undergurt. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Alle vinduer er skiftet 2021 med unntak av 2 stk, bod og et soverom er ikke skiftet.
Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. Terrassedør fra 2021. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

INNVENDIG
Innvendig er det laminat på gulv malte veggplater og himlingsplater. Bod/trapperom i kjeller er ikke pusset opp. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe (1979) og vedovn 2021 Rommet har laminat på gulv plater på vegg og hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Det er lagt fram bilder før utlekting av yttervegger i kjeller, ingen av bildene viser tegn til fukt, samt at eier bekrefter at grunnmur var tørr før kledning av innvendige vegger ble foretatt Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Det gjøres oppmerksom på at rominndelingen i kjeller avviker fra innmeldte byggetegninger. Soverom i kjelleren er godkjent som boder. Bruken av rommene til andre formål enn dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv.

Barnehage / skole i området

Det er kun ca. 300 meter gangavstand langs gang og sykkelsti  til Gakori Skole, som er en 1-7 skole. Skolen har også SFO. Det er også gangavstand til bl.a. Furuly Barnehage og Oterfaret Barnehage. Det er også flere barnehager i området Gakori/ Bossekop.  Kontakt Alta Kommune på tlf. 78 45 50 00 eller e-post postmottak@alta.kommune.no for informasjon om skole, SFO og barnehage.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, og har varmekabler på bad. I tillegg er det peisovn i stue. Det er hovedsakelig naturlig ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en varmtvannsbereder fra 2021, utelys og utestrøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 30 572 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing, festeavgift og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 686 078 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 469 880 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 25.04.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
0/904883-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 0
KJØPER:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
 
Rettighetshavere til festerett
2015/345716-1/200  Hjemmel til festerett  
 21.04.2015 
 Vederlag: NOK 2.500.000
KJØPER:Johnsen Terje André  IDEELL: 1/2 

2020/3514000-1/200  Hjemmel til festerett  
18.12.2020 21:00 
 Vederlag: NOK 250.000
KJØPER:Sætermo Monica Simonsen  IDEELL: 1/2 

Pengeheftelser i eiendomsrett

1977/2319-4/82  Festekontrakt - vilkår  
11.08.1977 
festetid: 40 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 135
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
 
2001/2103-3/82   ** Nye vilkår - feste  
02.07.2001 
Årlig festeavgift: 1264
Pengeheftelser i festerett

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Svaneveien 39, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 260 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0086

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.