Alta

Tollevikbergan: Stor 4-roms frontleilighet inkl. hybel og garasje - Enestående panoramautsikt over Altafjorden!

Tollevikbergan 2A , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 126 m²
Bruksareal 140 m²
Tomt 1 637 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 229
Energimerking D
FINN.no 262098430
Sist endret 27.06.2022 10:41
Prisantydning 6 900 000,-
Totalpris 7 081 519,-
Fellesutgifter 2 873,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 081 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling har gleden av å presentere Tollevikbergan 2A! Dette er en stor frontleilighet med egen hybel. Leiligheten var ny i 2021 og har en spektakulær beliggenhet i Tollevikbergan.

Leiligheten ligger for seg selv i 1. etasje, med kun garasjeanlegget  som nabo. Den har egen inngang, uten at man må gjennom fellesarealer. Her er du i front av bygget med et fjordpanorama over Altafjorden og fjellene rundt! Området har meget gode solforhold med sol fra formiddag og til ut mot natten. Sol og utsikt kan nytes fra den store markterrassen. Herfra kan du gå direkte ut på bergene og det er kun ca. 100 meter ned til fjæra. På kalde dager kan utsikten nytes fra den innglassede balkongen som er på hele 11 kvm. Planløsningen er god, med rikelig med plass i rommene. Stuedelen ligger i front av leiligheten og det er store vindusflater mot havet.

Leiligheten har egen hybel på ca. 32 kvm. som har adkomst via felles gang. Dagens eiere har valgt å benytte denne selv, men hybelen vil være et attraktivt utleieobjekt. Fra leiligheten kan du gå tørrskodd direkte inn i garasjeanlegget.

Innhold

Leilighet:
Bruksareal:  97m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , 2 soverom , Stue, kjøkken og bad/vaskerom

Hybel:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue/kjøkken, bad og soverom.

Innglasset balkong:
Bruksareal:  11 m².
Primærrom: 11  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innglasset balkong.

Standard

Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Gulvfliser med varme i entr`e og på begge bad. Parkett på gulv i øvrige rom.
Vegger: Veggfliser på bad i leilighet og på hybel. Malte veggplater i øvrige rom.
Tak: Malte, slette tak. Det er downlights i taket i kjøkken/stuedel og på badet i leiligheten. 
Diverse/teknisk: Skyvedørsgarderobe med speildører i entrè og på hovedsoverom. Elektrisk markise med støtteben på terrassen. Vinduer med folie mot lys og innsyn. Vannnbåren gulvvarme i flere rom. Garasjeinnredning på P-plassi garasjeanlegg.

Entré

Leilighetene har egen inngang med overbygget inngangsparti. Her fra kommer du inn i entrèen. Rommet er holdt i en behagelig blåfarge og du har en stor skyvedørsgarderobe med speildører. Fra Entren`er det adkomst til leilighten og hybelen.

Stue

Leiligheten har en stor stue som ligger helt i front. Her er det rikelig med plass for både stuemøbler og spisebord. I stua er det gulv-til tak vinduer på nordvestveggen. og vinduer på vestveggen. Her kan utsikten nytes, uansett om det er ved middagsbordet eller i sofakroken. Fra stua går du rett ut på terrassen og i terrenget.

Kjøkken

Leiligheten har et U-kjøkken med god skap og benkeplass. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og laminat benkeplate med underlimt vask. Det er lagt stilige glassfliser mellom kjøkkenbenk og overskap I kjøkkeninnredningen er det integrerte hvitevarer som Siemens kjøl/fryseskap, AEG oppvaskmaskin, stekeovnog induksjonstopp, samt Gorenje mikrobølgeovn. Det er downlights i tak.

Hybelen har en hvit, laminert, kjøkkeninnredning med integrert stekeovn med koketopp.

TG2/TG3: Ingen anmerkninger fra takstmann.

Bad

Leiligheten har et meget lekkert baderom. Rommet har store gulv fliser med vannbåren varme og hvite veggfliser. Baderomsinnredningen er hvit , med vegghengt speil med lys. Det er dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin. På badet er det downlights i tak.

Badet på hybelen har grå gulvfliser med vannbåren varme og hvite veggfliser. Badet er innredet med en hvit baderomsinnredning som har speil med lys, dushjørne med glassdører og vegghengt toalett.

TG2/TG3: Ingen anmerkninger fra takstmann.

Terrasse

Terrassen setter "prikken over Ièn på denne leiligheten! Terrassen er utbygget og av meget god størrelse og med en flott avslutning mot berget i front. Dagens eiere har montert en elektrisk markise med støtteben. Markisen skjermer mot både regn og innsyn ovenfra. Terrassen er i all hovedsak nordvestvendt. I tillegg har du en vestvendt, overbygget terrasse.

Om ikke dette skulle være nok, så har leiligheten en innglasset balkong på 11 kvm. Både terrassen og balkongen har adkomst fra stua.

Uteareal

Sameiet har utearealer som er opparbeidet med noe plener rundt bygget, asfalterte parkeringsarealer og naturtomt. Fra leilighetens terrasse kan du gå direkte ut i naturen og ned til Tollevikfjæra.

Soverom

Hovedleiligheten har to soverom. Hovedsoverommet ligger i front av leiligheten og har en behagelig blåfarge. Her er det skyvedørsgarderobe med speildører. Soverom 2 har en gråbrun fargetone. Soverommene har adkomst fra stua og ligger i hver sin ende av leiligheten.

Soverom 2

Hybelen har adkomst fra felles entrè med hoveddel. Den er innredet med en praktisk Stue/kjøkkenløsning, baderom og et eget soverom. Her har du mulighet både for utleie eller et flott "undomsrom" eller gjesterom. Kjøkkeninnredningen har integrert komfyr med koketopp. Det er ikke lagt opp til oppvaskmaskin eller vaskemaskin på hybelen.

Beliggenhet

Tollevika er ca. 1,5-2 km fra Alta Sentrum. Nærområdet er bebygget med leiligheten, rekkehus og eneboliger - samt flotte turområder i umiddelbar nærhet. Tollevikbergan er et nyere boligområde som ligger like ved havet i Tollevikbergan. Denne leilighten ligger i det nyeste bygget i veien. Her bor du helt i front i 1. etasje. Området er vernet, slik at det ikke vil bli bebygget foran leiligheten. Fra terrassen har du en rusletur på ca. 100 meter ned til fjæra. Dette er en sjelden beliggenhet i Alta sammenheng!

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

2 873 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Strøm, felles oppvarming og varmtvann, bygningsforsikring, brøyting, serviceavtaler heis og port, samt andre lovpålagte kontroller/avtaler.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Sameie

Sameie: Sameiet Tollevikbergan 2,

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier rår som en eier over sin seksjon og har enerett til bruk av bruksenheten. Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig vedlike, slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3362086.2.1.
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 20.103,-. i 2022 budsjetteres det med et underskudd på kr. 3.072,-. Årsregnskap og budsjett er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge det ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. På sameiets eiendom er det båndtvang hele året. Husdyreiere må påse at dyrene ikke gjør fra seg på fellesarealene (i tilfelle må dette fjernes med det samme), jf. sameiets vedtekter.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Ingen elementer i boligen er gitt tilstandsgrad 2 eller 3 av takstmann.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Takst og tilstand AS den 13.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Svar: Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Svar: Ja. Kommentar: Hybelleilighet med felles inngang til bolig.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 126 kvm, Bruksareal: 140 kvm

Leilighet:
Bruksareal:  97m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , 2 soverom , Stue, kjøkken og bad/vaskerom

Hybel:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue/kjøkken, bad og soverom.

Innglasset balkong:
Bruksareal:  11 m².
Primærrom: 11  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innglasset balkong

Takstmann har beregnet innglasset balkong, 11 kvm. som primærrom (P-rom) med henvisning til måleregler i e-post , datert 13.06.2022.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 1 637 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering for en bil i felles garasjeanlegg, hvor det er klargjort for montering av ladeuttak for elbiler. Praktisk garasjeinnredning på P-plassen medfølger. Leiligheten ligger i samme etasje som garasjeanlegget og det er egen dør inn til garasjeanlegget. Så her kan du gå "tørrskodd" til og fra leiligheten.

Gjesteparkeringer utvendig. Det er en felles, kommunal P-plass for området like på andre siden av veien for bygget.

Byggemåte

Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 2021
UTVENDIG
Taktekkingen er av pvc-duk. Er en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar. Ingen tilgangNedløp og beslagEr en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar. Veggene har betongskonstruksjon og ståendebordkledning. Er en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar. Ingen tilgang. Takkonstruksjonen er ukjent pga manglende tilgang. Er en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar. Ingen tilgang. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. De vindu som har brytsningshøyde under 80 cm antas å være utført med personsikkerthets glass eller annet tiltak for å hindre skader ved knusing. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer.
INNVENDIG
Innvendig er det parkett på gulv flislagt gulv malte veggplater og malte plater i taket. Har noen mindre tørkesprekker noen steder som skal rettes etter 1. års befaring Etasjeskiller er av betongdekke. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre, dokumentasjon foreligger. Innvendig har boligen malte glatte dører.
VÅTROM
Bad/vaskerom: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: teknisk forskrift 2017 og faktura. Rommet har flis på vegger og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og smøremembran meddokumentert utførelse . Rommet har innredning med nedfelt servant veggmontert toalett dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er balansert ventilasjon. Ikke utført pga badet er nytt med garanti. Bad/vaskerom
Rommet har flis på vegger og malt innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Det er plastsluk og smøremembran med dokumentert utførelse . Det er balansert ventilasjon. Ikke utført pga badet er nytt med garanti
KJØKKEN
Kjøkken hybel: Kjøkkenet har innredning med glatte fronter. laminat benkeplate Inneholder kjøl/fryseskap, steikovn og platetopp. Kjøkken hoveddel. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter laminat benkeplate kjøl/fryseskap oppvaskmaskin komfyr platetopp og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledninger er av plastrør (rør i rør) og er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av antatt plast. Bygningen har balansert ventilasjon. Varmtvann inngår i husleien. Vannboren varme, oppvarmring inngår i husleien.
TOMTEFORHOLD
Det er byggegrunn av fjell. Er en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar. Bygningen har betonggrunnmur og stripefundamenter av betong under grunnmur. Er en del av sameiets felles konstruksjoner og ansees som sameiets felles ansvar.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Takst og tilstand AS den 13.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Alta Kommune datert 09.02.21 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Midlertid brukstillatelse har følgende merknader: I henhold til innlevert dokumentasjon fra foretakene som er involverte i byggesaken, finner bygningsmyndighetene at det gjenstår mindre vesentlig arbeid ved tiltaket og at det derfor ikke er til hinder å utstede midlertidig brukstillatelse, jf. § 21-10. Følgende restarbeider gjenstår og må utføres: 1.Ferdigstilling av utomhusarbeider.
Ved nybygg med egen adresse må godkjent husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Komsa Skole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehager i området, og gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Leiligheten har en egen hybel med adkomst via felles gang med leiligheten. Hybelen har kombinert stue/kjøkken, bad og soverom. Interessenter gjøres oppmerksom på at det ikke er uttak for vaskemaskin i hybelen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme på bad, kjøkken, stue og entré i leilighetet. Vannbåren gulvvarme i bad og stue/kjøkken på hybel. Panelovner i i øvrige, slik det fremstår på visning.Vannbåren gulvvarme er inkludert i felleskostnader. Ønskes øvrig oppvarming må eier selv betale for strøm på dette. Leilighetene har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 735 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 231 450 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 433 218 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdi er utregnet ved bruk av kalkulator på Skatteetaten sin nettside,  www.skatteetaten.no.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Skaialuft/Tollevika planid: 19990018, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 31.01.2022. Det er planlagt utbygd ytterligere 2 blokker innerst i Tollvikbergan innover mot Skaialuft. Tidspunkt for oppstart av arbeidet er p.t. usikkert.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På sameiets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler til fordel for kommunen. Disse erklæringene/avtalene kan ikke slettes og vil følge borettslagets eiendom.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bjorn@partners.no eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tollevikbergan 2A, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 229 snr. 1 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0089

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.