Kirkenes

Sentrum: Koselig og velholdt 2-roms andelsleilighet i 1. etasje - Alt på 1. plan - Passer for både eldre og yngre!

Storgata 17A , 9900 Kirkenes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 46 m²
Bruksareal 46 m²
Tomt 5 954 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1950
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 178
Energimerking G
FINN.no 263689578
Sist endret 17.11.2022 14:59
Prisantydning 1 550 000,-
Totalpris 1 876 879,-
Fellesutgifter 4 640,-

Beregnet totalkostnad

1 550 000,- (Prisantydning) 313 370,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 863 370,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 876 879,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling presenterer nå Storgata 17A. Dette er en meget koselig og velhold 2-roms leilighet i Kvartalene Borettslag. Leiligheten Ligger i 1. etasje og kan derfor passe både yngre og eldre. Leiligheten har en praktisk og fin planløsning med alle arealer på ett plan. Både kjøkken og bad har blitt pusset opp av en tidligere eier. Leiligheten har også blitt malt og oppgradert av dagens eier. Den fremstår som pen og klar til innflytting. Boligen har en terrasse med ettermiddag/kveld og morgensol. Herfra kan du gå direkte ut på borettslagets plenarealer.

Kvartalene borettslag ligger attraktivt til, midt i Kirkenes sentrum. Så her har du gangavstand til mange arbeidsplasser i sentrum,  butikker, kafeer og servicetilbud.

Kvartalene borettslag har gjennomført omfattende utvendig renovering og vedligehold. Her kan det nevnes: Yttertaket er renovert i 2019 og består av metallplater. Takrenner og nedløp i stål/aluminium fra 2019. Borettslaget har renovert utvendige fasader i 2010 med isolasjon, vindtetting og ytterkledning. Utvendig fasade ble malt i 2021. Borettslaget har skiftet vinduer og terrassedør til 2-lags glass i 2016/2017. Ytterdør ble skiftet til en fabrikkmalt,  fullisolert ytterdør i 2008.

Kvartalene borettslag har både festlokaler og trimrom som kan leies ut til beboerne i borettslaget.

Innhold

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.

U.etasje: 2 boder.
Loft. 1 bod.
Bodarealene er ikke oppmålt av takstmann.

Standard

2-roms leilighet med en flott beliggenhet i 1. etasje i Kvartalene borettslag. Ifølge en tidligere salgsoppgave så ble innvendige overflater pusset opp i 2007. Dagens eier kan ikke bekrefte dette. Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Gulvfliser på bad. Parkett (2007) i øvrige rom.
Vegg: Malte flater og malt strie. Kontrastvegger malt for få år siden. Soverom malt våren 2022. Veggfliser på bad.
Tak: Malte flater.
Kjøkken: IKEA kjøkken fra 2007. Profilerte fronter på overskap og underskap, integrerte hvitevarer av oppvaskmaskin (ny i 2020), kjøle-fryseskap (2008), induksjonstopp (ny i 2021), stekeovn (ny i 2021). Kjøkkenventilator med avtrekksvifte som føres ut gjennom yttervegg. Folierte fliser mellom benk og overskap.
Bad: Flis med gulvvarme på gulv, flis på vegger, malte flater i tak,  hjørnedusj, baderomsinnredning, vegghengt toalett, åpningsvindu. Avtrekk via el vifte på bad (ny i 2022) .
Diverse/ teknisk: Lagt inn fiber fra Signal som borettslaget har avtale med. Montert plissegardiner i stue og mørk persienne på soverom. Vegghengt skoskap og oppheng i gang. Ny baderomsvifte, ny innmat i sikringsskap (automatsikringer) og ny varmtvannsbereder i 2022. Tatt kontroll av det elektriske fra Varanger Kraft i 2021.

Entré

En stor og fin gang ønsker deg velkommen. Her er det god plass for oppheng. Vegghengt skoskap og oppheng i gang (ny i 2021) medfølger.

Stue

Fin stue med god plass for møbler. I stua er det malte veggflater med en kontrastvegg, og parkett på gulv.  Det er vindusflater på sørvest og nordvestveggen, noe som gir godt med naturlig lys til rommet. Fra stua er det adkomst til terrasse og hage.

Kjøkken

Leiligheten har et koselig kjøkken med plass for kjøkkenbord. Det er vindu i rommet. Innredningen består av en IKEA kjøkkeninnredning fra 2007. Den ahr profilerte fronter på overskap og underskap, integrerte hvitevarer av oppvaskmaskin (ny i 2020), kjøle-fryseskap (2008), induksjonstopp (ny i 2021), stekeovn (ny i 2021). Kjøkkenventilator med avtrekksvifte som føres ut gjennom yttervegg. Det er folierte fliser mellom benk og overskap.

TG2:
- Overflater og innredning: Det er avvik: Det må forventes normale bruksmerker etter 15års bruk. Tiltak: Det er ikke behov for tiltak.
TG3: Ingen anmerkninger.

Bad

Leiligheten har et helflislagt bad som ble pusset opp i 2007. Badet har et pent farge og materialvalg. På badet er det flis med gulvvarme på gulv, flis på vegger, malte flater i tak, hjørnedusj, baderomsinnredning, vegghengt toalett, åpningsvindu. Avtrekk via el vifte på bad (ny i 2022). Interessenter gjøres oppmerksom på at det ikke er opplegg for vaskemaskin på bad. Det er felles vaskemaskin og tørketrommel i kjelleren. Denne benyttes ved å sette inn penger på en automat.  Det er egen vaskeliste der man skriver seg opp når man ønsker å benytte vaskemaskin og tørketrommel.

TG2:
- Overflater vegger og himling: Flis på vegg og himlingsplater. Vurdering av avvik: Sprekk i fliser utenfor dusjsonen. Tiltak: Fliser må byttes for at avviket skal lukkes.
- Overflater Gulv: Flis på gulv. Det er målt 30mm fra gulv ved terskel til overkant slukrist. Vurdering av avvik: Det er ikke tilstrekkelig med fall til sluk etter dagens krav. Tiltak: Badet fungerer med avviket.
- Sluk, membran og tettesjikt: Plast sluk fra 2007. Det finnes ikke dokumentasjon på membran og tettesjikt. Vurdering av avvik: Det finnes ikke dokumentasjon på membran og det er ikke synlig slukmansjett under klemring i sluk. Ved smøremembran er over halvparten av forventet levetid oppbrukt. Tiltak: Det er foreløpig ikke behov for tiltak, men tilstanden må overvåkes jevnlig.
- Sanitærutstyr og innredning: Vegghengt wc, dusjhjørne, baderomsinnredning, speilsskap. Vurdering av avvik: Det mangler drenering fra innebygget sisterne.Tiltak: Det må foretaes lokal utbedring.
TG3: Ingen anmerkninger.

Terrasse

Fra stua har du adkomst til balkongen. Den har en fin størrelse. Balkongen har ettermiddag/kveld og morgensol. Fra balkongen går det trapp ned til hagen og fellesarealene i borettslaget.

Uteareal

Kvartalene borettslag har et pent opparbeidet uteareal. Her er det store fellesområder med plen. Gang og trafikkarealer er asfaltert og belagt med brostein.

Soverom

Leiligheten har et stort soverom. Det er integrerte garderobeskap i veggen på soverommet. Veggene ble malt våren 2022.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt område i Kirkenes sentrum. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barnehage, Kirkenes barne- og ungdomsskole, samt alt av sentrumsfasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane og treningssenter m.m. Det er ca. 10-15 min å gå til nærmeste lysløype. Det er gangavstad til Kirkenes stadion, Fjellhallen og Barentsbadet. Sistnevnte har flotte fasiliteter for alle aldersgrupper. Her er det blant annet kortbanebasseng, barnebasseng og boblebad, i tillegg til sklier, stupetårn og kafé. I sentrum finner du ellers kino og bowling på Kirkenes Base. For hyggelig rekreasjon tar det ca. 10 min å spasere til turstiene ved Langøra. Prestefjellet og Prestevatn er også populære turmål for innbyggerne. Sistnevnte har fine badeplasser. Området rundt byen er et eldorado for friluftsentusiaster, hvor den flotte naturen byr på jakt- og fiskeopplevelser.

Kirkenes sentrum byr på restauranter, kafé, kino, bibliotek og kunstgalleri. Amfisenteret med kafé og et variert utvalg av butikker er også i sentrum. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Scandic Hotell Kirkenes, like ved boligen. Fra boligen er det kun rundt 100 meter til Joker nærbutikk. Det er ca. 1 km. til Kirkenes Handelspark med et bredt utvalg av butikker, bl.a. Extra Nærbutikk. Daglivarehandelen kan også gjøres på KIWI på Spareland, ca. 1,5 km. unna.

Felleskostnader

4 640 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Felleskostnader kr. 2 716,- Budsjetterte rentekostnader kr. 368,- Budsjetterte avdrag kr. 1 106,- Strøm akonto kr. 350,- Vasking fellesganger kr. 100,-

Felleskosntader inkluderer:
- Strøm til oppvarming av leiligheten.
- Vasking i innvendige fellesarealer ( i bygg med fellesarealer)
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Premie til boligsamvirkets fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget
- Kommunale avgifter
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmerkontakter).
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Løpende kostnader

- Innmelding i Polarlys BBL, kr. 600,- pr. andelseier. Deretter kr. 300,- pr. år for medlemsskapet.
- Man betaler for å benytte felles vaskemaskin og tørketrommel i kjeller.

Andel fellesgjeld

313 370

Avdrag fellesgjeld

Kr. 1.106,- pr.mnd.

Andel formue

3 112

Borettslag

Borettslag: Kvartalene borettslag, Orgnr: 955757459

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har bla. gjennomført følgende i 2021:
- Sluttført utvendig maling av borettslaget
- Utført vedlikehold på elektriske anlegg utendørs

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:
1. Lånenummer: 16715115820, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.05.2022: 0.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 34.Saldo per 20.06.2022: kr. 8 764 468,- (andel av saldo: kr. 69.030,-). Siste termin 01.01.2039. Betaler avdrag.
2. Lånenummer: 16715115830, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.05.2022: 0.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 38. Saldo per 20.06.2022: kr. 15 883 662,-. (andel av saldo: kr. 125.101,-). Siste termin 01.01.2041. Betaler avdrag.
3. Lånenummer: 49017894209, Sparebank 1 Nord-Norge Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 19.05.2022: 2.27% pa. Antall terminer til innfrielse: 349. Saldo per 20.06.2022: kr. 15 139 440,-(andel av saldo: kr. 119.239,-). Første termin/første avdrag: 28.06.2021 ( siste termin 28.05.2051 ). Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 368,- pr. mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP.588955.5.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2021 viser et underskudd på kr 2.613.517,-. Disponible midler pr. 31.12.21 er kr 294.119,-. I 2022 er det budsjettert med et overskudd på kr. 3.062.360,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven for eiendommen.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrad 2 (TG2): Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig: 
- Takkonstruksjon/Loft: Det er avvik: Det må generelt forventes skjevheter i takkonstruksjon, utover dagens krav til måleavvik.
Innvendig:
- Overflater: Det er avvik:Det må generelt forventes bruksmerker på de innvendige overflatene. Parketten har noe fuktskader på kjøkken og bruksmerker i stue.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
-  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipevanger er ikke synlige.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Våtrom:
- Overflater vegger og himling: Det er avvik: Sprekk i fliser utenfor dusjsonen.
- Overflater Gulv: Det er avvik: Det er ikke tilstrekkelig med fall til sluk etter dagens krav.
- Sluk, membran og tettesjikt: Det er avvik: Det finnes ikke dokumentasjon på membran og det er ikke synlig slukmansjett under klemring i sluk. Ved smøremembran er over halvparten av forventet levetid oppbrukt.
- Sanitærutstyr og innredning - bad: Det mangler drenering fra innebygget sisterne.
- Kjøkken -  Overflater og innredning -  Kjøkken: Det er avvik: Det må forventes normale bruksmerker etter 15års bruk.
- Tekniske installasjoner - Vannledninger: Det er avvik: Det er ikke montert vannfordelingsskap, samt at eventuelle lekkasjevann skal føres til sluk.
- Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Det er avvik.
- Tomteforhold -  Grunnmur og fundamenter: Det er avvik: Det må generelt forventes setninger i grunnmur.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS den 26.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun faglært.Firmanavn:  Selfors AS Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Satt inn ny badevifte (2022) og stikkontakt (2021) på badet. Har samsvarserklæring på disse. Badet er oppusset før jeg kjøpe med innenfor de siste 10-12årene. Har ikke fått informasjon om hvem som har utført dette fra tidligere eier.
- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Svar: Ja. Kommentar: Har samsvarserklæring på badevifte og stikkontakt. Badet er oppusset før jeg kjøpe med innenfor de siste 10-12årene. Har ikke fått informasjon om hvem som har utført dette fra tidligere eier.
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Fiskebeck Håndverk AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak, vindu og ytterkledning skiftet. Tror dette ble gjort i 2017. Bestiller var Kvartalene Borettslag.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn:  Comfort Kirkenes, Varanger Kraftnett og Selfors Installasjon AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Varmtvannsbereder skiftet 2021 av Comfort. Selfors skiftet til automatsikringer i 2022. El-kontroll utført i 2021 av Varanger KraftNett. Alt har jeg samsvarserklæring på.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar:  Ja. Kommentar:  Arbeid utført etter 2020 er det samsvarserklæring på.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Kommentar:  El-kontroll utført i 2021 av Varanger KraftNett.
- 27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Kommentar: Har vært foreslått å gjøre oppgradering av fellesarealer som gang og kjeller. Dette er ikke vedtatt av styret/generalforsamling i borettslaget, så vidt meg bekjent.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 5 954 kvm, Eierform: Fellestomt

Kvartalene borettslag har en eiet tomt som er opparbeidet med plen, trær, parkeringsplasser og belegningstein. Tomten disponeres av andelseierne i fellesskap. Andelseiere i 1. etasje benytter selv plen og uteareal utenfor ytterveggene av sine bolig. iforhold til det som er naturlig avgrensning mot borettslagets fellesarealer.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke egen P-plass til boligen. P-plass kan leies av borettslaget. Intresserte oppfordres til å kontakte Kvartalene Borettslag ang. om det er ledige P-plasser til leie. Leie for P-plass betales gjennom de månedlige felleskostnadene. Parkering i Kirkenes sentrum kan også gjøres som gateparkering, der det er tillatt, og på kommunale P-plasser.

Byggemåte

Andelsleilighet som opprinnelig er oppført i trekonstruksjoner i 1955, basert på tidligere salgsoppgave ble innvendige overflater oppusset i 2007. Kvartalene Borettslag bærer ansvaret med utvendige forhold og yttervegger, vinduer, yttertak, drenering er oppgradert de siste år. Det må nevnes at det ikke foreligger tegninger som er i samsvar med faktisk bruk, samt at det ikke foreligger ferdigattest. Leiligheten framstår som godt vedlikeholdt, der det må forventes normale bruksmerker. Oppvarming kun via strøm. Som det fremgår av rapporten for øvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen antas å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt. Konstruksjonsdeler som ikke er synlige, men beskrevet, er sannsynlige antagelser fra takstmann eller opplysninger fra eier. Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1955

UTVENDIG
Takkonstruksjonen består av trekonstruksjoner og er av type plassbygd fra 1955. Takoppbygningen består av sperrer, taktro, undertak, lekter og yttertak. Alle beslag, takrenner og nedløp består av stål eller tilsvarende og er skiftet i 2019. Yttertaket er befart fra bakkenivå pga manglende sikker tilgang. Taktekkingen består av metallplater og er fra 2019. Ytterveggene består av trekonstruksjoner fra 1955. Kvartalene Borettslag informerer om at
ytterveggene ble etterisolert, ny vindtetting, luftelekter og utvendig trepanel i 2009. Utvendige fasader ble malt i 2021. Fabrikkmalt vinduer av type 3 lags glass fra 2017. Ytterdør fra leilighet til felles gang er fra ukjent årstall, men skal være av brann og lyddør.

INNVENDIG
Innvendige overflater er generelt vedlikeholdt fra de ulike oppgraderingsårene. Primært består de innvendige overflatene av:
Gulv: Parkett.
Vegg: Malte flater og malt strie.
Tak: Malte flater.
Etasjeskillere som består av trebjelkelag fra 1955. Det må forventes at trebjelkelaget er fylt med spon, sligg eller tilsvarende. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Teglsteinspipe. Feieluke i kjeller. Ingen ildsted. Pipe kledd igjen. Alle rom under terreng består av "Råkjeller" med malte overflater. Det har ingen hensikt med hulltaking. Innvendige trapper fra 1955. Innerdør til soverom av type formpresset
papp. Heltre dør til soverom.

VÅTROM
Bad (1.etg) fra 2007: Flis på gulv, flis på vegger, malteflater i tak, avtrekksvifte, hjørnedusj, baderomsinnredning, vegghengt wc, åpningsvindu. Avtrekk via el vifte på bad, tilluft via spalte under dørblad. Det er ikke foretatt hulltaking pga tilleggende konstruksjoner. Dusjsonen er vendt mot kjøkken og yttervegg.

KJØKKEN
IKEA kjøkken fra 2007: Profilerte fronter på overskap og underskap, integrerte hvitevarer av oppvaskmaskin (2020), kjøleskap, induksjonstopp (2021), ovn (2021). Kjøkkenventilator med avtrekksvifte som føres ut gjennom yttervegg.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vann rør til kjøkken og bad består av kobber når bad og kjøkken ble oppgradert i 2007. Støpejern fra 1955. Plast sluk på bad. Naturlig ventilasjon med veggventiler og åpningsvinduer. Varmtvannstank 200liter fra 2021. Sikringsskap i fellesgang. Automatsikringer er skiftet i 2021 av Selfors AS. Synlig eldre ledningsnett. Røykvarsler i gang. Brannslukker av type 6kg pulver fra 2020.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunnen er ikke visuelt synlig, men vurderes å består av leirholdige masser. Drenering fra 2007. Fundamenter er ikke visuelt synlig, men vurderes å består av stripefundamenter av betong fra 1955. Grunnmuren er uisolert og består av betong fra 1955. Terrengforholdene er opparbeidet med adkomst og parkering vendt mot nordøst. Uteområdet er vendt mot sørvest. Utvendige vann- og avløpsledninger er tilknyttet offentlig vannforsyning og offentlig avløpsnett via private stikkledninger, samt forvaltes av Kvartalene Borettslag. Alder er ukjent.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS den 26.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Leiligheten er registrert tatt i bruk den 01.01.1950, ifølge opplysninger fra Sør-Varanger Kommune.  I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Det er gangavstand til Kirkenes barne og ungdomsskole. Det er barnehager i nærheten. Kontakt Sør-Varanger kommune på tlf.: 78 97 74 00/ e-post: postmottak@sor-varanger.kommune.no for spørsmål om barnehage, skole og SFO.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, slik det fremstår på visning. Det er gulvvarme på bad og panelovner i de fleste rom. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 447 019 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 609 269 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel, planid 2004105 gjelder. I tillegg "Detaljregulering for atkomst til KILA fra Kirkenes sentrum", planid: 2013007. I kommuneplanens arealdel ligger eiendommen i område BB1 (bybebyggelse).Opplysninger fra Sør-Varanger kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler til fordel for kommunen. Disse erklæringene/avtalene kan ikke slettes og vil følge borettslagets eiendom.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Svart skoskap og oppheng i gang (ny i 2021) og vinduslamper i stue medfølger. Sengegavl på soverom medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud. Selger er fleksibel med hensyn på overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel, og meldefrist er satt til 05.07.2022, kl 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denen dato, skal forkjøpsretten avklares nytt.

Adresse og matrikkel

Storgata 17A, 9900, Kirkenes, Gnr. 27 bnr. 178, andelsnr. 351 i Kvartalene borettslag med orgnr. 955757459 i Sør-Varanger kommune

Oppdragsnummer

89-22-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.