Alta

Kombinasjonsbygg med leiligheter og næringsdel. Stort potensial og fantastisk sjøutsikt. BUD MOTTATT.

Sorenskriverveien 40 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Primærrom 342 m²
Bruksareal 804 m²
Bruttoareal 864 m²
Tomt 1 551 m² / Eiet tomt
Byggeår 1949
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 244
FINN.no 264278559
Sist endret 02.06.2023 12:14
Prisantydning 9 000 000,-
Totalpris 9 226 369,-

Beregnet totalkostnad

9 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 225 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 000 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 226 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 226 369,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sorenskriverveien 40 er en næringseiendom på tre plan med et BTA på 864 kvm. Bygget ligger midt i handelsstedet Bossekop og kan skilte med en eventyrlig utsikt mot Altafjorden og fjellene rundt. Solforholdene er optimale, spesielt på sommerstid når den magiske midnattsolen velger å vise seg. Deler av bygget er brannskadet, men om man velger å bygge opp igjen, eller rive og starte med blanke ark er dette en eiendom med potensiale.

Pr i dag inneholder bygningen en hovedbolig og en leilighet som begge er på to plan, og en leilighet i andre etasje. Næringsdelen består av bakeriutsalg og lager i første etasje, samt produksjonslokale, fryseri, kjølerom, lagerrom, teknisk rom og garasje i underetasjen. Utvendig er det gode parkeringsmuligheter, en stor, solrik terrasse med jacuzzi og balkong.

Det er utarbeidet et skisseprosjekt for mulige framtidige boligblokker med 150-200 boenheter i samarbeid med grunneiere på gnr/bnr 27/2 og 27/773.

Kort fortalt
- Næringseiendom med potensial.
- Midt i handelstedet Bossekop.
- Fantastisk utsikt over Altafjorden.
- Ombygd flere ganger, senest i 2006.
- Tidligere bakeri i næringsdelen.
- Romslig hoveddel og to leiligheter.
- Deler av bygget er brannskadet.
- Bakeriutsalg og diverse lagerrom.
- Produksjonslokale, fryseri og kjølerom.
- Enkel adkomst til eiendommen.
- Garasje og store gårdsplasser.
- Takterrasse på hele 173 kvm.
- Gode solforhold og jacuzzi.
- Balkong på 6 kvm i andre etasje.
- Utvendig kledning malt for 4 år siden.
- Utarbeidet skisseprosjekt med naboeiendommer

Standard

Hovedbolig
Hovedboligen går over to plan, med inngang i første etasje. Entreen har sandfarget gulvbelegg og mørke vegger med rundpanel. En glassdør med sprosser fører videre innover til en gang med parkettlignende gulvbelegg og hvitmalte vegger over brunbeiset brystningspanel. Begge rommene har godt med skapplass til yttertøy og sko.

Kjøkkenet er stort og med en romslig kjøkkeninnredning og naturskjønn utsikt via et stort karnapp. Ved karnappet er det god plass for langbord som kan dukes for sosiale sammenkomster.

Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter i heltre, enkelte vitrineskap og laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom skap og benk er det hvite veggfliser med dekor. For øvrig har kjøkkenet avtrekk fra ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og nisje til kjøleskap.

På samme plan er det en stue med store vinduer ut mot fjorden. Rommet har gulvbelegg og malte vegger i hvitt og dempet blått. Det er god plass til sofa med tilhørende møblement og utgang til den store, solrike utsiktsterrassen.

Boligen har i tillegg en loftstue som også kan skilte med vakker fjordutsikt. Loftstuen har gulvbelegg, hvitmalte vegger og mønet himling med luftig takhøyde. Videre har hovedboligen tre soverom med god skapplass, samt ett bad og et separat vaskerom.

På badet er det lyst gulvbelegg og mønstret våtromstapet på veggene. Baderomsinnredningen er i mørk, profilert utførelse. Den består av over- og underskap, en vegghengt hylle, servant nedfelt i benkeplate og speil med belysning. Badet er også innredet med et gulvmontert toalett og dusjkabinett. På vaskerommet er det skyllekum og opplegg for vaskemaskin.

--

Leilighet
Leiligheten går over to plan med vaskerom, samt stue og kjøkken i åpen løsning i første etasje. Stuen er lys og med mønet himling, hvitmalte vegger og parkettlignende gulvbelegg. Gode vindusflater på to sider gir fine lysforhold og det er plass til sofa med tilhørende møblement.

Til tross for den åpne løsningen ligger kjøkkenet noe tilbaketrukket fra stuen. Rommet har gulvbelegg, lyse, blåmalte vegger og en fondvegg med tapet. Kjøkkenet er av eldre årgang med glatte fronter i heltre og laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel kum.

I andre etasje av leiligheten er det bad og tre soverom, hvorav ett har utgang til balkong med utsikt utover fjorden. På badet er det lys, mønstret våtromstapet på veggene og sandfarget gulvbelegg. Baderomsinnredningen har over- og underskap med hvite profilfronter, heldekkende servantplate og speil med belysning. Videre har badet gulvmontert toalett, dusjkabinett og skyllekum i stål.

-

Leilighet 2
Leilighet 2 ligger i andre etasje, og er brannskadet. Den består av stue, kjøkken, to soverom og bad. Badet har gulvbelegg og våtromstapet på veggene.


-

Næringslokale
Næringslokalet ble pusset opp i perioden 2010-15, dette etter befaring og anbefalinger fra Mattilsynet. Det ble blant annet utført en full oppgradering av ventilasjonsanlegget og montert varmepumpe for å holde stabil temperatur i forbindelse med produksjon av sjokolade.

Butikklokalet ble pusset opp slik at det er i henhold til Mattilsynets normer, og det ble også laget et nytt kontor i forbindelse med utsalget. Selve bakeriutsalget og et lagerrom ligger i første etasje, mens produksjonslokale, fryseri, kjølerom, lagerrom, teknisk rom og en garasje ligger i underetasjen. I kjelleren er det boder.

Uteareal

Eiendommen har en nydelig beliggenhet, med utsikt over Altafjorden og fjellene rundt. Solforholdene er gode, spesielt på sommerstid når den magiske midnattsolen velger å vise seg.

Tomten er på 1551 kvm og ligger i lett skrånende terreng. Tomten har naturlig vegetasjon og noe plen med beplantninger. Den er ellers opparbeidet med stor, asfaltert gårdsplass på fremsiden av bygget og gruslagt gårdsplass på baksiden av bygget.

På taket av produksjonslokalet er det en stor terrasse. Terrassen har betongdekke og hvitmalt rekkverk rundt. En liten del av terrassen har spaltegulv av tre og uttrekkbar levegg. Her er det også jacuzzi hvor man kan nyte avslappende bad gjennom hele året. Ved inngangspartiet er det en hyggelig velkomstterrasse og utenfor leiligheten i andre etasje er det en luftebalkong på 6 kvm.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde i Bossekop, ca. 1,7 km sørvest for Alta sentrum i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et godt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter. Kunstgressbaner finner du ved barneskolen og Coop Arena.

Det er også kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Baskabut-runden skal i tillegg nevnes, som går gjennom variert terreng og egner seg like godt til fots som på sykkel. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.

Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Alta idrettsforening har et aktivt tilbud for store og små med fotball, friidrett, håndball, flere former av skiidrett, volleyball og boccia på agendaen, og byen har flere treningssentre og idrettshaller. Byen har også moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller.

Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Bunnpris Gourmet og Extra som begge ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av bybuss. Nærmeste bussholdeplass er Vertshushagen som ligger ca. 400 meter fra eiendommen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 8 min til Alta lufthavn, 7 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager, hvor Tornerose ligger nærmest.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter for 2021 er fakturert med kr. 46.760,- og gjelder for vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
Sprekker i grunnmur på nordvegg og enkelte sprekker på vestvegg.

3.1 Vinduer og ytterdører
To og trelags vindu av forskjellige årstall, standard ytterdører og terrasse dører, noe treghet i dør og vinduer,  handtak på som ikke vill låse igjen på terrassedør i leilighet 2 etg. Vinduene på gamle delen er plate belagt etter brann. Ikke vært inni boligen som er brent. Avvik på enkelte vindu på sørvest vegg, råte i panelen rundt vindu. Levetid vindu og dører: ca 40 år. Tg 2 settes på generell vurdering av vinduer og dører.

6.1 Balkonger, verandaer og lignende
Rekkverket 91 cm og noe råte i rekkverket og i bjelkelag til lufte-terrassen. Uvisst hvilken membran som er brukt under påstøypet på Leca plankene TGIU.

8.2 Kjøkken Leilighet
Tg 2 settes på generell vurdering.

9.1.1 Under etg og kjeller
Veggenes og himlingens overflater
Sprekker i utvendig ringmur, avtrekksviftene er ikke funksjonstestet, ventiler er teipet igjen. Belegg på vegg er antatt fra 1985-1988 er ca 34 år gammelt, levetid på belegg er 25-35år. Tg 2 setter på generell vurdering.

10.5 Ventilasjon
Store avtrekksvifter i produksjonslokalet, som ikke er fungsjonstestet, men tilstanden på utedelen settes TG2 på generell vurdering.

--

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3:

7.1.1 Bad 1 Bolig Overflate vegger og himling
Bad fra før Byggeforskrift 1997 TG3. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.1.2 Bad 1 Bolig Overflate gulv
Belegg på gulvet, ikke tilstrekkelig fall til sluk flekker på belegg og skadet i belegget.
Vaskerom: Belegg på gulvet ikke funnet sluk i gulvet pga mye inventar og innbo.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.1.3 Bad 1 Bolig Membran, tettesjiktet og sluk
Det er ikke boret hull for badet er eldre enn byggetekniske forskrift 1997. Både på bad og vaskerom.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.2.1 Bad 2 Leilighet Overflate vegger og himling
Generell vurdering og badet i leiligheten er eldre enn 1997.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.2.2 Bad 2 Leilighet Overflate gulv
Tg 3 settes på generell vurdering og badet er eldre enn 1997
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.2.3 Bad 2 Leilighet Membran, tettesjiktet og sluk
Eldre enn 1997 sprekker i fuger våtromstapet krøllet i skøytene og sprekk i nordvegg
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

9.1.3 Under etg og kjeller Fuktmåling og ventilasjon
Registrerte forhøyet verdier på kjeller gulv mot grunn med protimeter fukt indikator.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mer enn Kr. 300 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Alta Kommune Vann/avløp. Utbedring av vann og avløp i forbindelse omlegging av rør systemer, utført i regi av Alta kommune.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Sprekk i muren ved tidligere spiserom i bakeridelen i 1 etg.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Kontroll av anlegget når Skorpens Bakeri & Konditori as, når det var i drift, også når det var utleie til Sjokoladefabrikken. Kitex og Jaco elektro as.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Usikker.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Usikker.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Montert på vegg i 2022.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja, Alta Kommune v/plan avd.

Boligens areal

Primærrom: 342 kvm, Bruksareal: 804 kvm, Bruttoareal: 864 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 375 m².
S-rom: 375 m².

1. etasje:
Bruksareal: 228 m².
Primærrom: 146 m².
S-rom: 82 m².

Loft:
Bruksareal: 201 m².
Primærrom: 196 m².
S-rom: 5 m².

P-ROM:
Leilighet 1, 1 etg: Gang, kjøkken, stue og vaskerom.
Leilighet 1, 2 etg: Trapperom, gang bad og 3 stk soverom.
Fellesdel: Gang trapperom.
Leilighet 2 (2 etg) Gang, 2 stk soverom, Bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Leilighet 3 (bolig) Vf, hall, kjøkken og stue.
Leilighet 3 (bolig) Loft stue, 3 stk soverom, bad og vaskerom.

S-ROM:
Under etasje: Produksjonslokaler, fryseri, kjølerom, lager rom, tekniskrom, garasje.
Kjeller: Trapprom og boder.
1 etasje: Bakeri utsalg og lagerrom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Ferdigattest / brukstillatelse

Bygget har midlertidig brukstillatelse datert 10.10.1985.

Adgang til utleie

Bygget er registrert med 4 bygningsnummer:
1. Annen forretningsbygning
2. Tilbygg 1
3. Tilbygg 2
4. Annen forretningsbygning

I de ulike bygningsnumrene er følgende bruksenheter registrert:
Annen forretningsbygg: 2 bruksenheter bolig + annet enn bolig.
Tilbygg 1: 2 bruksenheter bolig
Tilbygg 2: 1 bruksenhet (unnumerert)
Annen forretningsbygg: 1 bruksenhet (unummerert).

Oppvarming

Bygget er elektrisk oppvarmet med panelovner. I tillegg er det et varmesentralanlegg fra 1985-88. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet i hovedboligen. De øvrige rommene ventileres naturlig. I boligdelen og butikkdel er det sikringsskap med skrusikringer. I produksjonsavdelingen er det sikringsskap med automatsikringer. For øvrig har bygningen to varmtvannsberedere fra 2005, hver på 287 liter.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til sentrumsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Det er avvik mellom bygningstegninger og rominndeling / godkjent bruk. Bruk av rommene til andre formål enn det godkjente er kjøpers risiko og ansvar.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sorenskriverveien 40, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 244 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.