Alta

RØSTAN GÅRD: Moderne hestesenter med 2 staller, ridehall og utebane. Selskapslokale m/proffkjøkken.Bolig fra 2016.

Røstan 14 , 9518 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Landbrukseiendom / Selveier
Bruttoareal 2 554 m²
Tomt 50 354 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2016
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 64
Energimerking B
FINN.no 270058808
Sist endret 02.06.2023 11:10
Prisantydning 15 500 000,-
Totalpris 15 888 869,-

Beregnet totalkostnad

15 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 387 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 388 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 15 888 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til dette moderne hestesenteret, hvor alt er tilrettelagt for god drift og inntektsmuligheter! Eiendommen består av tre gnr/bnr. Gården har mulighet for fiskerett i Altaelva.
 
Bygningene på gården består av et våningshus fra 2016, en dobbelgarasje fra 2014, og et redskapshus med verksted og to husdyrrom. Videre er det drivhus og gjestestall, samt stallbygning med selskapslokale og ridehall på 20x60 fra 2017.
 
Stallene har til sammen 19 bokser, 15 låsbare utstyrsskap, to vaskespilt, salrom, vaskerom og mye, mye mer. Inneklimaet i stallene er godt og det er god belysning. Ridehallen har speil, god bunn og tribune med plass til ca. 50 personer. Ute er det en godt drenert ridebane og flere, store paddocker. Selskapslokalet har plass til mer enn 50 gjester, og alt av møbler og dekketøy følger med. I lokalet er det også to toaletter, og et stort proffkjøkken med alt en måtte trenge for å drive stort.
 
Våningshuset har god, innholdsrik planløsning med et lekkert kjøkken og tilliggende spiskammers. Stuen har utgang til en innglasset vinterhage med idyllisk utsikt mot jordene og skogen, og både stuen og vinterhagen har peisovn. Videre byr boligen på tre soverom, walk-in closet, kontor og tv-stue. Etter en lang dag i stallen kan du gå rett inn på vaskerommet, som ligger vegg-i-vegg med badet. Velkommen!

Kort fortalt
- Hestesenter med høy standard.
- Tomten er på 50.354 kvm
- Stallbygning med selskapslokale.
- Proft storkjøkken i lokalet.
- Gjestestall med 8 bokser.
- Ridehall fra 2017 med tribune.
- Flere store paddocker.
- Dobbelgarasje og redskapshus.
- Gode solforhold og idyllisk utsikt.
- Gården har fiskerett i Altaelva.
- Våningshus bygd i 2016.
- Lekkert kjøkken m/spiskammers.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Stor stue med plass til spisebord.
- Innglasset vinterhage m/peisovn.
- Peisovn i stuen og i selskapslokalet.
- Bad/wc med dusj og boblebadekar.
- Vaskerom/wc med utvendig adkomst.
- 3 soverom, ett med walk-in closet.
- Innvendig bod på ca. 8,4 kvm.
- Kontor og tv-stue vegg-i-vegg.
- Gulvvarme i nesten alle bygninger.

Byggeår:
Våningshus, byggeår 2016
Stallbygning m/lokale, byggeår 2018
Ridehall, byggeår 2017
Gjestestall, byggeår 1950 / 1986
Redskapshus, byggår 1986
Garasje, byggeår 2014

Innhold

Våningshus:
Vindfang, kjøkken, spiskammers, stue/spisestue, vaskerom/wc, bad/wc, gang, 5 soverom og teknisk rom.
Annet: Vinterhage.

Stallbygning med lokale:
1. etasje: Stallbokser, fôrlager, utstyrsboder, kontor, vaskerom,tørkerom og bad.
2. etasje: Serveringslokale, kjøkken, toalett og gang

Ridehall:
Ridehall m/tribune

Gjestestall:
1. etasje: 8 stallbokser, 8 utstyrsboder, oppholdsrom, toalett og vaskerom, fôrsentral
2. etasje: Fôrlager

Redskapshus:
Verksted, 2 husdyrrom.

Garasje:
1. etasje: Garasje
2. etasje: Loft

Drivhus

Standard

Gården har inntekt på utleie av stallplasser, samt utleie av lokaler til kurs, møtevirksomhet og selskaper. I tillegg har eiendommen fulldyrka jord og fiskerett i Altaelva. Selskapslokalet har hatt følgende leieinntekter; 4000kr for konfirmasjon/dåp, og 2000 kr per dag ved utleie til kurs/konferanser.
 
Rideklubben har betalt 5000,- kroner per stevne, og gjesteoppstalling til kurs/stevne 300 kroner per døgn. De som ikke trenger oppstalling ved kurs, har betalt 100,- kroner per ridetime. Faste oppstallører har betalt 2700,- kroner i måneden, uten høyt, kraftfôr og sagflis.
 
Stallbygning med selskapslokale: Gården har en stor stallbygning på ca. 580 kvm fordelt over to etasjer. I første etasje har stallen 11 bokser, 7 låsbare utstyrsboder, ett stort salrom med vaskerom, tørkerom til dekken, fôrlager, vaskespilt, og toalett. Stallgangen er bred og det er god belysning med lys over hver boks. Vaskespiltet har frostsikker kran, og ventilasjon med frostvakt og trinnvis bryter for utlufting sørger for godt innemiljø. Alt av utstyr i stallen følger med ved salg.
 
I bygningens andre etasje er det et stort selskapslokale, stue, to toaletter og et proft storkjøkken. Kjøkkenet er delt inn i skitten og ren sone, og har innredning i stål med to komfyrer, steamer til oppvask, to oppvaskkummer, håndvask og kjølerom.
 
Selskapslokalet har plass til godt over 50 personer, og møbler og dekketøy følger med. Lokalet har store vinduer mot eiendommen og inn mot ridehuset. I stuen er det en peisovn og lokalet har 2 luft-til-luft varmepumper som sørger for behagelig temperatur hele året. Det er gulvvarme på alle bygningens toaletter.
 
Gjestestall: Gjestestallen var opprinnelig bygd for melkeproduksjon, men ble renovert i 2012 og er nå en innholdsrik stall. Byggningen har stort høyloft og fôrlager med elektrisk port. Stallen har 8 bokser, 8 låsbare utstyrsboder, vaskespilt, toalett, vaskerom og oppholdsrom med kjøkken. Det er gulvvarme i gangen, oppholdsrom og på toalettet. Gjestestallen har som hovedstallen vaskespilt med frostsikker kran, og ventilasjon med frostvakt og trinnvis bryter for utlufting.
 
Ridehall: Ridehallen ligger vegg-i-vegg med hovedstallen og har elektrisk port. Hallen var ny i 2017 og har tribune med plass til ca. 50 personer, så her er det perfekt å arrangere både kurs og stevner. Videre har hallen dimbare ledlys, speil og godt med lagringsplass bak vantet. Bunnen er bygd opp av 15 cm knust fjell med topplag av 5-7 cm natursand. Steinsvans og slodd til traktor medfølger.

---

VÅNINGSHUS

Boligen ble bygd i 2016 og har et pent, overbygd inngangsparti med dør inn til både vaskerommet og vindfanget.
 
Vindfang: Boligen har inngang til et romslig vindfang med hvite vegger. Gulvet er flislagt og har varme. Vindfanget har klesoppheng, men også god plass til skoskap og garderobeskap, eller lignende.
 
Kjøkken: Boligen har et stort og innholdsrikt kjøkken som ender opp i en bardisk med sitteplasser. Sistnevnte perfekt for alt fra en rolig kaffekopp til enkel bevertning for folk på farten. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea, har grå, profilerte fronter og lyse laminatbenkeplater med en nedfelt oppvaskkum.
 
På vegg over benkeplatene er det sandfargede fliser. Veggene er for øvrig malt i en spenstig rosafarge, himlingen har downlights og gulvet er vinylklick.
 
Kjøkkeninnredningen har integrert stekeovn, koketopp, ventilator, lite kjøleskap og oppvaskmaskin. I et tilliggende spiskammers er det plass til ekstra kjøleskap og fryser, samt god plass til oppbevaring i enkel innredning.
 
Stue/spisestue: Boligen har en flott stue med herlig størrelse og store vindusflater som fyller rommet med naturlig lys. I himlingen er det downlights som skaper stemning når kveldsmørket senker seg. Stuen har vinylklick og vegger malt i samme farge som kjøkkenet. Rommets utforming skaper en naturlig sofasone og en naturlig spiseplass ved kjøkkenet. I sofasonen varmer en peisovn godt på kalde dager. Fra stuen er det dør ut til en lekker vinterhage.
 
Vinterhage: Vinterhagen er innglasset med gulv-til-tak vinduer og er et hyggelig sted å nyte den idylliske utsikten mot jordene. Her kan det sees både rev og elg. Med varme i gulvet, en peisovn og vinduer som kan skyves til side, er vinterhagen en herlig helårsstue.
 
Bad/wc/vaskerom: Boligen har et stort bad og vaskerom vegg-i-vegg. Begge rom har grått, flislignende gulvbelegg, gulvvarme og veggplater med mintgrønne fliser. Badet har hvit innredning bestående av et skuffemøblement med heldekkende servant, overskap med speildører og to høyskap, hvor ett har speilfront. Videre har badet vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører i glass og et boblebadekar som skaper ekstra luksus i hverdagen.
 
Vaskerom: Vaskerommet har både innvendig og utvendig adkomst, og er et praktisk rom med innredning langs én av veggene. Innredningen består av en hvit benkeplate med nedfelt oppvaskkum og overskap med grå, profilerte fronter. Under benken er det et skap, samt opplegg for 2 vaskemaskiner eller vaskemaskin og tørketrommel. Det er også plass til tørkeskap. Vaskerommet har vegghengt toalett.
 
Soverom og garderobe: Boligen har 3 romslige soverom med godt lysinnslipp fra vinduer. Soverommene har laminatgulv og panelvegger malt i forskjellige farger. Hovedsoverommet har skyvedør inn til et walk-in closet, og boligen har for øvrig lagringsplass i en innvendig bod på ca. 8,4 kvm. I tillegg til soverommene har boligen et fint kontor og tv-rom.

Uteareal

Gården har landlig, men sentral beliggenhet, og har både lysløype og skuterløype "rett på utsiden av døren". Sti til toppen av Sagtinden ligger også like bak gården. Her er det med andre ord perfekt å ri både korte og lange turer.
 
Eiendommen har et pent tun på ca. 11,8 daa. Tunet er asfaltert, har plenområder og flere bygninger. Bebyggelsen består av et våningshus, dobbelgarasje, redskapshus, stallbygning med selskapslokale, gjestestall og 20x60 ridehall. I tillegg er det flere store paddocker og en godt drenert ridebane på 20x45m.
 
Redskapshuset er på ca. 150 kvm, og halve bygget er isolert og har varme i gulvet. Bygget har verksted, og to husdyrrom brukt som utegang til hest og sau. I verkstedet følger både arbeidsbenk, reoler og tørkeskap med.
 
Ved boligen er det et stort drivhus med gulvvarme, og i hagen er det både bringebærbusker, hvite rips, rips, solbær, jordbær og to sorter rabarbra - perfekt for kortreist mat og morro for den med grønne fingre.

Gården har en stor dobbelgarasje fra 2014 med elektrisk port og isolert loft. Garasjen har gulvvarme og i 2021 ble det klargjort for isolering av vegger. Reoler følger med. Gården har ellers rikelig med parkeringsplass til biler, hestehengere, bruksmaskiner osv.

Beliggenhet

Røstan gård er ca. 13,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter har en årsprognose på kr. 22773,- og inkluderer eiendomsskatt, feiing, renovasjon, septiktømming og vann. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?  Gjestestallen: Fuktmerker på badedør. Avløp går i møkkakjelleren. Huset: missfarget belegg rund avløp i dusjen.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? RT Bygg AS
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Hovestallen: varmekabel er ettermontert inni avløpsrør. Det har hendt at det har gått tett men det har ikke skjedd igjen etter bytte til lettoppløselig toalettpapir.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Jens Kristiansen AS. Montering av varmekabel i avløpsrøret fra hovedstall til septikk.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Huset: Det er to sprukne fliser i yttergang og dørstokken til ytterdøren på vaskerommet er sprukket.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?  Huset: Ingen. Gjestestall: mus på låven. Redskapshuset: maur
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Elinstalatøren AS. Varmekabler i garasje. Automatsikkringer i redskapshuset.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Elinstallatøren AS.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Deler av skogen på eiendommen er merket med rasfare.

Boligens areal

Bruttoareal: 2 554 kvm

Våningshus: 190 kvm

Stallbygning med lokale:
1. etg.: 340 kvm
2. etg: 240 kvm

Ridehall: 1200 kvm

Gjestestall: 360 kvm

Redskapshus: 150 kvm

Garasje: 50 kvm

Drivhus: 24 kvm

Alle areal er oppgitt i BTA (bruttoareal). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.


--

Eiendommen består av hovedeiendommen 24/64 (33315 kvm), 24/59 (9285kvm) og 24/269 (7754 kvm)

Adkomst

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 21.12.2015. Tilbygg ridehall har ferdigattest 11.10.2018. For øvrige bygg foreligger det ikke ferdigattest / midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv.

Adgang til utleie

I boligen foreligger det bare en bruksenhet.

Oppvarming

Boligen har gulvvarme i alle rom med luft-til-vann varmepumpe. Stuen har peisovn. Vinterhagen har varmekabler i gulvet og peisovn. Det er balansert ventilasjon i boligen. Stallbygningen har varmekabler forran inngangdøren, i alle bad, gang, på det store salrommet og i gangen med utstyrsbodene. I tillegg er det peisovn og 2 varmepumper i andre etasje. Gjestestallen har gulvvarme i inngangspartiet, på bad og kjøkken. Alle bygninger har sikringsskap med automatsikringer.

Regulering

Eiendommen er i hovedsak regulert til LNFR. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

gn./bnr 24/269
Delareal: 7754 kvm LNRF.

gnr/bnr 24/64
Delareal 33 316 kvm LNRF

gnr/bnr 24/59
Delareal 9285 kvm LNRF

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Vi gjør oppmerksom på at selger har vært mva registert, og det er etablert en justeringsforpliktelse for fradrag for inngående mva knyttet til bygging av stallen. Dersom kjøper er et foretak, forplikter kjøper seg til å registrere virksomhet som mva pliktig, og signere nødvendige dokumenter for overføring av justeringsforpliktelsen.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Røstan 14, 9518, Alta, Gnr. 24 bnr. 64 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0122

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, landbrukstakst, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.