Alta

Midtbakken: Enebolig med sentral beliggenhet. Garasje og vinterhage. Innflytningsklar.

Odins vei 8 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 173 m²
Bruksareal 230 m²
Tomt 924 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1968
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 121
Energimerking G
FINN.no 270638374
Sist endret 30.09.2022 20:27
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 130 769,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 130 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Odins Vei 8 er en enebolig med en sentral beliggenhet. Herfra er det gangavstand til sentrum, og nært til friluftsområder, skole og barnehage.

Eneboligen er bygd i 1968 og er tilbygd i 1976 og 2005. Boligen består av stue, kjøkken, to soverom, to bad, wc, oppholdsrom/soverom med eget kjøkken, kjellerstue, vaskerom og flere boder. Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Fra rommet er det utgang til vinterhage. Kjøkkenet har en innredning profilerte fronter av lys beige og integrerte hvitevarer.

Eiendommen har for øvrig gode solforhold, og er opparbeidet med busker, trær, noe blomster og asfaltert innkjørsel. Det er plass for parkering på egen tomt eller i garasje.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom, 2 bad, wc, oppholdsrom/kontor.
Kjeller: Stue, vaskerom, 4 boder.
Vinterhage
Garasje

Entré

Det er skifer i gangarealet opp mot inngangspartiet. Etter å ha gått opp en trapp med fire trinn kommer man til et overbygd inngangsparti. Vel inne kommer man inn i et vindfang, og videre inn til en gang med adkomst til blant annet stue, kjøkken og soverommene.

Stue

Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Her er det plass til flere møbleringssoner, med f.eks. "godstoler" i karnappen. I sonen mot kjøkkenet er det plass for spisebord. Fra stuen er det utgang til vinterhagen, og det er også trapp ned til kjelleren fra stuen. I kjelleren er det kjellerstue med åpen peis i tegl som er tilkoblet teglsteins pipe.

Kjøkken

Kjøkkenet har en innredning med profilerte fronter i lys beige og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har to innganger, fra stue og gang. Det er et vindu i rommet som gir naturlig lys. I oppholdsrommet er det også en liten kjøkkeninnredning med vask. Dette rommet har egen inngang.

Bad

I boligen er det to bad med varmekabler i gulvet, separat wc-rom og i tillegg et vaskerom i kjelleren. Begge bad er flislagt og har toalett og vask i rommet. Det ene har dusjkabinett, og i det andre badet er det et dusjhjørne. I wc-rommet er det servant, og i vaskerommet er det to skyllekummer og tilkobling for vaskemaskin og tørketrommel.

TG3:
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet ligger i kjeller og er i dag fult funksjonelt til sitt bruk, og det er ingen fare for skader på andre konstruksjoner eller rom ved en
lekkasje.

TG2:
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Uteareal

Boligen har en tilnærmet flat tomt med gode solforhold. Eiendommen er opparbeidet med plen og er beplantet med busker, trær og noe blomster. Det er skifer i gangarealene og asfaltert parkering foran garasjen. Stor terrasse av impregnerte trematerialer og levegg.

Soverom

Det er to soverom i boligen. Hovedsoverommet er av god størrelse, og har adkomst direkte til bad. I begge soverom er det frittstående garderobeskap.  I tillegg er det et oppholdsrom som kan benyttes som et tredje soverom.

Beliggenhet

Odins vei 8 er ca. 1,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Innvendig > Rom Under Terreng
Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet ligger i kjeller og er i dag fult funksjonelt til sitt bruk, og det er ingen fare for skader på andre konstruksjoner eller rom ved en
lekkasje.

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Noe mose på skiferen. Tettet lekkasje i tak på karnapp i stue, ny isolasjon, takplater og spotter. Det ble først forsøkt tettet i 2020, uten hell, så de måtte gjøre en større operasjon året etter, samt tettet lekkasje i takved overgang mellom hovedhus og tilbygg. Nye gradrenner/beslag, ny papp (ca en meter i bredde) og skiftet noen skiferstein som var ødelagt.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det var ikke krav til snøfangere da boligen ble oppført.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Taktro og overgurten er litt mørk ned mot raft kassen over inngangspartiet, bør sjekkes nærmere.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. De fleste vinduene er fra 1991, men noen er fra 2005 i tilbygget, og vinduene i kjeller er fra byggeåret 1968.

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parketten på stua er noe slitt etter bruk av rullestol, samt en del malingsavskalling på gulv og vegger i bodene i kjelleren.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen bør undersøkes at det ikke er for høye verdier av radon. Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er løsnet noe tegstein over tak, jeg anbefaler at det monteres nytt isolert heltrukket pipebeslag. Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Alta Farvehandel. Hovedbad totalrenovert i 2005, bad 2 nybygget i 2005.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Alta fargehandel. Alt nytt.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei. Muligens hos Alta Farvehandel.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Ordinær byggemelding.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Utvendige vann- og avløpsrør ble skiftet til plastrør på begynnelsen av 2000-tallet.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Pedersen maskin AS. Utvendige vann-og avløpsrør ble på begynnelsen av 2000-tallet skiftet til plastrør grunnet brudd i
gammelt avløpsrør i betong. Entreprenør Pedersen maskin gjorde jobben.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Fukt i yttervegger i kjeller, jmf. tilstandsrapport fra takstmann.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Ildsted ikke vært i bruk siste 20-25 år.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Setningsskader i vinterhage, utbedret av Entreprenør T.Johansen AS i 2021. Ny platt ble støpt. Er fortsatt synlig sprekk i gammel ringmur under vinterhagen, på siden mot garasje.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Lekkasje over karnapp, utbedret både innvendig og utvendig av Entreprenør T. Johansen AS, først i 2019, men de måtte gjøre ytterligere arbeid i 2020. Etter det ble alt i orden. Samme entreprenør har også tettet lekkasje i tak over yttergang høsten 2019. Skiftet gradrenne, noe papp og noen skiferstein.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. T. Johansen Entreprenør. Se punkt 7 og 11. Nytt gelender i vinterhagen, mot veien.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. 1) Alta El installasjon AS, 2) Elektriker 1 Alta AS 3) Jaco Elektro AS. 1. Spotter karnapp i forbindelse med reparasjoner nevnt i punkt 11. 2. Taklys i yttergang i forbindelse med reparasjoner nevnt i punkt 11. 3. Sikringsskap og installasjon i forbindelse med tilbygg 2005/2006.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Boligen ble utbygget i 1976 og 2005/2006.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent av Alta kommune.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. På ett soverom i 1.etg i perioden januar-mars 2018, resultat 48 Bq/m3, godt under grenseverdi.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsrapport pr. 19.08.2022 fra Ing. Vidar Nilsen AS.

Tilleggskommentar:
- Feil på komfyr, grillen kommer på uavhengig av program.
- Skyllekummer på vaskerommet holder ikke på vannet.
- Minste bod i kjelleren har vært brukt som blomsterrom med spesiallys som er fjernet. Rommet mangler derfor taklys.
- Avtrekksvifte til begge bad virker kun på trinn tre.
- På vinteren er det blitt observert noe kondens mellom vindusglassene i terrassedøren på soverommet.
- Frysedel i kjøleskap på hybelkjøkken fungerer ikke.
- Vindu i vinterhage noe treg å åpne.
- Hull i glass mellom to av spilene i spilevegg, vinterhage.
- Vannrør under tilbygg holdes frostfrie ved hjelp av varmekabler. Må slås på før vinteren.

Boligens areal

Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 230 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 148 m².
Primærrom: 130 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, 2 soverom, 2 bad, wc, oppholdsrom/kontor.

Kjeller:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 924 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter på egen tomt og i garasje på 22 kvm som er bygd i 1988.

Byggemåte

Byggeår: 1968
Tilbygg soverom og vindfang: 1976
Oppholdsrom / kontor: 2005

UTVENDIG
Isolert trekonstruksjoner med taktro av bord som er tekket med taktro, papp, lektere og skiferstein. Takrenner og nedløp av stål. Ytterveggene er hovedsakelig av 10 cm isolert bindingsverk, men antatt 15 cm i tilbygget av 2005. Utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Vinduene består dels av 2 og dels av 3 lags glass og de fleste er fra 1991 - 2008. Isolerte ytterdører og balkongdør med glass i 1.etasje. Uisolert dør i kjellernedgangen som var svært treg og vanskelig å åpne. Terrasse av impregnert tre. Inngangsdørene er av impregnert tre.

INNVENDIG
Gulvoverflatene er av parkett, vinyl, fliser, teppebelegg i kjellerstue, fliser på våtrommene, samt noe malt betong i bodene. Veggoverflatene er hovedsakelig av tapet og malte plater, samt fliser på våtrom, strie i kjellerstue, samt malt/pussede i boder i kjeller. Himlingene er dels av malt maskin papp, malte plater og malte bord/panel i kjeller. Gulv i kjeller av betong og etasjeskillere av isolert trebjelkelag. Åpen peis i teglstein som er tilkoblet teglsteins pipe. Trapp mellom kjeller og 1.etasje av tre med malte vanger og beisede trinn. Malte dører i 1.etasje og tredører med sponplater i kjeller.

TOMTEFORHOLD
Byggegrunn av antatt grus/moren, og grunnmur av betongstein på antatt betongsåle. Bygningen ligger i flatt terren med opparbeidet plenarealer og plattinger. Eiendommen er opparbeidet med plan og godt beplantet med busker, trær og noe blomster. Stor terrasse av impregnerte trematerialer og levegg mot sørvest.

Diverse:
- Det ene hjørnet på garasjen er plassert utenfor tomtegrensen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 07.11.1970.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til flere barnehager.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Varmekabler i begge bad oppe, og i yttergang. Utover dette er det panelovner. Ildsted har ikke blitt brukt på 20-25 år, og tilstand er ukjent.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 996 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 014 769 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 653 167 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal: 924 kvm
BestemmelseOmrådenavn: [2
KPBestemmelseHjemmel: byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 10.08.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/1363-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
19.03.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, men mulighet for en hurtig overtagelse hvis ønskelig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Odins vei 8, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 121 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0128

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.