Alta

Røstmoen: Enebolig med stor tomt, garasje og carport. Mulighet for hybel i kjeller. Nytt kjøkken og bad.

Røstmoen 14 , 9518 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 210 m²
Bruksareal 230 m²
Tomt 1 200 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1998
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 312
Energimerking C
FINN.no 270197977
Sist endret 22.09.2022 19:38
Prisantydning 5 490 000,-
Totalpris 5 643 269,-

Beregnet totalkostnad

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 643 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Røstmoen 14 er en innholdsrik enebolig over to etasjer i et landlig, naturskjønt bomiljø. Tomten er på hele 1,2 mål og er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, store plenareal og beplantning. Her er det også oppført lekestue og utebod. På tre sider av boligen er det terrasser, hvorav stueterrassen og terrasse ved inngangsparti ble beiset i 2022. Parkering er i carport og garasje.

Boligen har fått flere oppgraderinger i senere år og er et pent hjem med god planløsning. Stue og kjøkken ble pusset opp i 2021 og har moderne innredning, integrerte hvitevarer og plass til spisebord. I første etasje er det også entré fra 2022, stort bad fra 2019, vaskerom og tre soverom. I kjelleren er det en stue, kjøkken fra 2015, bad fra samme år og to soverom.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, stue, kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom.
Kjelleretasje: Trapperom/gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom, teknisk rom og 3 boder.

Entré

Entreen ble pusset opp i 2022 og gir et pent førsteinntrykk av boligen. Entreen fikk i den forbindelse nytt, lyst gulvbelegg, det ble lagt veggfornyer og på den ene siden av rommet ble det montert en spilevegg. Entreen har ellers varme i gulv og plass til oppbevaringsløsninger.

Stue

Stuen ble pusset opp samtidig som kjøkken i 2021. Dette er et innbydende rom med lyst gulvbelegg, vegger i moderne fargetoner og downlights langs ytterkant av himling. Enden av rommet har karnapp med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og samtidig lar utsikten bli en del av rommet. Det er også utgang til terrasse. Med både gulvvarme, peisovn og varmepumpe er det lune innemiljøet sikret.

Kjellerstue
I kjelleretasjen ligger en kjellerstue i delvis åpen løsning med kjøkken. Stuen gir et pent inntrykk med lyse veggflater, mørkeblå fondvegg og spotbelysning i himling. Naturlig lys kommer inn via to vinduer som sitter høyt på veggen.

Kjøkken

Kjøkkenet var nytt i 2021 og ligger i åpen løsning mot stue med god plass til spisebord. Den hvite innredningen er i U-form som gir godt med skap- og benkeplass. Innredningen har ellers glatte, håndtaksløse fronter, laminatbenkeplate og underlimt oppvaskkum. Kjøkkenet har også godt med integrerte hvitevarer, inkludert stekeovn, kombiovn, platetopp med integrert ventilator, kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin.

Kjøkken 2
Kjøkkenet i kjelleretasjen er fra 2015 og er i et tidløst design med hvite glatte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det lysarmatur og ventilator er montert over kokesonen. Integrert i innredningen har kjøkkenet platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har også avsatt plass til kjøleskap og rom for spisebord.

Bad

I første etasje har boligen et bad som ble oppgradert i 2019. Badet har belegg på gulv, våtromsplater på vegger, downlights og gulvvarme. Innredningen har glatte skuffefronter, heldekkende servant, høyskap og speilskap med integrert belysning. Videre er badet utstyrt med veggmontert toalett, badekar med dusjgarnityr og håndkletørker.

Bad/wc 2
I kjelleretasjen ligger et stort bad fra 2015 med mørkt gulvbelegg, lyse våtromsplater og downlights i himling. Innredningen er hvit med glatte skuffefronter, heldekkende servant og speilbelysning. I tillegg er det en matchende skuffeinnredning. Badet har ellers veggmontert toalett og dusjkabinett.

TG2:
7.1.1 Bad 1 etasje Overflate vegger og himling.
Registrert svellinger i nedkant av planten i våtsonen.

7.1.2 Bad 1 etasje Overflate gulv
Fungsjonstesting av fall: Vann samler seg foran sluk.

--

Vaskerom
Eneboligen har et separat vaskerom med belegg på gulv, gulvvarme og egen utgang til hagen. Vaskerommet har flere veggskap, benkeplate som gir godt med arbeidsrom, og veggmontert utslagsvask. I hjørnet av rommet er det opplegg og plass til vaskemaskin.

TG2:
7.2.1 Vaskerom 1 etasje Overflate vegger og himling
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder
Tiltak: Vaskerom trenger ingen strakstiltak men må nok renoveres.
Levetiden på belegg: 20-25 år

7.2.2 Vaskerom 1 etasje Overflate gulv
Fungsjonstestet fall, vann renner fra sluken, det er ikke tilstrekkelig høyde fra laveste punkt på membranen til  toppen av slukristen.
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Levetid belegg: 20-25 år

7.2.3 Vaskerom 1 etasje Membran, tettesjiktet og sluk
Det er ikke boret hull fra tilstøtende vegg pga tekninse innstallasjoner.
Det er ikke fall til sluk eller tilstrekkelig høyde fra laveste kant på membranen til toppen av slukristen

Uteareal

Eiendommen ligger fint til i et naturskjønt bomiljø og har en stor tomt på hele 1,2 mål. Tomten er opparbeidet med hage, gruset gårdsplass og en gruset gangsti frem til boligen. Området i forkant av boligen er steinbelagt. Hagen er flat og har plen og diverse beplantning. På tomten er det en lekestue med innlagt strøm og en romslig utebod som ble oppført i 2019.

Boligen har tilsammen 45 kvm med terrasser bygget i impregnert materiell. Det er en stor terrasse utenfor stuen. Hovedsoverommet har utgang til egen terrasse, I tillegg er det terrasse tilknyttet inngangspartiet som også har adkomst fra vaskerom. Hovedterrassen ble beiset i 2022.

Soverom

Eneboligen har tre soverom i første etasje. I tillegg er det to soverom i kjelleretasjen. Hovedsoverommet er romslig og gir et pent inntrykk med moderne fargevalg, downlights i himling og stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Boligen har rikelig med lagringsplass i tre boder i kjeller, stor utebod og på garasjehems.

Beliggenhet

Røstmoen 14 er ca. 13,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Levetid shingel: 20-25 år
Levetid renner og nedløp: ca 15 år. TG2
Tiltak: Shingel tak har nådd sin levetid. Bytte shingel, renner og nedløp.

7.1.1 Bad 1 etasje Overflate vegger og himling
Registrert svellinger i nedkant av planten i våtsonen.

7.1.2 Bad 1 etasje Overflate gulv
Fungsjonstesting av fall: Vann samler seg foran sluk.

7.2.1 Vaskerom 1 etasje Overflate vegger og himling
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder
Tiltak: Vaskerom trenger ingen strakstiltak men må nok renoveres.
Levetiden på belegg: 20-25 år

7.2.2 Vaskerom 1 etasje Overflate gulv
Fungsjonstestet fall, vann renner fra sluken, det er ikke tilstrekkelig høyde fra laveste punkt på membranen til  toppen av slukristen.
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Levetid belegg: 20-25 år

7.2.3 Vaskerom 1 etasje Membran, tettesjiktet og sluk
Det er ikke boret hull fra tilstøtende vegg pga tekninse innstallasjoner.
Det er ikke fall til sluk eller tilstrekkelig høyde fra laveste kant på membranen til toppen av slukristen

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? HR entreprenør, brødrene ek, fargerike as og comfort as. HR entreprenør montert baderomsplater på bad 1.etg 2019, brødrene ek as monterte belegg. Brødrene ek montert nytt belegg teknisk rom i kjeller 2022. 2015 fargerike la belegg og comfort gjorde rør arbeid i kjeller
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, Brødrene ek as. La nytt belegg, bad 1.etg. i 2019. La nytt belegg på teknisk rom i kjeller 2022.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja, Boligmappe med oversikt.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Tilbakeslag avløp i 2001 (ifølge tidligere eier) I 2019 og 2021. Feil på kommunalt septikanlegg, manglende tømming av anlegg.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Comfort as, k-lund as, egeninnsats. Comfort gjorde rørarbeid kjeller 2015, k-lund as, lagt rør vaskerom og kjøkken i 2015. Eier med faglært rørlegger la nytt vann og avløp kjøkken 2021
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Alta elektro as. Lagt nytt strømnett i stue og kjøkken ved oppussing.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?  Delvis samsvarserklæring.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?  Ja. 2 soverom og stue i kjeller godkjent i 2021.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja.  3 rom I kjelleren godkjent for opphold i 2021.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent hos kommunen i 2021.
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja.  Har midlertidig brukstillatelse, ikke ferdigattest.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?  Ja. 2003 26bq/m3 ikke nødvendig med tiltak.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsrapport i 2022.

Boligens areal

Primærrom: 210 kvm, Bruksareal: 230 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Kjøkken, stue, bad, trapperom/gang, 2 stk soverom

1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 116 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 3 stk soverom, bad, gang/trapperom, vf, vaskerom.

Garasje
Bruksareal: 40 m².

Utebod
Bruksareal: 14 m².

Lekestue
Bruksareal: 7 m².

Det gjøres oppmerksom på at deler av kjelleren er godkjent som disponibelt rom hos kommunen, og det er bruken av rommene på befaringsdagen fra takstmann som definerer P-rom og S-rom selv om rommene kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse fra kommunen.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 200 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering er i garasje, carport og på egen, gruset gårdsplass. Garasjen har innlagte varmekabler i dekke, isolert garasjeport med automatikk, samt innlagt strøm, lys og eget sikringsskap. Det er også en brønn i gulvet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Grunnmur: Betong vegger mot grunn og betong gulv, vegger er pusset utvendig og innforet innvendig.
Drenering: Det ble observert grunnmurs papp på grunnmur. Vann fra tak nedløp tilføres terreng. Antatt at boligene er drenert på steinfylte grøfter.
Etasjeskille: Trebjelkelag med lydhimling i kjeller ( lyd bøyler og ett lag gips) og spongulv i 1 etasje med gulvvarme.
Vegger: 6" bindingsverk isolert med 150mm. Utvendig liggende kledning.
Dører og vinduer: 3 lags vinduer i tre karmer. Standard yttedører og innvendige dører av formpresset og laminerte dører.
Tak: Saltak konstrusjon med to lag 200 mm glava med papir. Utvendig shingel som primærtekking og renner og nedløp i plast

Oppgraderinger i følge eier.
2021: Renovert stue og kjøkken ( himlingplater, veggplater, belegg. El anlegg, spoter, innsetter varmepumpe, nytt kjøkken med hvitevarer)
2022: Yttergang: vegg fornyer, spilevegg og belegg
2019: Varmepumpe
2019: Bad 1. etasje: Belegg og våtromsplater.
2019: Bygget utebod.

Garasje:
Plate på mark med oppkant og varmekabler
Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftede masser. Garasjen er antatt 6" vegger isolert med tilsvarene og utvendig liggende kledning.
Tak: Saltak konstruksjon med shingel som primærtekking, renner og nedløp i plast.
Isolert port med automatikk, innlagt strøm og lys med sikringskap.
2 lags vindu og standard ytterdør.

Utebod:
Boden er enkelt fundamentert på Lecastein. Bjelker i 6" med sponplate gulv. Uisolert bindingsverk med utvendig liggende kledning.
Tak: Saltak konstruksjon med shingel som primærtekking, renner og nedløp i metall. Sjølbygget dobbeldør, strøm tilførsel til utebod klar for innstallering

Lekestue:
Boden er enkelt fundamentert på Lecastein. Vegger av laftet bord. Saltak konstruksjon med shingel på tak. Innlagt strøm.

Diverse:
- Hundegården er utenfor tomtegrensen.
- Det er ikke montert oljeutskiller på sluk i garasjen.
Begge disse forhold er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 15.07.97. Det foreligger også ferdigattest for kjelleren datert 29.08.2022.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 7,5 km til Øvre Alta skole. Øvre Alta har også barnehage. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme fra Elflex i hele første etasje unntatt soverom. I tillegg er det varmepumpe fra 2019 og vedovn fra 2015. Ventilasjon er via et balansert ventilasjonsanlegg. Anlegget ble sist rengjort og fornyet i 2021. Det elektriske anlegget ble delvis oppgradert i 2015 og 2021. Hovedsikringsskap er på teknisk rom. Garasje har eget sikringsskap.

Teknisk rom er ellers utstyrt med sentralstøvsuger, vannskap og varmtvannsbereder fra 2020. Teknisk rom ble oppgradert i 2022 med ny membran og nytt gulvbelegg. Himling i kjeller er lydhimling med lydbøyler og ett lag gips.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 907 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 767 266 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 762 157 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Røstmoen boligfelt, planid: 19980066, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 08.08.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/919257-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
12.11.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra dagboknummer 3397/97

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Røstmoen 14, 9518, Alta, Gnr. 24 bnr. 312 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0133

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.