Alta

Mathisdalen: Hel tomannsbolig på 2 måls tomt med lysthus, dobbelgarasje og stor hage. Inngjerdet, landlig idyll!

Stokstadbakken 1A og 1B , 9541 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 195 m²
Tomt 2 028 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1989
Gårdsnummer 15
Bruksnummer 127
Energimerking E
FINN.no 273998713
Sist endret 04.02.2023 21:33
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 628 319,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 1 800,- (Adm.gebyr feste) -------------------------------------------------------- 128 319,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 628 319,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stokstadbakken 1 A og 1B er en oppgradert hel tomannsbolig. Boligen ligger i usjenerte omgivelser, ca. 15 min fra Alta. Eiendommen er på ca. to mål og vakkert opparbeidet med store, velstelte plenarealer og frodig grønt. Her er det også ca. 140 kvm med nyere plattinger, lysthus, lekestue, grillplass og dobbelgarasje.

Tomannsboligen er vertikaldelt og består av to boenheter over to plan - 1A som er bygd i 1989 og 1B som er påbygd i 2004. I 2020 ble det lagt nytt yttertak på hele huset, og det er gjort flere oppgraderinger inne. Totalt består boligen av to stuer med ildsted og to kjøkken. Det ene kjøkkenet er fra 2017 og det andre har dels nyere innredning og hvitevarer. Videre er det til sammen to bad, et wc-rom, et vaskerom, arbeidsrom, to godkjente soverom samt to store boder med vindu.

Innhold

1 A
1. etasje: Vindfang, kjøkken, stue, trapperom/vindfang, bad/vaskerom og soverom.
2. etasje: 1 soverom, 1 stor bod med vindu og gang/trapperom.

1 B
1. etasje: Vindfang, trapperom, kjøkken, bad og stue.
Loftsetasje: Soverom, arbeidsrom, vaskerom og wc (Ingen rom på loftet er godkjent som p-rom)
Annet: Loftsbod.

Standard

1 A
Vindfang
Boligen har et koselig inngangsparti med nyere overbygg, i forbindelse med terrasse. Bak en hvitmalt ytterdør med små glassfelt er det et pent vindfang som ble oppgradert i 2020. Rommet har askegrått laminatgulv med gulvvarme, og lysegrå panel på veggene. På den ene siden er det en skyvedørsgarderobe med speilfront som reflekterer dagslyset fra et vindu i rommet. Fra vindfanget er det dør inn til stuen.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger dels skjermet fra stuen og har god plass til et spisebord. Kjøkkenet har  eikeparkett på gulv, hvitmalt panel og en gråmalt vegg med tallerkenhylle. Over kjøkkenbenken er det to vinduer med fint utsyn til hagen. Rommet har ellers takskinner med justerbare spotlights som sørger for god belysning etter mørkets frembrudd.

Kjøkkeninnredningen er fra 2017, med funksjonell form, god skapplass og en klassisk stil som passer godt til rommet. Innredningen har hvite profilfronter, glasskap og laminatbenkeplate med halvannen stålkum. Utover en takmontert ventilator i stål er det opplegg for integrerte hvitevarer som blant annet stekeovn og koketopp.

Stue
Stuen har store skyvedører i glass som gir masse dagslys til hele sonen og åpner opp til en usjenert platting. Stuen har parkett på gulvet, dragere i hvitmalt tak og panel med svak gråfarge på veggene. Sentralt i rommet står det en peisovn fra 2017 som gjør nytten sin på kalde dager. Stuen kan enkelt møbleres med blant annet sofaløsning, godstol, stuebord og en tv-seksjon.

"Loftstue"
Trapperommet i andre etasje er såpass romslig at det kan brukes som ekstra stue. Rommet har skråtak med vindu, hvitmalte panelvegger og askegrå laminat på gulvet. Med plass til blant annet sittegruppe har de yngste en egen base til spill- og tv-kvelder.

Soverom og garderobe
Boligen har to soverom, hvor ett ligger i første etasje og ett ligger i andre. I tillegg er det en stor bod på loftet som er innredet som soverom. Soverommet i første etasje ligger til en skjermet gang.

Bad
Boligen har et bad som er tilknyttet en skjermet gang. Badet har grå fliser på gulvet med gulvvarme, hvite fliser på veggene og et stort vindu som vender med utsikt til fjellene. Rommet er innredet med servantskap, speil med sidelamper, gulvfestet toalett og et dusjkabinett. I en egen, tilliggende vaskeromsdel kan vaskemaskin og tørketrommel settes i søyleløsning.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 på bad/vaskerom:
7.3.1 Bad/vaskerom 1 a Overflate vegger og himling
På generell vurdering settes TG3 på overflatene. Sprekker i fuger og spikerhull. Vindu i våtsonen men eier har dusjkabinett. Setter TG 3 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.3.2 Bad/vaskerom 1 a Overflate gulv
Ikke registrert tilstrekkelig fall til sluk eller tilstrekkelig høyde på laveste kant på membranen til toppen av slukristen. Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.3.3 Bad/vaskerom 1 a Membran, tettesjiktet og sluk
Det er ikke boret hull pga tekniske installasjoner mellom bad og vaskerom. TG3 settes pga dokumentasjon, alder på membranen, ikke tilstrekkelig fall til sluk. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

Entré

1 B
Entré
Boligen har et trivelig velkomstparti med overbygg og hvitt rekkverk. Bak en hvitmalt ytterdør er det en innbydende entré i lyse farger. Rommet har ny enstavs laminat på gulvet, lysegrå vegger med dekorative stumtjenere og trapp opp til loftsetasjen. Det er plass til skap i tilpasset høyde under trappen, og en sittebenk.

Kjøkken
kjøkkenet kan så vidt sees fra stuen da mesteparten ligger skjermet bak en vegg. Kjøkkenet har ny enstavs laminat på gulvet, grå vegger, hylle til dekor og en småmønstret tapetvegg. Kjøkkeninnredningen består av to seksjoner, hvor den ene delen er av nyere dato. På veggen mot stuen er overskapene droppet til fordel for en hylle og luftig romfølelse.

Kjøkkeninnredningen er tidløs med hvite, glatte fronter, og det ble montert ny laminatbenkeplate i 2020. Veggen bak kjøkkenbenken har hvite fliser, og innredningen har benkebelysning og dobbel vaskekum. I 2020 ble det satt inn nye integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp og ventilator.

Stue
Stuen har store, høyreiste vinduer som gir flott, gjennomgående dagslys, og rommet har utgang til terrasse. Stuen er pent innredet med ny enstavs laminat på gulvet og ulike gråfarger på veggene. Vinterstid kan tennes opp i en peis for ekstra varme og hygge. Sofamøblene finner sin naturlige plass, og i en adskilt del er det egen spisesone med kledelig, småmønstrete tapet på en fondvegg.

Soverom og garderobe
Boligen er blitt innredet med et soverom samt et kontor i loftsetasjen. "Soverommet" har vindu i skråtak, grå vegger, laminat på gulvet og vegghengte nattbord. Det gjøres oppmerksom på at dette rommet ikke er godkjent som et soverom, og bruk av dette er kjøpers risiko og ansvar. I år er det satt inn nye skyvedørsgarderober i en tilliggende garderobedel.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i første etasje, samt et vaskerom og et wc-rom i loftsetasjen. Badet i første etasje er lekkert med store, beige gulvfliser og malte vegger med to delikate jordfarger. Rommet har vannbåren varme i gulv og naturlig lys fra et vindu.

Innredningen er stilsikker i mørkebrun med toppmontert vask og tilhørende, rundt speil. Badet har ellers gulvfestet toalett og et dusjkabinett med sorte sprosser på glassdører. Bak skyvedører er varmtvannsberederen og el-kjele for vannbåren varme plassert.

Wc og vaskerom
Wc-rommet har gulvstående toalett og langsgående hyller. Rommet kan skjermes med skyvedør. Vaskerommet er enkelt innredet med belegg på gulvet, oppmalte, hvite vegger og en hylle. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Verken wc eller bad er godkjent av kommunen, og her må det til en bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Følgende har fått tilsandsgrad 2 på bad/vaskerom:
7.1.2 Bad 1 b Overflate gulv
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt og utførende. Tiltak: Trenger ingen straks tiltak. Opplysninger om oppbygningen kan hentes hos eier.

7.1.3 Bad 1 b Membran, tettesjiktet og sluk
Eier har lagt membranen sjøl uten tilstrekkelig dokumentasjon. TG2 settes pga, manglede dokumentasjon på arbeid, produkt og utførsel generelt. Det er boret hull fra tilstøtende vegg mot våtsonen, ingen registreringer målt med pigger i bunnsvill. Tiltak: Her er det ingen garanti på badet da eier har gjort dette sjøl.

7.2.2 Vaskerom 1 b Overflate gulv
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt og utførende. Det er ikke fall til sluk. Tiltak: Trenger ingen straks tiltak. Det ingen garanti på membranen.

7.2.3 Vaskerom 1 b Membran, tettesjiktet og sluk
Belegget er lagt av eier, uten dokumentasjon på arbeid eller produkt. Det er ikke boret hull i vegg pga tekniske innstallasjoner. Tiltak: Ingen garanti på membran arbeid.

Uteareal

Tomannsboligen ligger på en nydelig tomt som er på hele 2028 kvm. Eiendommen fremstår med landlig idyll, opparbeidet med store, velstelte plenområder som innbyr til rekreasjon og utehygge med familie og venner. Her har også store, små og firbente masse tumleplass, og det meste av tomten ligger skjermet bak rødmalt gjerde.

Uterommet er frodig opparbeidet med busker i bed, grønne klatreplanter og andre, fine prydvekster. Det finnes ellers både lekestue, et lysthus og en grillplass med sittebenker. Rundt huset er det lagt plattinger på til sammen ca. 140 kvm.

Plattingene ble bygd i 2021/20/19 og vender mot sørøst og nordvest. Det er markise over plattingen på den ene kortsiden av huset, og på fremsiden er det satt opp levegg for å skape et skille mellom boenhetene.

Beliggenhet

Stokstadbakken 1A og 1B er ca. 16 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

1.3 Terrengforhold
Registrert ikke tilstrekkelig fall fra boligen. Tiltak: Trenger ingen strakstiltak for eier opplyser at det samler seg ikke vann på tomten.

2.1 Yttervegger
Ikke påvist tilstrekkelig lufting av utvendig kledning, avvik ved blekk under vindu, nær avstand fra blekk til panel. Tiltak: Trenger ingen straks tiltak.

3.1 Vinduer og ytterdører
Vinduer i 1 a har brukt opp over halvparten av levetiden sin. Noe skeivheter i blekk under vindu, avstand fra blekk til panelkant er for lav. TG2. Levetid vinduer og dører 40 år. Tiltak: Begynne og tenke på og bytte vinduet og dører i 1.

5.1 Loft (konstruksjonsoppbygging)
Vannmerker i dampsperre og på isolajon i kneloft 1 b. Kan være fra før taket ble byttet. Adkomst til kneloft 1 a. Kan være vannmerker i dampsperra og isolasjon. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak, men tenker at dette bør sjekkes nærmere.

7.1.2 Bad 1 b Overflate gulv
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt og utførende. Tiltak: Trenger ingen straks tiltak. Opplysninger om oppbygningen kan hentes hos eier.

7.1.3 Bad 1 b Membran, tettesjiktet og sluk
Eier har lagt membranen sjøl uten tilstrekkelig dokumentasjon. TG2 settes pga, manglede dokumentasjon på arbeid, produkt og utførsel generelt. Det er boret hull fra tilstøtende vegg mot våtsonen, ingen registreringer målt med pigger i bunnsvill. Tiltak: Her er det ingen garanti på badet da eier har gjort dette sjøl.

7.2.2 Vaskerom 1 b Overflate gulv
Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt og utførende. Det er ikke fall til sluk. Tiltak: Trenger ingen straks tiltak. Det ingen garanti på membranen.

7.2.3 Vaskerom 1 b Membran, tettesjiktet og sluk
Belegget er lagt av eier, uten dokumentasjon på arbeid eller produkt. Det er ikke boret hull i vegg pga tekniske innstallasjoner. Tiltak: Ingen garanti på membran arbeid.

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
7.3.1 Bad/vaskerom 1 a Overflate vegger og himling
På generell vurdering settes TG3 på overflatene. Sprekker i fuger og spikerhull. Vindu i våtsonen men eier har dusjkabinett. Setter TG 3 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.3.2 Bad/vaskerom 1 a Overflate gulv
Ikke registrert tilstrekkelig fall til sluk eller tilstrekkelig høyde på laveste kant på membranen til toppen av slukristen. Setter TG 2 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder.
Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.3.3 Bad/vaskerom 1 a Membran, tettesjiktet og sluk
Det er ikke boret hull pga tekniske installasjoner mellom bad og vaskerom. TG3 settes pga dokumentasjon, alder på membranen, ikke tilstrekkelig fall til sluk. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. E.Halvorsen elektro as. Strøm,siste 3 år.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Benedicte Langjord, 2019. Membran.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Elektriker arbeid er dokumentert.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei. Inn til boligmappen.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Sluk vaskerom og nye synlige vannrør bad. 2019.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Nei. Nytt yttertak i 2019 hele huset.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Thomassen bygg og maskin as. 2019:nytt tilbygg/gang 1A og nytt yttertak hele huset + nedløp.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. E.Halvorsen elektro as. Gjennomgang av el anlegg og nylegging av noe åpene ledninger.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Nei. Kun plateslåing/lettere oppussing av overflater og gulv. Benedicte Langjord.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja av Evy Mariann Knudsen,dokumentasjon i papir på dette.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 195 kvm

Stokstadbakken 1A - 1. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, vf, trapperom/vf, bad/vaskerom og soverom.

Stokstadbakken 1A - Loft:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, gang/trapperom.

Stokstadbakken 1B - 1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vf og trapperom

Stokstadbakken 1B - Loft:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 1 stk arbeidsrom,1 stk soverom, vaskerom og toalett.

Areal er oppgitt av takstmann. Det er bruken av rommene på befaringsdagen som definerer P-rom og S-rom, rommene kan likevel være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse fra kommunen. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 028 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2028, Festeavgift: 8689

Garasje / Parkering

Boligen har dobbelgarasje og parkeringsmuligheter på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

BOLIG
Ringmur av leca i 1A og betongsåle 1B. Plate på mark på 1 b, antatt bjelkelag i 1A.
Vegger i 4" tre konstruksjoner med utvendig stående panel.
Utvendig flater: Utvendig liggende kledning fra bygge år, uten museband. Det er fra bakkenivå foretatt en visuell kontroll kombinert med stikkprøver på tilfeldig valgte områder. I den forbindelse registreres
normal elde og slitasje. Saltak konstruksjon med shingel som primærtekking med renner og nedløp i metall.
Vinduer og dører: 2 lags energi glass i tre karmer, takvinduet er 3 lags vindu. Standard ytterdør og terrassedør.
Element pipe.

GARASJE
Ringmur av betong, med gruset gulv. Antatt ikke markisolert eller drenert. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på
utskiftende masser. Det ble ikke foretatt geologiske undersøkelser i forbindelse med utarbeidelse av denne rapporten. På bakgrunn av observasjoner gjort på befaringsdagen, vurderes grunnforholdene å være stabile. Vegger av 4" tre konstruksjoner med utvendig stående kledning. Saltak konstruksjon med shingel som primærtekking renner og nedløp i plast. Vinduer dører og porter: Enkle eldre vinduer i garasjen, bod/innerdør til ytterdør. 2 stk ledd porter i tre uten automatikk.

VEDBOD
Utvendig vedbod enkelt fundamneter på tre påler. Vegger i tre konstruksjoner med utvendig stående kledning med enkle sjøl bygde dører, en hengsl er knekt. Pult tak konstruksjon med papp som primærtekking. Ved boden tas ikke med i pris vurderingen. Settes til 0-verdi.

LYSTHUS
Enkelt oppført lysthus på antatt på påler/punkter. Gulv av terrasse bord. Vegger i 4" stolper uisolert med enkle vinduer. Tak konstruksjon: 6.kantig saltak konstruksjon med shingel som primærtekking. Enkle vindu og dører.

---

Oppgraderinger i følge eiere:
2022: Byttet gulv og malt loft.
2022: Skyvedørsgarderober.
2020: Utvendig tak med renner og nedløp på hele boligen.
2020: Ny benkeplate, innebygget steikovn, plate topp, ventilator. Ny innredning på vegg mot stue.
2019: Utvendig terrasse mot sør øst.
2019: Utvendig plen og pynte busker.

Bolig 1A:
2020: Renovert rom mot 1B.
2020: Nytt utvendig tak og renner og nedløp.
2020: Vindfang og takoverbygg.
2017: Kjøkken.
2017: Vedovn.

--

ANNET
Stokstadbakken 1A:
- Inngangsparti / entré er ikke med på godkjente bygningstegninger, og ikke søkt godkjent hos kommunen.
- På loftet er det ene rommet godkjent som bod. Her kreves det søknad om bruksendring for å få det godkjent som soverom.

Stokstadbakken 1B:
- Det er ikke samsvar mellom dagens rominndeling og det godkjente hos kommunen. Hele loftet er godkjent som bod/vevstue. Vevstue er et arbeidsrom, og ikke oppholdsrom. Etter dagens rominndeling inneholder loftet arbeidsrom, gang, soverom, bad og vaskerom.

Dette betyr at Stokstadbakken 1B p.t. ikke inneholder noen godkjente soverom, og i Stokstadbakken 1A er det to godkjente soverom. Rom som ikke er godkjent til varig opphold kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom. Videre er det kjøpers risiko og ansvar å få godkjent tilbygget med entré.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 12.02.2004.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 5 km til Haldde Montesorriskole og 14 km til Gakori barneskole. På sentrum er Alta ungdomsskole. Her er også Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenhet i boligen.

Oppvarming

1 A er oppvarmet gulvvarme i vindfang og bad, peisovn og panelovner. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannsberederen er fra 2020.
1 B er oppvarmet med peis og vannbåren varme. Ventilasjonen er basert på naturlig og mekanisk avtrekk. Varmtvannsberederen er fra 2010 og plassert på badet sammen med el-kjele for vannbåren varme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E (Stokstadbakken 1A)
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D (Stokstadbakken 1B)

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 29 439 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, septiktømming, renovasjon, feiing, festeavgift og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk, og er basert på 1 stk renovasjon. Festeavgiften er inkludert i opplyste kommunale avgifter. Denne vil justeres etter SSBs KPI ved en overtakelse.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 364 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 931 711 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Stokkstadbakken Mathisdalen, planid: 19980034, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 28.08.2022.

Boligen er innenfor følgende områder i følge kommuneplanen:
Delareal: 2 029 m
KPHensynsonenavn: H910_
KPDetaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal: 2 029 m
KPHensynsonenavn: H110_10
KPSikring: Nedslagsfelt drikkevann

Info fra kommuneplan: Det tillates ikke tiltak som kan forurense drikkevannskilder og tilhørende nedslagsfelt. Før det ev. gis tillatelse til tiltak her skal godkjenning foreligge fra vannverkseier og vannverkets tilsynsmyndigheter. Vurderingene skal gjøres med basis i drikkevannsregelverket, Folkehelseinstituttets veiledere, restriksjonsbestemmelsene og kunnskap om kilden.

Konsesjon / Odel

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
0/903227-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 0
KJØPER:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rettighetshavere til festerett

2019/911934-1/200  Hjemmel til festerett  
08.08.2019 21:00 
Vederlag: NOK 1.600.000
KJØPER:Knudsen Evy Mariann  IDEELL: 1/2 
KJØPER:Langjord Benedicte  IDEELL: 1/2 

Pengeheftelser i eiendomsrett
1989/3673-3/82  Festekontrakt - vilkår  
09.10.1989 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,704
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
 
1997/3591-9/82   ** Nye vilkår - feste  
07.11.1997 
Årlig festeavgift: 2233
2001/2044-3/82   ** Nye vilkår - feste  
27.06.2001 
Årlig festeavgift: 2658

2008/446894-2/200   ** Nye vilkår - feste  
03.06.2008 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 3.449

Pengeheftelser i festerett
1989/3673-3/82  Festekontrakt - vilkår  
09.10.1989 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,704
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
Gjelder feste

1997/3591-9/82   ** Nye vilkår - feste  
07.11.1997 
Årlig festeavgift: 2233

2001/2044-3/82   ** Nye vilkår - feste  
27.06.2001 
Årlig festeavgift: 2658

2008/446894-2/200   ** Nye vilkår - feste  
03.06.2008 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 3.449

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og 2 stk private septiktanker.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stokstadbakken 1A og 1B, 9541, Alta, Gnr. 15 bnr. 127 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0145

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.