Alta

Aronnes: 3-roms selveierleilighet fra 2020. Overbygget balkong og garasje.

Holstsletta 53 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 992 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 685
Energimerking C
FINN.no 276119157
Sist endret 10.11.2022 14:24
Prisantydning 3 690 000,-
Totalpris 3 791 269,-
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 791 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Holstsletta 53 er en trivelig og moderne selveierleilighet fra 2020. Kjøkken og stue er i åpen løsning, som sammen danner et trivelig allrom. På kjøkkenet er det god plass til spisebord ved vinduet. Fra stuen er det utgang til en takoverbygget balkong med lite innsyn. Leiligheten har to gode soverom, et pent bad, bod/vaskerom, gang samt utvendig bod.

Holstsletta 53 er ca. 3,5 km fra Alta Sentrum med bil, men langs gang- og sykkelvei bare 2,5 km unna. Fra leiligheten er det nært til idrettspark, fotballbane og turområder. Du kan også spenne på deg skiene hjemme og ta deg en tur i lysløypen som er like i nærheten av leiligheten.

For parkering er det biloppstillingsplass i garasje.

Innhold

Entré, Stue/kjøkken, 2 soverom, bad, vaskerom/bod.
Garasje

Entré

Det er trapp opp til et overbygget inngangsparti. Gjennom en grå inngangsdør med kodelås kommer du inn i boligen. Vel inne blir du møtt av en gang som er malt i en moderne farge. For å henge fra seg klærne er det knagger på veggen.

Stue

Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning. Det er høyt under taket som skaper et luftig preg. Vinduer på to vegger slipper inn naturlig lys. Fra stuen er det utgang til balkong. Det er god plass til sofa og tv-løsning i stuen.

Kjøkken

På kjøkkenet er det god plass til spisebord ved vinduet. Innredningen har integrerte hvitevarer og godt med skap og benkplass. I taket er det spotlights.

Bad

Leiligheten har et moderne bad med baderomsplater på vegg. I taket er det malte gipsplater med en del innfelte leddspotter. Gulv av vinylbelegg med oppbrett på vegg. På badet er det dusjvegger, vegghengt toalett og en innredning med vask med benk og skuffer, speil og lys. Det er opplegg for vaskemaskin i bod/vaskerom.

Uteareal

Fra stue er det utgang til takoverbygget balkong hvor det er plass til utemøbler. Fellestomten er opparbeidet med plen og asfalt.

Soverom

I boligen er det to soverom. Det ene er på ca. 12,6 kvm og det andre er på ca. 7,7 kvm. I begge soverommene er det garderobeskap. Fra det største soverommet er det adkomst til bod/vaskerom.

Beliggenhet

Holstsletta er ca. 3,5 km fra Alta Sentrum med bil, og ca. 2,5 km med sykkel. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
" Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
" IF-avtalenr. SP3122213.3.2
" Godtgjørelse til styret i sameiet.
" Utvendig drift og vedlikehold.
" Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
" Snøbrøyting og sandstrøing.
" Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.

Sameie

Holstsletta boligsameie

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjennomført følgende i 2021:
- Innkjøp av gressklipper
- Innkjøp av redskaper til planvedlikehold
- Satt opp parkeringsskilt

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2989,-. Sameiets disponiblie midler er 12.230,- pr. 31.12.2021. Regnskapet er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja, men det følger ikke med.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, knirk i gulv.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, Bad, Vaskerom/bod

Garasje:
Bruksareal: 24kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 992 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje.

Byggemåte

UTVENDIG
Yttertak av takbjelker med 30 cm mineralull. og tekket med papp. Takrenner og nedløp av stål. Yttervegger av 25 cm isolert bindingsverk med hovedsakelig liggende tre kledning utvendig, samt noe cement plater. 3 lag glass med argon gass i fabrikkmalte trekarmer og isolert ytterdører i fabrikkmalte trekarmer. Overbygd balkong i impregnerte trematerialer og felles utvendig trapp som er dels overbygd.

INNVENDIG
Gulvoverflatene er av vinyl belegg. Veggoverflatene av malte gips plater og fibo baderomsplater på bad. Himlinger av malte gipsplater med en del innfelte ledd spotter. Etasjeskiller av isolert trebjelkelag med lyd
-/brannskille. Det er montert stålrørspipe og klargjort for montering av vedovn, samt standard malte dører i fabrikkmalte trekarmer.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledning i rør i rør med samleskap på våtrom. og avløpsrør av plast. Balansert ventilasjonsanlegg med aggregat på vaskerom/bod med forvarmet inn luft i oppholdsrommene og avtrekk i våtrom og kjøkken.
Varmtvannsbereder på vaskerom. Skjult elektrisk fordelingsnett med automatsikringskurser. Seriekoblet røykvarslere i alle leilighetene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 01.07.2020.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet på Aronnes.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen har varmekabler på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 12 587 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 702 820 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 530 153 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal 992 kvm
Formål Boligbebyggelse-blokkbebyggelse
Feltnavn B2

Delareal 72 kvm
RPHensynsonenavn H310_1
Faresone Ras- og skredfare

Deler av eiendommen er i et område for ras-og skredfare. Dette ble grundig undersøkt i forbindelse med utbygging av eiendommen. Dokumenter i forbindelse med dette kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlige planer

Leiligheten er i et nybyggerfelt. Det bygges nye leiligheter og eneboliger i området. Kjøper må derfor regne med at det vil være anleggstrafikk her.
Reguleringsplan for Holstbakken øst (tidligere Aronnes B7 - venstre del), planid: 20050041, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 28.08.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/1239-1/82  Jordskifte   28.04.1983 
Grensegangssak
Overført fra: 5403-32/685
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1586130-1/200  Bestemmelse om veg  
 22.11.2018 21:00 
 Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-32/685
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1586130-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
22.11.2018 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om kabelanlegg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-32/685
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2020/2740584-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Elbil-lader som er montert i garasjen medfølger ikke i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Holstsletta 53, 9514, Alta, Gnr. 32 bnr. 685 snr. 4 orgnr. 925554103 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.