Kirkenes

Skytterhusfjellet: Nyere 3-roms i et veldrevet borettslag ved Prestvannet. Leiligheten har carport, ildsted og balkong

Lykketreffet 12 , 9901 Kirkenes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 12 542 m² / Festet fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2013
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 156
Energimerking D
FINN.no 276862539
Sist endret 17.11.2022 15:43
Prisantydning 2 190 000,-
Totalpris 3 064 201,-
Fellesutgifter 7 427,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) 860 692,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 050 692,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 064 201,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lykketreffet 12 er en attraktiv og gjennomgående 3-roms andelsleilighet fra 2013, i et veldrevet borettslag tilknyttet Polarlys boligbyggelag. Her bor man i rolige og naturskjønne omgivelser, like ved Prestvannet, barnehage, buss og Kirkenes Sykehus. Rett utenfor døra er det lysløype og flott turterreng på Prestefjellet. Leiligheten ligger i andre etasje, og utelivet kan nytes på en stor balkong med strålende utsikt over den vakre naturen.

Vel inne i leiligheten får man en innbydende stue med peisovn og godt lysinnslipp, mens kjøkkenet har mye skapplass og dels integrerte hvitevarer. Videre er det et stilrent bad/vaskerom med gulvvarme og to pene soverom, hvorav det ene har et stort garderobeskap. Det er parkering i en egen carport i felles rekke - med utebod i bakkant.  

Kort fortalt
- Attraktiv 3-roms i andre etasje.
- Følger med carport og utebod.
- Herlig balkong utenfor stuen.
- Utsikt over den vakre naturen.
- Fellesområde med lekeplass.
- Rolig og naturskjønt område.
- Rett ved lysløype og turterreng.
- Sigdal-kjøkken i hvit utførelse.
- Godt med skap- og benkeplass.
- Det er dels integrerte hvitevarer.
- Innbydende stue med peisovn.
- Vinduer i to himmelretninger.
- Stilrent bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin.
- To soverom, ett med skap.
- Lagringsplass i et teknisk rom.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Innhold

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Carport med utebod:
Bruksareal: 18 m².

Standard

Nyere og pen 3-roms leilighet i 2. etasje i en lavblokk med til sammen 6 leiligheter. Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Belegg. Gulvvarme i deler av gang og på bad.
Vegger: Malt strie i de fleste rom. våtromstapet på bad.
Tak: Fabrikkmalte himlingsplater. Downlights i deler av stue. Lysskinne på kjøkken.
Diverse/teknkisk: integrerte hvitevarer på kjøkken som: induksjonstopp, oppvaskmaskin, ovn og microbølgeovn. .Balansert ventilasjonsanlegg. Lagt inn fiber for TV/ internett.

Entré

Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via en utvendig svalgang. Ved inngangen er det belysning og ringeklokke. Entreen er innbydende med gulvbelegg og lysmalte vegger. Om ønskelig er det god plass til skap eller andre garderobeløsninger. Tilliggende entreen finner man et teknisk rom - perfekt for oppbevaring av yttertøy og utstyr.

Stue

Stuen er et pent og romslig allrom med gode lys- og utsiktsforhold via store vinduer i to himmelretninger. En glassdør fører ut til balkongen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights rundt deler av himlingen. På gulvet er det belegg, mens veggene er malt i en dus gråtone. Lune kvelder sikres av en peisovn, og stuen har plass til spisebord.

Kjøkken

Et tidløst kjøkken ligger i direkte tilknytning til stuen, med gulvbelegg og hvitmalte vegger. Innredningen fra Sigdal har hvite, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum.

Plassen er godt utnyttet med innredningen montert i en smart u-form, og det er godt med skap- og benkeplass. Over benken er det belysning, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Kjøkkenet er frittstående, men medfølger i handelen. 
TG2/ TG3: Ingen anmerkninger.

Bad

Badet er stilrent med mørkt gulvbelegg og hvit va°tromstapet pa° veggene. Det er gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet har toalett og dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, to veggskap i samme stil og et speil med belysning. 
TG2/ TG3: Ingen anmerkninger.

Balkong

I front av leiligheten er det en sørvendt balkong av meget god størrelse. Her er det god plass for utemøbler. Perfekt for å nyte fine sommerdager!

Uteareal

Omgivelsene er rolige og naturskjønne, like ved Prestvannet og flott turterreng med lysløype. Leiligheten er en del av et veldrevet borettslag, og fra stuen er det utgang til en delvis overbygget balkong. Den herlige balkongen har levegg mot naboen og strålende utsikt over den vakre naturen. 

Balkongen innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. På uteplassen kan man virkelig nyte varme dager til fulle. Fellesområdet er pent opparbeidet med store grøntarealer, diverse beplantning og asfalterte internveier. Til barnas store glede er det en flott lekeplass på fellesarealet.

Soverom

Leiligheten har to pene soverom med gulvbelegg og vegger malt i en lys gråtone. På hovedsoverommet er det mye naturlig lys og god plass til dobbeltseng. I rommet står det et stort garderobeskap med hvite fronter. Ekstra lagringsplass finnes i et teknisk rom ved entreen og i en utebod i bakkant av carporten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et nyere, naturskjønt og barnevennlig område på Skytterhusfjellet, ca. 3,3 km sør for sentrum av Kirkenes i Sør-Varanger kommune. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til nye Kirkenes Sykehus og Skytterhusfjellet barnehage. Rett ved leiligheten finner man lysløype, flott turterreng på Prestefjellet og Prestvannet med populære badeplasser.

Området rundt leiligheten er et eldorado for friluftsentusiaster, hvor vidstrakte vidder byr på jakt- og fiskeopplevelser. Videre er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, snøscooterløype og treningssenter m.m. I sentrum finner du Kirkenes stadion, Fjellhallen og Barentsbadet.
Sistnevnte har flotte fasiliteter for alle aldersgrupper, blant annet med kortbane basseng, barnebasseng og boblebad, i tillegg til sklier, stupetårn og våtkafé. Sentrum kan ellers by på kino og bowling på Kirkenes Base. Legg gjerne turen til Varanger museum, eller til det unike snøhotellet, hvor du kan unne deg en arktisk opplevelse, omgitt av reinsdyr og huskyer.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra og Joker. Kirkenes sentrum byr på restauranter, kafé, kino, bibliotek og kunstgalleri. Her finner du Kirkenes Handelspark, samt Amfisenteret med bakeri og et variert utvalg av butikker. Kollektivtilbudet består av buss. Nærmeste holdeplass er Skytterhusfjellet, som ligger rett utenfor døra.

Felleskostnader

7 427 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Budsjetterte rentekostnader kr. 1 368,- Felleskostnader kr. 3 348,- Budsjetterte avdrag kr. 2 711,-

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Løpende kostnader

Medlemsskap i Polarlys Boligbyggelag må tegnes pr. andelseier av leiligheten. Kr. 600,- for innmelding og deretter kr. 300,- pr år (pr. 2022). Det aller meste er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Det som vil komme i tillegg er normalt: TV/internettabbonement, strøm og innboforsikring.

Andel fellesgjeld

860 692

Avdrag fellesgjeld

kr. 2.711,- pr. mnd. Er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Andel formue

23 810

Borettslag

Borettslag: Skytterhusfjellet borettslag, Orgnr: 912081788

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ingen planer for 2022, ifølge beretning fra generalforsamling i borettslaget den 21.03.2022.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har ett lån:
1. Husbanken - Annuitetslån: 2 terminer per år. Rentesats per 20.09.2022: 1.88% pa. Saldo per 20.09.2022: kr. 28.310.627,- (andel av saldo: kr. 860.692,-). Siste termin 01.12.2043. Flytende rente. Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 1.368,- pr. mnd. Er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP696388.5.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2021 viser et resultet på kr 1.183 573,-. Disponible midler pr. 31.12.21 var kr 714.578,-. I 2022 er det budsjettert med et overskudd på kr. 1.037.397,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og  husordensreglerer vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Ifølge ordensreglene for borettslaget så er det lov til å holde dyr som er lovlig i henhold til norsk lov. Se forøvrig pkt. 6 i borettslagets ordensregler for nærmere vilkår. Ordensreglene er vedlagt salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Ingen elementer er gitt tilstandsgrad 2 eller 3. Ifølge tilstandsrapport foretatt av  Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS den 11.10.2022. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Selger har ikke kommentert på noen spørsmål i sitt egenerklæringsskjema.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Carport med utebod:
Bruksareal: 18 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 12 542 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 22576,86, Festeavgiften gjelder hele borettslaget og er inkludert i felleskostnadene. Festeavgift sist regulert: 30.05.2012. Neste regulering: 30.05.2022 (Skal reguleres i januar, forsinket).

Tomten er fellesareal.Tomten er meget pent opparbeidet med store plenarealer, lekeplass med sittegruppe, asfalterte trafikkarealer og asfalterte og grusede gangarealer.

Garasje / Parkering

Det er parkering i en egen carport i felles rekke, med bod i bakkant og et samlet areal på ca. 18 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Andelsleilighet - Byggeår: 2013
UTVENDIG
Takkonstruksjon består av trekonstruksjoner, prefabrikkerte takstoler. Undergurt er isolert. Yttertaket er tekket med papp. Beslag, takrenner og nedløp består av stål eller tilsvarende. Takvann føres til terreng. Yttervegger består av trekonstruksjoner som er isolert, vindtettet, lekter og utvendig panel. Utvendig panel er sist malt i 2013. Fabrikkmalte vinduer av type 3 lags press glass fra 2013. Ytterdør er type fullisolert fra 2013. Verandadør fra 2013. Balkong av trekonstruksjoner fra 2013.
INNVENDIG
Innvendige overflater er generelt fra 2013, der det må forventes normale bruksmekrer. Gulv: Belegg. Vegg: Malt strie. Tak: Fabrikkmalte himlingsplater.
Etasjeskiller av trekonstruksjoner fra 2013 som er isolert. Isolert stålpipe med vedovn i stue. Metallplate under ildsted. Innvendige dører av formpresset papp fra 2013.
VÅTROM
Bad: Belegg på gulv, våtromstapet på vegg, himlingsplater, gulvstående wc, dusjkabinett, baderomsinnredning, opplegg til vaskemaskin. Badet er fra 2013. Det må forventes normale bruksmerker.
KJØKKEN
Lyst kjøkken fra Sigdal: Lyse "slette" fronter på overskap og underskap, laminert benkeplate av spon eller tilsvarende, Kjøkkenvask med enkel kum, integrerte hvitevarer av induksjonstopp, oppvaskmaskin, ovn, micro. Opplegg til kjøleskap. Kjøkkenventilator over induksjonstopp. Det må forventes normale bruksmerker.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannfordelingsskap med rør i rør system fra 2013. Synlig drens fra vannfordelingskap til rom med sluk. Hovedstoppekran. Avløpsrør av plast fra 2013. Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert på teknisk rom. EIer informerer om at filter skiftes årlig. Varmtvannstank av type "Oso hotwater" 200 liter fra 2013. Elektrisk anlegg av type 400V. Sikringsskap med automatsikringer og primært skjult ledningsnett. EL arbeidet er utført av Alta Elektro AS i 2013. Røykvarsler i stue og bod. Brannslukker fra 2013 type 6L skum.
TOMTEFORHOLD
Byggegrunnen vurderes å bestå av fyllmasse på fjell. Drenering fra 2013. Fundamentering vurderes å bestå av plasstøpt betong. Isolert plate på mark med ringmur av betong. fra 2013.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av  Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS den 11.10.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 30.10.2013. Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Fra leiligheten er det kort vei til Kirkenes barne- og ungdomsskole. Det finnes flere barnehager i nærliggende områder, og Skytterhusfjellet barnehage ligger kun to minutter unna. Kirkenes Videregående skole finner man på Hesseng, ca. 5 km utenfor sentrum.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme i deler av gang og på badet, supplert av en peisovn i stuen. Leiligheten er av nyere dato og er derfor godt isolert, ihht. til de krav som var på byggetidspunktet. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Teknisk:
Det er et balansert ventilasjonsanlegg, og filteret skiftes årlig. Aggregatet er plassert på det tekniske rommet, og her er det også montert en 200 liters varmtvannsbereder. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 561 412 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 021 084 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan B2d Skytterhusfjellet, planid 2011004, gjelder for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap på kjøkken og skohylle i gang medfølger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud. Boligen er tom, slik at en rask overtagelse er mulig.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel, og meldefrist er satt til den 25.10.2022, kl 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denne dato, skal forkjøpsretten avklares nytt.

Adresse og matrikkel

Lykketreffet 12, 9901, Kirkenes, Gnr. 26 bnr. 156, andelsnr. 6 i Skytterhusfjellet borettslag med orgnr. 912081788 i Sør-Varanger kommune

Oppdragsnummer

89-22-0154

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.