Alta

Aronnes: Helt ny og moderne enebolig med godkjent utleiedel. Lav dokumentavgift!

Holstsletta 122 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

66%

av boligene er eldre enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 195 m²
Bruksareal 216 m²
Tomt 670 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Etasje 1
Byggeår 2022
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 714
Energimerking B
FINN.no 275721306
Sist endret 27.10.2022 13:58
Prisantydning 7 690 000,-
Totalpris 7 740 269,-

Beregnet totalkostnad

7 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 36 250,- (Dokumentavgift (2,5% av tomteverdi 1.450.000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 50 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 740 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Holstsletta 122/124 - en helt ny enebolig på Aronnes. Boligen er av god størrelse, og har en planløsning som går over to plan. Inne er fargevalget moderne, og her er det utstrakt bruk av både varmekabler og spot lights. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning, med fine, gjennomgående lysforhold og utgang til balkong fra stuesonen. Den store takhøyden i andre etasje gir boligen et luftig preg. Kjøkkeninnredning er av merket Sigdal, og har integrerte hvitevarer og en kjøkkenøy. Videre er det to bad og fire soverom i hovedboligen.

Boligen har en godkjent utleiedel med egen inngang. Leiligheten inneholder stue, kjøkken, bad, soverom og bod. Både hoveddel og leilighet har hver sin sportsbod for lagring av utstyr.

Holstsletta 122/124 er plassert i et nybyggerfelt på Aronnes, med nærhet til skole, barnehage, idrettsanlegg, turområder og gangavstand til sentrum.

Innhold

1.etasje: 2 soverom, bad og entré.
2. etasje: 2 soverom, stue, kjøkken, bad og bod.
Leilighet: Kjøkken, stue, 1 soverom, bod, bad og entré.
2 stk. sportsboder.

Entré

Boligen har et overbygget inngangsparti. Herfra er det adkomst med egen dør til sportsbod eller inn til boligen. Rett innenfor døren blir du møtt av en gang som er malt i lyse farger. For å henge fra seg klær er det en stor skyvedørsgarderobe. Leiligheten har egen inngang på andre siden av boligen.

Stue

Stue og kjøkken ligger i åpen løsning, med fine, gjennomgående lysforhold og utgang til balkong fra stuesonen. Stuen er plassert oppe i andre etasje. Rommet er av god størrelse, og kjøkken/stue er til sammen på ca. 58 kvm. Her er det god plass for møblering i ulike soner, og sentralt i rommet er en vedovn. Den store takhøyden gir rommet et luftig preg. I taket er det et stort antall spot lights.
 
I leiligheten er også kjøkken og stue i åpen løsning som sammen danner et trivelig allrom.

Kjøkken

Et velutstyrt og hyggelig kjøkken er plassert oppe i andre etasje. Her er det god benke- og skapplass, og en kjøkkenøy. Hvitevarer er integrerte i innredningen, og over kjøkkenbenken er det et vindu som gir naturlig lys inn i rommet. Både kjøkkeninnredning i leilighet og hoveddel er av merket Sigdal.

Bad

Totalt er det tre bad i boligen - to for hoveddelen og en i leiligheten. Boligen har et bad i hver etasje. Badet som er i første etasje samt i leiligheten er kombinert bad/vaskerom hvor det er opplegg for vaskemaskin. Alle badene har for øvrig vegghengt toalett, dusjvegger og servantinnredning med speil og lys.

Uteareal

Boligen har en tilnærmet flat eiendom. Fra stuen i andre etasje er det utgang til en stor balkong med glassrekkverk.

Soverom

Boligen har fire fine og gode soverom, med to soverom i hver etasje. De to soverommene i andre etasje er på ca. 8 og 13 kvm og har begge en ekstra stor takhøyde. I leiligheten er det ett soverom, og en innvendig bod med vindu. Både hoveddel og leilighet har hver sin sportsbod for lagring av utstyr.

Beliggenhet

Holstsletta er ca. 3,5 km fra Alta Sentrum med bil, og ca. 2,5 km med sykkel. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Boligens areal

Primærrom: 195 kvm, Bruksareal: 216 kvm

2 sportsboder:
Bruksareal: 11,2 m².

1. etasje:
Bruksareal: 102,5 m².
Primærrom: 97,2 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, bad og entré. Kjøkken, stue, 1 soverom, bad og entré.

2. etasje:
Bruksareal: 102,5 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, stue, kjøkken og bad.

Sportsboder er inkludert i oppgitt total BRA. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av utbygger og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 670 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Ringmurssytem fra sundolitt. Såle og RE 45 ringmur, med støpt plate på mark. Gulv isolert med 350mm isopor. Gulv 100mm betong armert med k257 armeringsnett.

Veggkonstruksjon:
Yttervegger - Fra ytterst til innerst: Dobbelfals 19x148 panel Møre Royal Grå, 23mm utlektring, vindsperre på rull, asfaltplater, bindingsverk 198mm isolert med 200mm glava proff 34, dampsperre, påforingslekt 48x48 isolert med 50mm glava proff 34. Malt robust gips.
Innevendige vegger - Robust gips bindigsverk 98mm, isolasjon.
Vinduer og dører: Vinduer fra Norgesvindu 3.lags glass. Grå ncs 7500. Dører fra bygg1, type sletten kompakt. Ytterdør type Volda i grå.

Takkonstruksjon: Isolert med 300mm glava Ekstrem 32, diffusjonsåpent undertak, krysslektret med 48x48mm lekter. Tekket med sorte takpanner fra Skarpnes. Takrennesystem i sort alu.

Piper og ildsteder: Ventilert isolert stålpipe fra jøtul, med tilhørende vendovn fra Jøtul type F 371 Advance.

Etasjeskiller: Bjelkelag, isolert med 200mm glava proff 34. Gulvet er bygget opp på følgende måte fra topp: Laminat, sponplater, gips, trinnlydsplater, sponplater. I leiligheten er det i tillegg benyttet lydbøyler med 2.lag gips.

Materialvalg: Baderomsplater fra Fibo Trespo, trapp fra Hagen type Stryntrappa Fauna med ask hardtre i trinn beiset fra fabrikk i Eik snøhvit. Utvendige ballkong med glassrekkverk og imp. terrassebord 28x120. Ventilasjonsanlegg fra Systemair.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger p.t. ikke brukstillatelse, men det vil være på plass før overtagelse.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet på Aronnes.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

I 1.etg er det varmekabler på alle rom, bortsett fra sportsbod til leiligheten. I 2.etg er det varmefolie i stue og kjøkken og varmekabel på bad. Vedovn i stue i hoveddelen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 100 pr. år
Beløpet er stipulert, og basert på 1 stk renovasjonsdunk. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Nybygg har lav eiendomsskatt på tomten i starten. Den vil øke etter 3 år. Avgifter kan være avhengig av forbruk, og avvik kan forekomme.

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). Ta kontakt med skatteetaten for info.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal 2 kvm
Formål Annen veggrunn - tekniske anlegg
Feltnavn AVT_10

Delareal 669 kvm
Formål Boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse
Feltnavn B1_4

Offentlige planer

Reguleringsplanen "Detaljregulering for Holstbakken øst (tidligere Aronnes B7 - vestre del)", planid: 20050041, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 26.09.2022.

Boligen er i et nybyggerfelt. Det bygges nye leiligheter og eneboliger i området. Flere av naboeiendommene på begge sider av veien er avsatt til boligformål. Kjøper må derfor regne med at det vil være anleggstrafikk her, og vil bli bygget bolig på disse eiendommene. Reguleringskart er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/1239-1/82  Jordskifte  
28.04.1983 
Grensegangssak
Overført fra: 5403-32/69
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1586130-1/200  Bestemmelse om veg  
22.11.2018 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-32/69
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1586130-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
22.11.2018 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om kabelanlegg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5403-32/69
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

- Kjøper er pliktig å være med i velforening/huseierforening.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Ved aksept av bud senest seks måneder etter at eiendommen er ferdigstilt skal selger etter avhendingslovens § 2-11 stille garantier, dersom bud aksepteres mer en seks måneder etter eiendommen er ferdigstilt vil selger ikke stille garantier. Nærmere opplysninger om når eiendommen var ferdigstilt vil bli gitt av megler.
 
Ved salg til forbruker gjelder avhl § 1-2(2), i samsvar med denne bestemmelsen er det ikke adgang til å fravike lovens bestemmelser.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Holstsletta 122, 9514, Alta, Gnr. 32 bnr. 714 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0163

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.