Alta

Sarves/Rafsbotnlia - Nyere, familievennlig hytte på fjellet med solrik terrasse og jacuzzi.

Nikkihompen 1 , 9538 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 91 m²
Bruksareal 91 m²
Tomt 1 305 m² / Festet tomt
Byggeår 2010
Gårdsnummer 40
Bruksnummer 253
Energimerking C
FINN.no 290935316
Sist endret 16.05.2023 14:46
Prisantydning 3 200 000,-
Totalpris 3 292 769,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 1 500,- (Eierskiftegebyr) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 92 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 292 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nikkihompen 1 er en familievennlig fritidsbolig fra 2010 med solrik beliggenhet på fjellet. I nærområdet er det fiskevann og langrennsløyper, og det er også kort vei til alpinbakke, snøscooterløyper, leirduebane og klatrepark. Ved hytta kan man slappe av på en sørvestvendt terrasse med jacuzzi, eller nyte naturskjønn utsikt på en overbygget balkong. Tomten er på ca. 1,3 mål og består av naturlig vegetasjon, gruslagt parkeringsplass og en bod/scootergarasje.

Inne er hytta tradisjonelt innredet, ispedd moderne kvaliteter som gulvvarme og downlights. Her er det stue med spiseplass og ildsted, i åpen løsning med et tidsmessig kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre er det et pent, flislagt bad med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin, samt loftstue, fire gode soverom og en innredet hems.

Kort fortalt

- Pen og romslig fritidsbolig på fjellet.
- Hytta ble oppført i 2010 over to plan.
- Parkering på gruset parkeringsplass.
- Møbler som er i hytten på visning tidspunktet følger med
- Bod/scootergarasje på 16 kvm.
- Solrik naturtomt på ca.1,3 mål.
- Sørvestvendt terrasse med jacuzzi.
- Overbygget balkong med flott utsikt.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Stue og kjøkken i luftig, åpen løsning.
- Tidsmessig kjøkken med hvitevarer.
- Stor stue med peisovn og spiseplass.
- Hyggelig loftstue med nydelig utsikt.
- Pent, flislagt bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Fire fine soverom og innredet hems.
- Oppvarming med gulvvarme i 1. etg.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, bad/wc/vaskerom og stue/kjøkken.

2. etasje: Trapperom/loftstue og 4 soverom.
Annet: Bod/scootergarasje på 16 kvm.

Entré

Hytta har en overbygd inngangstrapp med spilerekkverk, stemningsfullt utelys og hvitmalt ytterdør med glassfelt. Vel innenfor har entreen skiferfliser med gulvvarme og en skyvedørsgarderobe med én speilfront. På panelkledde vegger er det montert en knaggrekke.

En dør inn til gangen kan lukkes for å effektivt holde kulden ute på kjølige dager. I gangen er det parkettgulv med gulvvarme, panelkledde vegger og downlights i himlingen. Videre er det dagslys fra et vindu og plass til en kommode eller lignende

Stue

Til tross for den åpne løsningen har både kjøkkenet og stuen klare definerte soner. Rett utenfor kjøkkenet er det plass til et langbord i et stort karnapp, og i en annen krok er det god plass for både sofa, godstoler og tv-løsning. I denne delen er det i tillegg en peisovn med stort flammebilde, tilknyttet et pipe forblendet med vakker naturstein.

Rommet for øvrig har parkettgulv med gulvvarme, liggende panel på veggene, samt downlights og synlige bjelker i panelkledd himling. Rutete vinduer i hvitmalt omramming gir dagslys og god kontakt med naturen utenfor, og en glassdør fører rett ut på den sørvestvendte terrassen.

Stue 2

Som et godt supplement til stuen har hytta også en hyggelig loftstue. Her kan barna hygge seg oppe mens de voksne kan slappe av nede. Loftstuen har lakkerte gulvbord, liggende panel på veggene og mønet himling med synlig bjelke. På endeveggen er det et vindu som åpner for dagslys og utsikt, og på samme side er det også utgang til den overbygde balkongen.

Kjøkken

Fra gangen er det inngang til kjøkkenet som ligger åpent mot stuen. Den tidsmessige kjøkkeninnredningen har et hendig design med god skap- og benkeplass. Her er det hvite, profilerte fronter, vitrineskap og mørk laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum. Mellom benk og skap er det hvite fliser på veggene.

To vinduer, i tillegg til benkebelysning og downlights i himling, sørger for optimale lysforhold. Hvitevarer som koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert. Det er ellers avtrekk fra ventilator over koketoppen og avsatt plass til et side-by-side kjøleskap.

Bad

Av våtrom er det ett stilrent bad med hvite veggfliser og sorte gulvfliser med gulvvarme. Av innredning er det et hvitt servantskap med heldekkende servant, et tilsvarende høyskap, et overskap og speil med belysning. Videre er det toalett, et dusjkabinett med flere funksjoner og opplegg for vaskemaskin

Uteareal

Hytta ligger idyllisk til i flatt terreng med noe utsikt og gode solforhold. Eiendommen har et romslig areal på 1305 kvm som hovedsakelig består av naturtomt med lyng, gress, trær og andre naturlige vekster. Videre er det flaggstang, belegningsstein på gangarealer og trapp til vei i naturstein.

Utenfor stuen i første etasje er det en stor, herlig terrasse vendt mot sørvest. På terrassen er det utelys, gulv av impregnerte terrassebord og flere soner med plass til ulike sittegrupper. I tillegg er det en nedfelt jacuzzi til avkjøling på varme dager, eller som mykgjøring av stive kropper etter lange turer. Om man tør er det spesielt stemningsfullt når det er kaldt og snør.

Over terrassen er det en lun, overbygget balkong som har utgang fra loftstuen. Balkongen har tredekke og rekkverk med stående panel. Herfra er utsikten formidabel; utover Altafjorden omkranset av fjell og skogkledde åser.

Soverom

Tilbaketrukket i andre etasje har hytta tre gode soverom med mulig sengeplass til ca. seks personer. Samtlige rom har panelkledde vegger, tregulv og naturskjønn utsikt fra smårutete vinduer. I tillegg er det en stor loftstue. Trenger du flere soveplasser er det god plass til sovesofa i 1. etg. Av oppbevarings- og lagringsmuligheter har hytta skyvedørsgarderobe i entreen og en frittstående bod/scootergarasje på 16 kvm.

Beliggenhet

Bebyggelsen i området består av fritidseiendommer. Nikkihompen 1 er ca. 19 km fra Alta Sentrum. Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Felleskostnader

Felleskostnader for drift av vei og scooterløype fordeles mellom de som har hytte i området.  I følge Sarves AS er kostnaden ca. 3000 kr pr. år.

FeFo er hjemmelshaver av tomtene i området, og bortfester disse til Sarves AS som igjen fremfester tomtene. Festeavgift og driftskostnader kreves derfor inn av Sarves AS.

Årlig festeavgift: Kr. 6 295,-

Neste regulering av festeavgift: 2023 (reguleres iht. konsumprisindeks)

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 6349869

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG 2 Bad:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk burde etableres.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke mulig grunnet inventar. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett.
TG2 Øvrige rom:
- Overflater gulv Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
TG2 Loft
- Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.
Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er
valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på
skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
TG2 Ildsteder:
Skorsteiner inne i boligen: Ubrennbar plate mangler under sotluke. Tiltak må påregnes.
TG2 Teknisk annlegg:
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Bereder er ikke inspisert grunnet redusert tilkomst. Tiltak må påregnes for å forbedre tilkomst til bereder.
Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Forenklet vurdering av det
elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Drenering: Vann fra yttertak og bortledning: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra
grunnmuren. Tiltak anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Bygging startet i 2010, ferdig 2012 -
-

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom:50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, stue og kjøkken

2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  4 soverom og loftstue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via privat vei. Drift av vei og scooterløype driftes gjennom årlige felleskostnader på ca. 3000kr.

Tomt

Areal: 1 305 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 6295, Neste regulering av festeavgift: 2023

Garasje / Parkering

Det er parkering på gruslagt parkeringsplass nede ved veien. I tillegg er det en bod/scootergarasje på 16 kvm. Garasjen har dobbel sidehengslet port, samt innlagt strøm for lys og stikk. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Fritidsbolig beliggende i Nikkihompen i Alta kommune. Gruset parkering, belegninssten lagt frem til inngangsparti. Naturtomt med diverse beplantning.
Støpt gulv mot grunn. Etasjeskille av trekonstruksjoner. Yttervegger av isolert bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Tak i saltaksform utvendig tekket med metallplater. Renner og nedløp av stål. Vinduer og balkongdører med 3-lags glass, karmer/rammer av tre. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Oppvarming med elektristet og vedfyrt ovn. Ventilasjon i boligen er basert på naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg, mekanisk avtrekk på kjøkken.

Kommentar fra selger: Knut Emil Thomassen tegnet hytten på Nikkihompen og han var også ansvarshavende. Han hadde flere rådgivende besøk. Det er kommunen som forlanger en autorisert ansvarshavende før oppstart. Han fungerte under hele byggeperioden og hadde flere rådførende besøk på byggeplassen.
 
NB Jacuzzi vil bli byttet ut til sommeren.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang i Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på boligen.

Oppvarming

I første etasje er fritidsboligen elektrisk oppvarmet med varmekabler og peisovn i stuen. Det er ventilator på kjøkkenet, ellers naturlig ventilasjon. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og varmtvannsberederen er plassert i kjøkkenbenken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 8 239,50 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021. Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år er kr. 8 585,-

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 500 000 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Nikkihompen hyttefelt, planid: 20040006, gjelder. Info fra Alta kommune 22.04.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/3312-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
25.08.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FINNMARKSEIENDOMMEN  
Org.nr: 989480731
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/1535-1/82  Hjemmel til framfeste  
27.04.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Johansson Per Alfred  

2005/1535-2/82  Festekontrakt - vilkår  
27.04.2006 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 4.500
Festetiden er ikke begrenset
Tomteverdi: NOK 220.000
Pant for forfalt festeavgift
Årlige kostnader avtalefestet med Sarves Drift AS
Gjelder framfeste
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/1536-1/82  Obligasjon  
27.04.2006 
BELØP: NOK 1.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder framfeste

Vei/vann/avløp
Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløpsnett.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Møbler som er i hytten på visning tidspunktet følger med

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nikkihompen 1, 9538, Alta, Gnr. 40 bnr. 253 Fnr. 17 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0203

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.