Alta

Kjedet enebolig med 3 innholdsrike etasjer, fine uteplasser og stor plen - Flott beliggenhet i barnevennlige omgivelser

Svartaksveien 12 , 9516 Alta

VISNINGER

5. desember mandag kl. 17:15-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

49%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 133 m²
Bruksareal 142 m²
Tomt 417 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1996
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 947
Energimerking D
FINN.no 281918452
Sist endret 29.11.2022 10:09
Prisantydning 3 890 000,-
Totalpris 4 001 269,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 001 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svartaksveien 12 er en velholdt, tidsmessig og meget tiltalende kjedet enebolig over tre plan, med solrik og barnevennlig beliggenhet ved Kaiskuru nærmiljøsenter. Boligen omkranses av en romslig terrasseplatting på tre sider, og det er gode muligheter for utelek i inngjerdet hage. Fra loftsgangen er det utgang til luftebalkong. Det er gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

Innvendig fremstår boligen med et pent fargevalg. Her finnes et stilrent køkken med integrerte hvitevarer, en stue med store vinduer og utgang til terrassen, og en stor kjellerstue med varierte bruksmuligheter. I tillegg finnes det to bad, separat vaskerom, tre soverom med skyvedørsgarderobe, samt lagringsplass i kjellerbod, sportsbod og utebod.  

Kort fortalt
- Meget tiltalende enebolig i kjede.
- Moderne preg og fin planløsning.
- Parkering på egen gårdsplass.
- Stor markterrasse langs tre sider.
- Sydvendt hage med masse sol.
- Utgang fra loftsgang til luftebalkong.
- Skyvedørsgarderobe i vindfang.
- Stilrent kjøkken.
- Innredning og hvitevarer fra 2018.
- Tiltalende stue med store vinduer.
- Peisovn fra 2019
- To baderom og separat vaskerom.
- Tre soverom og bad i 2. etasje.
- Kjellerbod, sportsbod og utebod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Boligen har sentralstøvsugeranlegg.
- Eiendommen er tilknyttet fibernett.

Innhold

Kjedet enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Kjellerstue, vaskerom, bod og gang.
1. etasje: Kjøkken, stue, bad og entre.
2. etasje: Bad, gang og 3 soverom.
Utgang fra gang til balkong. Utgang fra stue til terrasse.

Boligen/eiendommen inneholder i tillegg 1 utvendig bod oppmålt til ca 5 m2.

Standard

Svartaksveien 12 er en innholdsrik og praktisk kjedet enebolig over 3 etasjer. Boligen har god plass, både innendørs og utendørs.

Entré

Gjennom nyere, hvit inngangsdør, med glassfelt i høyden, kommer man inn i et innbydende og tidsmessig preget vindfang. Rommet har nyere, grå klikkvinyl på gulvet, malte panelplater i en dus, lysegrå fargetone på veggene, og god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe med speildører.

Stue

Eneboligen har en lys og tiltalende stue, dit det er rikelig lysinnslipp fra store vinduer med utsyn til omgivelsene, og fra glassdør mot terrasse. Rommet har lyst gulv nyere, lyse vegger som har blitt tapetsert for få år siden. Pipeløp og brannmur er meget pent steinsatt. Peisovn var ny i 2019. Stuen har god plass for både sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.

Stue 2

Boligen har en stor og praktisk kjellerstue. Her finnes det plass for sofa og tv-løsning og hjemmekontor. Den plassbygde kontorpulten i kjellerstua medfølger i salget.

Kjøkken

Kjøkkenet ble oppgradert med ny, stilren innredning i hendig U-form i 2018, og er åpent mot spisedelen av stuen. Her er det god skap- og benkeplass. Over benken bidrar et vindu til å skape en lys arbeidsplass med utsyn til nærmiljøet. Innredningen har overskap med vippedører, hvite, glatte fronter, veggmontert hyller, hvite laminatbenkeplater, og nedfelt, antrasittgrått beslag med oppvaskkum. Hvitevarene er integrerte og medfølger i handelen.

Bad

Eneboligen har to bad og separat vaskerom.

Bad 1. etasje
Badet i første etasje har grått, mosaikkmønstret belegg på gulvet, røde flisplater på veggene, gulvvarme og elektrisk avtrekksvifte. Et vindu gir innslipp av naturlig lys. Videre har rommet speil med overlys, og heldekkende servant på hvitt servantmøblement. I tillegg finnes det toalett, og et romslig dusjkabinett (nytt i 2022).

Bad 2
Badet i andre etasje har lyst belegg på gulvet, malt strietapet i lysegrått på veggene, og hvite veggfliser i forbindelse med badekar. Også her er det naturlig lysinnslipp fra vindu. I tillegg finnes det speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, et matchende veggskap, og toalett.

Vaskerom
Det praktiske vaskerommet i kjelleren har grått, mosaikkmønstret belegg på gulvet, hvitmalt strie på veggene, og mekanisk avtrekk. Rommet har skyllekar i stål, samt opplegg for vaskemaskin. Her er også varmtvannsberederen og sentralstøvsugeren montert.

Terrasse

Boligen har markterrasser på 3 sider av boligen. Det er en stor, sørvendt, markterrasse med adkomst fra stua. Boligen har også en nordvendt balkong i 2.etasje. Her kan kveldssolen nytes.

Uteareal

Boligen har et nordvendt inngangsparti med gode parkeringsarealer. På sørsiden av boligen er det en stor og flott plen. Plenen er inngjerdet og det er plantet en hekk langs gjerdet. Det er montert elbillader på den lille sjåen på høyre side av parkeringsplassen.

Soverom

I andre etasje finnes det tre, pent oppussende soverom, alle med vinylbelegg på gulvene og vegger som er malt i pene og moderne farger. Fra loftsgangen er det utgang til luftebalkong.To av rommene har tilhørende skyvedørsgarderobe.  hvorav en med speildører.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentral, etablert og barnevennlig boligområde i Kaiskuru, rundt  6 km fra Alta sentrum.

Svartaksveien er en blingvei uten gjennomgangstrafikk. Kaiskuru har en flott beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 7 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.

Alta har vakker, nordnorsk natur og gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, scooterkjøring og toppturer. Kaiskuru skistadion ligger like på andre siden av veien. Her  finner du flotte og godt preparerte lysløyper og mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Her har du også Kaiskuru IL med fin sjuerbane og ballbinge.

Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer.

Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 11 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er ved Kaiskuru Nærmiljøsenter like ved boligen. Hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn. Med bil tar det ca. 16 min til Hjemmeluft, 17 min til Rafsbotn, 24 min til Kåfjord og 2 timer og 54 min til Karasjok.

Kaiskuru nærmiljøsenter ligger i umiddelbar nærhet, og her finner du både barnehage, 1.-4. trinn barneskole og SFO. På Elvebakken ca. 2,5 km fra eiendommen ligger Elvebakken barneskole. I sentrum finner du Alta videregående skole og en lokal avdeling av UiT - Norges arktiske universitet.

Løpende kostnader

Andel av brøyting av Svartaksveien: Da det betales inn til sameiet vedr. vedlikehold og brøyting av veien i Svartaksveien kan denne øke/minke årlig. For sesongen 2022/2023 betalte alle beboere i Svartaksveien inn 1500 kr til sameiets konto for brøyting.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 3 (TG3):
- Bad 2.etasje: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Gulvbelegg har i tillegg redusert vedheft til underlaget. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er antydning til fuktmerker i himlingen. Gulvbelegg er ikke klemt med klemring. Sluket har derfor økt risiko for lekkasje/utettheter. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Blandebatteri badekar drypper. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.
Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Piggmåling: under 8 vektprosent. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad 1. etasje: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet bunnlist. Vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Grunnet plassering av dusjkabinett er
sluk ikke inspisert. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer stedvis ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Piggmåling: under 8 vektprosent.
- Vaskerom Kjeller: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Enkelte skruer i klemringen er ikke tilstrekkelig strammet. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Utslagsvask er ikke tilstrekkelig festet. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer stedvis ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.

Øvrige rom:
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- øvrige rom - Overflater gulv:  Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent, men selger opplyser i egenerklæringsskjema pkt 4 om mulig årsak. Dette er ikke videre undersøkt i denne rapporten.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det kan ikke sies med sikkerhet at forholdene er det samme i resten av konstruksjonen.(Piggmåling: 10,9 vektprosent) Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det observeres dampsperre i veggen.
- Innerdører:  Dørbladet på kjellerstue og bod kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Loft - uinnredet/råloft- Ventilasjon: 
- Se punkt "Konstruksjonsoppbygging".
- Ventilasjon: Konstruksjonsoppbygging Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket. Forholdet bør holdes under oppsikt.
- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Skorsteiner inne i boligen:  Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Innvendige trapper Det er kun rekkverk/håndløper på en side mellom 1 og 2. etasje. TG 2 i henhold til NS3600. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Etasjeskiller - 2. etasje - Skjevhetsmåling:  Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt over 2 meter er målt til 11 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Symptomer på slitasje og elde er registrert. Restlevetiden er usikker. - Hovedstoppekran:  Stoppekran er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:  Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Deler av det elektriske anlegget bærer preg av ufagmessig utførelse. Det er observert berøringsfare av spenningsførende deler (Stikk soverom), dette ble under befaringen utbedret av selger på egeninsats med den risiko dette innebærer. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann:
- Rømningsveier Vindu på kjellerstue: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader ink. kledning Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, og det ble observert enkelte råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Forholdet kan gi forkortet levetid på nedre del av ytterkledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt. Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Spiker er stedvis ført for langt inn i ytterkledningen. Forholdet kan føre til vannfeller i hullet og påvirke festefunksjonen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer:
- Vinduer Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt. Enkelte vinduer var ikke mulig å åpne på befaringstidspunktet i stue. Enkelte vinduer var i tillegg tunge å åpne. Årsak ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Yttertak:
- Helhetsvurdering Yttertaket er ikke inspisert pga. snø/isforhold. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det ble registrert drypplekkasje fra takrenne, tiltak må påregnes.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Over entre er det en inntrukket balkong som i praksis er et flatt tak. Tettesjiktet er fordet meste skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det vurderes at anbefalt brukstid på tettesjiktet er overskredet. Flate tak med tettesjikt av høy alder har fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur Deler av grunnmuren er ikke tilgjengelig for undersøkelser på grunn av bygningsdeler som er plassert mot grunnmuren. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det ble registrert jordtrykksskade i lysgrav til vindu i kjellerstue. Ukjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Tiltak må påregnes.

Drenering:
- Helhetsvurdering:  Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker. Deler av terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet plassering av terrasse. Ytterligere undersøkeler anbefales. Nedløpsrør for takvann er ført direkte ned i grunnen. Konsekvens kan være økt fuktbelastning på grunnmuren. Tiltak anbefales.

Ifølge tilstandsrapport fra Anticimex den 15.11.22.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja, Kommentar:  Bad 2. etg: siden byggeår. Estetiske sprikker i servant. Toalettet har mistet endel porselen. Begge fungerer, men er klare for utskiftning.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tidligere eier har renovert bad 1. etg og vaskerom i kjeller i 2010. "Kun ufaglært" er valgt fordi vi ikke vet om renoveringen ble utført/delvis utført av faglærte. Det ikke foreligger noen dokumentasjon på arbeidet som er gjort, men det framstår som profesjonelt utført. Ny dusj montert i september 2022.
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun faglært Firmanavn:  Arnesen RØR AS og Polygon.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2018: alle rørarbeider ved renovering av kjøkken og utekran fornyet. Desember 2018: varmtvannsberederen fikk for høyt trykk (sikkerhetsmekanismer var defekt), slik at trykket skapte vannlekkasje i rør på kjøkken og ødela kran. Kjøkkenet ble demontert, gulv revet, alt ble tørket før kjøkken og gulv ble montert på plass igjen, nye rør og kran. Gjort via forsikringsselskap hvor Polygon hadde saken. De var også med fuktmåler etter tørketiden for å sjekke at alt var tørt før montering av kjøkken og gulv. Det ble da også sjekket for fukt i tak i kjellerstue som er under kjøkkenet, uten noen indikasjoner på fukt der. Det ble satt inn ny varmtvannsbereder.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Kommentar: Det er en sprikk i en lecablokk utenfor vinduet i kjellerstuen. Det er knirk i gul ett sted på kjøkken da gulvplate måtte skjæres opp for å få ny kurs fra sikringsskap i kjelleren og opp til kjøkkenet. Knirket forekommer av at selve gulvplaten som ble fjernet og satt på plass igjen gnisser mot øvrige gulvplater. Knirk i gulv på ett av soverommene.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn:  Alta El installasjon AS og AB Elektro AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ved renovering av kjøkken i 2018: all det elektriske arbeidet i den forbindelse er: ny kurs til platet opp, 6 spotter i tak, nye stikker og generelt flytting av kabler og montering av nye hvitevarer. Elbillader installert i oktober 2021: Ifm dette arbeidet ble det installert en ekstra sikring og et over
spenningsvern.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Kommentar Det foreligger samsvarserklæring for arbeidet som ble gjort i 2018 og i 2021.
- 16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? svar: Nei.  Kommentar Ikke i vårt eller forrige eiers eie av boligen.
- 18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtaksom kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Svar: Ja. Kommentar:  Svartaksveien er eid av kommunen, men regulert som privat vei. Dette medfører at alle i Svartaksveien er ansvarlige for vedlikehold og brøyting av veien. Det er opprettet et sameie for dette.
- 19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Svar: Ja. Kommentar:  Festet eiendom.
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja. Kommentar: Tilstandsvurdering og boligsalgsrapport fra vi kjøpte huset i 2020.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Kommentar: Tidligere eier har sagt at grunnen i Svartaksveien er i bevegelse ved de ulike årstidene, noe som medfører at platting, enkelte vindu o.l rører seg noe ila året. Noen vindu kan være trege å åpne, 2 av vinduene kan ikke åpnes (sidevindu i karnapp i stue).
- 27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar:  Ja. Kommentar:  Da det betales inn til sameiet vedr. vedlikehold og brøyting av veien i Svartaksveien kan denne øke/minke årlig. For sesongen 2022/2023 betalte alle beboere i Svartaksveien inn 1500 kr til sameiets konto for brøyting.
- Tilleggskommentar: Utbedringer gjort i vårt eie (2020-2022):
- Ny veggfornyer i stue og ett av soverommene.
- Stue/spisestue, gang, kjellerstue og ett soverom er malt.
- Nytt gulv på ett av soverommene.
- Et tre i hagen er fjernet, men ikke rukket å så ny plen der treet sto før vinteren.
- Alle el-arbeid er utført av fagfolk, øvrige arbeider er utført på egeninnsats.

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 142 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue*, vaskerom og gang

* Interessenter gjøres spesielt oppmerksom på at kjellerstuen er definert som "ikke innredet"  på godkjente byggetegninger. Dette kan forstås som at rommet er et sekundærrom (S-rom). Det er bruken av rommene på befaringsdagen som definerer takstmannens vurdering av om et rom er P-rom eller S-rom. takstmannen har derfor definert rommene som primærrom (P-rom).  Det vil derfor være et arealavvik mellom boligens primære rom, ihht. byggetegninger og takstmannens vurdering av boligens primære rom på befaringsdagen. 

1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad og entrè.

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har enkel adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 417 kvm, Eierform: Festet tomt

Eneboligen ligger sydvendt mot inngjerdet hage. Hekk, som skjermer godt for innsyn fra vei og nabo. Hagen er videre opparbeidet med plen. På inngangsiden finnes det egen gårdsplass med nyere singel.

Fra stuen er det utgang til en meget romslig, delvis overbygd terrasseplatting i impregnert trevirke, som strekker seg langs sydvendt langvegg, rundt vestvendt gavl, og langs langvegg på inngangssiden. Terrassen er nylig overflatebehandlet, har gode solforhold, og rikelig med plass for utemøblement. Fra loftsgangen i andre etasje er det utgang til en nordvendt luftebalkong på ca. 5 kvm.

Garasje / Parkering

Det er en stor, gruset, parkeringsplass i front av boligen. Det er montert elbillader på den lille sjåen på høyre side av parkeringsplassen.

Byggemåte

Kjedet enebolig beliggende i Svartaksveien 12, Alta kommune. Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Boligbygg oppført i 1996. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og trelags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Anticimex v/ Tor-Einar Rydheim Tangen  den 15.11.22. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse er gitt av Alta Kommune den 25.11.1997.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru nærmiljøsenter ligger like på andre siden av veien.  Her finner du både barnehage, 1.-4. trinn barneskole og SFO. På Elvebakken ca. 2,5 km fra eiendommen ligger Elvebakken barneskole. I sentrum finner du Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner, varmepumpe og vedovn (ny 2019) . Det er gulvvarme på begge bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 506,25 pr. år Inneholder: Vann, avløp, renovasjon, festeavgift, feiing og eiendomsskatt. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 007 999 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 628 796 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan Kaiskuru B14 med planId 19980088 gjelder for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1997/2928-2/82 Festekontrakt

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei, som er regulert som privat vei. Beboerne i veien er ansvarlige for vedlikehold og brøyting av veien. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Arbeidsbord/kontorpult i kjelleren medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Svartaksveien 12, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 947 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0204

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.