Alta

Midtbakken: Halvpart tomannsbolig over to plan, med/solrik hage, skjermet terrasse, 3 soverom

Myrveien 20A , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 97 m²
Bruksareal 106 m²
Tomt 3 495 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1969
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 552
Energimerking E
FINN.no 290999128
Sist endret 07.03.2023 13:07
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 549 824,-
Fellesutgifter 6 019,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 236 315,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 536 315,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 549 824,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Myrveien 20 A er en lys og tiltalende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan, oppgradert både innvendig og utvendig i senere år. Her bor man skjermet og barnevennlig i et sentrumsnært borettslag, og kan nyte gode solforhold i en stor hage og på romslig terrasse med adkomst fra stuen. Det er gode parkeringsmuligheter på felles, gruset gårdsplass.

Innvendig fremstår boligen med lyse, duse fargevalg, tidsmessig preg og familievennlig planløsning. Her finnes et velutstyrt kjøkken med fin innredning, en lys stue med peisovn og god plass for spisebord, et moderne bad med dusjkabinett, og separat vaskerom/wc. Det er god skapplass på de tre soverommene, og lagringsplass i to innvendige boder, utvendig sportsbod ved inngang og bod i felles bodbygg.

Kort fortalt
- Moderne halvpart av tomannsbolig.
- Skjermet og sentrumsnært borettslag.
- Parkering på felles, gruset gårdsplass.
- Gode forhold for lek i stor, solrik hage.
- Solrik terrasse med adkomst fra stuen.
- Praktisk og pent kjøkken.
- Tiltalende stue med plass for spisebord.
- Det er varmepumpe og peisovn i stuen.
- Moderne bad og separat vaskerom/wc.
- Tre lyse soverom, garderobeskap på alle tre.
- 2 Innvendige boder og utvendig sportsbod.
- Ekstra lagring i utebod i felles bodbygg.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, vaskerom/wc og 2 boder.
2. etasje: Trapperom, bad/wc og 3 soverom.
Annet: Utvendig sportsbod ved inngang, samt disponibel bod i felles bodbygg.

Entré

Det er adkomst via utvendig trapp og repos i tre, til overbygd inngangsparti. Herfra kommer man inn i en vindfang, der det i direkte tilknyting er lagringsmuligheter i to boder. Rommet har nytt klikkvinyl på gulvet og malte veggflater i modere farge. Fra vindfanget kommer man videre inn i en matchende gang der det er plass for garderobeløsning.

Stue

Tomannsboligen har en lys og tiltalende stue i første etasje, dit det er godt lysinnslipp vinduer på to vegger, og fra glassdør mot terrasse. Rommet har klikkvinyl på gulvet og plater på veggene. På ildsikker plate, ved hvitmalt pipeløp, er det plassert peisovn for ekstra stemning. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord

Kjøkken

Det trivelige kjøkkenet har god skap- og benkeplass i L-formet innredning. Rommet har nytt klikkvinyl gulv, lysegrå veggflater, og fint lysinnslipp fra vinduer mot gårdsplassen. Her finnes også plass for et lite matbord. Innredningen har hvite, glatte fronter, benkeplater i heltre, og nedfelt vaske- og skyllekum. Mellom over- og underskap er det hvitmalte fliser og flere strømuttak. Videre har kjøkkenet ventilator over kokesonen, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin.

Bad

Tomannsboligen har bad/wc i andre etasje og vaskerom/wc i første etasje. Det moderne badet i andre etasje er pusset opp i 2015. Rommet har grått belegg på gulvet og hvite flisplater på veggene. Videre har badet elektrisk avtrekksvifte, speilskap med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et matchende, vegghengt høyskap. I tillegg finnes det veggmontert toalett, og dusjkabinett med regnfallsdusj og skyvedører.

Vaskerom
Vaskerom/wc har lysegrått belegg på gulvet, hvit våtromstapet på veggene, og naturlig lysinnslipp fra vindu. Det er montert speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et matchende veggskap. Videre finnes det toalett og opplegg for oppvaskmaskin. Det er installert elektrisk avtrekksvifte.

Uteareal

Boligen har flott uteområde med gressplen og stor veranda med god plass til utemøbler og omårdet har gode solforhold. Ved inngangen er det god plass til parkering og to utvendige boder.

Soverom

Tomannsboligen har tre lyse og pene soverom i andre etasje. Det er laminatgulv og malte vegger på alle rommene.

To av soverommene har godt med oppbevaringsplass i romslige, takhøye garderobeskap, i tillegg har det siste soverommet et lite garderobeskap. For øvrig er det gode lagringsmuligheter i to innvendig boder i tilknytning til vindfanget, utvendig sportsbod ved inngang og disponibel bod i felles bodbygg.

Beliggenhet

Myrveien 20A har gangavstand til Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

6 019 pr. mnd.
Månedlige felleskostnader består av avdrag - kr. 928, -, renter - kr. 784,- og FK - kr. 4.307,-
Felleskostnadene dekker følgende:
" Renter og avdrag på borettslagets lån.
" Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
" IF SP588924.5.1
" Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
" Godtgjørelse til styret i borettslaget.
" Kommunale avgifter.
" Utvendig drift og vedlikehold.
" Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
" Snøbrøyting og sandstrøing.
" Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Løpende kostnader

Medlemsskap i Polarlys Boligbyggelag. Innmeldingsavgift kr. 600,- fordelt på - andel kr. 300,- og første års årskontingent kr.300,-. Deretter kr. 300,- pr. år for å være medlem.

Andel fellesgjeld

236 315 pr. 31.12.2023

Avdrag fellesgjeld

928,-/mnd

Andel formue

10 236 pr. 31.12.2021.

Borettslag

Marienlund borettslag

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Info fra årsmelding:
"Den har bestått i utskiftning av plattinger og etablering av nye skillevegger for rekkehusene samt vedlikehold verandaer i 4 av de 6 tomannsboligene. Det ble gjort en differensiering av tiltak og omfang etter økte materialpriser som kom våren 2021. På grunn av dette ble det avgjort å avvente vedlikehold av de verandaer i tomannsboligene som var i OK stand. Verandaer i tomannsboligene som er vedlikeholdt har fått nytt verandadekke, trapp, håndløpere og er blitt justert for skjevheter/sig. 21.juni ble det gjennomført dugnad, hvor det var eksepsjonelt godt oppmøte. Da ble gamle platter utenfor rekkehusene revet, og borettslaget sparte med det penger på rivekostnader. 25.august ble det gjennomført felles brannøvelse i regi av Finnmark Brannservice. Også der var det god oppslutning med demonstrering av bruk av brannslokningsapparat og brannstiger."

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Marienlund borettslag er medlem av Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: 4901.78.19452
Lånebeløp: 6.950.000
Utbetalt år: 2015
Innfries år: 2041
Fradragsberettige renter i 2022: 169.319,-
Effektiv rente i % for 2022: 4,36
Avdrag som er betalt i 2022: 241.952,-
Restgjeld pr. 31.12.2022: 5.198.933

Rentekostnader fellesgjeld

784/,-/mnd

Forsikring

IF Polisenummer: SP588924.5.1
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 140.- renteutgiftene er kr. 4.172,- og annen formue er kr. 10.236,-. Alle tall hentet fra ligningen for 2021.

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 147.905,-  Disponible midler 31.12.2021 utgjør kr.223.938,-. Se eller årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Styret kan likevel gi tillatelse dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2
- Bad 1. etg.:
Helhetsvurdering: Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk med oppkant ved dør. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.
Til informasjon:
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
- Bad 2. etg.:
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes.
Vannrør: Fordelerskap er ikke benyttet og samlestokk for rør i rør er plassert i utforet veggkonstruksjon bak toalettsisterne. Eventuelle lekkasjer vil ikke bli synliggjort. Tiltak anbefales.
Overflater vegger: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fuge i underkant av hjørneprofil. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.
Overflater gulv: Gulvbelegg har stedvis redusert vedheft til underlaget i oppbrett. Årsak er ukjent.
- Kjøkken
Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er
passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er
usikker.
Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.
Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er
i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
- Øvrige rom:
Overflater gulv: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale (Bod).
Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.
Innerdører: Dørblader på soverom og bad i 1. etasje kommer i kontakt med karmen, noe som gjør
at døren henger når den åpnes og lukkes. Årsak er ukjent. - Krypkjeller (Er en del av borettslagets felles konstrukssjon)
Innvendig inspeksjon Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur. Dette er et resultat av tidligere
fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen. Tilfylling av masser og plast er utført.
- Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter.
Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.
- Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
Tekniske anlegg:
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder har ukjent alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er
passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid. Det er ikke mulig å verifisere om avløpssystemet er luftet over tak eller ikke. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Grunnmur, ( Er en del av borettslagets felles konstrukssjon) Det registreres enkelte skråriss på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Drenering  ( Er en del av borettslagets felles konstrukssjon)
Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert
på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Til informasjon: Terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet snøforhold. Ytterligere undersøkeler anbefales


TG3:
Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i gang og soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 44 mm. Årsak og til skjevhetene er ikke kjent. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:
Det foreligger el-kontroll rapport datert 26.04.2022. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Det opplyses i el-kontroll rapport om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det påregnes strakstiltak av kvalifisert elektrofaglig personell.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000. Prinanslag gitt på innhenting av tilbud til utbedring.
(Selger har selv tatt strakstiltak og får inn elektriker så fort som mulig)

Se i vedlagt takstrapport for mer info.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Dårlig drenering på deler av tomta. Meldt inn til styret i borettslaget som har ansvaret og de skal vurdere behov for tiltak. Styret har selv påpekt skjevheter på veranda og de skal sette i verk tiltak.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Skjevheter i gulv.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. Ny vifte på vaskerommet, ny lampe i taket på stua og nye kontakter på stue, gang og soverom. Utført i April 2022.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei, ikke ennå på arbeid utført i min tid. Det ble avdekket feilkobling i en lysbryter i gangen og elektriker anbefalte å melde det inn på på min eierskifteforsikringen. Saken er til behandling hos dem. Halvorsen Elektro AS avventer avgjørelse i forsikringssaken før de ferdigstiller el-arbeidet jeg bestilte. Det gjenstår å skifte til to-delt bryter i gangen og å koble til kontaktene i stua.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Halvorsen Elektro AS har gjort utført el-kontroll ifm forsikringssaken nevnt ovenfor.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Alta Kommune har påbegynt bygging av tilrettelagte boliger på nabotomta til LHL bygget.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Boligsalgsrapport med takstrapport datert 22.11.21 utført av Ken Jørstad.

Boligens areal

Primærrom: 97 kvm, Bruksareal: 106 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, gang, entre og bad

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og 3 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Tomt

Areal: 3 495 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter på felles gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Del av tomannsbolig tilhørende Marienlund borettslag beliggende på Midtbakken, Alta kommune. Felles tomt for borettslaget opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal, og biloppstillingsplass.

Boligbygg oppført i 1969. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.
Del av tomannsbolig over 2 etasjer bestående av:
1. etasje: Kjøkken, stue, bad, gang, entre og bod.
2. etasje: Bad, gang og 3 soverom.
Utgang fra stue til balkong.
Boligen disponerer 1 utvendig bod oppmålt til ca 10 m2 og parkeringsmuligheter på felles tomt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 30.10.1970

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2,3 km til Alta ungdomsskole. I sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte har et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Se vedtekter som er vedlagt salgsoppgaven for mer informasjon.

Oppvarming

Tomannsboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmepumpe i stuen. Supplerende oppvarming med vedovn i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i oppgitte kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 697 118 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 509 624 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

DELAREAL
Delareal 3 434 m
Bestemmelse: Områdenavn [3
KPBestemmelseHjemmel: Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav
(Meglers kommentar: Boligen er i sone 3 som har visse begrensinger i forhold til utbygging på eiendommen)

Delareal 3 465 m
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

Offentlige planer

Kommuneplan, planid: 20170001 gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune dato 27.01.2023
Kommunen planlegger oppbygging av boliger på kommunaltomt i nærheten av boligen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1971/1759-1/82  Fellesobl. for bor.innsk.  
10.09.1971 
BELØP: NOK 479.000
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 2183031
Overført fra: 5403-27/552
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1971/1759-2/82   ** Prioritetsbestemmelse  
10.09.1971 
 Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen
 
1996/4296-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
27.12.1996 
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2003/4111-1/82  Obligasjon  
08.12.2003 
BELØP: NOK 2.860.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/511806-1/200  Pantedokument  
09.06.2015 
BELØP: NOK 6.950.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt. Alternativt kan man avklare forkjøpsretten på forhånd, vi vil da ha inntil 7 dager på å avklare forkjøpsretten.

Adresse og matrikkel

Myrveien 20A, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 552, andelsnr. 21 i Marienlund borettslag med orgnr. 947613901 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.