Alta

APANES: Enebolig med garasje, sjøutsikt og hybel

Apanesveien 21 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 203 m²
Tomt 681 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1977
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 147
Energimerking E
FINN.no 293305993
Sist endret 02.03.2023 08:37
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 4 882 769,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 882 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Apanesveien 21 er en innholdsrik enebolig over to plan. I boligens sokkeletasje er det hybelleilighet, som også kan brukes selv hvis ønskelig.

Boligen går over to plan, og har et bruksareal på hele 203 kvm. I hovedetasjen er det stue, kjøkken, gang, bad og 3 soverom. Sokkeletasjen inneholder vaskerom, toalettrom, gang, entré og bod. Hybelen har egen inngang med entré, gang, stue, kjøkken, bad, sovealkove/soverom og bod.

Boligen har behov for oppussing, men har et stort potensiale. Det er parkeringsmuligheter i garasje som er i byggets sokkeletasje eller på egen tomt.

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
Underetasje: Kjellerstue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, soverom, 2 ganger, 2 entre, 2 boder og garasje.
1. etasje: Stue, kjøkken, gang, bad og 3 soverom
Utgang fra soverom og kjøkken til balkong.

Entré

Hoveddel og hybel har begge inngang i sokkeletasjen under balkongen slik at området blir takoverbygget. Inne i gang/trapperom er det dør slik at man kan gå mellom hybel og hoveddel.

Stue

Boligen har en vinkelstue med plass til både sofagruppe, tv-møbel og spisebord. I rommet er det gode vindusflater som kan gi utsikt mot Altafjorden. I stuen er det varmepumpe for oppvarming. Stuen er praktisk tilknyttet kjøkkenet med en døråpning. I hybeldelen er stue og kjøkken nærmest i åpen løsning.

Kjøkken

Kjøkkenet har en todelt innredning. Her er det hvite profilerte fronter og benkeplate av laminat. Det er plass for frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Mellom kjøkkenbenk og overskap er det fliser. Fra kjøkkenet er det utgang til balkong.

Hybelen har et enkelt kjøkken med glatte fronter. Benkeplate er av laminat og rustfritt stål med nedfelt oppvaskkum og med to-greps kjøkkenarmatur. I rommet er gulvflate belagt med belegg.

Bad

Det er to bad i boligen, et som tilhører hoveddel og det andre til hybel i sokkeletasjen. Badet i første etasje har flislagte vegger, toalett, innredning og dusjkabinett. I hybelen har badet belegg på gulvet, og flislagte vegger i dusjsone. Det er for øvrig separat toalettrom og vaskerom som begge er plassert i sokkeletasjen.

Uteareal

Hagen omkranser boligen og har god plass til lek og moro. Fra kjøkken og det ene soverommet i hovedetasjen er det utgang til balkong. Tomten er for øvrig opparbeidet med steinheller, beplantninger, plenareal og diverse støttemurer.

Soverom

Boligen har tre soverom som alle plassert i hovedetasjen oppe. Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong. I dette rommet er det garderobeskap. I leiligheten er det en sovealkove med adkomst fra stue. Rommene får fint lys fra store vinduer, og det er plass til ønsket soveromsmøblement.

Beliggenhet

Apanes er ca. 4 km fra Alta Sentrum og 1,5 km fra Bossekop. Nærområdet er bebygget med borettslagsleiligheter og eneboliger. I nærheten er det flotte turområder.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - 1. etasje / Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Råteskade registrert på vinduer. Innredning har skader/høy slitasjegrad. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Til informasjon:Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 20,6 prosent, ved 19,5 celcius.

Kjøkken - 1. etasje / Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner. Restlevetiden på komponenter på kjøkkenet er usikker.

Kjøkken - Underetasje / Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy slitasjegrad, og med tanke på alder på røropplegg/andre tekniske installasjoner. Restlevetiden på komponenter på kjøkkenet er usikker. Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ulyd i ventilator. Årsak er ukjent. Tegn til svelleskader skap under servant.

Toalettrom (Ikke våtrom)
Vannrør: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater vegger
Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Avløpsrør
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Øvrige rom / Helhetsvurdering
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak. Restlevetiden er usikker.

Loft - uinnredet / råloft Overflater vegger/undertak
Fuktmerker observeres rundt rørgjennomføring på taktro. Råteskader kan ikke utelukkes. Tiltak anbefales.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen: Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.

Innvendige trapper
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder på bad er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Symptomer på slitasje og elde er registrert. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon / Helhetsvurdering
Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Bygningens ytterkledning/fasader har symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.

Drenering / Helhetsvurdering
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det
påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger. Ytterligere undersøkelser anbefales.

------


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Bad - Underetasje / Helhetsvurdering
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Svertesopp observeres i flisfuger og er en indikasjon på utilsiktet fuktighet/fuktproblematikk. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Forholdet øker risikoen for lekkasje/utettheter i sluket. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 32,2 prosent, ved 14,5 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Vaskerom / Helhetsvurdering
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Forholdet øker risikoen for lekkasje/utettheter i sluket. Lukt samt synlige fuktmerker er registrert, noe som indikerer utilsiktet fuktighet. Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at
utførelsen er korrekt, eller at lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Innredning har skader/høy slitasjegrad. Det er registrert vann på gulv bak varmtvannsbereder (det er ikke kjent eksakt hvor vannet kommer fra). Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 36,9 prosent, ved 15,3 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Sanitærutstyr / innredning
Lekkasje fra toalettsisterne. Utskiftning/reparasjon må på regnes.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) / Helhetsvurdering
Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Det er påvist fuktskader i underetasjen (fuktmerker/muggsopp på veggflater på soverom og vaskerom samt tegn på fuktinntrenging og observasjoner av salt/kalkutslag på grunnmur og gulv mot grunn). Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det observeres dampsperre i veggen. Synlige fuktmerker på soverom og vaskerom i underetasje er registrert. Årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte, men svakheter med dreneringen, kondensproblematikk fra innsiden og oppbygging av veggkonstruksjon er sannsynlige medvirkende årsaker. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke årsak og skadeomfang. Tydelig fuktinntrengning og avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur og gulv i garasje. Må sees i sammenheng med balkong og nevnte punkter. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det vurderes at det med høy sannsynlighet er utført arbeider på det elektriske anlegget etter 1999, som ikke er dokumentert med samsvarserklæring. Det er observert berøringsfare av spenningsførende deler (lampe i stue). Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann
Brannslokkingsutstyr: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr må gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer bærer preg av høy slitasjegrad og skader. Utskifting må påregnes. Vinduer lar seg stedvis ikke åpne. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Balkonger, terrasser, veranda etc Helhetsvurdering
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverk og har moderate symptomer på slitasje/elde. Trapp til balkong har større skader på trinn som medfører fallfare. Over garasje danner overliggende balkong i praksis et flatt tak. Balkongen har ingen fullverdig tettesjikt og det registreres tegn til fuktgjennomslag i vegg- og takkonstruksjonen i garasjen (fra innsiden). Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Selgers egenerklæringsskjema

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand. Derfor er det krysset av på "vet ikke" på de fleste spørsmål. Kjøper anbefales å sette seg grundig inn i tilstandsrapport og boligen på visning, gjerne sammen med en bygningskyndig.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 203 kvm

Sokkeletasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, soverom, 2 ganger og 2 entre. S-rom: Garasje og 2 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 681 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt. Asfaltert innkjørsel og parkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1977. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med shingel. Entrédør med sikkerhetslås og sidemontert glassfelt. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe og peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 2,5 km til Bossekop barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehager i området, og gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Deler av boligen kan leies ut som en hybel.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og vedovn i stue. I stuen er det også vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 20 360 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 061 467 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 821 280 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder. Info fra Alta kommune 07.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/3792-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
27.12.2000 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli vasket/rengjort utover slik den fremstår på visning.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Apanesveien 21, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 147 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.