Alta

GAMLE SENTRUM: 3-roms endeleilighet i 2.etasje. Garasjeplass.

Kvilesletta 11 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

70%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 87 m²
Tomt 7 640 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2011
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 419
Energimerking E
FINN.no 292647094
Sist endret 24.02.2023 19:19
Prisantydning 4 430 000,-
Totalpris 4 549 769,-
Fellesutgifter 4 357,-

Beregnet totalkostnad

4 430 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 110 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 430 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 119 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 549 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kvilesletta 11 - En flott, sentral og innholdsrik 3-roms endeleilighet med moderne planløsning. Leiligheten har en delvis åpen stue/kjøkken løsning hvor rommene fint fletter seg i hverandre - bare adskilt med en liten vegg. I stuen er det store vindusflater på to yttervegger som gir bra lysinnslipp og gir rommet en åpen og romslig følelse. De to soverommene er av god størrelse, der en av de har adkomst til eget bad. I tillegg er det et til bad med adkomst fra entré. Fra stuen er det utgang til balkong, og parkering i parkeringsanlegg.

I Kvilesletta bor du sentrumsnært, med gangavstand til Alta Sentrum. I umiddelbar nærhet er det flotte tur- og skiløyper - både på Sandfallet og i Komsa. Byløypa går nærmest rett utenfor døra med 6 mil oppkjørte lysløyper på vinterstid.

Innhold

Leiligheten består av: Stue, kjøkken, 2 soverom, 2 bad og entre.
Boligen disponerer også balkong og parkering i parkeringsanlegg.

Entré

Det er adkomst med heis til felles svalgang på etasjeplan. Entréen inviterer deg inn i boligen med en refleksjon av boligens standard - lys og trivelig. For å henge fra seg klær er det skyvedørsgarderobe. Fra entréen har du adkomst til øvrige rom i boligen.

Stue

Stuen er et romslig oppholdsrom med plass til både sofa og spisebord. Siden dette er endeleilighet er det vinduer på to yttervegger som gir godt med lysinnslipp. For å skille stue fra kjøkken, er det en liten vegg som skiller disse to soner, meget praktisk.

Kjøkken

Køkkenet ligger i en delvis åpenløsning med stuen, da det kun er en vegg som skiller de. Her er det godt med skapplass og store arbeidsflater som innbyr til matlaging.

Bad

Boligen disponerer to bad, hvorav en med adkomst fra soverom og det andre fra entré. Begge badene har hvert sitt dusjhjørne og vegghengt toalett. Gulvflate belagt med gulvbeleg og gulvvarme. Det er vegghengt møblement ved speil med overlys og stikk-kontakt. Det ene badet har opplegg for vaskemaskin.

Uteareal

Fra stuen har du adkomst til balkongen. Balkongen er vestvendt og ca. 9 kvm. Tomten er tilnærmet flat. Det er asfaltert innkjørsel og parkering. Utearealer er opparbeidet med plen og busker.

Soverom

Det er to gode soverom, hvor det ene har adkomst til eget bad. Begge soverom har frittstående garderobeskap. For ytterligere lagring er det en innvendig bod, samt en bod i kjelleren på ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Kvilesletta 11 ligger sentralt og godt til i et rolig og koselig sameie. Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

4 357 pr. mnd.

Andel formue

1 619

Sameie

Sameiet består av 26 sekjsoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind

Regnskap

Sameiets årsresultat for 2022 viser til et overskudd på kr. 294 074,-.
Sameiets driftresultat for 2022 viser til et overskudd på kr. 293 621,-.
Egenkapital er kr. 5444,- pr. 31.12.2022.
Se årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold, men se husordensregler for hvilke regler som gjelder.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - 2. etasje inngang fra gang: Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
Overflater vegger: Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Årsak er ukjent. Fornying av fuger må påregnes.
Kjøkken: Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Øvrige rom: Overflater gulv: Det registreres stedvise riper i gulvets overflatemateriale i stue. Forholdet er av estetisk karakter.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Hovedstoppekran: Leilighetens stoppekran for varmtvann er funksjonstestet og stenger ikke av vann. Kan medføre større konsekvens om lekkasje skulle oppstå fra vanninstallasjoner. Tiltak anbefales.

Til informasjon: Hovedstoppekran er felles for blokk og plassert utenfor boenhet og derfor ikke funksjonstestet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Kommentar: Lekkasje i garasjen.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kommentar: Lekkasje i garasjen.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Harald Nilsen AS.
Redegjør for hva som blegjort av hvem og når: Gravd opp, tettet taklekkasje og asfaltert på nytt

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 87 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom og entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 640 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles garasje.

Byggemåte

Selveierleilighet i blokk tilhørende sameiet Kvilesletta beliggende i sentrum, Alta kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med asfaltert vei,
diverse beplantninger, plenareal og lekeplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg og heis.

Boligbygg oppført i 2011. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med parkeringsanlegg i nederste etasje. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30. Boligen har entrédør med glassfelt over dør og sikkerhetslås. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med gulvvarme i entre. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon.

Leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Adkomst til leiligheten via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av: Stue, kjøkken, 2 bad, 2 soverom, entre og bod.
Utgang fra stue til balkong.

Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller oppmålt til ca 5 m2 og en biloppstillingsplass i felles garasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest brukstillatelse datert 21.09.2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa skole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Ved utleie skal styret meldes.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i følgende rom: Bege bad og entre.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 127 pr. år Avløp, eiendomsskatt, renovasjon, vann
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 852 874 pr. 31.12.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 240 920 pr. 31.12.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan "Utvidelse av Kvileskogen boligfelt", planid: 20080010, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 08.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2010/468376-1/200  Erklæring/avtale  
25.06.2010 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:184  
Rett til byløype
Traseen er åpne for allemenn ferdsel hele året.
Overført fra: 5403-29/419
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
2020/969370-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
 01.01.2020 00:00 
 
2011/358960-1/200  Seksjonering  
11.05.2011 
opprettet seksjoner: snr: 11
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 88/2062
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kvilesletta 11, 9510, Alta, Gnr. 29 bnr. 419 snr. 11, leilighetsnr. 201 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0018

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.