Snefjord

SNEFJORD: Hytte med flott beliggenhet, sjøutsikt og enkel adkomst. Anneks med badstue, badestamp og gapahuk.

Hytte - Snefjord , 9714 Snefjord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 73 m²
Bruksareal 84 m²
Tomt 1 030 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 4
Bruksnummer 104
Energimerking D
FINN.no 292577384
Sist endret 01.03.2023 09:38
Prisantydning 1 490 000,-
Totalpris 1 538 519,-

Beregnet totalkostnad

1 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 48 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 538 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling har den glede av å presente en fritidseiendom i Snefjord. Hytten har en flott beliggenhet med utsikt mot sjøen - omkranset av nydelig natur og med mange turmuligheter alle årstider. Like ved hytten er det scooterløype, og det er mulighet å overta båtplass i småbåthavn og fast fortøyning.

Hytten inneholder entré, gang, kjøkken, stue, bad og to soverom. I tillegg står det et anneks på eiendommen hvor det er badstue, oppholdsrom og samt et rom som er brukt som soverom. Annekset er forøvrig godkjent hos kommunen som "lagerbod".

Det er et hyggelig uteområde med terrasseplatting rundt tre sider av hytten slik at man kan følge solen. Det er bygd en gapahuk hvor det er mulighet for grilling og sosialt samvær. Det medfølger badestamp i handelen.

Innhold

Hytte: Entré, 2 soverom, vindfang, bad/vaskerom, stue, kjøkken og bod med adkomst utenfra.
Anneks: Badstue, soverom, entré

Entré

Det er takoverbygget inngangsparti hvor det er plass til et kafésett. Inne i hytten kommer man først til entré hvor det er mulighet for å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

I hytten er det en trivelig stue med trepanel på vegger og tak. Fra stuen er det utsikt mot fjorden. Det er plass for sofa med tilhørende møblement i rommet. For oppvarming i rommet er det vedovn samt panelovn.

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning med hvite glatte fronter. Det er plass for kjøle-/fryseskap i rommet. Oppvaskmaskin er plassert inne i oppvaskbenken. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. I sonen mot stuen er det plass for spisebord.

Bad

Det er et kombinert bad-/vaskerom. Veggene har panel/tømmer, og det er et vindu i rommet. På gulvet er det vinylbelegg. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte.

Uteareal

Det er et hyggelig uteområde med terrasseplatting rundt tre sider av hytten slik at man kan følge solen. Det er bygd en gapahuk hvor det er mulighet for grilling og sosialt samvær. Det medfølger badestamp i handelen.

Soverom

Hytten har to soverom. I tillegg er det et anneks hvor det er et rom som har vært brukt som soverom. Det gjøres oppmerksom på at dette bygget er godkjent som lagerbod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Snefjord. Snefjord ligger ca 36 km fra kommunesentret Havøysund. Området er bebygget med fritidsboliger og eneboliger. Det er meget gode muligheter for friluftsliv i området både på sjøen og fjellet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 91888454

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Radon G
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Krypkjeller
Det er manglende fuktsperre på bakken. Utføre kontroll og tetting av åpninger i grunnmuren og utføre tiltak for å hindre at småe dyr kommer seg inn i
krypkjeller. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
Kostnadsestimat: Under 10 000

-----

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):

Utvendig > Dører
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av
enkelte glass.

Innvendig > Overflater
Det er avvik: noe mindre glipper i golv bord

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom
Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er malt treverk i våtsoner, noe som ikke er godkjent som fuktsperre.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom
Det er påvist skader på innredning.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Årskontroll.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 84 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, vindfang, bad/vaskerom, stue, kjøkken. S-rom: Bod.
(Utebod på 9 kvm er tatt med i arealberegningen).

Anneks:
Bruksareal: 20 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Badstue, soverom, entré

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via privat vei. Nåværende eier har sikret veiadkomst gjennom tinglyste rettigheter. Dette er noe som vil bli ordnet med kjøper i forbindelse med salg.

Tomt

Areal: 1 030 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter på egen tomt, like ved hytten.

Byggemåte

UTVENDIG
Taket er besiktiget fra bakkenivå. Taktekkingen er av pappshingel. Har ikke takrenner kun takfotbeslag som går ned langs forkantbord. Veggene har tømmerkonstruksjon. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon av tre. Bygningen har trevinduer med koblet glass. Bygningen har malt hovedytterdør og skyvebalkongdør i malt tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

Info fra selger: På yttervegger er tre sider av hytten utlektret og isolert med 5cm mineralull, vindtett papp og tømmerpanel (kun inngangsparti og vegg i bod som ikke er etterisolert).

INNVENDIG
Veggene har trepanel. Innvendige tak har trepanel. Innvendig er det gulv av furu. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har isolert stålpipe og vedovn. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.
Innvendig har boligen furu fyllingsdører.

VÅTROM - BAD/VASKEROM
Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Veggene har panel/tømmer. Taket har
himlingsplater. Rommet har elektriske varmekabler. Gulvet har vinylbelegg. Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vegger er utført i massivt tre, søkt etter fukt.

TEKNISKE INSTALLASJONER
De er ikke besiktiget i rørskap. Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon.
Varmtvannstanken er av annen type. 115 liter

TOMTEFORHOLD
Det er byggegrunn av løsmasser. Ingen drenering, det er oppgitt at det aldri står noe vann på tomten. Det er stripefundamenter av betong under
grunnmur. Bygningen har betonggrunnmur.Terrenget på sørsiden faller ned mot bygningen. Ikke vurdert om det er fall fra bygningen på sør
og vestsdien pga overbygget med terrasse. og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Det er septiktank med overløp til grøft Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Septiktanken er av glassfiber.

Takstmannens beskrivelse:
Framstår å være i ok stand.
Ved befaring ble det avdekket følgende :
- 2 stk søyler under drager i takkonstruksjonen er fjernet
- Svakt fall til sluk på bad/vaskerom
- Vegger i våtsone bad har ikke godkjent fuktsperre
- Mangler fuktsperre i krypkjeller, samt krypkjeller må tettes slik at ikke mus, snemus og røyskatt kan komme inn i krypkjeller, påvist lort fra snømus eller røyskatt.

Anneks
- Mosegrodd yttertak.

Diverse
- Hytten ble bygd som en kafé, og er også brukt som dette tidligere.
- Annekset er godkjent som lagerbod. I annekset er det badstue, oppholdsrom og er et rom her som er brukt som soverom. Rom som ikke er godkjent til varig opphold kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene til annet enn det godkjente.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Måsøy kommunes arkiv.

Oppvarming

Oppvarming med vedovn i stue samt panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 5 782 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann og eiendomsskatt. Slamavgift kommer i tillegg til kommunale avgifter og faktureres pr. d.d etter utført tømming.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 195 250 pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Arealdelen av kommuneplanen Måsøy kommune 2000-2008 gjelder for området. Dokumentene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Offentlige planer

Det er planlagt et vindkraftverk i Snefjord på halvøya utenfor Slåtten og Snefjord.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

gnr/bnr. 4/104:
2012/646036-4/200  Bestemmelse om bebyggelse  
09.08.2012

Rettigheter på 5434-4/96
Rettigheter i eiendomsrett
2012/646036-2/200  Best. om adkomstrett  
09.08.2012 
rettighetshaver:Knr:5434 Gnr:4 Bnr:104  
 
Rettigheter på 5434-4/96
Rettigheter i eiendomsrett
2012/646036-3/200  Bestemmelse om gjerde  
09.08.2012 
rettighetshaver:Knr:5434 Gnr:4 Bnr:104

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, og privat septik. Eiendommen har adkomst over privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hytte - Snefjord, 9714, Snefjord, Gnr. 4 bnr. 104 i Måsøy kommune

Oppdragsnummer

89-23-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.