Alta

Gakori: Romslig enebolig i populært område. 4 soverom, 2 bad og vaskerom.

Måsesvingen 62 , 9512 Alta

VISNINGER

14. juni onsdag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 165 m²
Bruksareal 198 m²
Tomt 769 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1978
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 263
Energimerking F
FINN.no 300926487
Sist endret 08.06.2023 17:54
Prisantydning 4 190 000,-
Totalpris 4 308 769,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Måsesvingen 62 er en enebolig beliggende i et populær og barnevennlig område. Her bor man med gangavstand til butikk, skole og flotte turområder.

Bruksarealet er på hele 198 kvm, så her er bra med boltreplass for liten og stor. Boligen går over tre plan. Hovedetasjen inneholder stue, kjøkken, tv-stue, bad, vaskerom, gang, to soverom, garderoberom og entre. På loftet finner man to romslige soverom, loftstue og bad. Kjelleren har utvendig adkomst, og her er det flere boder. Takhøyden er målt til 2,07 meter.

Stuen er av god størrelse med plass til både sofagruppe og spisebord. Et tidligere soverom er åpnet opp for å lage egen tv-stue, men dersom man trenger et femte soverom har man mulighet her. Kjøkkeninnredningen er fra 2010. Badet er fra byggeår, så noen oppgraderinger må påregnes.

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: 3 boder.
1. etasje: Stue, kjøkken, tv-stue, bad, vaskerom, gang, 2 soverom, omkledningsrom og entre.
Loftsetasje: Loftsstue, bad og 2 soverom.
Utgang fra stue til terrasse.

Entré

Entreen består av vindfang og gang. I vindfanget er det vegghylle hvor man kan henge fra seg jakke. Fra dette rommet er det dør inn til vaskerom eller videre til gangen. Gangen består av trapp opp til loftet og husets øvrige rom.

Stue

Stuen er av god størrelse med plass til både sofagruppe og spisebord. Rommet har store vindusflater, og dør ut til uteplassen. Sentralt plassert i rommet er det varmepumpe, i tillegg til panelovn for oppvarming. Det er for øvrig også egen tv-stue med plass for sofa.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen er fra 2010, og har profilerte fronter. Det er god plass til kjøkkenutstyret i takhøye skap og romslige skuffer. Det er integrert stekeovn, mikrobølgeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Det er plass for frittstående kjøleskap og fryser. Benkeplate er av laminat, og det er belysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.

Bad

I boligen er det tre våtrom - to bad pluss separat vaskerom. Baderommet i hovedetasjen er fra byggeåret, og har belegg på gulv og vegger. I dette rommet er det badekar, toalett og håndvask. Badet på loftet har dusjhjørne med forheng, toalett og vask. Gjennom et vindu i taket kommer det naturlig lys inn i rommet. Vaskerommet er plassert midt mellom kjøkken og entré. Rommet har opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og baderomsmøbel med dører. Det må påregnes renovering av våtrom.

Uteareal

Tomt opparbeidet med gruslagt vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og terrasse på terreng.

Soverom

I boligen er det fire soverom - to i hovedetasjen og to på loftet. Et tidligere soverom i hovedetasjen er nå åpnet opp for å lage egen tv-stue, men dersom man trenger et femte soverom har man mulighet her. Et av soverommene har tilgang til eget garderoberom. Soverommene er av god størrelse, og det er plass til ønsket soveromsmøblement i alle rom. For lagring og oppbevaring er det flere boder i kjelleren, som p.t. ikke er godkjent av Alta kommune. Det er utvendig adkomst til kjeller og en takhøyde på 2,07 meter.

Beliggenhet

Måsesvingen 62 er ca. 4 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er gangavstand til bussholdeplass. Til Bossekop er det ca. 2,5 km.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad - Loftsetasje
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Blandebatteri er ikke tilstrekkelig festet/er løst. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 20,0 prosent, ved 19,5 celcius.

Kjøkken
Avløpsrør: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
Overflater vegger: Veggflater er slitt/aldringspreget på soverom.
Overflater gulv: Det mangler gulvlister i deler av boligen (soverom). Forholdet er av estetisk karakter.
Innerdører: Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Helhetsvurdering: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje, det registreres skråriss på vegg under trapp. Avleiring av salt/kalkutslag observert. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.

Til informasjon: Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at gjeldende vegg/grunnmur er av mur/betong.

Loft - innredet
Overflater vegger: Dampsperre i knevegg stedvis skadet. Årsak er ukjent. Tiltak bør påregnes.
Konstruksjonsoppbygging: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Loft - uinnredet / råloft
Ventilasjon: Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon. Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)

Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Hovedstoppekran: Innvendig stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.
Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.


Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning: Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer
Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Punktert vindu registrert i stue. Forholdet på selve vinduet vurderes å være i god nok stand til at kun glasset trenger å bli byttet. Tiltak må påregnes.
Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Drenering
Helhetsvurdering: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.


-----


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Bad - 1. etasje
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vindu uheldig plassert i våtsone. Lokalfall i dusjsonen er stedvis mindre enn hva som ideelt anbefales. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Det er registrert lekkasje på toalett. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 33,1 prosent, ved 17,2 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Vaskerom
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall rundt sluk er stedvis mindre enn hva som ideelt anbefales. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets
levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 51,4 prosent, ved 7,5 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Kjøkken
Vannrør: Lekkasje påvist i tilkobling til oppvaskmaskin. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Krypekjeller
Innvendig inspeksjon: Organiske materialer som er lagret i krypkjelleren bør fjernes (materialene kan danne grunnlag for soppvekst). Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i klemlekter i himling (piggmåling: 20,1 vektprosent). Eksakt årsak er ukjent, men manglende dampsperre vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det
gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, bad må renoveres.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: ?  Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppussing.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. skifte av kobling til hovedvannledning. Det har vært tett avløp for 10-12 år siden. Den ble den gang spylt. Det har ikke vært problemer etter den tid.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Alta kommune. Skifte av kobling til hovedvannledning utført av Alta kommune.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Lekkasje på tak.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: skadealliansen. Skifte av tak og gulv i stue skadealliansen.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Nei. Klargjort for montering av elbil-lader.
17. Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Hvis nei, gå til punkt 18. Ja.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja, veirett til naboen.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22. Ja, bygget loft.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja, Alta kommune.
22. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja, Alta kommune.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja, naboen har veirett på en del av innkjøringen.

Tilleggskommentar: Kran på kjøkken er utbedret av Dan Berg. Det er lagt plast på grunn i krypkjeller.

Boligens areal

Primærrom: 165 kvm, Bruksareal: 198 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som s-rom: 3 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, tv-stue, bad, vaskerom, gang, 2 soverom, omkledningsrom og entre.

Loft:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 769 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1978. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med shingel. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to-lags glass. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon.

Anmerkninger:
- Nedgravd oljetank. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. Dette er kjøpers risiko og ansvar. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.
- Det foreligger ikke godkjenning av kjeller hos Alta kommune. Det må derfor fremmes søknad etter plan- og bygningsloven § 20-3 (søknad med ansvarsrett) for å få etasjen godkjent. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 15.10.1979. Det foreligger ingen brukstillatelse for kjeller.

Barnehage / skole i området

Det er kun ca. 300 meter gangavstand langs gang og sykkelsti  til Gakori Skole, som er en 1-7 skole. Skolen har også SFO. Det er også gangavstand til bl.a. Furuly Barnehage og Oterfaret Barnehage. Det er også flere barnehager i området Gakori/ Bossekop.  Kontakt Alta Kommune på tlf. 78 45 50 00 eller e-post postmottak@alta.kommune.no for informasjon om skole, SFO og barnehage.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og varmepumpe som er plassert i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 21 582 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 840 603 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 026 170 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder. Info fra Alta kommune 11.03.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1980/1493-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
28.05.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:255  

2005/867-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
16.03.2005 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

2023/131077-1/200  Bestemmelse om veg  
06.02.2023 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:251

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Måsesvingen 62, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 263 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0026

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.