Alta

Kronstad: Nyrenovert familiebolig over tre plan. Garasje, uthus, bad/wc i hver etasje og badstue.

Kronstadbakken 10 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 162 m²
Bruksareal 174 m²
Tomt 1 006 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1954
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 159
Energimerking G
FINN.no 313155102
Sist endret 20.09.2023 13:27
Prisantydning 5 250 000,-
Totalpris 5 395 269,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 395 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kronstadbakken 10 er en moderne og delikat familiebolig som strekker seg over tre innholdsrike plan. Boligen ble totalrenovert mellom 2015-2021, og har en godt utnyttet planløsning, smakfulle farge- og materialvalg, og et flott uteområde. Det er blant annet 2 stuer, 3 soverom, eget vaskerom, badstue, vedfyring, balkong og terrasse. I hovedetasje og kjeller er det bad og på loftet toalett som alle er oppgradert senere år - perfekt med bad/wc i hver etasje! I tillegg følger det frittstående garasje med ekstra lagringsplass på hems og 2 utvendige boder.

Eiendommen ligger i et etablert boligområde på Kronstad, ca. 6 km øst for Alta sentrum. På Kronstad er det gangavstand til barnehage, nærbutikk og lekeplasser. Flyplassen ligger tre minutter unna med bil.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Bad, vaskerom, badstue, soverom (ikke godkjent) og gang
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og entré
Loftsetasje: Loftstue, toalettrom og 2 soverom
Utgang fra soverom til balkong.
Utgang fra stue til terrasse.
Boligen disponerer 2 utvendige bod oppmålt til ca. 11 kvm og 8 kvm.

Entré

Inngangspartiet er overbygd og tilknyttet terrasse. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Den er av god størrelse, og har fint med plass til jakker og sko. Det er i tillegg skyvedørsgarderobe med speil.

Stue

Stuen er lys og innbydende, med flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Det er plass for sofagruppe og spisebord. Rommet varmes opp via vedfyring. Fra stuen er det utgang til terrasse.

Stue 2

I loftetasjen er det en ytterligere stue. Fra rommet er det utgang til balkong.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stuen, og ble oppgradert i 2020. Innredningen er fra Sigdal og fremstår moderne og delikat. Det er godt med arbeidsflate og skapplass, og benkeplaten er av stein. Ved kjøkkenøy er det mulig å sette barstoler. Kjøkkeninnredningen er videre utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap med fryser. Mellom kjøkkenbenk og overskap er det smakfulle fliser.

Bad

Badet i første etasje ble oppgradert i 2016, og er svært stilfullt. Det har flislagt gulv og vegger, og behagelig belysning med downlights i himlingen. Rommet har en hvit servantinnredning med skuffer, og er videre utstyrt med blant annet dusjkabinett, badekar, opplegg for vaskemaskin, vegghengt toalett og gulvvarme.

Badet i kjeller har enkelte oppgraderinger fra 2016, og er innredet med servant, dusjkabinett, gulvstående toalett og gulvvarme. Det er også en badstue. I etasjen er det et eget vaskerom med vegghengt servantinnredning, benkeplate av laminat, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder.

I loftetasjen er det toalettrom med servantinnredning med dører, vegghengt toalett og gulvvarme.

Uteareal

Boligen har et flott uteområde. Fra stuen i første etasje er det utgang til en terrasse, og fra loftstuen er det utgang til balkong. Det er i tillegg en stor hage og frittstående garasje.

Soverom

Boligen har 3 soverom av god størrelse, med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. To av rommene er innredet som barnerom med dekorerte vegger. I tillegg er det et rom med vindu i kjelleren som har blitt brukt som gjesterom, men det gjøres oppmerksom på at det ikke er godkjent for dette.

Beliggenhet

Kronstad er ca. 6 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
 
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

DNB Fremtind Polisenummer: 23860125

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad-kjeller
Slukets tilkomstmulighet for rengjøring
TG2 gis grunnet: Sluk under dusjkabinett er ikke tilgjengelig for rengjøring. Tilkomst bør etableres.

Sanitærutstyr / innredning
TG2 gis grunnet: Blandebatteri er ikke tilstrekkelig festet/er løst. Tiltak anbefales.

Vaskerom
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
Avløpsrør (ink. sluk)
TG2 gis grunnet: Overgang mellom sluk og membran er uoversiktlig. Det kan derfor ikke verifiseres at utførelsen er korrekt, eller at  lekkasjesikkerheten er ivaretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Toalettrom
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ingen, eller lite ventilasjon. Tiltak må påregnes.

Krypkjeller
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Krypekjeller har ingen tilkomstmulighet, og er ikke undersøkt. Det gjøres oppmerksom på at krypekjelleren kan være utsatt for skader eller feil utførelse som ikke ble registrert grunnet manglende tilkomst. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand på hele bygningsdelen. Erfaringsmessig er krypkjellere en risikokonstruksjon som er skadeutsatt. For å danne seg et bilde av tilstanden, bør det
etablere tilstrekkelig tilkomst.

Loft- innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Deler av takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen
TG3 gis grunnet: Skorstein har ikke fire frie sider. Det skal være mulig å påse at skorsteinens ytterflater er uten sprekkdannelser med tanke på spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Rekkverk mangler i trapp til kjeller. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 19 mm i stue, og 24 mm i kjøkken. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller- Loftetasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i loftstue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 19 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år, med følgende avvik som ikke er dokumentert rettet opp: Jording stikkontakt soverom i kjeller. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Med bakgrunn i avvik i el-kontroll vurderes det elektriske anlegget som TG2, og utbedringer bør utføres av en kvalifisert elektrofaglig person.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Vindu på soverom i kjeller: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet snøforhold. Ytterligere undersøkelser anbefales. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Jeg jobba selv i Handverksgruppen Alta. Jobben har gjort Faglært flislegger hos HG (Min Svigerbror, Gjelder alle våtrom).

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Jobben har gjort Faglært flislegger hos HG (Min Svigerbror, Gjelder alle våtrom).

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Alta kommune
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny avløp før vi kjøpte hus

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Jeg har snekret alt selv. Med hjelp av Faglært snekker hos Snekker firma i Alta
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygd ny, isolert garasje, Byttet og etter isolert tak, Tilbygg av 2etg, etterisolering av hus, Bytte alle vinduer, Ny terrasse, Alt nytt inn i huset. Hus va totalt renovert mellom 2015-2021

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Elektriker 1 og ElektroNOR
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nesten alt nytt elektrisk inn i huset.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Foreligger samsvarserklæring av deler av det elektriske anlegget.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Hadde kontroll i februar 2023. Fant kun en feil med jording i 1 stikk-kontakt i kjeller. Ellers OK.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, kommentar: Alt av arbeid er utført som normalt.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Vi har bygget ut loftet. 

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar: Av Alta Kommune

Tilleggskommentar: Siden vi kjøpte huset i 2015 har jeg totalrenovert huset innvendig og utvendig. Jeg har bygd isolert 15cm garasje og 2 uteboder på 10 og 15m2. Jeg har selv jobba det siste 10 år som maler i HG Alta, Hadde hjelp av faglærte flisleggere som jobber også i HG Alta, Også av en snekker som jobba i Peyma Entreprenør.

Boligens areal

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 174 kvm

Takstmannens målinger:
Kjeller:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, badstue, soverom og gang

1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, soverom, gang og entre

Loftsetasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, toalettrom og 2 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 006 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig beliggende på Kronstad, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, belegningsstein, diverse beplantninger og plenareal.
Frittstående garasje og redskapsbod.

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1954. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk

Info fra selger:
Det er 25cm glava i hele huset, bortsett fra gangen. Gang har 20cm.
Det er isolasjon på skrå tak 10cm utvendig og 15cm innvendig. Oppe på taket på loftet er det sikkert 30-35cm glava. Alle nye 3-lags vinduer i hele huset. inkl. kjeller.

- Det er ikke innmeldt tegninger for kjeller som samsvarer med dages rominndeling/bruk. Soverom i kjeller er ikke godkjent for varig opphold. Rom som ikke er godkjent til varig opphold som soverom kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom.
- I matrikkelen er det registrert garasje bygget i 1983. Denne har blitt fjernet og det har blitt bygd ny etter at nåværende eier kjøpte boligen. Det er ikke registrert midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest hos kommunen på garasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Det er flere barnehager og skoler i nærheten. Kronstad barnehage ligger rundt 10 minutters gange fra boligen. Til Elvebakken skole (1.-7.klasse) og Kaiskuru skole (1.-4. klasse) er det rundt 1,5 km. Alta ungdomsskole og vgs. ligger rundt 9 minutter unna med bil.

Adgang til utleie

Boligen er en boenhet og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Gulvvarme på alle bad. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 853,53 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 3 800,83,-
Avløp: 5 325,95
Renovasjon:  5 908,75,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 3 238,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 151 188 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 374 513 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040 ID: 20170001
Opplysninger fra Alta Kommune 27.02.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/2586-1/82  Bestemmelse om veg  
22.09.1976 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:342  

1980/2781-1/82  Bestemmelse om veg  
24.09.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:384  

1982/1354-1/82  Best om garasje/parkering  
25.05.1982 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:342  

1986/77-1/82  Bestemmelse om veg  
09.01.1986 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:342

2023/582921-1/200  Bestemmelse om parkering  
06.06.2023 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:384

(Meglers kommentar: Naboeiendom har bruksrett for innkjøring/parkering på liten del av eiendommen ved egen innkjørsel ved siden av garasjen)

1949/1233-1/82  Registrering av grunn  
23.09.1949 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:74
 
1976/505-1/82  Registrering av grunn  
23.02.1976 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:341
 
1976/506-1/82  Registrering av grunn  
23.02.1976 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:342
 
1980/2780-1/82  Registrering av grunn  
24.09.1980 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:384
 
2020/720262-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kronstadbakken 10, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 159 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.