Timetoppen hyttefelt

TALVIK: Standsmessig og gjennomført tømmerhytte med anneks og uthus. Spektakulær beliggenhet og nydelig sjøutsikt!

Timetoppen 9 , 9540 Talvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 83 m²
Bruksareal 83 m²
Soverom 2
Byggeår 2010
Gårdsnummer 12
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 296152609
Sist endret 02.06.2023 19:24
Prisantydning 2 400 000,-
Totalpris 2 473 054,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000,-)) 1 785,- (FEFO - Gebyr overføring) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 054,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 473 054,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Timetoppen 9 - en standsmessig og gjennomført tømmerhytte med helt spektakulær beliggenhet. Hytta er svært innholdsrikt, og har blant annet badstue, to kjøkken og hems. Til sammen er det rundt 10 sengeplasser, så her er det rom for at hele storfamilien eller vennegjengen samles for å nyte kvalitetstid sammen.

Hytta ligger oppå en rygg i terrenget og er den fremste hytta i hele hyttefeltet. Panoramautsikt over Altafjorden kan nytes fra terrassen, stua og annekset. Sitter du på kjøkkenet i hovedhytta, så har du en nydelig utsikt ned på fossen i Storelva og oppover mot Gierdfjellene. Det går skuterløype til hyttefeltet. Området er et eldorado for rypejakt og fjellfiske!

Velkommen på en hyggelig hyttevisning!

Innhold

Fritidsbolig på ett plan bestående av: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang og entre.
Anneks på ett plan bestående av: Oppholdsrom med kjøkken
Uthus på ett plan bestående av: Bad, badstue og gang.

Utgang fra ytterdør til terrasse.
Fritidsbolig disponerer 1 utvendig bod oppmålt til ca. 4 kvm og hems på ca. 7 kvm.

Stue

Stuen i hovedhytta er lys med store vindusflater, som gir rommet rikelig med naturlig dagslys. Fra vinduene er det flott utsikt utover Altafjorden. Rommet har naturlige møbleringssoner, og det er fint med plass til en sofagruppe og et spisebord. Veggene er lagd av tømmer, noe som bidrar til den gode hyttefølelsen. Vedovnen i rommet sørger for behagelig oppvarming.

Kjøkken

Kjøkkenet har en Aksis kjøkkeninnredning, med profilerte fronter og benkeplate av tre. Det er god arbeidsflate og rikelig med skapplass. Kjøkkenet har nedfelt oppvaskkum, gassbluss, gassovn og kjøleskap som går på gass. Det er oljeovn i hjørnet, og varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk. Det er fint med plass til et spisebord i kontakt med kjøkkenet, og fra kjøkkenvinduet kan du nyte utsikten ned mot fossen i Storelva og oppover Gierdfjellet.

Bad

Utehuset et 13 kvm, og inneholder toalett og dusjrom og badstue med forrom. Dusjrommet er av god størrelse, og har dusjkabinett, gulvstående forbreningstoalett. Veggene er lagd av laftet tømmer, og gulvene er belagt med gulvbelegg.

Badstuen er meget flott og forseggjort. Det er vedovn og et eget vannkammer for oppvarming av vann på ovnen. På utsiden er det lagd et forrom med en sittebenk.

Uteareal

Hytta har et stort og flott uteområde. Mellom byggene og foran annekset er det en romslig terrasse, med plass til utemøbler og bålpanne. Her kan man nyte utsikten i stillhet.

Soverom

Hytta har til sammen rundt 10 sengeplasser, så her er det rom for at hele storfamilien eller vennegjengen samles for å nyte kvalitetstid sammen. I hovedhytta er det 2 soverom, samt en hems fra gangen. Hemsen er sjarmerende og praktisk, og har adgang via en trappeoppgang. Her er det et mindre vindu, hvor du kan nyte utsikten fra.

Soverom 2

Annekset ble håndlaftet i 2005, er til sammen 14 kvm. Det inneholder 2 sengeplasser, oppholdsrom og kjøkken. Kjøkkenet har gasskjøleskap og gasskomfyr med bluss. Rommet blir varmet opp via en refleks parafinovn. Døren inn til annekset kan deles på midten, og er en ypperlig løsning for luft og utsikt.

Beliggenhet

Timetoppen 9 har en helt spektakulær beliggenhet. Hytta ligger oppå en rygg i terrenget  og er den fremste hytta i hele hyttefeltet. Den er derfor en fjellhytte som har panoramautsikt over Altafjorden! Sjøutsikten kan nytes fra terrassen, stua og annekset. Sitter du derimot på kjøkkenet i hovedhytta, så har du en nydelig "fjellutsikt" og du ser ned på fossen i Storelva og oppover mot Gierdfjellene.

Timetoppen 9 ligger i Timetoppen hyttefelt i bygda Talvik, ca. 25 min. kjøring fra Alta Sentrum. Hyttefeltet består hovedsakelig  av spredt hyttebebyggelse. De fleste hyttene ble satt opp på 90-tallet. Det er relativt få hytter i feltet og  god plass mellom hyttene. Fra denne hytta er det over 200 meter til nærmeste nabo.

Hyttefeltet er et ypperlig utgangspunkt for friluftsliv, uansett hvilken form man liker det. Talvikløypa knytter hyttefeltet sammen med skuterløypenettet i både Alta og Kvænangen Kommune. Herfra kan du kjøre bla. til Ongajervi, Isnestoften, Langjordbotn, Eiby eller over til Kvænangen. Hvis du liker å fiske, så er det ca. 2 km. med svak stigning til Storelvvannene begynner. Og det er også et rikt utvalg av fiskevann i området. For den rypejaktglade så er hytta et ypperlig utgangspunkt for jakt. Det er store og flotte rypeterreng, enten du jakter med hund eller vil bedrive støkkjakt oppe i toppene.

Løpende kostnader

Årlig festeavgift er kr. 1 353,-. Regulering av festeavgift er hvert 10. år, og dette skjer neste gang i 2030.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad- uthus

Membran, tettesjikt og overgang til sluk
TG2 gis grunnet: Det er ikke benyttet membran på vegger. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Øvrige rom

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Synlige fuktmerker på soverom er registrert. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i vegg og liten del av gulv (piggmåling: 25,1 vektprosent). Forholdet er ifølge eier utbedret. TG2 er valgt for å belyse risiko.
Overflater himling
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG3 gis grunnet: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elkontroll.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Selvbygger hytte dusj, bastu.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, kommentar:  Det kan forekomme at snø legger seg rundt pipe ved dårlig vær, dette tiner ved oppføring og det kan komme vann inn langs piper.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar:  Rundt piper ved oppfyring etter hytta har stått og ikke vært i bruk. Dette gjelder ved at det da har vert dårlig vær vinterstid. Det kan også komme snø inn mellom laftestokkene/knutene ved sterk vind. Kan ikke si konkret hvor, da dette ikke har vært et problem. Men vil opplyse at det kan
skje, da lafteknuter er et svakt punkt for dette.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Selvbygger

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert båtovner i hovedhytte, gjestehytte og toalett dusj i anneks. 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei, kommentar: 12v anlegg med solcelle.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Nei, kommentar:  Egen oppfølging.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm

1.etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom, gang og entré

Anneks:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom

Uthus:
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, badstue og gang

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Sommerstid er enkleste veien å gå opp Steinfjellveien i Talvik. Det er ca. 1,6 km. fra P-plass og opp til brua ved hyttefeltet. Man kan også opp Bjørkelitiden, som er en av Altas (10-toppers turer) og ned til hytten på baksiden av toppen. Distansen er da ca. 2 km.

Vinterstid kan man kjøre skuter til hyttefeltet via Talvikløypa. Det er ca. 18-20 km. Alta kommune har i telefonsamtale den 24.03.23 opplyst om at de har en praksis der eierne av hytter i feltet får dispensasjon av Alta kommune til vinterstid å kjøre skuter  fra Området Åsbakken i Talvik og opp til hyttefeltet. Denne turen er ca. 5 km. Det gjøres oppmerksom på at kjøper av hytta selv må søke Alta Kommune om slik dispensasjon.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Fritidsbolig beliggende på Timetoppen, Alta kommune. Tomt opparbeidet med terrasse på terreng og grillplass.

Garasje / Parkering

Parkering ved kommunal vei eller parkeringsplass i Talvik.

Byggemåte

Takst: Fritidsbolig oppført i 2016. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av laftet trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med skiferstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Oljeovn på kjøkken, bad og oppholdsrom. Naturlig ventilasjon.

Selgers tilleggsinfo til byggemåte:
Annekset ble satt opp først ca. i 2005. Det ble laftet noen år tidligere. Uthuset ble satt opp rundt 2012.  Eier har gått på laftekurs i Oppdal og laftet deretter annekset og uthuset selv. Tømmeret har han selv hugget i Alta og sagd til. Hovedhytta er et byggesett i tømmer fra Børgefjell-laft as. Han satt opp hytta over flere år og tok den i bruk rundt 2012, men ferdigattesten ble gitt først i 2016. Det er lagt 21 tommers Altaskifer på alle tak. Dette er gjort fordi en tømmerhytte trenger et tungt tak for å presse tømmerstokkene sammen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.10.2016 for hovedhytta. Dokumentet følger vedlagt. Annekset er registrert tatt i bruk den 29.05.2005. Uthuset med badstue og toalett/dusjrom er ikke byggesøkt da det bl.a. pga. størrelse ikke var krav til søknad. Eier opplyser at det var ferdigstilt ca. 2012.

Adgang til utleie

Eiendommen er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Oppvarming skjer med ved og parafinfyring. Det er vedovn i stua i hovedhytta og i badstua. Det er bygget brannmurer i stein bak vedovnene. Hytta har også et varmesystem med parafinfyrte ovner. Det er parafinovner på kjøkkenet i hovedhytta, i annekset og på dusjrommet i uthuset. Selger har valgt å benytte Refleks båtovner, da disse er plasseringsvennlige ovner som er laget for ikke å slukke i sterk vind. Parafinovnene er koblet til en 400 liters parafintank som står bak uthuset. Eier opplyser at han dette er en løsning som fungerer ypperlig og at dersom man fyller tanken før skutersesongen er over, så kan man fyre godt i hytta utover vår, sommer og høst.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 1 646 pr. år

Kommunale avgiftene inkluderer eiendomsskatt på kr. 1 646,-.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 629 pr. 31.12.2021

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritid. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001. Opplysninger fra Alta kommune 01.03.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/3340-2/82  Festekontrakt - vilkår  
20.11.2000 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 892
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Det er ikke vei eller offentlig vann og avløp til eiendommen. Det er laget et 12V system der vann pumpes fra dunk og til kran på kjøkken samt fra dunk og til dusjen i uthus. Det montert et 12V elektrisk anlegg. Dette driftes av 2 separate solcellepanel. Et panel er til hovedhytta og et panel er til anneks og uthus. Det er lagt inn 220 v converter i hovedhytta. Man kan også koble aggregat på anlegget. Et Honda EU 30 Inverter aggregat medfølger i handelen. Ved søk på hyttetorget.no den 23.03.23 er prisen på siste modell av dette aggregatet kr. 40.900,-.

Tilbehør

Hytta selges med møbler/inventar slik den fremstår på visning. Selger vil kun ta med seg ev. personlige gjenstander. Honda EU 30 aggregat og Honda beltedrevet snefreser medfølger. Den parafinen som måtte være på tanken ved overtagelse medfølger også. Interessenter oppfordres til å undersøke med megler dersom de har spørsmål om inventar.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Timetoppen 9, 9540, Talvik, Gnr. 12 bnr. 1 Fnr. 14 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.