Alta

Rafsbotn: Romslig og stilfull enebolig over 2 plan. | 7 soverom | Garasje | Moderne |Turterreng og skiløyper |

Rishaugjordet 25 , 9538 Alta

VISNINGER

23. mars torsdag kl. 18:00-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 230 m²
Bruksareal 278 m²
Bruttoareal 278 m²
Tomt 1 026 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 2018
Gårdsnummer 40
Bruksnummer 304
Energimerking A
FINN.no 295225107
Sist endret 20.03.2023 08:49
Prisantydning 6 900 000,-
Totalpris 7 088 519,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 088 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rushaugjordet 25 - En stor, moderne og innholdsrik enebolig på Rafsbotn med 7 soverom og i fantastiske omgivelser. Boligen er meget familievennlig, god plass og godt med oppholdsrom for store og små. Gjennomgående mørke farger i hele 1. etasje, til du kommer opp til den store stuen 2. etasje  i åpen løsning med kjøkkenet. Fra stue er det adkomst til balkonger både vestvendt og sørvendt. Flere store vindusflater gir rommet godt med lysinnslipp. Det er gulvvaarme på begge bad og i entreen, og peisovn i stue i 2. etasje for både varme og hygge. Boligens kjøkken i god størrelse inviterer til kokkelering og baking på alle nivåer og er godt utstyrt med alt man måtte trenge.

Rett bak huset har du tilgang til scooterløype, opp Ulvelia. I tillegg til dette er det flotte skiløyper og turreterreng tilgjengelig like utenfor boligen. Herav blant annet topptur opp til Ulvehenget. Boligen ligger i gåavstand til både skole, barnehage, dagligvare og aktivitetsbaner. Som gjør belliggenheten til boligen svært familievennlig. Ikke bare det, men en 20- minutters kjøretur vil ta deg til Alta Sentrum der du vil finne alle godene som kommer med.

Kort om boligen:
  • Garasje
  • Stor familievennlig enebolig
  • 2 terrasser og 2 balkonger
  • Flotte omgivelser
  • Turterreng
  • Peisovn
  • 7 soverom
  • Høy standard

Velkommen til en trivelig visning!

Innhold

1 etasje: Stue, bad, entre, gang, omkledningsrom, bod og 4 soverom.
2. etasje: Stue, kjøkken, omkledningsrom, 3 soverom, bad, vaskerom og gang.

Fra stue i 1. etasje har du adkomst til 2 balkonger, fra stue i 2. etasje adkomst til terrasse.
Boligen disponerer biloppstillingsplass i garasje og 2 utvednig boder oppmålt til ca. 3 kvm og 6 kvm.

Entré

Fra gårdsplass kommer du til et overbygd inngangsparti, eller rett fra garasjen kan du gå inn i et omkledingsrom før du kommer inn i entreen. Vell inn døra blir du velkommet inn i refleksjon av boligens høye standard. Entrè og gang i mørke farger som setter et preg på hele 1. etasje. Her er det gulvflater belagt med fliser med varme i gulvet.

Stue

Fra entreen kommer du til gang og adkomst til stue i 1. etasje. En mindre stue med store vindusflater for godt med lysinnslipp og adkomst til terrasse. Hvorav sørvendt markterrasse er på 47 kvm og vestvendt markterrasse er på 6 kvm. I denne stuen er det plass til en sofagruppe og god veggplass for tv. Fra stuen har du også adkomst til fire av soverommene, bad og en innvendig bod.

Stue 2

Opp trappen kommer du til stuen i andre etasje. En meget behagelig tone satt av et stort rom som bader i naturlig lysinnslipp. Her med en peisovn for varme og hygge, og ikke minst plassen til å ha forskjellige møbleringssoner. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og gulflater er belagt med "klikkvinyl". Fra stuen kan du nyte utsikten til nærmiljøet i en behagelig sofagruppe eller ved et spisebord litt nærmere kjøkkenet. Mulighetene er nesten endløse, og her har nettopp du muligheten til å drømme deg bort og være kreativ.

Kjøkken

Kjøkkenet i kombinasjon av glatte fronter og mørk benkeplate har et elegant preg over seg og fremstår som moderne og delikat. Her får du den lange halvøya som strekker seg rundt hele kjøkkenet og inviterer til kokkelering og baking i alle former. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskamaskin, stekeovn med mikrobølgeovn, 2 kjøleskap og fryser. Virkelig alt man trenger og vel så det. Kjøkkeninnredning fra Epoq med benkeskapsbelysning. I den intergrerte platetoppen har du innebygd ventilator med komfyrvakt. Alt dette i tillegg til plass for noen barstoler hvor man kan nyte noe i glasset eller litt selskap under matlagingen.

Bad

Badet i 2. etasje med sine mørke farger skaper en veldig beroligende atmosfære. Her har du både dusjhjørnet, badekar, vegghengt toalett og vegghengt servant innredning. Dobbel ovenpåliggende servant og speil med sidelys. Baderommet er i god størrelse og åpner opp muligheten for at det er flere i husstanden som kan benytte seg av rommet samtidig.

Vaskerommet ligger rett ved både garderoberom og kjøkkenet. Vaskerommet er malt i moderne farge og har flott og praktisk innredning med skuffer.

Bad i 1. etasje er veldig likt. Her er det lyse farger og litt annen innredning som skiller de to. Enda er det gulvvarme, dusjhjørne, vegghengt toalett og vegghengt servant innredning.

Balkong

Boligen disponerer 2 balkonger. Begge disse har adkomst fra stuen i 2. etasje. Den vestvendte balkongen er på ca 29 kvm, og inviterer til både grilling, hygge og sene kvelder. Den andre balkongen er østvendt og er på ca. 6 kvm.

Terrasse

Boligen disponerer også 2 terrasser. begge disse har adkomst fra stue i 1. etasje. Sørvendt markterrasse er på ca 47 kvm. Den andre terrassen er på ca. 6 kvm.

Soverom

Boligen disponerer 7 soverom. 4 av disse er 1. etasje og 3 i 2. etasje. Soverommene er alle i god størrelse og vil ha plass til både seng, nattbord og klesskap. Her får man virkelig se verdien av boligen for større familier, eller muligheten til å være kreativ med soverommene som eventuelt ikke vil bli brukt. Hovedsoverommet er naturligvis det største. Gjennomgående mørke farger. Boligen har også en bod i 2. etg. som i dag brukes som ekstra soverom, men er registrert som bod i Alta kommune sine tegninger.

Beliggenhet

Boligen ligger i fantastiske Rafsbotn. Rett bak huset kan du kjøre rett inn på scooterløype opp Ulvelia. Her har du også flotte skiløyper og vårt populære alpintanlegg i Bjørnefjell ligger i nærområdet. På sommeren kan du ta deg en topptur opp til Ulvehenget.
Noen steinkast unna Altafjorden og flere aktivitetsanlegg. I et familievennlig område, med gangavstand til både skole, barnehage og dagligvarebutikk. På en 20-minutters kjøretur finner man Alta Sentrum derav bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

IF

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad - 2. etasje:
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen  kan nå det. Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en
eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.
Overflater gulv Gulvbelegg har i tillegg redusert vedheft til underlaget i dusjsone. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak anbefales.

Bad - 1. etasje:
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Overflater vegger Mangler fuge i beleggskjøt over dør. Fornying av fuge må påregnes.

Kjøkken
Innredning: Mangler fuge i bakkant av benkeplate. Forholdet kan medføre økt fuktbelastning på innredning. Tiltak anbefales.

Øvrige rom - Garasje
Overflater gulv. Stedvise riss/sprekker i gulv er observert. Kan tyde på setningsskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper
Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Fordelerskap ikke undersøkt på grunn av fastmontert inventar, noe som medfører at
det ikke er mulig å verifisere om utførelsen er korrekt, eller om tilstanden er i orden. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Radon
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning. Kledning mangler stedvis overflatebehandling. Forholdet er av estetisk karakter.

Utvendige trapper
Helhetsvurdering Trapp er ikke ferdigstilt, mangler handløper og støttet opp med midlertidige søyler. Tiltak må påregnes.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen Ildsted har ingen underliggende ubrennbar plate. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Kommentar fra selger: Platen er bestilt og vil være på plass til overtakelse.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har ingen kommentarer å gi på boligen fra egenerklæringskjema. Dokumentet ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 230 kvm, Bruksareal: 278 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, omkledningsrom, entre, gang og 4 soverom

2. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 136 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, omkledingsrom, gang og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 026 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer biloppstillingsplass i egen garasje og god plass på asfaltert vei til flere kjøretøy på tomten.

Byggemåte

Enebolig beliggende i Rafsboten, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og terrasse på terreng. Garasje i boligens 1. etasje.

Boligbygg oppført i 2018. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget).
Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Varmepumpe i stue og garasje. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon.

Bad - 1. etasje
Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg og gulvvarme. Veggbelegg på vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med sidelys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekk med ventil i vegg.

Bad - 2. etasje:
Baderom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg og gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Takplater i himling. Vegghengt servantinnredning med skuffer. Dobbel ovenpåliggende servant med ett-greps armaturer. Speil med sidelys og stikkontakt over servant. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjhjørne med dører. Vegghengt dusjarmatur. Badekar med vegghengt badekararmatur. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system og  kobber. Synlige avløpsrør av plast. Mekanisk avtrekksvifte i himling.

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Malte veggflater. Takplater i himling. Gulvstående innredning med skuffer og dører. Vannrør  av typen rør-i-rør system. synlige avløpsrør av plast.  Mekanisk avtrekk med ventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør system.

Kjøkken
Epoq kjøkkeninnredning. Innredningen er fra byggeår. Innredning med glatte fronter.  Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, stekeovn med  mikrobølgeovn, 2 kjøleskap og fryser. Ventilator innebygd i innredning/platetopp med komfyrvakt. Vannrør av typen rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med fuktsensor. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med belegg. Vegg og himlingsflater i malte flater.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med klikkvinyl, fliser, gulvbelegg og vegg til vegg teppe. Gulvvarme i entré. Vegg- og himlingsflater i malte flater, veggplater og  takplater. Glatte innerdører og innerdører med glassfelt. Mekanisk balansert ventilasjon. Varmepumpe i trapp. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Øvrige rom - Garasje
Gulvflater i synlig betong. Vegg- og himlingsflater i veggplater og takplater. Innredning med glatte fronter. Mekanisk avtrekksventilasjon i vegg. Varmepumpe montert på vegg.

Loft - uinnredet / råloft
Uinnredet kaldtloft. Adkomst via luke. Synlige trebjelker og isolasjon mot underliggende etasje. Synlige taksperrer.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Tekniske anlegg fra byggeår. Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Vanninntaksrør i plast. Hovedstoppekran er plassert i teknisk rom. Synlige avløpsrør i plast. Stakeluke er ikke lokalisert, og derfor heller ikke undersøkt. Det er ikke kjent om stakeluke er etablert. Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder på 287L (fra 2018) plassert på teknisk rom. Varmepumpe i stue og garasje. Balansert ventilasjon (fra byggeår) med ventilasjonsaggregat plassert i teknisk rom.

Dører og vinduer
Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Overbygg over entrédør. Ytterdør i underetasje fra byggeår. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass (fra byggeår). Balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass (fra byggeår).

Yttertak
Yttertak av saltakskonstruksjon. Utvendig belagt med takplater fra Decra fra byggeår. Undertak fra byggeår, av duk. Pipe helkledd i metall med pipetopp. Renner og nedløp i metall.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca 29 m2. Rekkverkshøyde er målt til 1,00 meter. Balkong i trekonstruksjoner med rekkverk av metall og  lass.
Balkongen har utebelysning og utvendig stikkontakt. Gulvoverflater er belagt med terrassebord.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Utgang fra stue til østvendt balkong på ca 6 m2. Rekkverkshøyde er målt til 1,00 meter. Balkong i trekonstruksjoner med rekkverk av metall og glass. Balkongen har utebelysning. Gulvoverflater er belagt med terrassebord.

Terrasser / platting på terreng
Utgang fra stue til sørvendt markterrasse på ca 47 m2. Terrasse i trekonstruksjoner. Gulvoverflater er belagt med terrassebord. Terrassen har utebelysning.

Terrasser / platting på terreng
Utgang fra stue til vestvendt markterrasse på ca 6 m2. Terrasse i trekonstruksjoner. Gulvoverflater er belagt med terrassebord. Terrassen har utebelysning, og utvendig stikkontakt.

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
1. etasje: Stue, bad, omkledningsrom, entre, gang, 4 soverom, bod og garasje.
2. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, omkledningsrom, tekniskrom, gang og 4 soverom.
Utgang fra stue i 2. etasje til balkonger.
Utgang fra stue i 1. etasje til terrasse.

Boligen disponerer 2 utvendige bod oppmålt til ca 3 m2 og 6m2.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.12.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til både Rafsbotn skole (1. - 10. klasse) og Rafsborn barnehage (1-5 år). En liten 20-minutters kjøretur til Alta videregående skole.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Peisovn i stue, varmepumpe i stue og garasje og øvrig oppvraming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon. Gulvvarme på begge bad og i entre.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 28 065,04 pr. år Inkluderer: Vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 625 248 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 175 942 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Rishaugbakken, Rafsbotn (B3), planid: 20080012, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 03.03.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/552543-1/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
26.05.2017 21:00 
Rettighetshaver:RISHAUGJORDET VELFORENING  
Org.nr: 917842620
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/552543-2/200  Erklæring/avtale  
26.05.2017 21:00 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om vederlagsfri rett til utføring av tiltak av allmenn interesse
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rishaugjordet 25, 9538, Alta, Gnr. 40 bnr. 304 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.