Alta

BUD MOTTATT - Alta Sentrum: Toppleilighet med supersentral beligghet, badstue og romslig garasjeplass

Markveien 38C , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris over 5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 96 m²
Bruksareal 96 m²
Tomt 4 360 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 4
Byggeår 2012
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 146
Energimerking C
FINN.no 296880627
Sist endret 03.05.2023 11:26
Prisantydning 5 590 000,-
Totalpris 5 743 894,-
Fellesutgifter 2 976,-

Beregnet totalkostnad

5 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 139 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 590 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 5 125,- (Omkostning kjøper - betales i sluttoppgjøretEierskiftegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 894,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 743 894,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Markveien 38C H0408 er en tiltalende leilighet med gjennomgående høy standard. Leiligheten ligger meget sentralt til, med nærhet til alt av sentrumsfasiliteter og søndagsåpen butikk i byggets første etasje. Leiligheten er i 4.etasje, og har en meget bra intern beliggenhet både med tanke på solforhold og utsikt mot torget og gågata.

Leiligheten består av stue, kjøkken, to soverom, entré, bad og vaskerom. Den er gjennomgående påkostet med bl.a. badstue, takhøye skyvedørsgarderober på begge soverom og entré, oppgradert parkett og en kjøkkeninnredning som inneholder bl.a. integrerte kjøleskuffer, varmeskuff, kaffemaskin og en vegghengt liftovn.

Varmtvann er inkludert i felleskostnader. Det er forøvring parkering på en meget romslig plass i garasjeanlegget, og felles takterrasse.

Innhold

Leiligheten består av: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang og 2 soverom. Utgang fra stue til balkong.

Entré

Leiligheten er i 4. etasje, med adkomst fra bakkeplan eller parkeringskjeller med heis. Via en svalgang kommer man til leiligheten. Her blir man møtt av entré hvor det er skyvedørsgarderobe hvor man kan henge fra seg klær.

Stue

Leiligheten har en tiltalende stue med fin utforming som gir plass for flere sittegrupper. Det er store vindusflater som ivaretar utsyn og sørger for rikelig med dagslys. Alle vinduer i stuen har plissegardiner. Fra stuen er det utgang til balkong på ca 22  kvm.

Kjøkken

Kjøkkenet er påkostet, og inneholder blant annet integrerte kjøleskuffer, varmeskuff, kaffemaskin og en vegghengt liftovn. Innredningen er fra HTH, og har godt med skap-og benkeplass. Mellom kjøkken og stue er det en delevegg med integrert hylle på stuesiden og ekstra innredning og benkeplass på kjøkkensiden.

Bad

Badet er av god størrelse, og har flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. I taket er det downlights. Badet er utvidet i forhold til standard, og her har man fått plass til en bastuenhet fra Tylø med elektrisk ovn. I rommet er det for øvrig vegghengt toalett og en pen servantinnredning med skuffer. I tillegg er det vegghengt skap i rommet.

I leiligheten er det separat vaskerom. Gulvflate er belagt med gulvbelegg med varme, og det er opplegg for vaskemaskin. Meget praktisk med eget vaskerom like ved siden av badet.

Uteareal

Fra stuen er det utgang til balkong på ca. 22kvm. Herfra har man full utsikt til folkelivet på sentrum. Det er felles takterrasse for sameiet med grillplass.

Soverom

Det er to gode soverom i leiligheten. Begge rommene har takhøye skyvedørsgarderober. Øvrig oppbevaring er i sportsbod som er plassert i garasjeanlegget. Det er også sykkelparkering i garasjeanlegg.

Beliggenhet

Markveien 38C er midt i Alta Sentrum. Her har man gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter som bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter, restauranter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret, Amfi Alta og Handelsparken med til sammen cirka 90 butikker.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I nærheten av leiligheten er det byløype, Klininikk Alta og bussholdeplass er like utenfor døren.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa Skole og Bossekop Skole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet.

Felleskostnader

2 976 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer: Snøryddinng, renhold og strøm i fellesarelaler, vaktmestertjenester, heiskostnader, forretningsførsel, husforsikring, varmtvann og andre diverse driftskostnader.

Andel formue

6 882

Sameie

Sameiets navn er "Eierseksjonssameiet byhagen Alta". Sameiet består av 5 næringsseksjoner og 24 boligseksjoner hvor sameierne har eksklusiv bruksrett til hver sin seksjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 81175248
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 73.585,- Regnskap for 2022 er fortsatt ikke klart. Se årsregnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad
Sanitærutstyr / innredning: Trykkstøt (rørslag) i vannrør registrert ved bruk av varmtvann til servant. På sikt kan gjentatte trykkstøt av en viss intensitet gi nedsatt levetid for rør og rørdeler. Tiltak anbefales.
Overflater gulv: Sprekker/riss registrert i gulvflis ved toalett. Fliser med sprekker kan løsne. Årsak er ukjent.

Kjøkken
Innredning: Platetopp har moderate svimerker. Årsak er ukjent. Tiltak må påregnes.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Tegnt til lekkasje registrert i fordelerskap, det er ikke kjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Ingen kommentarer

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 96 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, gang og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 360 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmulighet i garasjeanlegg i underetasjen. Leiligheten disponerer en lang og romslig parkeringsplass praktisk plassert like ved garasjeport.

Byggemåte

Selveierleilighet tilhørende sameiet Markveien beliggende i Alta nye sentrum, Alta kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med belegningsstein, plenareal, tak terrasse, lekeplass og grillplass. Felles trappeoppgang med callinganlegg og heis. Boligbygg oppført i 2012. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med parkeringsanlegg i nederste etasje. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Entrédør med sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Elektrisk oppvarming. Mekanisk balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 05.04.2019.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa Skole og Bossekop Skole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Varmekabler på bad, gang og vaskerom. Utover dette panelovner. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 13 649 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 949 171 pr. 28.03.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 606 851 pr. 28.03.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid: "Områderegulering for Alta sentrum", planid: 20230001

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/656465-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
07.09.2009 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Vederlagsfri rett til å utføre tiltak for allmenn interesse.
Overført fra: 5403-28/146
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Markveien 38C, 9510, Alta, Gnr. 28 bnr. 146 snr. 18 orgnr. 997761197 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0072

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.