Alta

Bossekop: Enebolig med nydelig sjøutsikt. Godkjent leilighet, garasje og carport.

Moreneveien 21 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 173 m²
Bruksareal 213 m²
Tomt 1 017 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1970
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 573
Energimerking F
FINN.no 302548812
Sist endret 08.06.2023 08:46
Prisantydning 5 950 000,-
Totalpris 6 112 769,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 162 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 112 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Moreneveien 21 er en romslig enebolig med vidstrakt fjordutsikt, frodig hage og stor terrasse. Boligen går over to plan, og har innredet underetasje med godkjent utleiedel. Leiligheten består av kjøkken, stue, soverom, bad og gang.

Hoveddelen har stue, kjøkken, bad og to soverom i andre etasje. Stuen har gode vindusflater som ivaretar den flotte utsikten med sjøen. Fra stuen er det dør ut til terrasse. Første etasje inneholder entré, to boder og vaskerom. For oppvarming er det varmekabler i flere rom, vedovn, panelovner og varmepumpe. Boligen har flotte uterom med fantastisk utsikt, hage og asfaltert innkjørsel. Det er parkering på egen asfaltert tomt, i garajse eller i carport som er bygd i 2014.

Innhold

Hovedbolig: Stue, kjøkken, gang, 2 Soverom, bad, bad/vaskerom, hall m/trapp, 2 boder
Leilighet: Stue, kjøkken, bad/vaskerom, vindfang.
Garasje
Carport

Entré

Det er adkomst via et overbygget inngangsparti hvor det er plass til et enkelt kafésett. Herfra er det adkomst til bod og vaskerom, samt trapp opp til 2.etasje. Leiligheten har egen inngang.

Stue

Boligen har en romslig vinkelstue. Stuen har gode vindusflater som ivaretar den flotte utsikten. Rommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, spisebord og "godstoler". For varme og hygge er det vedovn i rommet. Fra stuen er det dør ut til terrasse.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter. Her er det integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Overskap er takhøye. Et vindu i rommet slipper inn naturlig lys og får frem den vakre fjordutsikten.

Bad

I boligen er det to bad - ett i hver etasje. I andre etasje er det et pent bad med gulvbelegg og våtromsplater på vegger. Av sanitær og utstyr inneholder rommet dusjkabinett, vegghengt toalett og en servantinnredning med skuffer og skap på begge sider av vasken. I sokkeletasjen er det kombinert bad/vaskerom med toalett, håndvask, utslagsvask, dusj og opplegg for vaskemaskin. Fra dette rommet er det adkomst videre til en bod.

Uteareal

Støttemur i nedkjøring av betongstein. Skrå tomt med fall som er opparbeidet med plen, busker og blomster. Asfaltert innkjørsel og parkering, samt belegningsstein foran inngangspartiet.

Soverom

Boligen har to soverom i andre etasje. Fra det ene soverommet er det utgang til luftebalkong. Det andre rommet har både garderobeskap og skyvedørsgarderobe, samt nydelig utsikt. I første etasje er det en bod med vindu som har vært brukt som gjesterom av nåværende eier. Øvrig lagringsplass er i innvendig bod samt i garasje.

Soverom 2

LEILIGHET
I boligen er det en romslig utleiedel med et soverom, bad, gang, kjøkken og stue. Stuen har tre vinduer som gir en fin sjøutsikt. Kjøkkenet har hvite profilerte fronter, og avsatt plass for hvitevarer. Badet er oppgradert i 2016 med våtromsplater på vegger. På gulvet er det fliser. Utover dette er det toalett, dusjkabinett og servantinnredning i rommet. Leiligheten har egen inngang, og en lys entré som venter på innsiden.

Beliggenhet

Moreneveien 21 er ca. 2 km fra Alta Sentrum, og til bydelsenteret Bossekop er det ca. 0,5 km.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79623378

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 (store eller alvorlige avvik):
Våtrom > Generell > Bad leilighet
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Vinduer
Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det var ikke krav til radonsperre da boligen ble oppført, og det er ikke registrert radon i boligen
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er ingen skader eller mangler på ldningen, bortsett fra alder. Bør sjekkes av fagfolk.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ingen skader eller mangler på ledningen, bortsett fra alder. Den bør sjekkes av fagfolk.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.-

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Toalett, rør og koblinger utført av Aasheim.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Ny hovedkran og trykkregulator. Aasheim.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Viser til Tilstandsrapport fra ing.Vidar Nilsen as, fukt målt under hovedvanninntak på bod i sokkel.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Noen synlige sprekker i utvendige murer.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Garasjetak har hatt lekkasje. Lekkasjen utbedret av eieren før oss og vi har ikke hatt problem så lenge vi har eid huset.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Monter og Rotal Innovasjon as. Nytt shingel tak, nye vannbord, fotplater og takrenner i 2016. Rotal Innovasjon as. Fasader malt i to strøk 2012, ett strøk i 2020. Egeninnsats. Terassedekke, levegg 2015-2021. Egeninnsats.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-sjekk i 2012 og 2017. Tilsynssjekk på pipe og ildsted i 2020.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tilstandsrapport utført av ing. Vidar Nilsen as.

Tilleggskommentar: Grunnmursplast (vorteplast) montert i 2015 på sørside og 2-3 meter rundt hjørner på øst og vest side. Noe murpuss på bakre hjørne av garasje (sørsiden) er løs. Vannbrett under inngangsdør til leilihet mangler. Ventildeksler i vaskerom/bod i sokkel er dårlige, (Plastdeksler.) Det er ikke lufting over tak fra avløp. Durgoventil er montert på vaskerom.

Boligens areal

Primærrom: 173 kvm, Bruksareal: 213 kvm

1. etasje (sokkel):
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, soverom, bad, leilighet, hall m/trapp, bad/vaskerom, Soverom 2. S-rom: Bod. Garasje.

Det gjøres oppmerksom på at takstmann har oppgitt bod i sokkel (hoveddel) som soverom 2, og dette er derfor medtatt i arealberegningen som primærrom. Bruken av rommet til andre formål enn det godkjente er kjøpers risiko og ansvar.

2. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 017 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Asfaltert innkjørsel og parkering. Carport.

Byggemåte

Takstmannens konklusjon:
Eldre enebolig med utleiedel i sokkel som er utført etter gamle forskrifter, men dårligere isolasjon og energirammer. De fleste vindu er skiftet i perioden 2009 - 2015, bortsett fra 4 stk som er fra byggeåret og bør muligens skifres i nær fremtid. Bad/vaskerommet i leiligheten er delvis renovert, men ikke helt i tråd med dagens forskrifter. Boligen generelt fremstår som godt vedlikeholdt og i god stand dersom en ser
bort fra alderen.

UTVENDIG
Yttertak av isolerte trekonstruksjoner som saltak, tekket med pappshingel, samt takrenner og nedløp av stål. Yttervegger av isolert bindingsverk med stående tømmermanns kledning, grunnmur i fronten av pusset leca. Vindu av 2 lag isolerglass og 2 lag koblet i hoveddelen, samt nyere vindu i leiligheten fra 1 2009 og 2015. Isolerte ytterdører og balkongdører med vindu i malte trekarmer. Terrasse over garasje med betongdekke, papp og terrassebord, samt lufte balkong fra det ene soverommet som er tekket med bånd tekking. Utvendig trapp fra terrasse ned til carport i betong og impregnert tre.

INNVENDIG
Gulv i sokkel av betong og isolerte trebjelkelag mellom etasjene. Gulvoverflatene er hovedsakelig av vinyl belegg, samt fliser på våtrom og hall i sokkeletasjen. Veggoverflatene av dels panel, dels malt, dels ferdig behandlet plater, samt baderomsplater og fliser på bad. Himling er hovedsakelig malte plater. Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipe fra byggeåret. Innvendig trapp i malt tre med repos og vinyl i trinnene med skli sikring. Profilerte hvite dører i malte tre karmer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Carport har ferdigattest datert 09.04.2015.
Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Bossekop skole. I nærområdet er det også barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Varmekabler i gang og bad i leilighet, samt i bad, vaskerom og den ene boden i første etasje. Utover dette varmepumpe og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk 2020: 26.315 kwh
Strømforbruk 2021: 26.906 kwh

Kommunale avgifter

Kr. 21 132 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Beløpet er basert på  1 stk renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 057 374 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 806 546 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Delareal 7 kvm
BestemmelseOmrådenavn [1
KPBestemmelseHjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø
(7kvm av eiendommen er plassert i et område for bevaring av kulturminner. Ta kontakt med megler for mer info).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder. Info fra Alta kommune 02.05.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2021/85211-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
21.01.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:351  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:411  
Bestemmelse om vedlikehold

Beskrivelse av rettigheten: "Rettighetshaver gis rett til ha plassert allerede oppføørt uthus/garasje som delvis går inn på angivers eiendom som vist i vedlagte kart. Rettighetshaver har rett til å vedlikeholde uthuset utvendig selv om nabogrensen blir overskredet. Rettigheten gis vederlagsfritt og kan tinglyses."

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Moreneveien 21, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 573 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.