Alta

Midtbakken: 4-roms leilighet over 2 plan I Garasje og 2 P-plasser I Sentralt I Kort vei til skole og barnehage

Trudvang 23C , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 109 m²
Bruksareal 119 m²
Tomt 962 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1973
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 177
Energimerking E
FINN.no 301704495
Sist endret 25.05.2023 14:08
Prisantydning 3 590 000,-
Totalpris 3 688 769,-
Fellesutgifter 1 285,-

Beregnet totalkostnad

3 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 89 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 590 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 688 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommet til Trudvang 23C. Dette er en stor og innholdsrik leilighet som går over 2 etasjer. Planløsningen er meget praktisk, med gjennomgående store rom og rikelig med boltreplass. Det er også en sørvendt balkong i 2. etasje.  I tillegg er det garasje med utebod.  Boligen har en veldig sentral beliggenhet i Alta, så her har du gangavstand til "det meste" som byen har å by på!

Kort fortalt:
- Meget sentral beliggenhet på Midtbakken i Alta
- Gangavstand til Alta sentrum
- Ca 200 meter til Komsa Skole
- Gangavstand til Barnehager, ungdomsskole, videregående og universitet.
- god plass i stor stue/kjøkkendel
- 3 soverom
- bad og og vaskerom
- Sørvendt balkong
- Garasje og 2(3) utendørs parkeringsplasser

Innhold

1. etasje:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entr`e og vaskerom

2. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og 3 soverom

1/2-part av frittstående garasje med bod:
Bruksareal: 17 m².

Standard

Boligen ble oppusset/rehabilitert i 2012. Dagens eiere har revet en vegg i 2. etasje, for å åpne planløsningen, samt har malt alle boligrom. Det ble byttet tak på bygget rundt 2015. Dette i regi av sameiet.

Entré

1. boligens 1. etasje kommer du inn i en Entrè med trapp opp til 2. etasje. Her er det også adkomst til vaskerommet og de to innvendige bodene.

Stue

Stua ligger i boligens 2. etasje og er stor og romslig. Her er det rikelig med plass for møblering. Stua er malt i en tidsriktig og behagelig farge. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lyst til rommet. Det er lagt downlights i tak over TV og det er flere spotskinner i rommet. Fra stua er  det utgang til den sørvendte balkongen. I stua er det oppvarming med både vedovn og en stilig,svart, varmepumpe der innerdelen er plassert over spisebordet. Varmepumpen var ny i 2021.

Kjøkken

Boligen har et U-kjøkken, som er i delvis åpen løsning med stua. Kjøkkenet har integretert stekeovn og koketopp. Det er lagt veggfliser mellom benk og overskap. Det er downlights i tak. I front av kjøkkenet er det god plass for spisebord.

Bad

Badet ligger praktisk til i gangen i boligens 2. etasje, like ved de tre soverommene. Badet ble oppusset/rehabilitert i 2012. Her er det belegg på gulv og vårtromstapet på vegger. Badet har en innholdsrik baderomsinnredning, dusjkabinett og vegghengt toalett.

Vaskerommet ligger praktisk til i boligens 1. etasje. Her er varmtvannstanken plassert. Det er tilkobling for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

Balkong

Boligens har en sørvendt, overbygget, balkong i 2.etasje. Balkongen vender mot baksiden og har lite innsyn.

Uteareal

Sameiets utearealer består av asfalterte parkeringsplasser, skifterbelagt gangsti og hage rundt bygget. Det er satt opp et gjerde som skjermer eiendommen fra Midtbakkveien.

Soverom

Leiligheten har 3 soverom i 2. etasje. Soverommene ligger praktisk plassert i gangen, like ved badet. Det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet og garderobeskap på det minste soverommet.

Beliggenhet

Boligen ligger kjempesentralt til på Midtbakken, som er et etablert boligområde midt i Alta. Her har du kun ca 700 meter gang/sykkelavstand til du står i gågata i Alta sentrum, så mer sentralt blir det ikke! Det er litt over 100 meter til Extra nærbutikk. Det populære turområdet Komsa med lysløype, akebakke, turstier og Komsatoppen ligger også like ved. Det er også gangavstand til Finnmarkshallen, Altahallen/Gnisten, flere barnehager og både barneskole, videregående skole og Norges Arktiske Universitet.

Felleskostnader

1 285 pr. mnd. Inkluderer: Bygningsforsikring og avsetning til vedlikehold.

Det er ikke fattet noen vedtak om økning i felleskostnader. Det settes av ca 1250,- pr måned til langsiktig vedlikehold. Ved større vedlikehold må eier basere seg på å dekke egen andel. Det er 366 andeler i sameiet. A og D har 61 andeler. B og C har 122 andeler. Totalt 366 andeler. Leiligheten eier en halv garasje sammen med leilighet B. A og C har ikke ansvar for eller tilgang til garasjene, ifølge opplysninger fra styreleder den 02.05.2023.

Sameie

Sameie: Trudvang 23, Orgnr: 928605396

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Event. vedtatte/foreslåtte arbeider som vil medføre vesentlig økning i felleskostnader/fellesgjeld: Det er ikke fattet noen vedtak om økning i felleskostnader, ifølge opplysninger fra styreleder den 02.05.2023.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82509417

Regnskap

Det er ikke utarbeidet noe regnskap. Styreleder har opplyst at formue er kr. 39.666,- og at det settes av kr.1.250,- pr. mnd. i sparing til vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedtektene.

Husdyrhold

Dyrehold er tilltatt, ifølge opplysninger fra styreleder.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 3 (TG 3):

- Elektrisk anlegg: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elkontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

- Brannskiller: Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er avdekket forhold som tyder på at boligen ikke ser ut til å være delt opp i brannceller etter kravene i byggteknisk forskrift. Det er registrert manglende brannskille på loft. Det anbefales derfor å gjennomføre en utvidet brannteknisk kontroll av en kvalifisert fagkyndig person. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

- Frittstående byggverk: Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Lekkasje i tak er registrert. Eksakt årsak er ukjent, men alder og slitasjegrad vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Strakstiltak bør iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Tilstandsgrad 2 (TG 2):

- Bad/ Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.

- Vaskerom/ Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 20,3 prosent, ved 20,6 celcius.

- Teknisk anlegg/ vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker. Ingen tilkomst til fordelerskap, noe som medfører at det ikke er mulig å verifisere om utførelsen er korrekt, eller om tilstanden er i orden. Ytterligere undersøkelser anbefales.

- Teknisk anlegg/ Avløpsrør: Deler av avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

- Kjøkken/innredning: Benkeplate har et par synlige riper og ujevnheter. Forholdet er av estetisk karakter.

- Øvrige rom/ overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.

- Krypkjeller/ Innvendig inspeksjon: Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen. Forholdet øker fuktbelastningen i krypekjelleren. Det er kun delvis dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren. Tiltak må påregnes.

- Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon/ annet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

- Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

- Balkonger, terrasser, veranda etc/ helhetsvurdering: Balkong har synlige symptomer på slitasje/elde. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og horisintale åpninger større enn 5 cm. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring. Avvik fra dagens forskrift. Tiltak bør påregnes.

- Drenering/ helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Dan Berg/Alta rør. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2022:fjernet utslagsvask på vaskerom/rør blendet av Alta Rør. Bad totalrenovert år 2010.
- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn: Dan Berg as. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: bad renovert år: 2010.
- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: ja. Sluk vaskerom har vært tett ved ett par tilfeller, åpnet med vanlig avløpsåpner. ikke hatt dette problemet de siste 3 årene. Har vært dårlige pakninger på avløp under kjøkkenvask, pakninger skiftet av nåvæernde eier.
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar:  Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn:  Dan Berg as. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad og kjøkken er renovert år: 2010 da ble vann og avløp endret til det som er nåværende.
- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar:  Ja. Kommentar: Har vært innsig av vann til kjeller tidligere, ikke hatt dette de siste årene.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende? Svar: Ja. Kommentar: Normal vandring på hus i tele/grunn.
- 11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Svar:  Ja. Kommentar. Tak er skiftet i sin helhet 2014 ihht. tek 10 standard. vannlekkasje i tak i garasje over bod og ute i garasjen. kommer med mye regn og nedbør.
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tak skiftet i sin helhet år: 2014, nye takrenner og malt utvendig. tak satt opp ihht. tek 10 med snefangere på begge sider av huset.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar:  Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: csp. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2021: oljetank fjernet. leilighet renovert år: 2010 da ble el-anlegg oppgradert til det som er per nå.
- 16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Svar: Ja. Kommentar: mellomdør gang/stue fjernet samt en del av veggen. åpnet vegg mellom kjøkken og stue. nytt tak på ett soverom.
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja. Kommentar:  Tidligere salgsprospekt er tatt vare på.
- 25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar:  Ja. Kommentar: sameiet har generelle vedtekter som ovetakes ved kjøp av bolig, sameiet er reg. i brønnøysundreg. for å kunne få utbytte fra forsikring.
- 27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar:  Ja. Kommentar:  Felleskostnader er nylig økt for å kunne ha mer inn på sparekonto for sameiet.
- Tilleggskommentar: Noen vridere på vindu begynner å bli dårlig/slakk i. foliert benkeplate har litt skader, generell brukslitasje på dørkarmer og lister rundt om, er litt lytt til leilighet under (hører dører/tungefottrinn, men ikke snakking).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 119 kvm


1. etasje:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entr`e og vaskerom

2. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og 3 soverom

1/2-part av frittstående garasje med bod:
Bruksareal: 17 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 962 kvm, Eierform: Eiet tomt

Sameiets tomt er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfaltert parkeringsplass, skiferbelagt gangareal og hage rundt bygget. Det er satt opp gjerdet som skjermer eiendommen fra Midtbakkveien.

Garasje / Parkering

Boligen har meget gode parkering med  hele 3-4 parkeringsplasser. Det medfølger en egen utendørs P-plass (der 2 biler kan parkere på langs, ifølge selger) , samt en garasjeplass med en P-plass foran garasjeporten. Det er også felles gjesteparkering på sameiets tomt.
Garasjen er av eldre type. Garasjeporten er lavere/smalere enn dagens standard. Det anmerkes også at det er en vannskade i taket  på garasjen, som anbefales utbedret.

Byggemåte

Selveierleilighet tilhørende Sameiet Trudvang 23 beliggende i Midtbakken, Alta kommune. Felles tomt for sameiet opparbeidet med gruslagte veier,diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Egen inngang. Frittstående garasje. Boligbygg oppført i 1973. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Anticimex den 21.04.23. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i Alta kommunes arkiver. Boligen er registrert som tatt i bruk (TB) den 27.09.1975. Garasjen er registrert som tatt i bruk (TB) den 25.09.1980  Ifølge opplysninger fra Alta Kommune den 20.04.23.
 I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Nærmeste barnehage er IMI Barnehage, som ligger så og si rett over veien for boligen. Det er også gangavstand til Midtbakken barnehage, Sentrum barnehage og Altta Siida barnehage. Det er kun ca. 200 meter til Komsa Skole, som er en 1-7 skole. Det er også kort gang/sykkelavstand til Alta Ungdomsskole, Sandfallet Ungdomsskole, Alta Videregående skole og UIT - Norges Arktiske Universitet.

Adgang til utleie

Utleie i sameiet er tillat.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Det er varmepumpe med en stilig, svart, innerdel i stue. Varmepumpen var ny i 2021. I stua er det også vedovn. Det er en stråleovn på badet. Panelovner i øvrige rom, slik det fremkommer på visning.

Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 257,15 pr. år Årsprognose for 2023, inkluderer: Abbonement vann/avløp, renovasjon 240L, feiegebyr/branntilsyn og eiendomsskatt. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 929 654 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 346 754 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid. 20170001, gjelder. Eiendommen er regulert til: 
Delarealer: Delareal 962 kvm.
Arealbruk:  Boligbebyggelse,Nåværende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Offentligrettslig pålegg

Ingenting opplyst.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin på kjøkkenet.

Følgende følger ikke med i handelen:
- Lysekrona i trappegangen.
- Prosjektoren og lerretet.
- TV på veggfeste og lydplanken under tven.
- Hylle på kjøkkenvegg.
- Løst kurvsystem i bod ved inngangsdør.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Trudvang 23C, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 177 snr. 3 orgnr. 928605396 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0085

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.