Alta

KAISKURU: En pen og innholdsrik enebolig over tre plan med god planløsning og lun beliggenhet.

Kjerringrokkveien 14 , 9516 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 142 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 892 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1993
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 785
Energimerking E
FINN.no 301950010
Sist endret 11.05.2023 08:47
Prisantydning 5 190 000,-
Totalpris 5 333 769,-

Beregnet totalkostnad

5 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 129 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 143 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 333 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kjerringrokkveien 14 - En pen og innholdsrik enebolig over tre plan med god planløsning. Beliggenheten er rolig og barnevennlig, like ved busstopp, skole og skistadion. Eneboligen ligger usjenert til på en stor tomt med plen, trær og mye boltreplass. Varme dager kan nytes på en lun og romslig terrasse og på to overbygde verandaer. Det er parkering på en stor, asfaltert gårdsplass.


Store deler av huset er pusset opp både inn- og utvendig i senere år. Oppusset bad i kjelleren. Stuen er pen med vedovn, mens kjøkkenet har dels integrerte hvitevarer og god plass til spisebord. Videre har boligen bad med badekar, vaskerom, gjestetoalett, en badstue med dusjrom og kjellerstue. Med 4 soverom på loftet og 2 boder i kjelleren som i dag brukes som ekstra soverom.


Kort fortalt
- Meget pen enebolig over tre plan.
- Parkering på asfaltert gårdsplass.
- Stor eiendom med plen og trær.
- Svært barnevennlig beliggenhet.
- Betydelig pusset opp i senere år.
- Skyvedørsgarderobe i entreen.
- Kjøkken med plass til spisebord.
- Dels integrerte hvitevarer.
- Pen, romslig stue med vedovn.
- Kjellerstue for ekstra spillerom.
- To bad, et nylig pusset opp.
- Vaskerom og gjestetoalett.
- Badstue med dusjhjørne.
- Mange soverom
- Uthus, sportsbod og kjellerbod.

Hjertelig velkommen til visning.

Innhold

Etasje: Entre, trapperom, vaskerom, toalettrom, stue og kjøkken
Loft: Trapperom, 4 soverom og bad
Kjeller: Trapperom, entre, 2 soverom, bad, badstue, kjellerstue og gang. (Kjellerareal godkjent som disp.rom/bod)


Annet: Uthus fra 2012 på ca 5 kvm. Sportsbod

Entré

Eneboligen har et delvis overbygget inngangsparti med rom for et kafésett. Entreen er innbydende med mørke gulvfliser, downlights og hvitmalte panelplater på veggene. Det er montert en knaggrekke, en skohylle og en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe. Entreen ligger i tilknytning til en gang, som har dør inn til et praktisk gjestetoalett og plass til ytterligere garderobeløsninger. I tillegg er det egen inngang til kjelleretasjen.

Stue

Stuen er pen med en rekke vinduer som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til en overbygget veranda - en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Videre har stuen parkettgulv, gråmalte veggflater og en kontrastvegg malt med en stilig kalkmaling. En vedovn sikrer lune kvelder, og det er plass til flere sittegrupper i stuen.

Stue 2

I kjelleretasjen er det en hyggelig stue med parkettgulv og vegger malt i en tidsriktig grønntone. Det er god plass til tv-løsning og sofagruppe, og rommet er perfekt hvis barna trenger et sted å leke eller ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake.

Kjøkken

Et stort og pent kjøkken ligger i eget rom, med parkettgulv og grå tapet på veggene. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er det belysning og metallplater, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator. Kjøkkenet har integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. I tillegg er det et dobbelt kjøle-/fryseskap. Det er god plass til spisebord og kjøkkenet har utgang til en terrasse - perfekt for både morgenkaffen og sene grillkvelder.

Bad

Boligen har to bad - ett i loftsetasjen og ett i kjelleretasjen. I tillegg er det et wc-rom og et vaskerom i første etasje, samt en badstue i kjelleren. Badet i den nederste etasjen, som nylig er totaloppusset, er stilrent med mikrosement på gulvet og lyse baderomsplater på veggene. Det er toalett og dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av servant med underskap og et speil med belysning. Wc-rommet i første etasje har parkettgulv og gråmalte vegger. Innredningen består av toalett, en servant med underskap og et speilskap med belysning. I forbindelse med badstuen er det et åpent, flislagt dusjhjørne med gulvvarme. Badstuen har hvite gulvfliser, gulvvarme og plassbygde trebenker.

Badet i loftsetasjen har sort gulvbelegg og grå våtromstapet på veggene. Rommet har toalett, et badekar med dusjløsning og et dusjhjørne med skyvedører. Baderomsinnredningen består av to servanter med underskap, et høyskap og et speilskap med belysning.

Soverom

Eneboligen har fire soverom - fire i loftsetasjen, men har også to boder i kjelleretasjen som i dag brukes som ekstra soverom men ikke godkjent av Alta kommune. Fra det ene soverommet i loftsetasjen er det utgang til en overbygget veranda, og det står garderobeskap på to av soverommene. Det er plass til skap på de øvrige soverommene, og i entreen er det en skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes i et uthus, i en sportsbod og i en kjellerbod.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Kaiskuru i Alta, ca. 7 km fra sentrum. Kaiskuru har en flott beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og gode rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 7 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.

Alta har vakker, nordnorsk natur og gode muligheter for blant annet jakt, fiske, scooterkjøring og toppturer. Ved Kaiskuru skistadion finner du flotte lysløyper og mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Her har du også Kaiskuru IL med fin sjuerbane og ballbinge. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.

Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 10 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Kaiskuru nærmiljøsenter som ligger ca. 10 min unna. Hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn. Med bil tar det ca. 15 min til Rafsbotn, 12 min til Hjemmeluft, 23 min til Kåfjord og 2 timer og 32 min til Karasjok.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK:

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner har punktvise lekkasjer.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er avvik: Ikke mulig å inspisere hele kaldt loftet pga manglende høyde for adkomst på kaldt loft. Inspisert fra luke. Takluke mangler pakning.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Utvendig > Vinduer
Det er avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Kjeller vinduer mangler puss eller omramming inn mot karm. Vinduer er fra før byggeåret og mer enn halvparten av vinduenes levetid er brukt opp. Det nærmer seg tidpunkt for utskiftning av vinduer, noen vinduer i 1. etasje er skiftet ut og av nyere dato. Vindu på bad loft er ødelagt. og må skiftes.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Utvendig > Dører Gå til side
Det er avvik: Terrasse dør 1etasje kjøkken og stue samt terrassedør loft er fra byggeåret og har passert over halve levetiden.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Gjelder terrasse over utebod.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Radon Gå til side
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er avvik: Det er vindu i trappeløp, fare for knusing ved fall i trapp
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er avvik: vindu er plassert innenfor badekarets våtsone. (vinduet er ødelagt)
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Bygget mangler tilluft. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Det ble ikke funnet noen form for membran (golv eller vegg) i dusjsonen eller på golv i badstuen. Det kommer opp et rør delvis ut av veggen i dusjsonen,
stor fare for fuktskader rundt dette røret i veggen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Mangler ventiler i noen vinduer, slik at det må settes inn ventiler i vegger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
Det er avvik: er ikke i bruk, deler av rørene er koblet fra. Sot eller støv rundt rør.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. påvist noen mindre sprekker / riss i grunnmuren
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK:

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Manglende fall til sluk.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Mangler tilluft, dette kan gjøres ved å montere en flat
terskel.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Yttergang adkomst er skjev, golvet faller ned mot øst. Bilder på skjevheter som vedlegg.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Overgangen mellom belegg på golv og vegger er ikke tette. belegget er lagt flatt på golvet uten oppbrett på belegge langs vegger og ved terskel.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Fra byggeåret
Kostnadsestimat: Under 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 207 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 65 m².

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, trapperom, vaskerom, toalettrom, stue og kjøkken

Loft:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 4 soverom og bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 892 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 27, Festeavgift: 2825, Festeavgift: Terminvis

Eneboligen ligger usjenert til på en stor tomt, som er pent opparbeidet med plen, trær, støttemurer, diverse beplantning og trapper i terrenget. Hagen byr på godt med boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Foran huset er det en stor, asfaltert gårdsplass med mulighet for parkering, og her finner man også et hendig uthus.

Fra kjøkkenet er det utgang til en stor, herlig terrasse, som er bygd i to nivåer. Terrassen har belysning, utekran og trapp opp til hagen. Her kan man enkelt innrede med ulike soner, og terrassen innbyr til lange, sosiale kvelder.

Sommerdagene kan også nytes på to overbygde verandaer, henholdsvis utenfor stuen og et av soverommene i loftsetasjen. Verandaen ved stuen har trapp ned til terrassen, mens den andre verandaen er utstyrt med belysning.

Garasje / Parkering

Det er parkering på en stor, asfaltert gårdsplass ved inngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Det gjøres oppmerksom på at rominndelingen i kjeller avviker fra innmeldte byggetegninger. Soverom i kjelleren er godkjent som boder. Bruken av rommene til andre formål enn dette er kjøpers risiko og ansvar.

UTVENDIG
Taktekkingen er av betongtakstein. Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i lakkert stål og plast. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra
byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre, utført med dragere og sperrer formet som a-takstoler.
undertak av diffusjonsåpen membran (brettex). Isolert med glassull. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og enkel kjellerdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk. deler av terrasse / balkong loft har dekke av asfaltpapp. Utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

INNVENDIG
Vaskerom: Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. I hht levetidsbetraktninger for badet og bygningsdeler komponenter i badet må det påregnes å oppgradere vaskerommet. Veggene har malte plater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 0. Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning, servant og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i i tak under vaskerom, er det hull for rørgjennomføringer
fuktsøk utført uten utslag på forhøyede fuktverdier. . Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 0.
Bad: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. I hht levetidsbetraktninger for badet og bygningsdeler komponenter i badet må det påregnes å oppgradere badet. Veggene har våtromstapet/belegg. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 0 mm Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 0. Hulltaking er foretatt ved/i i gang inn mot dusjsone.
Bad: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har baderomsplater. Taket har himlingsplater.
Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

KJØKKEN
Kjøkkenet  har innredning med glatte fronter. Det er kjøleskap, fryseskap, platetopp og stekeovn. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

SPESIALROM
Badstu med dusjsone. Toalettrom med toalett og innredning med servant og speil.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er ikke besiktiget i rørskap. Stoppekran i bod i kjeller. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig  ventilasjon ventiler i vindu. Varmtvannstanken er på ca 300 liter. sentralstøvsuger Fra byggeåret.

TOMTEFORHOLD
Det er byggegrunn av løsmasser. Påvist grunnmursplast Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige avløpsledninger er fra 1993. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige
vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 1993. og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 18.01.1993

Barnehage / skole i området

Kaiskuru nærmiljøsenter ligger i kort gangavstand, og her finner du barnehage, 1.-7. trinn barneskole og SFO. På Elvebakken ca. 3 km fra eneboligen ligger Elvebakken barne- og ungdomsskole. Det er skolebussordning til Alta ungdomsskole, som ligger ved sentrum. I sentrum finner du også Alta videregående skole og en lokal avdeling av UiT - Norges arktiske universitet.

Adgang til utleie

Det er godt tilrettelagt for å innrede en hybel i kjelleren. Her er det eget bad, ferdig trappenedgang og 2 soverom. Estimerte leieinntekter er kr. 5.000,-/mnd. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk via stedvis panelovner. Det er gulvvarme på badene, på vaskerommet og i badstuen. I tillegg er det en vedovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon, og på kjøkkenet er det montert en ventilator.

Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og det er mulighet oppsplitting til to enheter. Det er sentralstøvsuger i kjellerboden, og eneboligen har fire vinduer fra 2013.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 28 020,60 pr. år Inkluderer: eiendomsskatt, feiing, feste, renovasjon og vann

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 526 672 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 801 353 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Id 20170001
Navn Kommuneplanens Arealdel 2021-2040
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 15.02.2021

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
0/902068-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 0
KJØPER: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132

2015/1196568-1/200  Hjemmel til festerett  
21.12.2015 
Vederlag: NOK 0

1992/1532-3/82  Festekontrakt - vilkår  
09.06.1992 
Festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.125
Standarbestemmelser
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste

2007/834082-2/200   ** Nye vilkår - feste  
17.10.2007 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 2.061

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kjerringrokkveien 14, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 785 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.