Sørstraumen

KVÆNANGEN: Hytte i Kjækan med flott beliggenhet og sjøutsikt. Anneks med stue og badstue.

Løkvikbakken 20 , 9162 Sørstraumen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 96 m²
Bruksareal 99 m²
Tomt 1 047 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1994
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 302716444
Sist endret 08.06.2023 11:12
Prisantydning 2 200 000,-
Totalpris 2 269 769,-

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 3 500,- (Overføring av festekontrakt) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 69 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 269 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling har den glede av å presente en fritidseiendom i vakre Kvænangen. Hytten ligger mellom fjell og fjord, og inviterer til det hyttelivet du alltid har drømt om. Her er man omkranset av nydelig natur og med mange turmuligheter alle årstider.

Hytten inneholder stue, kjøkken, bad, tre soverom, entré, bod og loftstue med utgang til balkong. Det er et hyggelig uteområde med stor terrasseplatting som gir utsikt mot sjøen. Denne er knyttet sammen med et anneks hvor det er stue, badstue med vedfyrt ovn og toalettrom. I tillegg er det både bod og vedbod.

Velkommen på visning!

Innhold

1. etasje: Stue, kjøkken, bad, soverom, entre og bod.
Loftsetasje: Loftstue og to soverom.
Anneks: Stue, badstue og toalettrom.
Utvendig bod og vedbod.

Entré

Inngangspartiet til hytten er tilknyttet en stor terrasseplatting hvbor det er god plass til utemøbler og grill. Vel inne kommer man først i et vindgang/entré hvor det er knagger på veggen. Fra rommet er det også adkomst til bod og videre til bad.

Stue

Stue og kjøkken er et trivelig allrom, og innbyr til hyggestunder med venner og familie. Det er god plass til sofa ved vinduet, som for øvrig gir utsikt mot flott natur og sjøen. I stuen er det en vedovn, og trapp opp til loftet er plassert i dette rommet. På loftet er det en stue, i tillegg til et oppholdsrom/stue i annekset dersom man ønsker å trekke seg tilbake.

Kjøkken

Kjøkkenet har vindu på to yttervegger som gir bra med naturlig lys inn til rommet. Innredningen har profilerte fronter, og er fra byggeåret. Benkeplate er av laminat. Det er plass for frittstående kjøleskap og komfyr, i tillegg til spisebord

Bad

Inne i hytta er det et baderom som inneholder dusjkabinett og vegghengt servantinnredning. Det er panel på vegger, og heltre gulv. I annekset er det eget toalettrom med utetoalett.

Soverom

Det er totalt tre soverom hvorav to på loftet og ett i hovedetasjen. For lagring er det innvendig bod, i tillegg til utebod.

Beliggenhet

Eiendommen har en nydelig beliggenhet på stedet Kjækan, i Kvænangen Kommune. Kjækan er et mekka for den natur og friluftsglade. Her har du båtliv og fiske i fjorden samt fjellfiske og jakt på fjellet. Det er enkel tilgang til fjellet når Suoikkatveien er åpen vår/sommer høst. Vinterstid så er det skuterløype ikke langt fra hytten.

Det er ca. 27 km. til kommunesenteret Burfjord. Det er ca. 115 km til Alta og ca. 67 km. til Storslett.

Løpende kostnader

Pliktig medlemsskap i hytteforening som gir tilgang til pumpehus samt inkluderer brøyting/vedlikehold av parkeringsplass. Årlig kostnad ca. 1500kr.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Bad
Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Rommet oppfyller ikke de krav som gjelder for våtrom. Det er ikke benyttet tettesjikt/membran i våtsoner. Det er ingen sluk i rommet. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Til informasjon:
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 30,7 prosent, ved 18,8 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Kjøkken
Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale.

Øvrige rom
Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og løse bord i gulvets overflatemateriale. Det mangler gulvlister i deler av boligen.

Krypekjeller
Innvendig inspeksjon: Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren. Det ble ikke påvist synlige skadesymptomer av større betydning, men det ble målt
moderat/forhøyet fuktinnhold i himling (piggmåling: 17,9 vektprosent). Selv om større skader ikke er observert og fuktprosenten er målt til å være moderat, kan skjulte skader likevel ikke utelukkes. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdene.
Annet: Det observeres spor etter gnagere ved luke.

Loft - innredet
Overflater gulv: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale.
Konstruksjonsoppbygging: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Loft - uinnredet / råloft - Anneks
Konstruksjonsoppbygging: Ikke fullverdig undertak av pressening. Det er ukjent om løsningen er fullgod med tanke på lekkasje sikkerhet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Annet: Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget er uvvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Anneks
Overflater gulv: Belegg er ikke limt til gulv. Eksakt årsak er ukjent.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen: Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Tiltak bør påregnes.

Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller - Anneks
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 17 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 16 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Loftsetasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 18 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder. Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.

Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Det foreligger ikke kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Annet: Det mangler stedvis musesperre bak trekledning.

Yttertak
Takgjennomføringer: Takgjennomføringer (med tettedetaljer) vurderes ikke til å være utført på en slik måte at lekkasjer kan utelukkes. Fotbeslag rundt skorsteinen har synlige skader. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Snøfangerutstyr er ikke etablert. Takrennebeslag bærer ikke preg av god fagmessig utførelse. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

Utvendige trapper
Helhetsvurdering: Trapp mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak bør påregnes.

Drenering
Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Innlagt vann og montert dusj. Vannet kommer fra egen boret brønn.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Brønnen ble boret av Parken solution.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Soveromsdøren i 1.etg. går trekt til visse årstider.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Funn av muselort i begge etg. Disse funnene er gjort to ganger i løpet av vårt eie.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Hytteeier har selv utvidet terrasse og bygd uthus/anneks i 2011/12.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Halvorsen Elektro AS. Asbjørn Danielsen innstallerte strøm i uthus/anneks 2012.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Brønnpumpen er utført av ufaglært person i sikringsskapet.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja. Vi har mottatt forbud mot å benytte avkjøringa/adkomsten fra fylkesveien veien til hytta.
Avkjøringa var etablert og benyttet av tidligere eiere.
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Se punkt 9.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 99 kvm

Anneks:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og to soverom

1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, soverom og entre. S-rom: Bod.

Loft:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og to soverom.
Til info: Loftsetasje har gulvflate på ca 41 m2. Grunnet skråtak har loftsetasjen et måleverdig areal på 26 m2.

Hytten disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 3 m2 og en utvendig vedbod oppmålt til ca 4 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Fra E6 tar du av ved Sekkemo Camping. Følg Kvænangsbotnveien ca 10,5 km, og du vil da se hytten på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 047 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2072, Festeavgift: 1883
Neste regulering av festeavgift: 2024 (reguleres ihht konsumprisindeks).
Mulighet for innløsning av festekontrakt: Ihht. tomtefestelov, 30 år etter inngåelse.

Garasje / Parkering

Det er felles parkeringsplass for hyttefeltet ca. 150 meter fra hytten.

Byggemåte

Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass og kobla vindu med karmer av tre. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Anneks: Badstu fra ukjent eksakt årstall. Gulvflate belagt med gulvbelegg. Panel på vegger. Panelbord i himling. Naturlig avtrekksventil på vegg. Vedfyrt ovn. Annekset er ikke søkt godkjent eller registrert i matrikkelen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Kvænangen kommunes arkiv.

Oppvarming

Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 719 pr. år
Kommunale avgifter gjelder for feiegebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 354 312 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebybbelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Rekbukta hytteområde - planID: 198701 gjelder. Info fra Kvænangen kommune 21.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1866/900021-1/97  Hjemmel til eiendomsrett  
01.05.1866 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Statskog SF  
Org.nr: 966056258
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett

2010/354125-1/200  Hjemmel til festerett  
18.05.2010 
Vederlag: NOK 1.000.000
KJØPER:Kjellmann Lisbeth  IDEELL: 1/2 
KJØPER:Larssen Lars Morten  IDEELL: 1/2 

Pengeheftelser i eiendomsrett

2007/962706-2/200  Festekontrakt - vilkår  
23.11.2007 
gjelder fra dato: 06.06.1994
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 975
Bestemmelser om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
 
Pengeheftelser i festerett
2007/962706-2/200  Festekontrakt - vilkår  
23.11.2007 
gjelder fra dato: 06.06.1994
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 975
Bestemmelser om forlengelse
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Med flere bestemmelser
Gjelder feste

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet vei, felles parkeringsplass ca. 150 meter fra hytten. Privat vann og avløp. Det gjøres oppmerksom på at vann- og avløp ikke er søkt godkjent. Dette er kjøpers risiko og ansvar. Det er forøvrig felles pumpehus på Statskog sin grunn.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Løkvikbakken 20, 9162, Sørstraumen, Gnr. 35 bnr. 41 i Kvænangen kommune

Oppdragsnummer

89-23-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.