Sørstraumen

KVÆNANGEN: Hytte med sjøutsikt i vakre omgivelser i Kjækan. Badstue, anneks, utebod og naust.

Perten 14 , 9162 Sørstraumen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Tomt 1 700 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2008
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 54
Energimerking D
FINN.no 307442702
Sist endret 18.09.2023 08:31
Prisantydning 2 590 000,-
Totalpris 2 666 019,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 666 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Perten 14 er en trivelig hytte med sjøutsikt og flott beliggenhet på stedet Kjækan, i Kvænangen kommune. Hytten er bygd i 2008, og inneholder stue, kjøkken, bad, gang, to soverom, toalettrom og entré.  Både fra stue, kjøkken og terasse kan en nydelig utsikt nytes. Annekset inneholder et oppholdsrom med køyesenger og noe inventar. I tillegg er det redskapsbod og utedo i samme bygg. Nede ved sjøen er det naust med innlagt strøm som er bygd i 2011. Nausteiendommen har eget gnr/bnr. Det medfølger båtvogn med vinsj i handelen. Hytten har verdibevis på tak og drenering.

Kjækan er et mekka for den natur og friluftsglade. Her har du båtliv og fiske i fjorden samt fjellfiske og jakt på fjellet. Vinterstid så er det ski- og scooterløype ikke langt fra hytten.

Velkommen på visning!

Innhold

Fritidsbolig på ett plan bestående av:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, gang, to soverom, toalettrom og entre.
Anneks: Oppholdsrom.
Fritidsboligen disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 4 m2.
Naust

Entré

Hytten har en stor terrasseplatting med plass for utemøbler. Vel inne kommer man først i et vindfang som har adkomst til toalett eller til en gang som leder videre inn i hytten.

Stue

Den trivelige stuen har god plass for sofa-og tvløsning. Sentralt i rommet er en vedovn som gir varme og hygge.

Kjøkken

Det er åpen kjøkkenløsning med stue, noe som sammen danner et sosialt allrom. Innredningen har slette fronter, og benkeplate av tre. Det er frittstående komfyr og kjøleskap, samt vegghengt ventilator. Vegg- og himlingsflater er i panel. Fra både kjøkken og stue er det en storslått utsikt mot sjø og natur.

Bad

Det er toalettrom med adkomst fra vindfang. Her er det toalett, vaskeservant og opplegg for vaskemaskin. Baderommet inneholder vaskeservant med speil og skapplass, i tillegg til dusjhjørne med forheng. I tilknytning til badet er det badstue.

Uteareal

Tomt er opparbeidet med gruslagte veier, steinheller, diverse beplantninger, støpte veier og trapper, terrasse på terreng, grillplass og biloppstillingsplass. Frittstående naust. Frittstående anneks.

Soverom

Hytten inneholder to soverom. Hovedsoverommet har plass for dobbelseng. Det er plassbygde vegghyller for oppbevaring. På det andre soverommet er det køyeseng som er fastmontert i vegg.

Beliggenhet

Eiendommen har en nydelig beliggenhet på stedet Kjækan, i Kvænangen kommune. Kjækan er et mekka for den natur og friluftsglade. Her har du båtliv og fiske i fjorden samt fjellfiske og jakt på fjellet.  Vinterstid så er det scooterløype ikke langt fra hytten.

Det er ca. 25 km. til kommunesenteret Burfjord. Det er ca. 113 km til Alta og ca. 65 km. til Storslett.

Løpende kostnader

Alle hytteeiere i feltet er medlemmer av Perten Hytteforening. Årlig kontingent p.t. kr 1000,-. Kostnader for vedlikehold av vei og snøbrøyting tilkommer og fordeles mellom naboer.

Forsikring

Fremtind, via Sparebank Polisenummer: 9638623

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad
Ventilasjon: Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.
Fallforhold (gulv): Gulvet er flatt/ingen fall på gulvflater. Forholdet kan føre til vannansamlinger rundt sluket, i tillegg til at fallet vurderes som ikke tilstrekkelig for å hindre at vann kan renne ut i tilliggende arealer til våtrommet ved en eventuell lekkasje.

(Info fra selger: Lokalt fall ved sluker).

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Ildsteder inne i boligen: Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes.

Radon: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Dører og vinduer
Vinduer: Vindu på toalettrom er fra 1982 og bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Terrasser / platting på terreng
Annet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og har horisintale åpninger større enn 5 cm. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

---

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Våtrom
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommets veggflater. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for
fuktbelastning. Strakstiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Tilkobling; Rørlegger Jan Olsen, Alta; tilkobling. Arnesen Rør, Alta; wc, servant på wc, samt
montert utekran. Avløp og øvrige rørleggerarbeid utført av undertegnede, som egeninnsats. Olsen; tilkobling 2006. Arnesen Rør, montert wc mm. ca 2010.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Kommer inn 10 - 20 maur inn de første varmdagene hver sommer. Blir borte ganske raskt, etter
å ha drysset litt maurpulver /gift på to søyler under vindfang (gang) ( maurmidlet står i garderobeskapet i gangen.)
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-arbeidet på hytte, anneks og naust, utført av El-kontrollør i Alta Kraftlag: (Rolf Erling Suhr).
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Grunneier har i flere år forsøkt å få fradelt flere tomter, uten å lykkes.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Flere private avtaler om div infrastruktur med hyttenaboer. Redegjøres for i eget vedlegg.
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Kommer inn 10 -20 maur de første varmdagene hver sommer. Disse forsvinner raskt etter at det blir drysset maur-pulver /gift oppå to søyler under vindfanget /gangen. Maurmidlet står i garderobeskapet i gangen.

Tilleggsinfo blir redegjort for i eget vedlegg.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm

Hytte:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang, to soverom, toalettrom og entre.

Anneks:
Bruksareal: 8 m².
Primærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom

Naust:
Bruksareal: 32 m².

Fritidsboligen disponerer en utvendig bod oppmålt til ca 4 m2. Boden ligger utenfor hoveddelen og er derfor utelatt fra arealoppmåling.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Privat adkomstvei til hyttene. Ansvar og utgifter til vedlikehold og snøbrøyting, er fordelt mellom hytteeierne. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 700 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gnr/bnr 31/54: 1660 kvm
Gnr/bnr 31/76: 40 kvm

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

HYTTE
Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført på påler. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Diverse:
- Det foreligger ingen tegninger eller registrering av anneks i matrikkel. Dette er kjøpers riskio og ansvar.
- Takoverbygg ved inngangsparti er lukket igjen slik at det er blitt entré/vindfang. Dette er ikke byggemeldt.
- Ved springflo kan det komme noe vann på gulvet i naust, men det er noe startfall mot porten.
- Deler av adkomstvei til hytter lenger inne går noe over denne eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at veien er noe feil tegnet inn på reguleringsplankart.

Ferdigattest / brukstillatelse

Hytten har ferdigattest datert 30.01.2008. Det er gitt tillatelse av Kvænangen kommune til oppføring av naust, men det er ikke søkt om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 575 pr. år
Kommunale avgifter gjelder for feiegebyr. Avfallsgebyr kommer evt. som eget gebyr fra Avfallsservice.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 480 000 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til følgende:
Gnr/bnr 31/54: Fritidsbebyggelse
Gnr/bnr 31/76: Annet byggeformål

Offentlige planer

Reguleringspla som gjelder: Detaljregulering Perten hyttefelt planID: 5429_200801

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Gnr/bnr 31/76
2004/3779-1/97  Kjøpekontrakt  
05.03.2004 
Rettighetshaver: Torstein Abrahamsen, f. 150648
Parsell av d.e. på 4800 m2 med brakke og høysjå
Rett for tomten til adkomst til båtstø
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5429-31/4
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/15235-3/97  Bestemmelse iflg. skjøte  
27.09.2005 
Rettighetshaver: Knr:5429 Gnr:31 Bnr:57
Fortrinnsrett til nausttomt ved regulering
Overført fra: 5429-31/4
Gjelder denne registerenheten med flere

---

Rettigheter på 5429-31/4, 5429-31/112
Rettigheter i eiendomsrett
2011/5399-2/200  Bestemmelse om veg  
05.01.2011 
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:76  
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 5429-31/4, 5429-31/112
Rettigheter i eiendomsrett

2011/5399-3/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
05.01.2011 
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:76  
Bestemmelse om båtstø
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 5429-31/4, 5429-31/112
Rettigheter i eiendomsrett
2011/5399-4/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
05.01.2011 
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:76  
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Gjelder denne registerenheten med flere

---

Gnr/bnr 31/54

2004/3779-1/97  Kjøpekontrakt  
05.03.2004 
Rettighetshaver: Torstein Abrahamsen, f. 150648
Parsell av d.e. på 4800 m2 med brakke og høysjå
Rett for tomten til adkomst til båtstø
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 5429-31/4
Gjelder denne registerenheten med flere

---

Rettigheter på 5429-31/4, 5429-31/112
Rettigheter i eiendomsrett
2004/21011-2/97  Bestemmelse iflg. skjøte  
24.12.2004 
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:54  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om landingsplass for båt
Bestemmelse om vannrett
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Vann: Vannforsyningen er gjort ved brønnboring og et pumpehus med fordeling (med stoppekran) til hyttene som brønnen tilhører( to og tre medeiere pr brønn). Brønn/pumpehuset ved tomtegrensen til nr 14, nyttes også av Perten 22 og Perten 1, som leverer strøm til pumpa. Strøm til varmeovn i pumpehuset er levert fra nr. 14. (se skisse for vannrør m. varmekabel og jordkabel for strøm som er vedlagt i salgsoppgaven)

Avløp: Septikkummer "Green Rock" (som kommunen har godkjent) er benyttet i hele feltet, der det gjerne er to hytter sammen om en septik. Perten 14, sammen med nr. 6 (dermed reduseres kostnadene til vedlikehold og tømming, for den enkelte) Se vedlagt skisse for for avløpsrør (varmekabel under røret, frem til bekken).

Til info: Alt av vann, avløp og jordkabler ligger grundt, da fjellet ligger nært opp i dagen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Selger ønsker å selge mest mulig møblert. Dobbelseng og personlige effekter medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Perten 14, 9162, Sørstraumen, Gnr. 31 bnr. 54 i Kvænangen kommune

Oppdragsnummer

89-23-0097

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.