Alta

Aronnes: Vertikaldelt tomannsbolig med isolert dobbelgarasje. Innredet med ekstra kjøkken, stue og bad i kjeller.

Grepplyngveien 8B , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

73%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 147 m²
Bruksareal 176 m²
Tomt 873 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1999
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 410
Energimerking C
FINN.no 305025910
Sist endret 22.08.2023 12:04
Prisantydning 5 350 000,-
Totalpris 5 492 769,-

Beregnet totalkostnad

5 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 133 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 142 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 492 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Grepplyngveien 8 B - en vertikaldelt tomannsbolig på Aronnes. Boligen har praktisk planløsning og holder en god standard. Stuen har varmpumpe, og det er innredet et lite rom ved trappen. Et pent kjøkken er plassert i første etasje. Badet i hovedetasje er oppgradert i 2021, og bad i kjelleren i 2023. I tillegg er det vaskerom og bad på loftet. Det er for øvrig tre soverom på loftet, og i tillegg et garderoberom. Kjelleren er innredet med egen inngang, bad, kjøkken, stue og et innredet rom som benyttes som soverom, men det er ikke godkjent for utleie eller varig opphold.

Fra stuen har boligen utgang til en terrasse som ligger lunt til med gode solforhold - i tillegg til at det også er to andre uteplasser. Det er asfaltert parkering og isolert garasje med automatisk portåpner.

Innhold

Kjeller: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom, gang og entre (rom i kjeller er ikke godkjent til dagens bruk)
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom og entre.
Loftsetasje: Bad, omkledningsrom, gang og tre soverom.
Utgang fra stue til balkong.

Entré

Boligen har en romslig terrasse ved inngangspartiet hvor det er plass til utemøbler. Gjennom en svart ytterdør med kodelås kommer man inn i boligen og en trivelig entré.

Stue

Stuen har plass til to sittegrupper. I taket er det spot light, og øvrig lys kommer inn gjennom mange vinduer. For oppvarming er det varmepumpe i rommet. Ved trappen er det innredet et lite rom. I kjelleren er det en stue som er i åpen løsning med kjøkken.

Kjøkken

Det trivelige kjøkkenet har utsyn mot inngangspartiet og terrasse på den siden. Innredningen har glatte fronter, og benkeplate av laminat. Det er integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Ellers frittstående kjøleskap med fryser. Det er plass til spisebord i rommet. I kjelleren er det en innredning som også har integrerte hvitevarer. Mellom kjøkken- og stuesone er det plass for spisebord.

Bad

Det er tre bad i boligen, ett i hver etasje. Badet i hovedetasjen er oppgradert i 2021, og bad i kjelleren er oppgradert i 2023. På loftet er det badekar, hovedetasje har et stort og påkostet kabinett med benk inni, og i kjelleren er det ordinært dusjkabinett.

Soverom

På loftet er det tre gode soverom. For lagring av klær er det et garderoberom i tilknytning til soverommene. I kjelleren er det innredet et rom som brukes som soverom, men det er ikke godkjent til formålet.

Beliggenhet

Grepplyngveien 8B er ca. 3,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Sameie

Ikke aktivt sameie

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: 7919829

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Våtrom - Bad loftsetasje
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt, og bygningsdelen bærer ikke preg av god håndverksmessig utførelse, med den risiko dette innebærer. Tettesjikt og overflater er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt
anbefales. Vindu uheldig plassert i våtsone. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Grunnet plassering av badekar er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 21,0 prosent, ved 23,9 celcius.
Våtrom - Bad 1. etasje
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
Våtrom - Bad kjeller
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
Våtrom - Vaskerom 1.etasje
Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Forholdet fører til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommets veggflater. Konsekvens er at baderommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Ytterligere undersøkelser anbefales

Våtrom - Vaskerom kjeller
Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Forholdet fører til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Ytterligere undersøkelser anbefales. Tiltak må påregnes. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommets vegger. Konsekvens er at våtrommet har økt risiko for fuktskader i konstruksjoner som utsettes for fuktbelastning. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 millimeter, og vurderes som ikke tilstrekkelig med tanke på lekkasjesikkerhet

Kjøkken - 1. etasje
Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
Innredning: Kjøkkeninnredningen mangler sokkellist. Forholdet er av estetisk karakter.

Loft - innredet
Konstruksjonsoppbygging: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.
Etasjeskiller - 1. etasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller - Loftsetasje
Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder i 1. etasje er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Fordelerskap i 1. etasje har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon.
Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Tiltak anbefales.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Annet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning

Dører og vinduer
Vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.
Dører: Ytterdør i trappegang til kjeller: Døren har utvendig slitasje og tegn til oppfukting. Tiltak bør påregnes.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det registreres store mengder mosevekster på yttertaket, som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Tiltak anbefales.

Drenering
Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark: Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn. "Kjellerlukt" registreres i trapperom til kjeller, noe som tyder på fuktproblematikk. Drenering er i følge huseier oppgradert og det er usikkert om forholdet fortsatt er i utvikling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Frittstående byggverk: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Stedvis kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Kan gi forkortet levetid på ytterkledningen. Det er ikke benyttet et fullverdig undertak. Det er ukjent om løsningen er fullgod med tanke på lekkasje sikkerhet. Forholdet bør holdes under oppsikt. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes.

-----

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:


Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann Rømningsveier: Vindu på soverom: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Brannslokkingsutstyr : Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3 Ja, kun faglært. Rørlegger michael olsen as, Elektrikker1 as, byggpro as og fargehandelen ek as. Totalresturering 2021.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Rørlegger Michael Olsen AS. All rørarbeid.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Vet ikke.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja.  Maglet drens rundt huset. Er utbedret nå. Kjellerleilighet er resturert.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. CSP AS. Gravd ny drens rundt huset.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, manglet drens.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 147 kvm, Bruksareal: 176 kvm

Takstmannens opplysninger:

Kjeller:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom, gang og entre

1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom og entre

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, omkledningsrom, gang og tre soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Det gjøres oppmerksom på at bruken av rommet på befaringstidspunktet avgjør om rommet defineres som P-Rom eller S-Rom iflg. takstmannens retningslinjer.Kjeller er godkjent som "hobby/trim/bod". Rommene er derfor ikke godkjent etter dagens bruk, og arealopplysninger vil derfor gi avvik i forhold til p-rom som er oppgitt. Rom som ikke er godkjent til varig opphold som soverom eller annet oppholdsrom kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene til annet enn det godkjente.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei inn på privat vei som eies av gnr/bnr 32/22, og deles med andre naboer. Ikke tinglyst veirett. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 873 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal med nabo i andre halvdel av boligen.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter i garasje.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1999. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig
tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass.
Varmepumpe i stue. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

GARASJE:
Frittstående garasje. Bygning i trekonstruksjoner. Innsiden er oppmålt til ca 37 m2. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. I følge huseier har konstruksjonen isolerte vegger og tak. Takstolene er stedvis bygget opp med plater noe som gir oppbevaringsmuligheter i øvre del av konstruksjonen

DIVERSE:
- Kjeller (leilighet) er ikke godkjent etter dagens bruk, og det er ingen godkjente soverom. Dette er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 20.07.99

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole. Det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er barnehage i nærområdet på Aronnes.

Adgang til utleie

Det er innredet leilighet i kjelleren. Rommene er ikke godkjent etter dagens bruk. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 19 486 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 908 740 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 271 462 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2021-2040, planid 20170001 gjelder. Info fra Alta kommune 26.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Gjennomføring av handel betinger av banken samtykker til pantefrafall.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Grepplyngveien 8B, 9514, Alta, Gnr. 32 bnr. 410 snr. 1 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0107

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.