Alta

Saga: Attraktiv og unik enebolig fra 2021. Høy standard, utleiedel, solrik terrasse og dobbelgarasje.

Aspemyra 34A , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 184 m²
Bruksareal 189 m²
Tomt 630 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2021
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 876
Energimerking B
FINN.no 306227965
Sist endret 10.08.2023 12:25
Prisantydning 7 400 000,-
Totalpris 7 599 019,-

Beregnet totalkostnad

7 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 185 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 400 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 199 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 599 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aspemyra 34 er meget attraktiv, luftig og unik enebolig fra 2021 over to plan med god planløsning og høy standard. I deler av første etasje er det innredet til leilighet, noe som kan gi gode leieinntekter. Det er parkering i dobbelgarasje.

Eiendommen har fin beliggenhet i et svært populært boligområde, med nærhet til skole og barnehage. Boligen har tomt på ca. 630 kvm, som sammen med stor terrasse kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser.

Inne har hovedboligen en flott stue med ekstra takhøyde, i delvis åpen løsning til et lekkert kjøkken. Av våtrom er det pent bad i andre etasje og et bad/vaskerom i første etasje. Videre har hovedboligen, tre romslige soverom og walk-in closet. I leiligheten er det bl.a. stue/kjøkken, bad og soverom.

Kort fortalt:
- Meget attraktiv enebolig fra 2021.
- Unik bolig med ekstra takhøyde.
- Mulighet for utleie i første etasje.
- Fin beliggenhet, nærhet til skole.
- Kort vei til lekeplass/barnehage.
- Varmepumpe og peis i stuen
- I et meget populært boligområde.
- Dobbelgarasje, og parkerigsplass på egen tomt.
- Stor terrasse med gode solforhold.
- Pen tomt som er på ca. 630 kvm.
- Et lekkert kjøkken skilt med glassdører.
- Flott stue med ekstra takhøyde.
- Moderne bad og bad/vaskerom.
- Det er tre romslige soverom i hoveddelen.
- Utleieleilighet har bl.a. ett soverom.
- Balansert ventilasjon, gjenvinning.

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom, to entre, omkledningsrom og bod.
2. etasje: Stue, kjøkken, bad, soverom og omkledningsrom.
Utgang fra stue til balkong.

Standard

Leilighet

I deler av første etasje er det innredet til leilighet med egen adkomst, noe som kan gi gode leieinntekter. Leiligheten består av entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom. Det er en lys og hyggelig stue som har god plass til sofaløsning og frokostbord. I rommet er det gode vindusflater i to retninger, laminat på gulv, og lysmalte vegger.

Langs den ene veggen i rommet er det moderne og bruksvennlig kjøkken med integrerte hvitevarer. Innredningen er oppforet og har glatte, hvite fronter, lys under overskap, grå benkeplate og nedfelt oppvaskkum av metall. Hvitevarer består av platetopp, stekeovn og kombinert kjøl/frys. Kjøkkenet har også kitchenboard langs veggen, samt opplegg for oppvaskmaskin.

Leiligheten har et pent bad/vaskerom som er utstyrt med dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Rommet har grå fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Videre har badet heldekkende servant, lysegrå skuffeseksjon, høyskap, speilskap, toalett, dusjkabinett og mekanisk avtrekk.

For øvrig har leiligheten et lyst og fint soverom hvor det er god plass til møblement utover seng. Rommet har lysmalte veggflater, laminat på gulv og vindu av bra størrelse.

Entré

Det er separat adkomst til hovedbolig og leilighet, noe som er svært praktisk hvis det blir aktuelt med utleie.  Hallen til hovedboligen ligger i første etasje, og ønsker velkommen inn på en god måte. Rommet har stor skyvedørsgarderobe med speilfronter, spottskinne i himling, fliser gulv og en tidsmessig, lys farge på vegg. Flott trappeoppgang med fin lampe som lyser opp trappetrinnene.

Stue

Hovedboligen har en stor og flott stue i andre etasje, som ligger i delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har skråhimling med svært god takhøyde med lyshimling, som sammen med ekstra store vinduer gjør det meget lyst og luftig. Rullegardin i alle vindu med sort screenstoff. I stuen er det også god plass sofaløsning, det er downlights i himling, laminat på gulv og lysmalte veggflater. For oppvarming er det både varme i gulv, peis og varmepumpe.

Kjøkken

Fra stuen går du gjennom lekker glassdør, innenfor dørern er det et moderne og velutstyrt kjøkken med god benke-/skapplass og integrerte hvitevarer. I kjøkkensonen er det en kjøkkenøy nedfelt induksjonstopp, benkeventilator og plass til et par barstoler. I rommet er det også downlights i himling, laminat på gulv og lysmalte veggflater.

Innredningen er oppforet og har glatte fronter, laminerte benkeplater og nedfelt oppvaskkum i sort. De øvrige hvitevarene består av stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Bad

Av våtrom har hovedboligen pent bad i 2. etasje og bad/vaskerom i 1. etasje.

Badet/vaskerom i første etasje har fliser på gulv med varme og grå fliser på vegg. I rommet er det heldekkende servant, hvit skuffeseksjon og speil med integrert belysning. Badet har også veggmontert toalett, dusjhjørne med glassdører, samt balansert ventilasjon. Skyvedør med speil skiller vaskemaskin fra baddelen.

Det største badet i andre etasje er utstyrt med deilig badekar. Rommet har downlights i himling, marmor fliser på gulv med varme og lyse marmorfliser på vegg. For øvrig er det toppmontert servant på svart benkeplate, sort skuffeseksjon, rundt speil med lys, veggmontert toalett og balansert ventilasjon.

Uteareal

Eiendommen har tomt på ca. 630 kvm, som sammen med stor terrasse kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Det er også utsikt til nærområdet og noe oppover dalen. Tomten er pent opparbeidet med plenareal, og det er også asfalt på veien.

Fra kjøkkenet det utgang til stor terrasse, som har rikelig av plass til hagemøbler på terrassebord. Deler av terrassen er overbygd og det er også glass i rekkverk og strømstikk. Ved inngangen er det også stor og overbygd platt med god plass til møbler.

Soverom

Hovedboligen har tre romslige og fine soverom, med to i første etasje og ett i andre. Det store hovedsoverommet ligger i andre etasje og har eget walk-in closet. Rommet er holdt i en smakfull, blå farge og har downlights i himling, mens de andre soverommene har lysmalte vegger. Stort walk-in closet i første etasje, med stort vindu. Videre har boligen gode lagringsmuligheter, med bod og garasje.

Beliggenhet

Aspemyra 34A er i Saga, ca. 8 km fra Alta Sentrum og 3 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Saga har en veldig bra beliggenhet for de som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Skiløypen går like bak leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er også nærhet til både Skogvannet og Olavbakken. Dette er en populær akebakke med gapahuk og grillplass. I tillegg er det fotballbane ved Saga Skole.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 24001450

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG2 Bad utleiedel:
Ventilasjon Avtrekkseffekten ble testet ved hjelp av et papir, og effekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. - TG2 kjøkken utleiedel:
Vannrør Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- TG2 Øvrige rom:
Overflater gulv: Det registreres moderate tegn til bomlyd (tegn til hulrom) under enkelte gulvfliser i entre. Eksakt årsak er ikke kjent. Tiltak vurderes ikke til å være nødvendig, men
forholdet bør holdes under oppsikt.
Annet: Deler av etasjen har skråtak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke
kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner
som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble
observert skader eller symptomer på skader
- TG2 Tekniske rom:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Tegn til lekkasje fra overtrykksventil på varmtvannsbereder. Eksakt årsak er ukjent.
Ytterligere undersøkelser anbefales.
- TG2 Radon:
Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.
- TG2 Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske
anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: I garasje. Utført av Alta Kraftlag
- 1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja. Kommentar: Godkjent til utleie

Boligens areal

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 189 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, tre soverom, to entre og omkledningsrom

2. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, bad, soverom og omkledningsrom

Garasje:
Bruksareal: 47

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 630 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje med el-bil lader. Plass til parkering på egen tomt med asfalt.

Byggemåte

Enebolig (med godkjent utleieleilighet) beliggende i Transfarelv, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Lader for elbil montert.

Boligbygg oppført i 2021. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Fasader av lakkert betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Pulttak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med Sarnafil. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med
karmer av tre, og tre-lags glass. Peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i stue, kjøkken, soverom og entre i 1. etasje og stue og kjøkken i 2. etasje. Mekanisk balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 25.02.2021. Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca 200 meter til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Det foreligger to bruksenheter i boligen.
Leieboer, inntekt på kr. 8.800 kr pr. mnd. pluss strøm og internett. Mulig å overta kontrakt med leieboer.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet og har varmekabler i store deler av boligen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskap har automatsikringer. Peis og varmepumpe i stue i hoveddelen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 045
Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 703 378 pr. 05.06.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 472 836 pr. 05.06.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Naboeiendom med gnr/bnr. 38/878 er regulert til boligformål, og kjøper må regne med at det blir oppført boliger her i fremtiden. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Detaljregulering for Skogheim boligområde, planid: 20120009, gjelder. I tillegg Detaljregulering for Aspemyra B4, planid: 20150007 og Aspemyra boligområde (Saga), planid: 20060014. Opplysninger fra Alta Kommune 04.05.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/3578-1/82  Rettighet  
29.10.2003 
Rettighetshaver:Nerskogen Idrettslag  
Lnr: 6480872

LEIEAVTALE
Leietid 11 år - med rett til forlengelse
Bestemmelse om oppsigelse
Bestemmelse om anlegg og drift av lysløype/skianlegg
Overført fra: 5403-38/485
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/87947-1/200   ** Diverse påtegning  
01.02.2016 
gjelder: RETTIGHET 2003/3578-1/82
Rettighetshaver er Nerskogen Idrettslag orgnr. 983977723
Kopi bestilt: 04.05.2023 kl. 13:50 av Mia Benedicte Lund
 
2021/770977-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening  
24.06.2021 21:00 

2021/771019-1/200  Pantedokument  
24.06.2021 21:00 
Panthaver:SPAREBANK 1 BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 988738387
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE  
Org.nr: 952706365

Grunndata
2017/667510-1/200  Registrering av grunn  
22.06.2017 07:30 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:485
Elektronisk innsendt
2020/1704551-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Aspemyra 34A, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 876 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0110

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.