Alta

SENTRUM: Sjelden sjanse! 4-roms hjørneleilighet i C4 borettslag - 2 balkonger - garasje - heis - ekstra toalett -badstue

Markveien 47A , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

48%

eier sin egen bolig

43%

av eiendommene har pris over 5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

25%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 112 m²
Bruksareal 122 m²
Tomt 3 419 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2019
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 201
Energimerking D
FINN.no 304266707
Sist endret 01.06.2023 13:05
Prisantydning 4 250 000,-
Totalpris 6 968 207,-
Fellesutgifter 15 927,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) 2 704 698,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 954 698,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 968 207,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Markveien 47A er en stor og påkostet 4-roms andelsleilighet fra 2019 med en sentral beliggenhet. Den ligger på hjørnet i fjerde etasje  og har en romslig planøsning og holder en moderne standard. Leiligheten har balkong mot sør, åpen og innglasset balkong mot vest. Parkering gjøres bekvemt i felles garasjekjeller, og det er heis til alle etasjer.

Leiligheten er klargjort for internett, TV-pakke og telefoni. Den har en Smarthus startpakke for varmestyring via telefon eller nettbrett, type Delta Dore. Pakken kan utvides hvis man ønsker det. Det leveres optiske røykdetektorer som kobles i serie mellom leilighetene og i fellesareale. Porttelefon med 2-veis kommunikasjon og døråpningsfunksjon mellom hovedinngangsdør og leiligheten. Garasjeporten fjernstyres ved bruk av mobiltelefonen.

Kort fortalt
- Leilighet fra 2019
- Utsikt
- 2 balkonger - både mot sør og vest.
-  Innglasset balkong.
- Innbydende stue med mye lys.
- Påkostet kjøkkeninnredning
- Et flislagt bad med dusjhjørne.
- 3 soverom
- ekstra toalett
- badstue
- Vannbåren varme
- Parkering i felles garasjekjeller.
- God lagringsplass i utvendig bod.
- Porttelefon
- Smarthusløsning
- Har elbillader (Easee Charge ladeboks)

Innhold

4. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, toalett, 3 stk soverom, bad, badstue, kjøkken og stue.

Egen, merket P-plass i bygget parkeringsanlegg. Egen, låsbar,  sportsbod i frittstående bodanlegg på bakkeplan.

Standard

Velkommen til Markveien 47A-h0403! Denne leiligheten var ny høsten 2019 og har kun hatt en eier. Leilighten ble oppgradrert i forbindelse med kjøpet og har et tidsmessige farge og materialvalg.
Innvendig standard er:
Vegger: Malte gipsplater.
Gulv: Fliser, parkett.
Himling: Malte plater og hulldekke.

Bad
Vegger: Fliser.
Gulv: Fliser.
Himling: Malte plater.

Badstue
Vegger: Panel.
Gulv: Fliser.
Himling: Panel.

Wc
Vegger: Fliser.
Gulv: Fliser.
Himling: Malte plater.

Bod/teknisk
Vegger: Malte gipsplater.
Gulv: Belegg.
Himling: Malte plater.

Entré

Leiligheten ligger i 4. etasje. En meget pen Entrè ønsker deg velkommen inn. Her er det store fliser på gulv og downlights i tak.

Stue

Stue og kjøkkendelen er stor med og har godplass for møblering. Vindusflater mot sør og øst gir rikelige med naturlig lys til rommet. Dimbare downlights i tak setter stemningen med den belysningen du ønsker.

Kjøkken

Kjøkkenet er stort og romslig med god plass for spisebord. Det er store vindu og glassdør mot sør. Her er det adkomst til balkongen. Kjøkkeninnredningen ble omfattende oppgradert når leiligheten var ny. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn, ekstra bred koketopp, mikrobølgeovn, kjøle/fryseskap og oppvaskmaskin. Det er downlights i tak på kjøkkenet.

Bad

Leiligheten har et lekkert helflislagt bad på nærmere 9 kvm . Badet er innredet med dusjhjørne med regndusj og glassvegger, vegghengt toalett og hvit baderomsinnredning Fra badet er det en glassdør inn til badstuen. Leiligheten har også et ekstra toalett. Det ligger praktisk til i gangen, like ved inngangsdøren.

Balkong

Med 2 balkonger, så har du rikelig med utendørs boltreplass og du kan nyte solen fra morgen til kveld! . Det er en overbygget og sørvendt balkong med utgang fra kjøkkenet. Her er det sol fra tidlig morgen og til et stykke utpå dagen. Mot vest har du en innglasset og en åpen balkong. Her kan du nyte solen uteover ettermiddagen og kvelden.

Takterrasse

C4 borettslag har sannynligvis en av Nord-Norges fineste takterrasser. Den er pent opparbeidet med , beplanting, sittebenker og en innglasset pergola: Takterrassen er privat for borettslaget og til fri benyttelse for beboerne i borettslaget.

Soverom

Leilighet har 3 soverom av fin størrelse. 2 av soverommene har adkomst fra gangen, mens det siste soverommet har adkomst fra stua. Dette soverommet har store glassdører og adkomst til den vestvendte balkongen.

Beliggenhet

C4 Borettslag er i 3. til 5. etasje i Markveien 47A/B, i det sørøstlige hjørnet av Alta Sentrum. Her har du kun noen få hundre meter gangavstand til gågata, med butikker, restauranter, kino og aktiviteter. Alta har et mangfoldig kulturliv og det skjer mye i Alta Sentrum i løpet av et år. Det er også umiddelbar gangavstand til Norges Arktiske Universitet og kort vei til bl.a. Alta VGS, Alta Ungdomsskole, Finnmarkshallen og byløypa.

Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.

I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.

Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som liker langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.

Felleskostnader

15 927 pr. mnd. Inkluderer: Budsjetterte rentekostnader kr. 6 373,- Budsjetterte avdrag kr. 3 345,- Felleskostnader (inkl. oppvarming) kr. 6 209,-

Felleskostnadene dekker følgende:
- Oppvarming av leiligheten.
- Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) IF: SP1966175.2.1
- Premie til boligsamvirkes fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget.
- Kommunale avgifter.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til PBBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

2 704 698

Avdrag fellesgjeld

Kr. 3.345,- pr. mnd.

Andel formue

30 240

Borettslag

Borettslag: C4 borettslag, Orgnr: 923257756

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aktiviteter gjennomført av styret i 2022:
1. Vår og høstdugnad i borettslaget.
2. Innglassing av pergola på felles areal, finansiert gjennom 3. mnd. avdragsfrihet på lån.
3. Stort fokus på økonomi og kostnadskontroll.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 49017873392, Sparebank 1 Nord-Norge. Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 03.05.2023: 4.61% pa. Antall terminer til innfrielse: 437. Saldo per 03.05.2023: kr. 47 474 571,-. Andel av saldo: kr. 2 704 698,-. Første termin/første avdrag: 28.10.2019 ( siste termin 28.09.2059 ).

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 6.373,- pr. mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2022 viser et resultatpå kr 265.213,-. Disponible midler pr. 31.12.22 er kr. 508.537-. I 2023 er det budsjettert med et overskudd på kr. 283.453,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler kan oversender ved henvendelse til ansvarlig megler.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrader 2 (TG2):
6.2 Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk og er ikke lekkasjesikret. Anbefalte tiltak: Montere waterguard og lekkasje sensor.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Svar: Ja. Kommentar: Ladeanlegg for el-bil.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 122 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, toalett, 3 stk soverom, bad, badstue, kjøkken og stue.

Egen, merket P-plass i bygget parkeringsanlegg. Egen, låsbar,  sportsbod i frittstående bodanlegg på bakkeplan.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 3 419 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Eiendommens totale areal er 3 420 m2. Borettslaget har en ideel andel av eiendommens tomt. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte gang og trafikkarealer og bodbygg med sykkelparkering. i 3 etasje i bygget er det en felles takhage som eksklusivt disponeres av de 25 leilighetene i borettslaget. Takhagen er flott tilrettelagt med flislagt gulv i gangarealer, lekeområde med mykt dekke, samt pergola tak og sittebenker.

Tomten er festet. Festeavtalen er datert den 08.12.1988. Festetidens utløp er 06.12.2068. Årlig festeavgift er stipulert til kr. 44 037,- for 2020, ifølge informasjon fra Alta Kommune den 03.03.20. Andel av årlig festeavgift er inkludert i de månedlige felleskostnadene for leilighetene. Festeavgiften kan reguleres hvert 10.år. Dato for neste regulering er den 08.12.2028.

Garasje / Parkering

Egen, merket, P-plass for en bil i byggets felles garasjeanlegg. Det er heis og trapp fra garasjeanlegget og opp til leilighetens etasje. Har elbillader (Easee Charge ladeboks).

Byggemåte

OM BYGGEMETODEN:
Det er ikke fremlagt detaljer om byggemetode, spesifikasjoner er antatt.
Fundament/grunnmur: Støpte betong elementer.
Kjeller: Betong og asfaltert P-kjeller.
Etasjeskillere: Antatt utført av hulldekker med granab system (oppforet gulv).
Vegger: Antatt av betong elementer og bindingsverk vegger.
Utvendig kledning er av semenbaserte plater og stående panel.
Tak: Hulldekker.
Taktekking: Folie.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av OK Takst og Bygg AS, den 30.08.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.12.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Det er kun ca. 700 meter gangavstand til Norges Arktiske Universitet - Campus Alta. Det er også gangavstand til flere barnehager, Komsa skole, Alta Ungdomsskole og Alta VGS.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

C4 borettslag er oppført som passivhus. Oppvarming skjer med vannbåren varme i radiator på soverom og konvektorovn i stue. Vannbåren gulvvarme i gang/inngangsparti og på bad og toalett. Smarthus startpakke for lys og varmestyring via telefon eller nettbrett, type Delta Dore. Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegget i Alta. Oppvarming er  inkludert i de månedlige felleskostnaden. Leilighetene har  balansert ventilasjon som sørger for et godt inneklima. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 156 198 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 162 311 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Nærområdet består av sentrumsbebyggelse bestående av bla. boliger, forretningsbygg, verksted/industri, butikk/kjøpesentre, fjernvarmeanlegg og offentlige veier og anlegg. Eiendommen  er regulert til XXX. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 2017000, gjelder.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler til fordel for kommunen. Disse erklæringene/avtalene kan ikke slettes og vil følge borettslagets eiendom.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: 

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist.

Adresse og matrikkel

Markveien 47A, 9510, Alta, Gnr. 28 bnr. 201 snr. 4, andelsnr. 18 i C4 borettslag med orgnr. 923257756 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.