Alta

Familiebolig med utleiedel og nydelig beliggenhet med nærhet til sjøen. Innglasset balkong, jacuzzi og garasje fra 2017.

Transfarelvmoen 31 , 9538 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 308 m²
Bruksareal 321 m²
Tomt 1 668 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1981
Gårdsnummer 39
Bruksnummer 100
Energimerking F
FINN.no 312551198
Sist endret 12.09.2023 15:15
Prisantydning 7 800 000,-
Totalpris 8 011 019,-

Beregnet totalkostnad

7 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 211 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 011 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Transfarelvmoen 31 er en innbydende familiebolig med godkjent utleiedel, beliggende i landlige omgivelser med nærhet til sjøen. Boligen har en fin planløsning med blant annet romslig stue og kjøkken, eget vaskerom og tre soverom - hvorav ett er tilknyttet walk-inn garderobe. Det er også en utleiedel med to soverom. Uteområdet byr på innglasset balkong, flere terrasser, stor hage og isolert dobbelgarasje fra 2017 hvor det er innlagt elbil-lader. Det medfølger også jacuzzi.

Eiendommen ligger fint til i et rolig og tilbaketrukket område, med et flott uteområde. Tomten er av god størrelse, så her er bra med boltreplass for liten og stor. I nærheten er det flere fine turmuligheter, og sjøen er like bak boligen. En kort kjøretur unna finner du barnehage og skole, samt dagligvarebutikk.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje: Stue, vaskerom, gang, to soverom og to boder.
1. etasje: To stuer, to kjøkken, to bad, to soverom, tre ganger, omkledningsrom og to entreer.
Loftsetasje: Soverom og gang
Utgang fra stue til balkong.
Utgang fra stue til terrasse

Entré

Inngangspartiet er tilknyttet en stor terrasse, med egne ytterdører som fører deg til de to boenhetene. Det er god plass til jakker og sko, samt ekstra garderobemøblement. Fra entréet i hoveddelen er det adkomst til mellomgang med trapp opp til loftet eller videre til utleiedel.

Stue

Stuen er lys og romslig, med flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Det er plass til flere møbleringssoner. Veggene har en varm, nøytral farge noe som gjør det enkelt å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong, som møter terrasse på begge sider. Her er det god plass til flere utemøbler. For å skjerme mot sollys er det elektriske markiser i flere av vinduene.

I underetasjen er det en ytterligere stue, som også kan brukes til for eksempel kontor. Fra gangen rett ved siden av er det utgang til en terrasse med jacuzzi like utenfor.

Stue 2

Boligen har en innbydende utleiedel av god størrelse, som er bygget i 1992. Stuen har god plass til en sofagruppe og et spisebord. Fra rommet er det utgang til en terrasse som er knyttet sammen med terrasse til hoveddel. Kjøkkenet har en Sigdal kjøkkeninnredning og er fra 2009. Det er utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap, og benkeplaten er av laminat. Rommet har godt med naturlig lysinnslipp.

Baderommet har en lys innredning med servant med skuffer, dusjkabinett, gulvstående toalett, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Det er i tillegg fint med plass til ekstra baderomsmøblement.

Leiligheten har to soverom, hvorav det ene er på loftet - men om ønskelig kan dette være som en del av hoveddel.

Det er for øvrig satt inn innvendig dør mellom boenhetene, noe som er praktisk dersom man ønsker å bruke denne boligdelen selv.

Kjøkken

Kjøkkenet har en innredning fra Drømmekjøkkenet, med glatte fronter i heltre. Det er rikelig med arbeidsflate og skapplass, og benkeplaten er av tre og stein. Over kjøkkenbenk er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Det er videre utstyrt med integrert stekeovn, platetopp, dampovn med varmeskuff, oppvaskmaskin, mikro, vannkoker og støvsuger i sokkel. Det er avsatt plass til frittstående kjøleskap. I rommet er det god plass til et større spisebord. Det er også utgang til terrasse fra kjøkkenet.

Bad

Badet i hoveddelen er fra 2005, er av god størrelse og har en lys servantinnredning med skuffer og skap. Rommet er utstyrt med blant annet dusjkabinett, vegghengt toalett og gulvvarme.

I underetasjen er det et eget vaskerom innredet med vegghengt utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett og varmtvannsbereder. Etasjen har i tillegg et lite toalettrom.

Uteareal

Boligen har et flott uteområde, med god plass for liten og stor.  Med innglasset balkong, flere terrasser, jacuzzi, stor hage og nærhet til turområder har man alt man kan ønske seg her. Det er også en isolert dobbelgarasje fra 2017 på eiendommen.

Soverom

Hoveddelen har tre soverom, hvorav et ligger i første etasje og to ligger i underetasjen. Rommene har fint med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Soverommet i hovedetasjen er tilknyttet walk-inn garderobe.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et rolig og tilbaketrukket område, med et flott uteområde og nærhet til sjøen. I område er det flere fine turmuligheter. En kort kjøretur unna finner du barnehage og skole, samt dagligvarebutikk. Til Alta sentrum er det rundt 10 km.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Løpende kostnader

- Kostnader for varmekabel til vannledning, ca. kr. 1250,- pr. år.
- Privat innkjørsel med tinglyst veirett. Kostnader til brøyting og vedlikeholder av vei deles med nabo.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88420238

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad hoveddel
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Tiltak må påregnes. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg

Sanitærutstyr / innredning
TG2 gis grunnet: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Det kan derfor ikke verifiseres om vanninstallasjonen er utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
TG2 gis grunnet: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Fallforhold (gulv
TG2 gis grunnet: Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Våtrom- bad utleiedel
Helhetsvurdering
TG3 gis grunnet: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det observeres synlige fuktskade på baderomsplater. Det er ukjent om følgeskader i tettesjikt (belegg) bak baderomsplater er oppstått. Ytterligere undersøkelser og strakstiltak bør iverksettes.

Våtrom- Vaskerom
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken- Hoveddel
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Overflater gulv

TG2 gis grunnet: Det mangler stedvis fliser ved innredning og det registreres sprekker i enkelte gulvfliser. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak bør påregnes

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom (ikke våtrom)
Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrige rom
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det registreres skråriss på vegg i stue og kjøkken på utleiedel, som kan tyde på setninger i grunnen. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Loft-innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Det registreres stedvis manglende dampsperre og isolasjon mot underliggende etasje i knevegg. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak bør påregnes.

Annet
TG2 gis grunnet: Det observeres spor etter gnagere i knevegg. Det er ikke kjent eksakt hvor/hvordan gnagere kommer seg inn i bygningen, og ytterligere undersøkelser anbefales.

Loft- uinnredet/ råloft
Annet
TG2 gis grunnet: Spor etter gnagere er observert. Gnagere kan føre til skader på bygningen. Omfanget er uvvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har ingen håndløpere. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- Loftsetasje
Skjevhetsmåling
TG3 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 33 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG3 gis grunnet: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
TG2 gis grunnet: Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
TG2 gis grunnet: Eksakt alder på tak tekking er ikke kjent, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.

Beslag, renner, nedløp og snøfangere
TG2 gis grunnet: Vannbord bærer preg av slitasje/alder. Tiltak bør påregnes.

Drenering
Alder
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Eksakt alder er ukjent. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)
TG2 gis grunnet: Utvendige vann- og avløpsrør har ukjent alder/tilstand. Anbefalt brukstid kan være passert. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om tegn til skader ikke er registrert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar:  Gammel overflate fukt skade på vegg, bad leilighet. (Pga at det er brukt plater som er uegnet til våtrom)

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Karasjok VVS og egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet i hovedboenhet ble bygd om og renovert i 2005. Nye rør/sluk. Våtromsbelegg ble lagt av
malerfirma som er lagt ned.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Karasjokk VVS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny sluk. 2005

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar:  Kloakk i kjeller pga full komme. Utbedret og ny drenering fra avløps komme 2011 (usikkert årstall).
Tett avløp pga kobbertråd som stengte for i bad leilighet. Utbedret i 2007.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Karasjok VVS/Alta Rør/Haugens Rør/JHT maskin
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny drenering fra avløps komme (2011). Nye rør til bad 2007. Nye rør til kjøkken i 2006.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei, kommentar: Pipen er fjernet

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Finnes noen sprikker i mur.

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, kommentar: Det har vært registrert avføring etter mus på kaldloft. Gjort tiltak med musetetting rundt hele huset i 2021. Kjenner ikke til at det har vært mus etter det. Har hatt stokkmaur i 2022, skadedyr-firma har vært inne og bekjempet det.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: Det er en del ising på tak over leilighetsdelen og i gradrenner. Mangelfull isolasjon/lufting. Ikke registrert lekkasje/fuktskader

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: NC bygg Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagt ny shingel på tak 2009, på hovedbygg, egeninnsats. Tilbygg kjøkken 2006, egeninnsats .
Oppussing av stue, nye vindu, himling, gulv 2013, NC Bygg. Bygget vinterhage og ny terrasse i 2013, egeninnsats. Ny garasje i 2017, egeninnsats.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Elektriker1 og Halvorsen elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Oppgradert med nye automatsikringer i leilighet 2022, Elektriker1. Oppgradert elektrisk anlegg til
stue, gang soverom i 2013, Elektriker 1. Nytt elektrisk anlegg ifbm utvidelse av kjøkken pluss bytting til automatsikringer i 2006 , Halvorsen elektro.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Ferdigstilling av garasje. Bytte av sikringer leilighet.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Det lokal eltilsyn Alut har utført kontroll 2022. Ingen feil eller mangler.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar: I garasjen 2020 utført av Elektriker 1

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar: Kjenner til at foregår planer om reguleringsendring til boligformål på eiendom lengere mot sydvest.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Utvidelse av kjøkken og vinterhage

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Nei, kommentar: Tiltaket er i ferd med å bli omsøkt og skal være godkjent før salg

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Nei, kommentar: Det er ikke foretatt måling

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, kommentar: I 2016 ble det lagt ny vannledning som ble koblet til offentlig nett. Det ble avtalt mellom naboene i Transfarelvmoen 29, 31 og 33 at denne vannledningen skal gå fra kumme ved E6 over naboeiendommen Transfarelvmoen 33, til det som tidligere var felles brønn for eiendommene i nr 29, 31 og 33. Varmekabel til denne er koblet til hos nabo i nr 33. Det ble avtalt at de som er tilknyttet skal betale kr 1000 pr år for strøm til varmekabel. De seneste årene har det blitt betalt kr 1250 pr.år. Kostnadene til vannledning og graving ble fordelt mellom de nevnte eiendommene.
Videre ble det avtalt at vedlikehold/reparasjon av ledningsnett utføres etter behov, og betales av partene i felleskap. Fra denne tidligere brønnen går det en vannledning til bolig en til garasjen. Avtalen er ikke tinglyst. Septik er felles med nabo i Transfarelvmoen 29 og denne kommen står på naboeiendom som er ubebygd.

Boligens areal

Primærrom: 308 kvm, Bruksareal: 321 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, vaskerom, gang og to soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 219 m².
Primærrom: 219 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To stuer, to kjøkken, to bad, to soverom, tre ganger, omkledningsrom og to entré.

Loftsetasje:
Bruksareal: 17 m².
Primærrom: 17 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom og gang

Garasje
Bruksareal: 60 m²

Arealene som er oppgitt er takstmannens målinger, og er basert på bruken av rommet - ikke nødvendigvis det godkjente. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 668 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig (med godkjent utleieleilighet) beliggende i Transfarelv, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1981. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med shingel. Entrédør med sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Varmepumpe i kjeller. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Diverse:
- Garasjen har innlagt vann (ikke oljeutskiller). Dette er ikke søkt godkjent hos Alta kommune og er kjøpers risiko og ansvar.
- Det er avvik mellom dagens bruk og godkjente byggetegninger. Det er sendt inn søknad til Alta kommune med oppdaterte tegninger som samsvarer med dagens bruk, men p.t. ikke avklart (forventet svar i slutten av august). Kopi av søkte byggetegninger kan fås ved henvendelse til megler.
- I matrikkelinfo fremkommer det at boligen er bygget i 1955. Det har tidligere stått en gårdsbygning på eiendommen som er revet.
- Den ene plexiglass-platen på dusjkabinett som er på vaskerom er ødelagt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 31.07.1981 for eiendommen og 22.07.1991 for tilbygg. Dokumentene følger vedlagt. Det foreligger godkjente byggetegninger datert 30.05.1980 og 26.07.1991. For garasje finnes det godkjente byggetegninger datert 26.06.2016. Det er søkt igangsettingstillatelse på garasje, men foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

Nærmeste barnehage er Saga barnehage og ligger rundt 5 minutter unna med bil. Saga skole (1.-4. klasse) ligger rundt 4 km unna, mens Rafsbotn skole (1.-10. klasse) ligger i overkant av 6 km unna. Til Alta vgs. er det ca. 15 minutter med bil.

Adgang til utleie

Boligen har to bruksenheter.

Oppvarming

Gulvvarme i entré, hovedbad og kjøkken i hoveddel. Gulvvarme i stue, gang og entre i utleiedel.
Varmepumpe
Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 539,97 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkludere følgende:
Vann: 4 723,97,-
Renovasjon: 6 735,-
Septiktømming: 3 475,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 5 026,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 351 661 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 136 311 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040
ID: 20170001
Opplysninger fra Alta kommune 23.07.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1963/357-1/82  Urådighet  
17.04.1963 
INSKRENKING I EIGARRÅDVELDET I H T JORDLOVEN
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/3271-1/82  Registrering av grunn  
19.11.1979 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:39 Bnr:79
 
2006/1209-1/82  Sammenslåing  
31.03.2006 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:2012 Gnr:39 Bnr:121
 
2020/112784-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

1980/57-1/82  Bestemmelse om veg  
08.01.1980 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:39 Bnr:100

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei over naboeiendom med tinglyst veirett. Offentlig vann og privat septik som er felles med nabo i Transfarelvmoen 29.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.  Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Transfarelvmoen 31, 9538, Alta, Gnr. 39 bnr. 100 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0135

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.