Alta

SAGA: Halvpart av tomannsbolig med integrert carport, takterrasse med nydelig utsikt og flotte uteområder

Aspelia 8 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 104 m²
Bruksareal 105 m²
Tomt 636 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 870
Energimerking C
FINN.no 308206524
Sist endret 18.09.2023 08:24
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 125 554,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 1 785,- (Overføring av festekontrakt) -------------------------------------------------------- 135 554,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 125 554,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aspelia 8 er en vertikaldelt tomannsbolig med barnevennlig beliggenhet nært skole, barnehage og fine turområder. Fra både balkong, terrasse utenfor stuen og takterrasse kan sjøutsikt nytes. Det er integrert carport med elbillader og plass til parkering i forkant av boligen.

Innvendig gir boligen et bra inntrykk med store vindusflater som slipper inn naturlig lys. I andre etasje er kjøkken og stue i åpen løsning. Det er vedovn i rommet, og plass til spisebord. Videre har boligen entré med adkomst til bod, bad men vaskerom på innsiden av rommet og tre soverom, hvorav det ene har utgang til terrasse. Lagringsplass er i bod som er i bakkant av carport, samt i frittstående utebod som er bak huset.

Velkommen på visning!

Innhold

Del av tomannsbolig over 2 etasjer bestående av:
Underetasje: Bad, vaskerom, to soverom, entre og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken og soverom.
Utgang fra stue og soverom til terrasse.
Utgang fra stuer til balkong.

Entré

Entreen er romslig og gir et godt førsteinntrykk. Rommet er av god størrelse og har tilknytning til innvendig bod. I enden av rommet er det trapp opp til andre etasje.

Stue

I andre etasje er stuen, et tiltalende rom hvor store vindusflater ivaretar utsikten. Stuen har god plass for sofa- og tvmøblement samt en peisovn for et lunt og behagelig innemiljø. Det er utgang til både balkong og en terrasseplatt med trapp opp til takterrasse.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen. Innredning har stilrent design med hvite slette fronter. Over kjøkkenbenken ved vasken er det vindu. Det er integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmarkin. I sonen mellom kjøkken og stue er det plass for spisebord.

Bad

Badet er plassert i første etasje. Den hvite innredningen har glatte fronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning. Innenfor badet ligger boligens vaskerom. Boligens varmtvannsbereder er plassert her. I dette rommet er det en mørk innredning med skuffer og skap, hvor det er også er avsatt plass for vaskemaskin og tørketrommel.

Uteareal

Eiendommen har en beliggenhet som gir en nydelig utsikt som kan nytes fra både balkong og terrasse. Det er også en takterrasse der solforhold og utsikt virkelig kommer til sin rett - nydelig rett og slett. Her er det rekkverk holdt i stål og glass som ivaretar utsikten og den luftige følelsen.

Soverom

Boligen har tre soverom To av soverommene er i første etasje og ett i andre etasje. Soverommet i andre etasje har utgang til terrasseplatten. Det er bra med lagringsplass i en bod i bakkant av carporten samt i bod i første etasje.

Beliggenhet

Aspelia 8 er ca. 8 km fra Alta Sentrum. I nærområdet er det skole, barnehage og flotte turområder. På sentrum finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet på Kronstad er det butikk, og det er gangavstand til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Sameie

Det er for tiden ikke noe aktivt sameie.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank1 NN Polisenummer: 20994560

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad
Overflater vegger: Hjørneprofiler til baderomsplater er ikke tilstrekkelig festet. Eksakt årsak er ukjent. Redusert levetid og svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft og symptomer på svelling i enkelte plater i dusjsonen. Årsak er ukjent. Tiltak må påregnes.
Fallforhold (gulv): Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Våtrom - Vaskerom
Overflater vegger: Hjørneprofiler til baderomsplater er ikke tilstrekkelig festet. Eksakt årsak er ukjent. Redusert levetid og svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft. Årsak er ukjent. Fornying av fuger bør påregnes.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja den er der. Installert av elektriker 1 i 2022

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 105 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, to soverom og entre

1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken og soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 636 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 7628

Tomten deles sammen med Aspemyra 6. Årlig kostnad for denne seksjonen er kr. 7628,-/år. Neste regulering av festeavgift i 2024 (ihht konsumprisindeks).

Garasje / Parkering

Parkering i carport og på egen tomt.

Byggemåte

Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater og liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Flatt tak. Yttertak er utvendig tekket med Sarnafil. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i entre og soverom. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 12.11.2018.

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det gangavstand til Saga barneskole (1-4) hvor det også er barnehage. For elever i ungdomstrinnene er det buss til Alta ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming med gulvvarme i enkelte rom. Peisovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 205 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 935 561 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 368 020 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Fra kommuneplan:
Delareal 636 kvm
KPHensynsonenavnH910_
KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal 564 kvm
KPHensynsonenavnH220_
KPStøy Gul sone iht. T-1442

(Meglers kommentar: Boligen er i gul støysone)

---

Fra reguleringsplan:
Delareal 636 kvm
Formål Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse
Feltnavn B2

Delareal 635 kvm
RPHensynsonenavnH_130_1
RPSikring Byggeforbud rundt veg, bane og flyplass

(Info fra reguleringsplan:  Anlegg for innflygingslys innenfor hensynssonen skal ikke flyttes, tildekkes eller påvirkes.Fra innflygingslysenes armaturhøyde skal det være 60 meter fri sikt i alle retninger av horisontalplanet. Bygningselementer eller anlegg (flaggstang o.l.) høyere enn 8 meter tillates derfor ikke oppført innenfor hensynssonen. Ingen bygningsdeler skal være over en tenkt linje med 10% fall fra bakkekant)

Delareal 565 kvm
RPHensynsonenavnH210_1

Offentlige planer

Nabotomten er avsatt til boligformål, og kjøper må regne med at det vil bli bygget på den tomten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pengeheftelser i festerett
2017/1003128-2/200  Festekontrakt - vilkår  
14.09.2017 21:00 
gjelder fra dato: 07.08.2017
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:38 Bnr:870 Snr:1
TOMTEVERDI: NOK 264.988
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 13.249
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Kontrakten opphører hvis tomten ikke er tatt i bruk til formålet innen 5 år fra kontraktens inngåelse
Overført fra: 5403-38/870
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1003128-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
14.09.2017 21:00 
Overført fra: 5403-38/870
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbøher følger ikke med handelen:
- Garderobeskap i hovedsoverom og veggmonterte nattbord medføgler ikke i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Aspelia 8, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 870 snr. 2 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.