Korsfjorden

Store Lerresfjord: Fritidsbolig med fjøs. Stor tomt på over 15 mål og strandlinje.

Lerresfjordveien 779 , 9536 Korsfjorden

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 74 m²
Bruksareal 115 m²
Tomt 15 088 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1948
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 315687989
Sist endret 17.08.2023 19:02
Prisantydning 1 990 000,-
Totalpris 2 053 669,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 669,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 053 669,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lerresfjordveien 779 er en fritidsbolig over tre plan. Boligen inneholder blant annet stue, kjøkken med vedfyring, bad med gulvvarme, toalettrom, 3 soverom og rikelig med oppbevaringsplass. Det er i tillegg et fjøs med innredet rom, toalett, verksted og lagerplass.

Boligen har et flott uteområde, med terrasse og stor hage. Rundt eiendommen er det vakker natur med gode muligheter til tur og fiske. Eiendommen er på hele 15.088 kvm, og strekker seg helt ned til sjøen.

Velkommen på visning!

Innhold

Fritidsbolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Fire boder.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, toalettrom, gang og entre.
Loftsetasje: Tre soverom og gang.

Fjøs inneholder oppholdsrom, entré og toalettrom - i tillegg til verksted/lagerplass.

Entré

Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Det er god plass til jakker og sko.

Stue

Stuen er innbydende og lys, med flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys - i tillegg som ivaretar utsikten mot fjorden.

Stue 2

Fjøset har et oppholdsrom av god størrelse, toalettrom og entré. Det gjøres oppmerksom på at disse rommene ikke er søkt godkjent.

Kjøkken

Kjøkkenet er romslig, og er innredet med frittstående komfyr og kjøleskap med fryser. Det er godt med arbeidsflate og benkplass. Benkeplaten er av laminat. Det er fint med plass til et spisebord.  I rommet er det vedfyring.

Bad

Badet har en lys innredning med varme i gulvet. Det har en servantinnredning med skuffer og dører, og et speil over. Det er også et dusjkabinett. Toalettrommet har en enkel innredning med servant og gulvstående toalett.

Soverom

Loftsetasjen har tre soverom. Rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeløsning.

Beliggenhet

Lerresfjordveien 452 ligger i et rolig område. Fra boligen er det ca. 20 min kjøretur til Nærbutikken Korsfjord Handel. Til Alta er det ferge over fra Korsfjord til Nyvoll, og videre med bil - ca. 1,5 time totalt.

Forsikring

If Polisenummer: 6350637

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Naturlig ventilasjon gir som regel mindre effektiv luftutskifting enn mekanisk ventilasjon, noe som kan medføre økt fuktpåkjenning i våtrommet.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Hjørneprofiler til baderomsplater er ikke tilstrekkelig festet. Redusert levetid og svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk
TG2 gis grunnet: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Avløpsrør (ink. sluk) 
TG2 gis grunnet: Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig er dette en løsning som medfører økt fare for lekkasje rundt sluket.
TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom- Fjøs
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Rom under terreng
Spesielle observasjoner
TG2 gis grunnet: Det observeres råteskader på organiske materialer som er lagret i kjelleren bør fjernes. Det observeres spor etter gnagere på bod.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Vegg- og himlingsflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er sterkt slitt/aldringspreget.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG3 gis grunnet: Kjelleren har synlige betong/murvegger under bakkenivå. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at gjeldende vegg/grunnmur er av mur/betong. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Det kan derfor ikke utelukkes at det er fukt/fuktoppsug i grunnmuren. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn. Det ble målt med pigg i himling, og det registreres fibermetning/høyt fuktinnhold. Eksakt årsak er ukjent, men problemer med dreneringen og manglende dampsperre vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. Strakstiltak bør iverksettes.

Loft- innredet
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale.

Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Innerdører
TG2 gis grunnet: Dørbladet på soverom kommer i kontakt med karmen, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Dør til soverom mangler videre.

Annet
TG2 gis grunnet: Det registreres fukt merker på bod. Det er ikke kjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Ytterligere undersøkelser anbefales. Ildsteder/ skorsteiner innvendig

Ildsteder inne i boligen
TG2 gis grunnet: Avstand fra ildsted til brennbart materiale er mindre enn 30 cm. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trapp til kjeller er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Trapper har ikke håndløper på begge sider. Trapp til loftsetasjen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Trappene vurderes som bratt, og oppfyller i dagens krav til en sikker trapp. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- loftsetasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter på soverom, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 14 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmpling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue og på kjøkken. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 28 mm i stue, og 30 mm på kjøkken. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder
(Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Det opplyses om at det er utført egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.

Brann
Brannslokningsutstyr
TG2 gis grunnet: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres.

Yttervegger inkl fasader og konstruksjon
Fasader ink. kledning
TG2 gis grunnet: Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling. Forebyggende tiltak bør påregnes. Det er ikke montert musesperre bak trekledning. Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Det er observert rustproblematikk på skruer/spiker til ytterkledning. Det er med høy sannsynlighet benyttet feil skruer/spiker. Tiltak anbefales

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Punktert vindu registrert i kjeller. Slitasjegraden på vinduet vurderes å være så høyt at hele vinduet bør byttes. Tiltak bør påregnes.

Yttertak
Tekking (undertak, lekter og yttertekking)
TG2 gis grunnet: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Avskalling av maling/murpuss og erosjon observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent. Tiltak må påregnes.

Drenering
Helhetsvurdering
TG3 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Gulv og vegger, Kai Ottem 2013

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Påstøp og flislegging. Kai Ottem 2013

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Bilder

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet avløpsrør hele veien til septiktank.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar:  Utbedret ved bytte av avløpsrør.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar:  Rustskader på toppen av pipehatt. Har bestilt ny. Blir byttet.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bygget markterrasse.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Kai Ottem 2013

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak
som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar:  Nabo på sørvest siden har søkt fradeling av en festetomt.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja, kommentar:  Vegvesenet har fått tillatelse til å grave ned strømkabel fra strømlinja, til fjernstyrt veibom.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, kommentar: Veirett til nabo i sørvest på eksisterende vei til eiendommene i Skjærbukta.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 115 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 41 m².
Fire boder

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, toalettrom, gang og entré

Loftsetasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tre soverom og gang

Fjøs
Bruksareal: 13 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom, entré og toalettrom

Det er kun innredet del av fjøs som er medtatt i arealoppmåling. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 088 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fritidsbolig beliggende i Store Lerresfjord, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående fjøs.

Garasje / Parkering

Parkeringsmuligheter ved tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1952. Grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Peisovn på kjøkken. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Diverse: Det gjøres oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av deler av fjøs og det er ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Det er heller ikke søkt om godkjent vann. Dettee er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger eldre byggetegninger av bygget. Disse stemmer ikke helt med dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger ikke byggetegninger av fjøset.

Adgang til utleie

Hytten kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedfyring på kjøkkenet. Gulvvarme på bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 5 695 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inneholder følgende:

Vann: 2 591,25,-
Septik: 1 737,5,-
Eiendomsskatt: 1 366,-

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 964 409 pr. 31.12.2022.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Eiendommen er registrert som våningshus, men brukes som fritidsboligFor ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001 Maribukt hytte- og kulturlandskapsområde. Planid: 20030002 Opplysninger fra Alta kommune 13.06.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1962/858-1/82  Erklæring/avtale  
27.09.1962 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2022/971828-1/200  Bestemmelse om veg  
02.09.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83 Fnr:1 F  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83 Fnr:2 F  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83 Fnr:3 F  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83 Fnr:4 F  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:83 Fnr:5 F  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:50 Bnr:130

(Meglers kommentar: Naboeiendommer har veirett over eiendommen)

0/905111-1/82  Opprettelse av matrikkelenheten  
OPPRETTELSE - FRADELT FRA UKJENT HOVEDBRUK
 
2020/419525-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vann. Septik. Adkomst fra offentlig vei, inn på privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lerresfjordveien 779, 9536, Korsfjorden, Gnr. 50 bnr. 22 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0141

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.