Alta

SAGA: Flott familiebolig med garasje og godkjent utleiedel. Solrik uteområde. Fin utsikt. Barnevennlig beliggenhet.

Sagasletta 3 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er nyere enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 269 m²
Bruksareal 288 m²
Tomt 723 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2013
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 710
Energimerking C
FINN.no 308954373
Sist endret 08.09.2023 15:14
Prisantydning 6 990 000,-
Totalpris 7 180 769,-

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 190 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 180 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sagasletta 3 - en flott familiebolig med garasje og utleiedel. Boligen har en fin planløsning med blant annet åpent stuerom med store vindusflater, bad i hver etasje, eget vaskerom og god oppbervingsplass med både innvendig og utvendige boder. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse, og fra det ene soverommene i andre etasje er det utgang til en trivelig balkong.

I underetasjen er det en romslig utleiedel på 100 kvm. Her er det egen inngang,  åpen stue- og kjøkkenløsning, bad og vaskerom, 2 soverom og innvendig bod.

Eiendommen har et stort, solrikt uteareal med fin utsikt. Boligen ligger i et barnevennlig område med lekeplass rett utenfor huset og Saga skole i umiddelbar nærhet. Det er også flere fine turmuligheter i nærheten, samt busstopp like ved.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Underetasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, to soverom, entre og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom, gang, entre og bod.
Loftsetasje: Loftstue, bad, to soverom, gang og bod.
Utgang fra soverom til balkong.
Utgang fra stue til terrasse.
Boligen disponerer en bod i garasjens underetasje oppmålt til ca. 41 kvm og en utvendig bod oppmålt til ca. 3 kvm.

Entré

Boligen har et innbydende og fint inngangsparti. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er god plass til jakker og sko, samt en skyvedørsgarderobe som gir godt med oppbevaringsplass. Det er også gulvvarme.

Stue

Hovedstuen er romslig og lys, med store vindusflater noe som gir rommet godt med dagslys. Stuerommet har naturlige møbleringssoner, med plass god plass til en sofagruppe og et større spisebord. Rommet varmes opp via peisovn og gulvvarme. Det er utgang til en stor terrasse, en flott forlengelse av stuen på sommerstid.

Stue 2

I underetasjen er det en romslig utleiedel på 100 kvm. Leiligheten har egen inngang, og et stort garderobeskap i entréen. Stuerommet er av god størrelse og har plass til flere sittegrupper, samt et spisebord i kontakt med kjøkkenet.  Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen, og er innredet med hvite fronter, rikelig med skapplass og benkeplate av laminat. Det er frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. I tillegg er det komfyrvakt og automatisk vannstopper med fuktsensor.

Etasjen har et romslig bad med hvit servantinnredning, dusjkabinett, gulvstående toalett og gulvvarme. Innenfor badet er det et vaskerom med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask, varmtvannsbereder og gulvvarme. Videre har leiligheten to soverom, med god plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen løsning med stuen. Innredningen er lys, flott og moderne- og har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Her har du integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er i tillegg komfyrvakt og automatisk vannstopper med fuktsensor. Innredningen har hvite, takhøye skap og benkeplate av laminat. Det er godt med arbeidsflate og skapplass, og det er benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.

Bad

Baderommet er av god størrelse, og er innredet med vegghengt servant med skuffer og skap, dusjkabinett, vegghengt toalett og gulvvarme. Vinduet i rommet sørger for naturlig lysinnslipp. Innenfor badet er det et eget vaskerom, som er utstyrt med utslagsvask, vegghengte skuffer med benkeplate av laminat, opplegg for vaskemaskin og gulvvarme.

Badet i andre etasje er innredet med vegghengt servant med speil og overlys, badekar og gulvstående toalett.

Soverom

Det er ett soverom i første etasje, og to i andre etasje. Det ene rommet i andre etasje har utgang til en balkong med plass til utemøbler. Loftstuen er i dag innredet som soverom, og har en stor skyvedørsgarderobe med speil.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig område med lekeplass rett utenfor huset og Saga skole i umiddelbar nærhet. Det er også flere fine turmuligheter i nærheten, samt busstopp like ved. Til Alta sentrum er det rundt 7 km.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Våtrom- bad loftsetasje
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fugemasse i underkant av baderomsplater utenfor dusjsone og hjørneprofiler er stedvis ikke tilstrekkelig festet. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Fallforhold (gulv)
TG2 gis grunnet: Tilnærmet flatt gulv uten fall mot sluk på gulvflater utenfor dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra toalett eller sanitærutstyr utenfor dusjsonen, vil vann kunne renne ut i tilliggende arealer til våtrommet og forårsake fuktskader.

Våtrom- bad 1.etasje
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Hjørneprofiler er ikke tilstrekkelig festet. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Våtrom- bad underetasje
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fugemasse i underkant av baderomsplater utenfor dusjsonen. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Våtrom- vaskerom 1.etasje
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fugemasse i underkant av baderomsplater. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Våtrom- vaskerom underetasje
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fugemasse i underkant av baderomsplater. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes.

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale. Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise gliper i gulvets overflatemateriale.

Loft- innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Deler takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig
Ildsteder inne i bolig
TG3 gis grunnet: Sprekk i ildstedets glass er registrert. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales. Tiltak bør påregnes.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Vindu på soverom i underetasje: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.

Dører og vinduer
Annet
TG2 gis grunnet: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak
Annet
TG2 gis grunnet: Tettedetalj over fotbeslag rundt skorstein er stedvis løs. Det er ukjent om forholdet er fullgod med tanke på fuktsikkerhet. Tiltak bør påregnes.
 Balkonger, terrasser, veranda etc
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Forstøtningsmurer
Annet
TG2 gis grunnet: Enkelte forstøtningsmurer mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar:  Liten lekkasje på 1 badevegg 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Haugens rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Haugens rør rettet lekkasje.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Hovedvann ledning utvendig.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Park å anlegg å haigens rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lekkasje ved stoppekran
 
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja, kommentar: Ved ovnen bør byttes.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja, kommentar: Innenfor krav.

Boligens areal

Primærrom: 269 kvm, Bruksareal: 288 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, to soverom og entré

1. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, soverom, gang og entré

2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad, to soverom og gang 

Garasje:
Bruksareal: 44 m².
Boligen disponerer en bod i garasjens underetasje oppmålt til ca 41 m2 og en utvendig bod oppmålt til ca 3 m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 723 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig (med godkjent utleieleilighet) beliggende i Saga, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2013. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Peisovn i stue. Oppvarming med gulvvarme i stue, kjøkken, soverom, gang og entre. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.09.2016 for bolig og garasje. Det foreligger også godkjente byggetegninger. Dokumentene følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Saga barnehage ligger rundt 800 meter fra boligen. Til saga skole (1.-4. klasse) er det rundt 200 meter. Tverrelvdalen skole (1.-10. klasse) og Alta ungdomsskole samt vgs. ligger en kort kjøretur unna.

Adgang til utleie

Eiendommen har to bruksenheter.

Oppvarming

Gulvvarme i stue, kjøkken, soverom, gang og entre. Gulvvarme på bad 1.etasje og underetasje, samt vaskerom. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 27 025,50 pr. år

Prognose for kommunale avgifter 2023:

Vann: 4 965,-
Avløp: 6 212,5,-
Renovasjon: 6 735,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 8 533,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 200 272 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 8 361 035 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, id: 20170001
Saga B11 reguleringsplan, id: 20050043 Opplysninger fra Alta kommune 16.06.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/512402-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
26.06.2012 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Med flere bestemmelser

2011/188206-1/200  Registrering av grunn  
08.03.2011 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:38 Bnr:491
 
2020/1496607-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sagasletta 3, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 710 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.