Alta

Bossekop: Innholdsrik enebolig over 3 plan. 2 bad og 3 soverom. Vedovn, takterrasse og hage.

Skogforvalterveien 3B , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 170 m²
Bruksareal 202 m²
Tomt 583 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1959
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1577
Energimerking G
FINN.no 316493115
Sist endret 12.09.2023 19:25
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 4 885 169,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 135 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 885 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Skogforvalterveien 3B er en innholdsrik enebolig over 3 plan. Boligen inneholder blant annet 3 soverom, bad, separat toalettrom, vaskerom, 2 stuer, kjøkken og bod. I stuen er det en peisovn som gir god stemning og varme. Fra loftetasje er det utgang til en takterrasse på rundt 25 kvm. Boligen har en stor hage, og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Boligen ligger i Bossekop, et barnevennlig og rolig område i Alta kommune. Her er det både barnehager og skoler i nærheten, og gangavstand til matbutikker, bensinstasjoner og kiosk.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Bad, hobbyrom, teknisk rom, gang og tre boder.
1. etasje: To stuer, kjøkken, vaskerom, toalettrom, gang og entre.
Loftsetasje: Bad, tre soverom, gang og bod.
Utgang fra gang til takterrasse.

Entré

Boligen har et fint inngangsparti med trapp og rampe til ytterdøren. Ved inngangen er det en terrasse som strekker seg til kjøkkenet. Entréen er lys og i gangen er det fint med plass til diverse oppbevaring.

Stue

Boligen har to stuer. Begge stuene har fint med plass til sofagruppe. Det er flere vindusflater som gir rommet godt med naturlig lys. Hovedstuen har en peisovn som gir god stemning i rommet, samt plass til et større spisebord.

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Over kjøkkenbenken er det stikkontakter og benkeskapsbelysning. Det er ventilator i overskap, frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. På kjøkkenet er det plass til et lite spisebord.

Bad

Boligen har to bad , et toalettrom og ett vaskerom. Badet på loftet har baderomsplater på vegger og gulvbelegg. På badet er det en lys vegghengt servantinnredning med skuffer og dører, og et speil med lys. Her er det god plass til diverse oppbevaring. Det er i tillegg et praktisk dusjhjørne med forheng, og et toalett.

I kjelleren er det et eldre bad med malt betonggulv og malte murvegger. Det er vegghengt servant og speilskap, gulvstående toalett og dusjhjørne med forheng. Bad i kjeller har fått tilstandsgrad 3 av takstmann.

Det er i tillegg et toalettrom i 1. etasje med tapet på vegger og belegg på gulv. Det er et gulvstående toalett og vegghengt servant.

Vaskerommet har tapet på veggene og gulvbelegg på gulv. Det er opplegg for vaskemaskin og vegghengt utslagsvask.

Takterrasse

Fra gang i loftetasjen er det utgang til en stor takterrasse på rundt 25 kvm. Her er det god plass til diverse utemøbler.

Soverom

Boligen har tre soverom. Det første soverommet er lyst og av god størrelse. Det er et stort vindu som slipper inn godt med naturlig lys. Det er plass til både dobbeltseng og diverse oppbevaring. Det andre soverommet har plass til dobbeltseng og har godt med oppbevaringsplass i det innebygde skapet. Det siste soverommet er av fin størrelse og har plass til dobbeltseng og diverse oppbevaring. Soverommet passer fint som gjesterom eller hjemmekontor.

Beliggenhet

Boligen ligger i Bossekop, et barnevennlig og rolig område i Alta kommune. Her er det både barnehager og skoler i nærheten. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Coop Extra Bossekop, som ligger en 5 minutters gåtur unna. Det er  skog og mark like ved, og gode turmuligheter rett fra boligen.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Våtrom- Bad loftetasje
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det er ikke benyttet fugemasse i underkant av baderomsplater utenfor dusjsonen. Redusert levetid eller svekket tettefunksjon kan ikke utelukkes. Elastiske fuger i dusjsone har manglende vedheft. Årsak er ukjent. Fornying av fuger bør påregnes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
TG2 gis grunnet: Eksakt alder på membran er ikke kjent. Membran er likevel vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Tilstand/tettefunksjon er ukjent.

Avløpsrør (ink. sluk)
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om tekniske anlegg.

Våtrom- Bad kjeller
Helhetsvurdering
TG3 gis grunnet: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Trykknapp til toalettet er defekt/skadet. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Til informasjon: Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført

Våtrom- Vaskerom
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommets vegger. Klemring i sluk er feilmontert (det er benyttet skruer som ruster). Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 44,2 prosent, ved 22,4 celcius.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg

Toalettrom (Ikke våtrom)
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Øvrig rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter. Det er omfattende knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Annet
TG2 gis grunnet: Deler av stue har flatt tak som i praksis er en lukket konstruksjon, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Vegg- og himlingsflater er sterkt slitt/aldringspreget. Riss og sprekker stedvis påvist. Eksakt årsak er ukjent.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateiale er sterkt slitt/aldringspreget. Stedvise sprekker/riss i gulv på grunn. Årsak er ukjent.

Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG2 gis grunnet: Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at fukt allerede er påvist på annen måte. Synlige fuktmerker på betongvegger og gulv er registrert. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Dette indikerer at de samme forhold sannsynligvis er gjeldene også bak veggkonstruksjonene som er utlektet fra grunnmuren, hvor forholdet erfaringsmessig gir høyere fuktrisiko

Innerdører
TG2 gis grunnet: Enkelte innerdører bærer preg av skader/slitasje. Forholdet er av estetisk karakter.

Loft- Innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Loft- Uinnredet/ råloft
Kontroll av diffusjonssperre
TG2 gis grunnet: Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.

Overflater vegger/undertak
TG3 gis grunnet: Moderate tegn til fuktmerker observeres stedvis på taktro. Det ble målt forhøyet verdier i taktro og taksperrer (piggmåling: 22,1 vektprosent). Stikkprøveprinsippet er benyttet i områder med tilkomstmulighet. Ukjent om forholdet fortsatt er i utvikling. Strakstiltak må påregnes. Til informasjon: Det er montert luftespalter i vegg i etterkant av befaring.

Ildsteder/ skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Skorsteiner inne i boligen
TG2 gis grunnet: Det observeres fuktig sot som har trengt gjennom askeluke og som har gitt skjolder på pipeveggen. Forholdet tyder på at det kommer vann inn i pipeløpet, fra utsiden. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Innvendige trapper
Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Innvendig trapp av tre med rekkverk av tre. Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- Kjeller
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm i gang, og 20 mm i motsatt retning. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke
kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng

Etasjeskiller- 1. etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Etasjeskiller- Loftetasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i gang, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 29 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Skjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
Varmtvannsbereder
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Varmesentral (eksempelvis fyrkjele, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel etc.)
TG2 gis grunnet: Radiatorer (med tilhørende røropplegg) er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Konsekvens er usikker restlevetid.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG3 gis grunnet: Det er observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap i entre. Sikringer i kjeller er ikke plassert i sikringsskap. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av
utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll.

Brann
Brannslokkingsutstyr
TG3 gis grunnet: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.
Lufte- og dreneringsspalte bak trekledning er stedvis blokkert. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Kjøkken vindu mangler utvendig listverk.
Bygningens ytterkledning/fasader har stedvise symptomer på slitasje og elde, selv om det ikke ble observert tegn på større råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.

Dører og vinduer
Vinduer
TG3 gis grunnet: Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer som er fra boligens opprinnelige byggeår. Tiltak bør påregnes. Punktert vindu registrert på soverom. Forholdet på selve vinduet vurderes å være i god nok stand til at kun glasset trenger å bli byttet. Tiltak bør påregnes. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Yttertak
Inspeksjonsmulighet
TG2 gis grunnet: Over deler av stue utgjør overliggende terrasse takkonstruksjonen. Tettesjiktet er ikke tilgjengelig for inspeksjon, og vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand/restlevetid. Konstruksjonen er erfaringsmessig fuktutsatt. TG2 er satt for å
belyse risiko. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Balkonger, terrasser, verandaetc- Takterrasse
Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom
TG2 gis grunnet: Platting har synlige symptomer på slitasje/elde. Se punkt "inspeksjonsmulighet" under avsnitt om yttertak.

Terrasser/ platting på terreng
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og rekkverk til rampe mangler. Avvik fra dagens forskrift.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Det registreres enkelte skråriss på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må
estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Deler av Avløp på utsiden av huset ble skiftet ut i 2014.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Utvendig av JHT Maskin AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Deler av Avløp på utsiden av huset ble skiftet ut i 2014.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Det har vært sprekkedannelser på noen plasser på ringmuren til tilbygget. Er blitt utbedret av fagfolk.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: Har vært en liten lekkasje o overgang flat tak, og vegg. Er utbedret av fagfolk

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: ByggTec
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I 2014 ble ytterpanel på største del av boligen skiftet, samt mesteparten av vinduene. Skiferen på taket ble skiftet med ny undertak, samt nytt yttertak. Type Skarpnes Bond.

Boligens areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 202 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 57 kvm.
Primærrom: 28 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, hobbyrom og gang

1. etasje:
Bruksareal: 91 kvm
Primærrom: 91 kvm . Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stuer, kjøkken, vaskerom, toalettrom, gang og entre

Loftetasje:
Bruksareal: 54 kvm
Primærrom: 51 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 3 soverom og gang 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 583 kvm, Eierform: Eiet tomt
Enebolig beliggende i Bossekop, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, grus, steinheller, diverse beplantninger, plenareal, terrasse og biloppstillingsplass.

Garasje / Parkering

Parkeringsmuligheter på egen tomt

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1959. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende og stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med metallplater. Boligen har entrédør med glassfelter og elektrisk kodelås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Oppvarming med radiatorer tilkoblet varmesentral kombinert med elektrisk oppvarming. Peisovn i stue. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ikke byggetegninger. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Boligen har nærhet til både barnehager og skoler. Fra boligen er det 500 meter til Bossekop barnehage, Breverud barnehage og Holten barnehage. Bossekop skole ligger 300 meter unna, og Alta ungdomsskole og videregående skole ligger 7 min unna med bil.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut i sin helhet

Oppvarming

Peisovn i stue, radiator tilkoblet varmesentral og elektrisk oppvarming

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 20 140,93 pr. år


De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 4 200,03,-
Avløp: 5 897,15,-
Renovasjon: 5 908,75,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 3 555,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 133 284 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 306 477 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040
Id 20170001

Informasjon hentet av Alta kommune 16.06.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/91461-1/200  Festenummer gitt bruksnummer  
02.02.2015 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1
 
2015/91461-2/200  Overføring fra tidligere festenummer  
02.02.2015 
Utgått festenummer:Knr:2012 Gnr:27 Bnr:1 Fnr:19

2015/419421-1/200  Sammenslåing  
13.05.2015 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:2012 Gnr:27 Bnr:1578

2015/783022-1/200  Registrering av grunn  
28.08.2015 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1581
 
2020/185084-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skogforvalterveien 3B, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 1577 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.