Alta

Amtmannsnes: Innbydende familiebolig over tre plan. Solrikt uteområde med nydelig beliggenhet like ved sjøen. Garasje.

Linekroken 16 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

67%

har bolig på over 120 kvm

77%

av boligene er eldre enn 20 år

52%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 269 m²
Bruksareal 278 m²
Tomt 839 m² / Festet tomt
Soverom 5
Byggeår 1997
Gårdsnummer 30
Bruksnummer 149
Energimerking D
FINN.no 318830117
Sist endret 08.09.2023 15:35
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 708 219,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 1 800,- (Overføring av festekontrakt) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 208 219,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 708 219,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Linekroken 16 er en innbydende og oppgradert familiebolig med nydelig utsikt og beliggenhet. Boligen har en fin planløsning med blant annet stue med vedfyring, moderne kjøkken, bad fra 2018, eget vaskerom og badstue. Det er seks rom som brukes til soverom. Boligen har et fint uteområde med gode solforhold. Fra stuen er det utgang til en terrasse av god størrelse med trapp ned til hagen. Det er i tillegg garasje med hems, utvendig bod og lekehus.

Eiendommen ligger i et tilbaketrukket og rolig område på Amtmannsnes. Boligen ligger rett ved sjøen og har kort vei til småbåthavn og turområder.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen går over tre plan.
1.etasje: Entré. gang, 2 trapperom, stue, kjøkken, soverom, bad, toalettrom og vaskerom
Loftetasje: Trapperom, 2 soverom, stue og kott
Kjeller: Entré, trapperom, bad, badstue, 3 soverom, stue og garderobe
Det er garasje, utvendig bod og dukkehus

Standard

Utvendig
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i lakkert  stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Med innredet loft Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og malte trevinduer med 3-lags glass. Eier opplyser at vinduer er utført i med støyisolering pga ligger i innflygingssone. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk. Terrassedekker er nylig beiset. Utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk. Det er bygget nytt dekke på inngangstrapp.

Innvendig
Innvendig er det gulv av parkett, laminat (gang) og belegg. Veggene har malte plater. Innvendige tak har himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag.  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i yttervegg østvegg i kjellerstue . Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 15,7 vektprosent. luktsøk, funnet verdier på 15,9 som er innenfor kravet men ligger i grenseland for akseptabelt  nivå. Ingen fare for soppvekst ved fuktsøk under 17 %, ingen tegn til svertesopp i nedkant av stav. Det er i tillegg tatt hull for kontroll inn mot bad i kjeller i mellomvegg inn mot yttervegg. Boligen har malt tretrapp med trinn i valnøtt. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Entré

Boligen har trapp opp til overbygd inngangsparti. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er en stor skyvedørsgarderobe med speil som gir god oppbevaringsplass. Videre inn i gangen er det plass til ekstra garderobeskap.

Stue

Stuen er lys og romslig. Det er flere vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Fra vinduene er det nydelig utsikt over Skjåbukta. Det er flere møbleringssoner, med mulighet til spisebord i kontakt med kjøkkenet. Rommet varmes opp via vedfyring. Fra stuen er det utgang til en stor, solrik terrasse med trapp ned til hagen.

Stue 2

I loftetasjen er det mulighet til å etablere en ekstra stue. Rommet har god plass til en sofaløsning.

Kjøkken

Kjøkkenet er moderne og flott, med integrerte hvitevarer. Det er kjølehjørne, fryseskap, oppvaskmaskin, platetopp, micro og 2 stk. stekeovner. I tillegg kaffemaskin og vakuumskuffe. Det er godt med arbeidsflate og skapplass. Benkeplate er av stein.

Bad

Badet i 1.etasje ble renovert i 2018. Det har en vegghengt servantinnredning med skuffer, speilskap med overlys, toalett, dusjkabinett og høyskap. I gulvet er det varme.

Toalettrommet ligger i 1.etasje og har en enkel innredning med servant og toalett.

Vaskerommet har utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Det er et ytterligere bad i kjelleretasjen. Rommet er innredet med badekar, dusjhjørne, servant med skuffer toalett og gulvvarme. Innenfor badet er det en badstue.

Uteareal

Boligen har en fint uteområde. Det er terrasse av god størrelse med trapp ned til hagen. Hagen er pent opparbeidet med gode solforhold. Det er i tillegg en utvendig bod og dukkehus med platting og levegg utenfor.

Soverom

Boligen har fem soverom, i tillegg til et sjette rom som er godkjent som treningsrom. Dette rommet har også blitt brukt som soverom av nåværende eier. Rommet i første etasje har direkte tilgang til badet. I loftetasjen er det to soverom av god størrelse, og et kott som kan brukes til garderobe.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et tilbaketrukket og rolig område på Amtmannsnes. Boligen ligger rett ved sjøen og har kort vei til småbåthavn. Til Alta sentrum er det ca. 6 km.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

If

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Vindu vaskerom har behov for vedlikehold av karmer

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: ytterdør 1. etasje har behov for justering. Ytterdør til entre kjeller har behov for vedlikehold.

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Fuktskader på laminat golv entre 1. etasje

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG2 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er en høydeforskjell mellom sørøstlige hjørnet av stuen og til utkraget utbygg i stuen.

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
TG2 gis grunnet: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
TG2 gis grunnet: mangler badstue ovn

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
TG2 gis grunnet: belegget er fra byggeåret, det er opplyst at golvet er flytsparklet og smurt på smøremembran på det opprinnelige belegget på golvet. I prinsippet er det ikke tillatt å ha dobbelt tettesjikt i boliger, men i dette tilfellet er det kun flytsparkel imellom, det er vanskelig å si noen om hvordan dette vil vare over tid.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Tomteforhold > Drenering
TG2 gis grunnet: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
til
Tomteforhold > Terrengforhold
TG3 gis grunnet: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Det er tillfylt noe mye masse til tilbygg nedgang kjeller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: ByggTec
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Membran + Fliser

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Bygget
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ble etablert nytt bad i kjeller, samt oppgraderer bad 1 etg.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja, kommentar: Kjeller og loft er innredet i senere tid. Og det skal være meldt til kommunen.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Tilbakeslag fra kommunalt anlegg. Kommunen har foretatt utbedring av anlegget, og etter den tid har det ikke vært noe mere tilbakeslag.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Haugens rør, Byggtec
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vann/avløp ble lagt av Haugens rør. Byggtec har stått for vann/rør i rør til bad i kjeller.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Alta kraftlag har hatt el-kontroll i august 2023.

Boligens areal

Primærrom: 269 kvm, Bruksareal: 278 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapperom, bad, badstue, 3 soverom og stue

1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 2 trapperom, vaskerom, bad, toalettrom, soverom, stue og kjøkken

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 2 soverom og stue

Garasje
Bruksareal: 37 m².
Det er i tillegg isolert rom (hems) over garasje, ikke tatt med i arealberegningen pga lav takhøyde.

Bod
Bruksareal: 10 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 839 kvm, Eierform: Festet tomt

Festeavgift: 2 326,- pr. år
Neste regulering: 01.10.2026

Festeavgiften justeres ved eierskifte jfr KPI. Det vil i tillegg bli foretatt engangsløft på festeavgiften i 2026 (etter 30 års festeavtale). Festeavgiften vil da bli beregnet ut i fra 2 % av gjeldende markedsverdi (som i dag er 945) per kvadratmeter, men likevel ikke over makspris. I dag ville dette gitt en festeavgift på kr. 13.165 kr pr. år. sin er makspris.

Boliger tilknyttet festekontrakt faktureres en årlig leie av tomten i form av festeavgift. Festeavgiften er innlemmet i faktura for øvrige kommunale avgifter og faktureres forskuddsvis over 4 terminer. Festeavgiften justeres hvert 10. år, eller ved overdragelse til ny fester. Bortfester har forkjøpsrett ved salg av festetomter. Alta kommune har innført eierskiftegebyr fra og med 01.01.2022.

Alta kommune benytter SSB`s konsumprisindeks for beregning av ny festeavgift for eiendom til boligformål. For kommunale eiendommer som festes vil Alta kommune gjennomføre prisendring for festeavtaler etter hvert som de utløper, eller etter 30 år dersom justering kun har skjedd ved bruk av konsumprisindeks. Ved forlenging av tidligere inngåtte festekontrakter benyttes tomtefestelovens hjemmel til å foreta et engangsløft. Engangsløftet innebærer at festeavgiften løftes til 2 prosent av eiendomsverdi, men likevel ikke overstige lovens maksimal festeavgift som per tiden er 13.165 kroner per år. Dette vil skje 01.10.2026.

Tomten er svakt skrående fra sør ned mot nord. Solrik tomt med meget fin utsikt. Pent opparbeidet med plen, gjerde og busker. Adkomst er asfaltert med noe brostein inn mot boligen.

Garasje / Parkering

Garasje og parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Enebolig fra 1997 over 3 plan, 1. etasje, kjeller og loft.
Integrert garasje
Ved befaring ble det avdekket følgende :
- vindu bad og vindu vaskerom 1. etasje har behov for vedlikehold
- kontroll av ventilasjon i boligen, inklusive våtrommene
- skader på golv laminat i gang og noe mindre fuktskjolder i stue ved terrassedør
- boligen (deler av kjeller) har akkurat blitt utbedret etter vannskade, innkom av vann utenfra gjennom inngang til kjeller
- høydeavvik i stue golv
- dårlig fall til sluk i golv vaskerom 1. etasje
- garasje er isolert men deler av garasje opp til hems er ikke isolert og varmen vil dermed forsvinne ut av rommet ved oppvarming
- rengjøring av vegetasjon på brostein utvendig.
- vedlikehold av ytterdører
- framskaffe samsvarserklæring på elektriske arbeider utført etter 1999.
- drens bør filmes kontrolleres

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) samt noe kobber. Stoppekran bad kjeller. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Det er kun tilluft i 1. etasje. Avtrekk fra våtrom. Men
aggregatet har både tilluft og avtrekk med varmegjenvinner. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. El-kontroll av Alta kraftlag 2023.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av leirholdige masser. Dreneringen er fra 1997. Påvist grunnmursplast. Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Forstøtningsmurer er av betongstein. Mot nabo (kan være naboens støttemur). Eiendommene r tilnærmet flat, men bygget det er fall fra bygningen. Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige avløpsledninger er fra 1997. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 1997. og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Garasje 1997
Garasje fundamentert på skiftede masser med armert betongringmur, betonggolv på grunn. Reisverk av tre isolert og vindtettet, saltak med takstoler av tre, yttertak av betongtakstein, taket er isolert med unntak en mindre del i trappeløp. Kledd innvendig med malte plater. Isolert port. Vinduer med isolerglassIsolert dør. Innlagt strøm.

Diverse:
- Lekehus og platt er utenfor tomtegrensen, og må flyttes etter krav fra Alta kommune. Dette vil bli flyttet inn på eiendommen av selger før overtagelse, eller fjernet fra eiendommen dersom ikke kjøper ønsker dette.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen på verken enebolig, påbygg eller garasje. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger hvor de nyeste er fra 05.01.2005. Loftetasjen stemmer med dagens bruk, men 1.etasje har flere avvik. Kjelleretasjen har byggetegninger fra 07.11.1996. Disse har også flere avvik. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Det ligger flere barnehager rundt 6 minutter unna med bil fra boligen. Barne- og ungdomsskole ligger ca. 8 minutter unna, og til Alta vgs. er det rundt 7 minutter.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedovn og gulvvarme på bad. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 26 536,60 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 4 561,80,-
Avløp: 6 414,80,-
Renovasjon: 6 735,-
Feiing: 580,-
Feste: 2 326,-
Eiendomsskatt: 5 919,-

Det gjøres oppmerksom på at festeavgiften vil bli justert ved eierskifte ihht KPI, så totale kommunale avgifter vil derfor økes. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 535 546 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 835 075 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er i et område regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001 Sjåbukta-Amtmannsnes. Planid: 19980079
Opplysninger fra Alta kommune 19.06.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
1991/3397-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
21.10.1991 
Vederlag: NOK 254.060
KJØPER:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett

1996/2687-1/82  Hjemmel til festerett  
26.08.1996 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Hanssen Jørn Håvard  

Pengeheftelser i eiendomsrett
1996/2687-2/82  Festekontrakt - vilkår  
26.08.1996 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.150
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier

Pengeheftelser i festerett
1996/2687-2/82  Festekontrakt - vilkår  
26.08.1996 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.150
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste

1995/3560-1/82  Registrering av grunn  
01.11.1995 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:30 Bnr:85
 
2020/1909605-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Linekroken 16, 9515, Alta, Gnr. 30 bnr. 149 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0149

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.