Talvik

Storsandnes: Eiendom på 38 mål med enebolig, fjøs og garasje - Reguleringsplan for 10 hyttetomter med naust og brygge

Storsandnes 25 , 9540 Talvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 140 m²
Bruksareal 182 m²
Tomt 37 866 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1961
Gårdsnummer 10
Bruksnummer 99
Energimerking G
FINN.no 310140340
Sist endret 18.08.2023 14:23
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 626 419,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 419,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 419,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bare 4,5 mil fra Alta sentrum ligger Storsandnes 25, et idyllisk småbruk på ca. 38 mål som benyttes som fritidseiendom. Eiendommen ligger fantastisk flott til ved Langfjorden omgitt av storslått landskap og høyreiste fjell. Tomten har egen strandlinje og er bebygget med en eldre enebolig, låve og garasje.

I tillegg finnes det en reguleringsplan på 10 hyttetomter og 9nausttomter med tilhørende flytebrygge og teknisk infrastruktur som gir eiendommen et meget godt potensial. Her står man fritt til selge noen eller alle tomtene om ønskelig. Ned til hyttefeltet er det allerede etablert vei. Eiendommen har derfor mange bruksmuligheter, enten man vil selge hyttetomter eller ferdige hytter, eller om man bare ønsker god boltreplass og muligheter for hyttebygging innad i familien eller vennekretsen.

Eneboligen går over tre funksjonelle plan. Her er det en hyggelig vinkelstue med peisovn, et pent spisekjøkken og hele fire soverom. Videre er det et bad med badekar, et separat vaskerom og fire kjellerboder. Flere vinduer gir nydelig utsikt mot den magiske naturen rundt.

Kort fortalt:
- Idyllisk fritidseiendom/småbruk.
- Flott beliggenhet på Storsandnes.
- Bare ca. 4,5 mil fra Alta sentrum.
- Stor eiendom på nesten 38 mål.
- Egen strandlinje på ca. 180 meter.
- Reguleringsplan foreligger.
- 10 hyttetomter og nausttomter.
- Eldre enebolig, fjøs og garasje.
- Inngjerdet hage med plen.

Innhold

2. etasje: Gang og 2 soverom.
1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad/wc og 2 soverom.
Kjeller: Vaskerom, gang og 4 boder.

Eldre fjøs og garasje på eiendommen.

Standard

Boligen er bygget i 1961 og har ikke vært rehabilitert i nyere tid. Bygningsmassen bestående av bolig, fjøs og garasje må betegnes som et oppussingsobjekt.

Entré

Inngangspartiet ligger godt skjermet på baksiden av boligen. Her er det en overbygget velkomstterrasse og ytterdør med glassfelt. I entreen er det plass til garderobeskap og videre inn er det en gang tilknyttet kjøkken, to soverom og bad. Fra gangen er det også trapp opp til andre etasje og dør med glass inn til stuen.

Stue

Stuen er et lyst og hyggelig rom i vinkel med god plass til sofagruppe, tv-benk og noen lenestoler. Store vinduer på to sider gir god kontakt med hagen utenfor og nydelig utsikt mot det eventyrlige landskapet. Som oppvarming er det panelovner supplert med en peisovn som gjør det ekstra hyggelig og varmt på hustrige dager. Stuen har videre slette, hvitmalte vegger, gulvbelegg og adkomst til kjøkkenet fra to sider.

Kjøkken

Kjøkkenet er et naturlig samlingspunkt for matlaging og felles måltider. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea og bygget langs tre sider, så her er det godt med plass til kopper og kar. Innredningen har skap helt til taket, profilerte bjørkefronter og vitrineskap med frostet glass.

Benkeplaten er av tre og har nedfelt oppvaskkum. Mellom skap og benk er det fliser, stikkontakter, benkebelysning og ventilator. Ved et vindu med fantastisk utsikt mot fjorden er det plass til et spisebord, og rommet har ellers beigemalte vegger og gulvbelegg.

Bad

Boligen har ett bad og et separat vaskerom. Baderommet ligger i første etasje, midt mellom to av soverommene. Badet har flismønstret gulvbelegg og blomstret tapet på veggene. Det er gulvtoalett, badekar med hånddusj og en romslig baderomsinnredning. Innredningen har glatte, folierte fronter og består av et høyskap, benkeskap med nedfelt servant, et overskap og speil med belysning. Et lite vindu og mekanisk avtrekksvifte sørger for dagslys og god ventilasjon.

Vaskerommet ligger i kjelleren og er i original stand. Her er det malt betonggulv, malte murvegger og himling med panel. Av installasjoner er det utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Terrassen har tredekke og god plass til langbord og grill.

Uteareal

Dette er et idyllisk småbruk på ca. 38 mål som benyttes som fritidseiendom. Ikke så rart, der det ligger fantastisk til ved Langfjorden omgitt av storslått landskap og høyreiste fjell. Tomten har ca. 180 meter med strandlinje og er i dag bebygget med et eldre hus, fjøs og garasje.

Potenisalet et stort, da selger har utarbeidet en reguleringsplan for hyttefelt på eiendommen. Her kan det fradeles 10 hyttetomter 9 nausttomter. Området er videre regulert for felles flytebrygge, felles septikanlegg, vannanlegg og anlegg for telekommunikasjon. Det er laget en asfaltert vei ned til det tiltenkte hytteområdet. Se vedlagt reguleringsplankart og reguleringsplan for storsandnes hyttefelt. Denne er vedlagt i salgsoppgaven for eiendommen.

Eiendommen er hovedsakelig naturtomt. Rundt huset er det en stor, inngjerdet hage med god tumleplass til to- og firbeinte. Hagen er opparbeidet med gress, blomsterbed, prydbusker og trær. Gangstier er laget av steinheller, og det er kjørevei mellom byggene. Ved inngangspartiet er det en markterrasse hvor man kan nyte sommerdagene.

Soverom

Boligen har fire soverom, fordelt med to i første og to i andre. Hvert rom har god plass til senger med tilhørende møblement og to har garderobeskap. I tillegg er det plassbygde garderobeskap i gangen mellom soverommene i andre etasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nydelig og kortreist på Storsandnes,  ca. 4,4 mil fra Alta sentrum. Storsandnes er et rolig område som i dag hovedsakelig består av fritidsboliger. Området er meget naturskjønt. Selve eneboligen med tilhørende fjøs på øversiden av Storsandnesveien. Området som er regulert til hyttebebyggelse ligger ned mot sjøen. Her er det opparbeidet en egen vei ned til området.

Bygda Talvik ligger ca. 15 km unna og her kan handleturen gjøres på den lokale Coop nærbutikken. I Talvik er det også båthavn, samt flere tilstelninger og fritidsaktiviteter iløpet av året.
Nærmeste skuterløype finner du på Isnestoften. Denne løypa er bundet sammen med både Talvikløypa, Langfjordløypa og løyper til Mathisdalen, Eiby og  Kvænangen. På isnestoften er også den populære badeplassen Hvalen, med sandstrand.  Det er ca. 20 minutter kjøring til Langjordbotn, som er et populært område for toppturer. Her er det også nærbutikk.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 27083560/6

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Tilstandsgrad 3 (TG3):
- Våtrom - Bad - Helhetsvurdering: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Lokalfall og fallforhold med tanke på lekkasjesikkerhet er mindre enn hva som ideelt anbefales. Symptomer på fuktskader på vegg bak toalett er registrert. Gulvbelegg har i tillegg sprekker og utettheter i overganger. Defekt avtrekksvifte. Drypplekkasje registrert fra vegghengt badekars armatur. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Til informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 56,4 prosent, ved 21,0 celcius. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

- Våtrom - Vaskerom - Helhetsvurdering:  TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Gulv har i tillegg sprekker og utettheter i overganger. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes. Til informasjon: Med bakgrunn i at våtrommets vegger er av mur/betong er det ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking i et område der det erfaringsmessig forekommer skader. Hulltaking og fuktmåling i lukkede konstruksjoner er derfor ikke utført. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

- Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Helhetsvurdering Kjelleren har hovedsaklig synlige betong/murvegger under bakkenivå med enkelte vegger som er utlektet fra grunnmuren. Lukt, svertesopp og synlige inntrengning av fukt på flere rom er registrert. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, og det ble registrert forhøyede verdier. Eksakt årsak er ukjent, men problemer med dreneringen og kondens vurderes som en sannsynlig medvirkende årsak. For å danne seg et mer komplett bilde av årsak og skadeomfang, bør det gjøres ytterligere undersøkelser. Strakstiltak bør iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

- Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke benyttet sikringsskap og sikringsboks er festet på vegg. Løsningen er vurdert som mangelfull med tanke på brannsikkerheten. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av utførte arbeider på det elektriske anlegget. Med bakgrunn i TG3 må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for el-kontroll. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

- Brann - Brannslokkingsutstyr:  Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr bør gjennomføres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

- Dører og vinduer - vinduer: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer som er fra boligens
opprinnelige byggeår. Tiltak bør påregnes. Punktert vindu registrert i stue. Slitasjegraden på vinduet vurderes å være så høyt at hele vinduet bør byttes. Tiltak bør påregnes. Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

- Drenering- Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er overskredet. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringen i denne bygningen vurderes til å være passert anbefalt brukstid og det påvises tegn til fuktproblemer. Det må påregnes kostnader for utbedringer/utskiftninger. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

- Frittstående byggverk - Garasje: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad. Stedvise råteskader på kledningen er observert. Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert. Kan tyde på setningsskader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales. Avleiring av salt/kalkutslag på grunnmur/gulv mot grunn (dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. Garasjeport har høy slitasjegrad. TG3 er valgt basert på ovennevnte forhold. Strakstiltak må iverksettes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Tilstandsgrad 2 (TG2):
Kjøkken:
- Vannrør:  Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.
- Avløpsrør:  Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

- Øvrige rom - Overflater gulv: Gulvets overflatemateriale er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Loft - innredet:
- Overflater gulv:  Gulvets overflatemateiale er stedvis sterkt slitt/aldringspreget. Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale.
- Konstruksjonsoppbygging:  Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

- Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp) - Skorsteiner inne i boligen: Det observeres enkelte riss/sprekker på skorsteinen i stue. Forholdet kan gi varierende og dårlig trekk i skorsteinen, og i verste fall spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes. Det observeres fuktig sot ved sotluke som har trengt gjennom pipen og som har gitt skjolder på pipeveggen. Forholdet tyder på at det kommer vann inn i pipeløpet, fra utsiden. Forholdet bør holdes under oppsikt.

- Innvendige trapper:  Trappen har ikke håndløper på begge sider. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

- Etasjeskiller - 1. etasje - Skjevhetsmåling: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 26 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent. Til informasjon: Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)_
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
- Varmesentral (eksempelvis fyrkjele, varmepumpe, fjernvarme, pelletsanlegg, gasskjel etc.): Fyrkjele er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Stakeluke: Stakeluke holdes lukket med skrutvinge, løsningen er ikke fullgod med tanke på lekkasje sikkerheten. Tiltak må påregnes.
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon - Fasader ink. kledning:  Ingen dryppkant/skråskjæring i underkant av kledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen. Forholdet bør holdes under oppsikt. Ingen lufte og dreneringsspalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tiltak anbefales. Vindusomramminger har stedvise symptomer på slitasje og elde, og det ble observert enkelte råteskader. Tilstanden tyder på behov for tiltak. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeomfang.

Yttertak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn og vedlikehold.
Det registreres flere manglende og knekte takstein, noe som kan påvirke tettheten. Tiltak må påregnes. Det registreres store mengder mosevekster på yttertaket, som kan påvirke levetiden til taksteinen negativt. Tiltak anbefales.
- Skorsteiner over tak: Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Restlevetiden er usikker. Murpuss på skorstein har synlig slitasje. Tiltak må påregnes på sikt.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Det observeres stedvise sprekker fra takrenner. Tiltak må påregnes.

- Grunnmur, fundamenter - Grunnmur: Skråriss/vertikalriss observert på grunnmur. Risset er med høy sannsynlighet oppstått for lenge siden, men for å bekrefte eller avkrefte om det fortsatt er utvikling bør forholdet holdes under oppsikt. Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Anticimex v/ Tor-Einar Rydheim Tangen den 23.06.2023. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Ingenting anmerket.

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 182 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom og gang.

1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entre.

Loftsetasje:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To soverom og gang.

Garasje:
Bruksareal: 38 m².

Frittstående fjøs er ikke arealmålt av takstmann.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei, via privat vei opp til boligen og ned til området regulert til hyttefelt.

Tomt

Areal: 37 866 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og gode parkeringsmuligheter på eiendommen.

Byggemåte

Fritidsbolig beliggende på Isnetoften, Alta kommune. Tomt opparbeidet med asfaltert vei, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og biloppstillingsplass. Frittstående garasje. Frittstående fjøs. Boligbygg oppført i 1961. Grunnmur av betongblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med skiferstein og metallplater. Entrédør med glassfelter. Vinduer med karmer av tre, og to og tre-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Fritidsbolig over 3 etasjer bestående av:
Kjeller: Vaskerom, gang og fire boder.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entre.
Loftsetasje: To soverom og gang.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Anticimex v/ Tor-Einar Rydheim Tangen den 23.06.2023. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligen er registrert tatt i bruk den 13.12.1961. Garasje og fjøs er registrert tatt i bruk den 01.01.1950. Ifølge Matrikkelrapport fra Alta Kommune, datert 15.06.2023.

Det foreligger ikke bygningsteginger for boligen.

Barnehage / skole i området

Nærmeste skole og barnehage ligger i Talvik, ca 15 km. unna. Talvik oppvekssenter har barnehage med flere avdelinger og 1-10. skole.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektriske panelovner, supplert med peisovn i stuen. Ventilasjonen er naturlig, kombinert med stedvis mekanisk avtrekk. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i trapperommet. På vaskerommet i kjelleren er det installert en varmtvannsbereder med et volum på 102 liter.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 718,50 pr. år Beløpet inkluderer septik - fritidsbolig og eiendomsskatt fritid. Beløpet er stipulert for 2023.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste.  Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 831 270 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). (beregnet som sekundærbolig).
Formuesverdien som primærbolig er kr. 506 686,-.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til spredt fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Storsandnes Hyttefelt, planid Id 20050037,  gjelder for eiendommen.

Delareal: 873 kvm. Formål:  Felles avkjørsel
Delareal: 6 836 kvm. Formål: Landbruksområde
Delareal:  410kvm. Formål: Turvei
Delareal: 891 kvm. Formål: Privat småbåtanlegg.
Delareal :126 kvm.Formål Anlegg i grunnen
Delareal: 12 538 kvm. Formål: Fritidsbebyggelse
Delareal 444 kvm. Formål: Felles parkeringsplass.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1953/135-2/82  Best. om adkomstrett 11.02.1953 
 Vegvesenets betingelser vedtattFlyttet fra utgått fnr. 1. Endret ifm. kvalitetsheving av grunnboken 2017
 
1959/547-3/82  Best. om vann/kloakkledn.05.06.1959 
 rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:10 Bnr:99 Fnr:2  
Bestemmelse om veg

1959/547-5/82  Festekontrakt - vilkår 05.06.1959
festetid: 99 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:10 Bnr:99 Fnr:2
ÅRLIG AVGIFT NOK 5
Gjelder denne registerenheten med flere

1976/3330-1/82  Erklæring/avtale 18.11.1976 
 Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
 
Rettigheter på 5403-10/31 - Rettigheter i eiendomsrett
1949/233-1/82  Rettigheter iflg. skjøte    04.03.1949 
 rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:10 Bnr:99  
Bestemmelse om naustplass

Vei/vann/avløp

Adkomst fra Kommunal vei. Private vann og avløpsrør. Eiendommen er tilknyttet Storsandnes vannlag. Det ble borret 2 nye brønner med tilhøhørende pumpeanlegg i forbindelse med veibyggingen ca. 2015/16. Eier opplyser at de betaler en årlig vannavgift på kr. 500,- . Eiendommen har septiktank. Tømming bestilles fra Alta Kommune ved behov.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

 Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Storsandnes 25, 9540, Talvik, Gnr. 10 bnr. 99 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0156

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.