Alta

Tollevika: Stor og moderne 3-roms selveieleilighet med nydelig utsikt. Parkeringskjeller

Tollevikbergan 1 , 9511 Alta

VISNINGER

28. september torsdag kl. 18:00-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler MNEF/ Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

20%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 92 m²
Bruksareal 95 m²
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2013
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1452
Energimerking D
FINN.no 316351046
Sist endret 21.09.2023 13:40
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 100 369,-
Fellesutgifter 2 662,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 100 369,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Tollevikbergan 1- En-3 roms leilighet et passivhus fra 2013, med nydelig utsikt over fjorden. Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område og inneholder blandt annet stue/ kjøkken, bad/ vaskerom, toalettrom og 2 soverom. Det er fliser og vannbåren gulvvarme på badet. Boligen har en innglasset balkong som kan nytes hele året og parkeringsplass i felles parkeringsgarasje. Oppvarming og varmtvann er inkludert i fellesutgifter, og boligen har dermed lave strømutgifter.

Boligen ligger sentralt til i Tollevika ca 2 km fra Alta sentrum. Området er bebygget med leiligheter og eneboliger. Fra boligen er det gangavstand til barneskole og barnehage, og gode turmuligheter like ved.

Velkommen på visning!

Innhold

1.  etasje: Entré , Toalettrom , 2 Soverom,  Bad/vaskerom , Stue/kjøkken og Teknisk rom

Standard

Velkommen til Tollevikbergan 1- En-3 roms leilighet et passivhus fra 2013, med nydelig utsikt over fjorden. Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område og inneholder blandt annet stue/ kjøkken, bad/ vaskerom, toalettrom og 2 soverom. Det er fliser og vannbåren gulvvarme på badet. Boligen har en innglasset balkong som kan nytes hele året og parkeringsplass i felles parkeringsgarasje. Oppvarming og varmtvann er inkludert i fellesutgifter, og boligen har dermed lave strømutgifter.

Boligen ligger sentralt til i Tollevika ca 2 km fra Alta sentrum. Området er bebygget med leiligheter og eneboliger. Fra boligen er det gangavstand til barneskole og barnehage, og gode turmuligheter like ved.

Velkommen på visning!

Entré

Entréen er malt i lyse farger og er av fin størrelse, og har plass til diverse oppbevaring. Bod rett ved inngangen.

Stue

Stuen er romslig og har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er god plass til både sofaløsning og stoler. Fra stue er det utgang til en balkong og en innglasset balkong med nydelig utsikt.

Kjøkken

Stuen og kjøkkenet er i en åpen løsning. Innredningen har glatte fronter og benkeplaten er av laminat. Det er godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har kjøl/ fryseskap, platetopp, stekeovn og kjøkkenventilator med avtrekk ut. Mellom stue og kjøkken er det god plass til en spisestue

Bad

Badet/ Vaskerommet har fliser på vegger og  gulv. I gulvet er det vannbåren gulvvarme. Badet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger og opplegg for vaskemaskin. Det er god plass til diverse  oppbevaring i innredningen. Det er i tillegg et toalettrom.

Soverom

Boligen har 2 soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse og har plass til dobbeltseng. Det er en stor skyvedørsgarderobe som har god plass til oppbevaring. Det andre soverommet er av fin størrelse og har plass til dobbeltseng og oppbevaring.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i Tollevika ca 2 km fra Alta sentrum. Området er bebygget med leiligheter og eneboliger. Fra boligen er det gangavstand til barneskole og barnehage, og gode turmuligheter like ved.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

Felleskostnader pr mnd kr 2662,- inkluderer delvis romoppvarming og varmtvann, sameiets driftsutgifter som feks brøyting og strøing vinterstid.
Felleskostnader er ventet å øke med inntil 10% i 2024.

Sameie

Sameiets navn er Tollevikbergan 1 og består av 10 boligseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF
Polisenummer: SP694731.8.1

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 22 698,-. Sameiets disponible midler er pr. 31.12.2022 kr. 154 580,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

I følge vedtekter er det tillatt med hund i sameiet, 1 pr. husstand.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Ingen elementer har blitt gitt TG2/TG3 i tilstandsrapport

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Firmanavn: RØR OG BAD AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: BYTTET TOALETT

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 95 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 95 kvm.
Primærrom: 92 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, 2 soverom, bad/vaskerom. kjøkken/stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i felles garasje

Byggemåte

UTVENDIG
Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass.
Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført med betongdekker, glass/metallrekkverk. Deler av terrasse er innglasset. Felles konstruksjoner som er sameiets felles ansvar er kontrollert.

INNVENDIG
Innvendig er det gulv av parkett. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte plater. Etasjeskiller er av betongdekke. Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger. Innvendig har boligen malte glatte dører

TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør).
Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Sentralt varmtvannsberedning inngår i husleien. skyvedørsgraderober, en i gang og en på soverom. Har vannbåren varme vha radiatorer 2 stk

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.08.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente byggetegninger datert 22.05.2011. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Boligen har nærhet til både barnehager og skoler. Komsa skole (1.-7. kl.) ligger 1 km unna, mens Alta ungdomsskole og videregående ligger en 6 minutters kjøretur fra boligen. Breidablikk barnehage ligger 1,4 km unna.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og en panelovn i stue. Varmtvann og vannbåren varme er inkludert i felleskostnader. Det er balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 16 663,50 pr. år

De kommunale avgiftene er fordelt på fire terminer, og inkluderer følgende:

Vann: 2 341,25,-
Avløp: 3 237,50,-
Renovasjon: 5 908,75,-
Eiendomsskatt: 5 176,00,-

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 055 517 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 010 964 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040
Id 20170001

Detaljregulering for Skaialuft/ Tollevika
Id 19990018

Opplysninger hentet fra Alta kommune 31.07.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/309772-1/200  Seksjonering  
 18.04.2013 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Bygning
sameiebrøk: 97/942

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Tollevikbergan 1, 9511, Alta, Gnr. 27 bnr. 1452 snr. 2 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0165

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.