Alta

Kronstad: Moderne og delikat tomannsbolig over 2 plan. 3 soverom, badekar, terrasse og balkong.

Tømmerveien 4 , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

76%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 133 m²
Bruksareal 133 m²
Bruttoareal 133 m²
Tomt 313 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 1054
Energimerking C
FINN.no 313578695
Sist endret 12.09.2023 14:33
Prisantydning 4 300 000,-
Totalpris 4 418 119,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 119,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 418 119,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Tømmerveien 4 er en moderne og delikat halvpart fra 2019. Boligen løper over to plan og inneholder blant annet romslig stue- og kjøkkenløsning, 3 soverom, bad i hver etasje og eget vaskerom. I tillegg et romslig garderoberom i gangen. Boligen varmes opp via gulvvarme i begge etasjer. Fra stuen er det utgang til terrasse, og fra bad i andre etasje er det utgang til balkong. Det er i tillegg en utvendig bod og gode parkeringsmuligheter på tomten.

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig nabolag, med nærhet til både barnehage og skole.

Velkommen på visning!

Innhold

Tomannsbolig over to plan
1 etasje: Vf/gang, bad, stue/kjøkken, terrasse og trapperom
2 etasje: 3 stk soverom, bad, terrasse, vaskerom, gang og trapperom
Det er utgang fra stue til terrasse
Det er utgang fra bad til balkong
Det er i tillegg utvendig bod og parkeringsplass

Entré

Boligen har en lys og innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk. Det er knagger på veggene og god plass til oppbevaring i et garderoberom bak skyvedører i glass.

Stue

Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er plass til flere møbleringssoner. Fra stuen er det utgang terrasse på 27 kvm, med god plass til utemøbler.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Innredningen fremstår svært tiltalende med fronter i behagelig, dempet farge. Det er godt med arbeidsflate og skapplass, og benkeplate er av stein. Kjøkkenet er videre utstyrt med stekeovn, platetopp, takmontert ventilator, kombi stekeovn/ mikrobølgeovn med app/wifi, oppvaskmaskin med wifi,  kombi kjøle og fryseskap, cooker og automatisk vannstopper i sokkel. Det er en heltre barløsning, hvor det er mulighet til å innrede med stoler.

Bad

Boligen har et bad i hver etasje, samt et eget vaskerom. Badet i 1. etasjen har en hvit vegghengt baderomsinnredning med speil. Det er montert et skap i samme stil som innredningen med plass til diverse oppbevaring. Badet har også badekar og vegghengt toalett.

Badet i 2. etasje er av fin størrelse og har innredning av høyglans med to skuffer og 2 høyskap med skuffer. Over servant er det montert et stort speil med lys. Det er dusjvegger og vegghengt tolaett. Fra badet er det utgang til en balkong på 18 kvm vendt mot sørøst.

Vaskerommet er romslig og har plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Her er det også godt med skapplass til diverse oppbevaring.

Soverom

Det er 3 soverom i boligen, hvor alle er av god størrelse med plass til dobbeltseng. Det ene rommet har en skyvedørsgarderobe, hvor det er godt med plass til oppbevaring. Ett av soverommene fungerer ypperlig som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.

Beliggenhet

Kronstad er et rolig og barnevennlig nabolag med nærhet til barnehager og skoler. Dagligvarehandelen kan gjøres hos Coop Extra Kronstad  som ligger like ved boligen.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna. I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Sameie

Det er for tiden ikke noe aktivt sameie.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 27520540

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Takstmannens vurdering ved TG2:

4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak
Tiltak: Etablere tilstrekkelig lufting ved takfoten. Osb på kaldloft, det er ikke 50 mm lufting mellom osb og isolasjon, her kan det danne seg kondens ved temperatur endinger i verstefall mugg. Monter stålpipe for å kunne hente ferdigattest hos kommunen.
Levetid: 20-40 år. Omlegging. Plater, sløyfer, lekter og undertaksbelegg fjernes. Skader på undertaket repareres. Tekningen bygges opp på nytt.

7.1.1 Bad 1 etasje Overflate vegger og himling
Tiltak: Fuge plakater med blank silikon. Levetid våtromsplate: 10-15 år

7.2.1 Bad 2 etasje Overflate vegger og himling
Plate i våtsonen: Lamineringen på våtroms platen er løsnet og noe svellet.  Det er ikke levert dokumentasjon på produkt eller utførende. Levetid våtroms plater: 10-15 år. Tiltak: Bytte ut plater som er svellet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, kommentar: Det er en liten sprikk i en av baderomsplatene på badet oppe som jeg vet av.

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, kommentar: Ildsted ikke montert

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 133 kvm, Bruksareal: 133 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72 kvm.
Primærrom: 72 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vf/gang, bad, stue/kjøkken og trapperom

2. etasje:
Bruksareal: 61 kvm.
Primærrom: 61 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, bad, vaskerom, gang og trapperom

Utebod:
Bruksareal: 5 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 313 kvm, Eierform: Eiet tomt

Egen tomt på 313 kvm. I tillegg fellestomt med Tømmerveien 6 på 282 kvm hvor boligen er plassert.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Ringmur med støpt plate på mark, isolert med skumplast etter byggetekniske forskrifter. Vegger i 25 cm tre konstruksjoner isolert med tilsvarende og utvendig liggende kledning. Etasjeskille i 30 cm tre konstruksjoner antatt isolert med tilsvarende. Vinduer og dører: 3 lags energi vinduer i hvite trekarmer, standard ytterdør, standard terrassedør med utgang fra bad, skyvedør med  utgang fra stue 1 etg. Tak: Saltak konstruksjon med a-takstoler, ståltakplater som primærtekking, renner og nedløp i metall, kaldloft med lagringsmuligheter og ventilasjons aggregat. El-anlegg: Skjult el-anlegg med automatsikringer.

Enkel utebod 5 kvm bygget på terrassen.mVegger av 3" bindingsverk med utvendig liggende kledning. Tak: Pulttak konstruksjon med shingel. Selv bygget dør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 12.07.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger godkjente byggetegninger datert  09.07.2018. Tegninger ligger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra boligen er det gangavstand til Saga barnehage og Kronstad barnehage. Det er også barneskole i området, og en kort kjøretur til Alta ungdomsskole og Alta Videregående skole.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Varmekabler i begge etasjer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 424,35 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:

Vann: 4 062,8,-
Avløp: 5 700,8,-
Renovasjon: 5908,75,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 5 172,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 210 060 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 598 228 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001
Hentet fra Alta kommune 10.07.2023

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2004/3821-1/82  Bestemmelse om kloakkledn  
19.11.2004 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:36  
Overført fra: 5403-33/1054
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/997090-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

2019/191162-1/200  Seksjonering  
14.02.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
tillegsdel: Grunn
sameiebrøk: 1/2

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst over privat vei. Veirett er ikke tinglyst. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Tømmerveien 4, 9515, Alta, Gnr. 33 bnr. 1054 snr. 1 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0170

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.