Alta

Midtbakken. Enebolig med alt på ett plan og garasje. Sentral beliggenhet og gode turmuligheter

Talviksvingen 5 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 80 m²
Bruksareal 89 m²
Tomt 844 m² / Festet tomt
Soverom 2
Byggeår 1964
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 318478121
Sist endret 05.09.2023 19:23
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 092 904,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 1 785,- (Overføring av festekontrakt) -------------------------------------------------------- 102 904,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 092 904,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Talviksvingen 5 er en enebolig på ett plan med en sentral beliggenhet. Herfra er det gangavstand til sentrum, og nært til friluftsområder. På baksiden av huset grenser tomten til friområde.

Eneboligen er bygd i 1964 og er tilbygd i 1978. Boligen består av vindfang, gang, tre soverom, bad som er renovert i 2011, kjøkken og stue. Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Her er det plass til flere møbleringssoner.

Det er plass for parkering på egen tomt eller i garasje som er bygd sammen med nabogarasje. Det må påberegnes noe vedlikehold på boligen.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over ett plan
Vindfang, 3 soverom, stue, kjøkken og bad/ vaskerom
Garasje

Standard

Utvendig
Taktekkingen er av skifertakstein og asfaltshingel (av nyere dato). Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløpsrør og beslag utført i metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Stående kledning på tilbygg. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, malte trevinduer med 3-lags glass og trevinduer med koblet glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

Innvendig
Innvendig er det gulv av parkett, laminat og belegg. Veggene har tapet og malte plater. Innvendige tak har malte plater, malt strekkpappir og himlingsplater. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendig har boligen malte formpressede dører.

Entré

Eneboligen har et delvis overbygd inngangsparti. Vel inne er det først et vindfang med blåmalte vegger. Videre kommer man inn i en gang hvor det er plass til å henge klærne. Herfra er det adkomst til soverom, stue og bad.

Stue

Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Her er det plass til flere møbleringssoner. Rommet varmes opp via vedfyring. Fra stuen er det utgang til terrasse og utearealer.

Kjøkken

Kjøkkenet har hvitmalte vegger og laminatgulv. Innredningen er todelt, og har bra med skuffer og skap. Overskapene er takhøye. Frontene på innredningene er malte, og det er laminerte benkeplater med nedfelt vaskekum. Kjøkken har opplegg til oppvaskmaskin og plass for hvitevarer. Varmtvannsbereder er plassert i benk på kjøkken.

Bad

Badet er pusset opp i 2011. Her er det belegg på gulv og vegger, og malte plater i himling. Av utstyr, innredninger og sanitær har badet opplegg til vaskemaskin, el-håndkletørker, dusjkabinett, toalett og servantinnredning med speil. Ventilasjon er mekanisk gjennom el-ventil i yttervegg. Oppvarming av badet er med gulvvarme.

Soverom

Det er tre soverom i boligen. Hovedsoverommet har hvitmalte vegger, med en grå fondvegg. Det andre rommet har hvite vegger med blå fondvegg. I dette rommet er det garderobeskap. Det tredje soverommet har adkomst fra yttergangen, og var tidligere en bod. For lagring er det utvendig kjellerbod. Denne er ikke tatt med i arealberegningen da det er for lav takhøyde til det. I tillegg er det lagringsplass i garasjen.

Beliggenhet

Talviksvingen 5 ligger bare 500 meter fra Alta Sentrum til fots. Bruker man bil er det ca. 2 km. Her bor man like i nærheten av sentrumsfasiliteter som badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Taktekking
TG2 gis grunnet: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Skifer er mosegrodd og må rengjøres.

Utvendig > Nedløp og beslag
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert  på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer er gamle og må påregnes skiftet ut.

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG2 gis grunnet: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler

Utvendig > Utvendige trapper
TG2 gis grunnet: trapper har behov for vedlikehold

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Det er påvist skader på overflater. har noen mindre skader i tak

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
TG2 gis grunnet: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.

Innvendig > Krypkjeller
TG2 gis grunnet: Det er påvist vann på oversiden av plast i krypkjeller under soverom ved inngang rett under luke for inspeksjon. Utført fuktsøk i bunnsvill og klemlekter/plank i krypkjeller uten å påvise forhøyede fuktverdier. Noe missfarging på plater i stubbloftsgolv, dette er fra før fuktsprre ble lagt på grunnen, ikke funnet forhøyede fuktverdier ved fuktsøk.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom
TG2 gis grunnet: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det ligger noe vann på golv ved sluk, pga manglende fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
TG2 gis grunnet: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Noe missfarging på belegg golv

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom
TG2 gis grunnet: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er etter befaring montert ny elektrisk avtrekksvifte på vegg

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
TG2 gis grunnet: Gammelt kjøkken som er slitt

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
TG2 gis grunnet: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Drenering
TG2 gis grunnet: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
TG2 gis grunnet: Det kreves en ytterligere kontroll for å avdekke alder og tilstand på vann og avløpsledninger til kommunalt net

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
TG2 gis grunnet: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Det er montert varmekabel på avløpet i krypkjeller. Indikasjoner på at det har vært avløpslekkasje rundt avløpsrør i krypkjeller, men skaden er utbedret.

Tomteforhold > Terrengforhold
TG3 gis grunnet: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Det faller noe inn mot grunnmuren på østsiden av boligen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Spylt avløp 2021.

Tilleggskommentar
Boligen ha vært utleid siden den er kjøpt, har ikke bodd i boligen selv.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 89 kvm

Takstmannens målinger:
1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 3 soverom, stue, kjøkken og bad/ vaskerom

Garasje:
Bruksareal: 27 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 844 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2033, Festeavgift: 265, Neste regulering av festeavgift 01.01.2024 (reguleres ihht konsumprisindeks). Festekontrakt tinglyst 1964.

Tilnærmet flat tomt, pent opparbeidet med plen busker og trær, delvis inngjerdet. Gode solforhold og utsikt til nærområdet.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje som er bygd sammen med nabogarasje. Det er også parkeringsmuligheter på egen tomt.

Byggemåte

Eldre enebolig over et plan. Ved befaring ble det avdekket følgende :
- innvendige flater har behov for oppgraderinger
- utvendig kledning har behov for vedlikehold
- terrasser og trapper utvendig har behov for vedlikehold
- bad vaskerom, vann på golv under kabinett dårlig fall til sluk, ukjent byggeår for badet.
- vinduer må etterhvert påregnes skiftet pga alder og tilstand
- yttertak av skifer må rengjøres, mangler snøstoppere, stige og feieplattform.
- kjøkken er slitt og anbefales skiftet
- anbefales å montere varmepumpe og miniventilasjon på vegg.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er ikke besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca 135 liter. Plassert i benk kjøkken. Delvis oppgradert elektrisk anlegg.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av løsmasser. Ikke påvist eller funnet noen form for drenering på hoveddel, men påvist grunnmursplast på deler av grunnmur tilbygg sør. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker og betong. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Tomten er tilnærmet flat. Utvendige avløpsrør er av plast. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av plast (PEL). og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Det er gjort tiltak på vann og avløpsledninger, hvor omfattende tiltakene har vært vites ikke. Om det er lagt nytt vann og avløp helt fram til tilkobling kommunalt nett vites ikke.

Garasje 1969
Garasje med betonggolv, uisolert. Noe forvitret golv. Reisverk av tre isolert med glassull, utvendig kledning av liggende panel. Saltak med takstoler av tre isolert med glassull, yttertak av asfaltpapp. Uisolert port. Har en vedbod i bakkant, dør til vedbod veldig dårlig. Garasje bygget sammen med naboen garasje. Garasjen har behov for omfattende utbedringer. Det er ikke utført tilstandsrapport på garasje

Diverse:
Takstmann har oppgitt tre soverom, men det er bare to godkjente hos kommunen. Rom som ikke er godkjent til varig opphold som soverom kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.09.1981 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente byggetegninger datert 21.06.1978. Tegningene har noe avvik. Bodene på de opprinnelige byggetegningene er gjort om til soverom. Deler av kjøkkenet er gjort om til bad. Terrassen er også utvidet. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger ikke byggetegninger av garasje.  Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til flere barnehager.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedfyring. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 17 160,47 pr. år

De kommunale avgiftene er en prognose for 2023 og inkluderer følgende:
Vann: 3 376,67,-
Avløp: 4 719,05,-
Renovasjon: 5 908,75,-
Feiing: 580,-
Eiendomsskatt: 2 576,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 732 665 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 784 128 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1964/792-4/82  Festekontrakt - vilkår  
28.07.1964 
festetid: 10 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 25
Kan ikke overdras uten samtykke av
hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/793-1/82  Registrering av grunn  
28.07.1964 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1
 
2020/1086108-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Talviksvingen 5, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 1 Fnr. 102 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0174

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.