Hesseng

Hesseng: Innbydende og velholdt familiebolig over to plan med garasje - Flott uteområde med store terrasser og hage

Einerholtet 18 , 9912 Hesseng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 174 m²
Bruksareal 180 m²
Tomt 973 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1984
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 2
Energimerking E
FINN.no 316785408
Sist endret 12.09.2023 10:14
Prisantydning 4 590 000,-
Totalpris 4 721 169,-

Beregnet totalkostnad

4 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 590 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 169,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 721 169,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Einerholtet 18 er en innbydende familiebolig som strekker seg over 2 plan. Boligen ble bygget i 1984 og ble omfattende oppgradert i år 2000.  Det ble bygget ny dobbelgarasje i 2002. Boligen har en fin planløsning og inneholder blant annet romslig stue- og kjøkkenløsning, bad i hver etasje, eget vaskerom, badstue, 4 soverom, kjellerstue og innvendig bod. Boligen varmes opp via vedfyring og varmepumpe.

Boligen har et flott uteområde med terrasse og hage. Terrassen er av god størrelse med plass til flere sittegrupper. Det er utgang fra stue, og har i tillegg trapp ned til hagen. Hagen er pent opparbeidet og har gode solforhold. Det er også en dobbelgarasje med bod og en lekestue.


Eiendommen ligger fint til i et rolig og barnevennlig område på Hesseng, med kort vei til både barnehage og skole. Avstand til Kirkenes er ca. 5km og det er tilrettelagt for gang- og sykkelvei fra boligfeltet. Det er også bussforbindelse.

Velkommen på visning!

Innhold

Bolig over to plan
1.etasje: kjøkken, vindfang, stue, trapperom, gang, bad og 2 soverom
Kjeller: trapperom, gang, bad, badstue, vaskerom, kjellerstue, 2 soverom og bod
Det er også garasje og bod på 48 kvm

Standard

Utvendig
Takkonstruksjonen består av trekonstruksjoner fra 1984 (saltak). Isolert sperre tak m/drager i mønet, undertak av papp. lufte lekter, taktro, nye luftelekter og nytt yttertak i 2010. Yttertaket er tekket med Decra i 2010, utført av BB Bygg AS. Eier kan fremlegge dokumentasjon på arbeidet. Alle beslag består av plastisol eller tilsvarende fra 2010. Takrenner og nedløp består av stål eller tilsvarende fra 2010. Takvann føres ut til terreng. Nedløp og beslag er utført av BB Bygg AS i 2010 og eier kan fremlegge dokumentasjon på arbeidet. Yttervegger består av trekonstruksjoner fra 1984, isolert bindingsverk med papp, lufte lekter og utvendig panel. Utvendige fasader er malt i 2017. Takkonstruksjonen består av trekonstruksjoner fra 1984 (saltak). Isolert sperre tak m/drager i mønet, undertak av papp. lufte lekter, taktro, nye luftelekter og nytt yttertak i 2010. Vinduene består primært av 3 lags isoler vinduer fra 1983 (byggeår). Det er montert fabrikkmalte 2 lags isoler vinduer fra 2012 på soverom (1.etg),  soverom (1.etg) og kjøkken (1.etg). Fabrikkmalt ytterdør (1.etg) fra 2010. Ytterdør i kjeller fra 1984. Terrasser av trekonstruksjoner fra 2007. Terrasse overflater er sist malt i 2022. Utvendig trapp av trekonstruksjoner fra 2007. Overflater er malt i 2022. Utvendige forhold er opparbeidet med belegningsstein og plen.

Innvendig
Innvendige overflater ble primært oppgradert i år 2000 og framstår som godt vedlikeholdt med normale bruksmerker. Det er enkelte rom som kun er overflate malt fra 1984 .
Overflatene består primært av:
- Gulv: Belegg, og Laminat.
- Vegg: Malte veggflater av panel og strie.
- Tak: Malte himlingsplater og trepanel.
Kjellergulv består av betongkonstruksjoner fra 1984. i 2000 ble det oppført et isolert tilfarer gulv av trekonstruksjoner. Arbeidet ble utført av Andersen håndverkstjenester AS. Eier kan fremlegge dokumentasjon. Etasjeskiller mellom kjeller - 1.etg består av trekonstruksjoner fra 1984 (isolert trebjelkelag). Det er foretatt stikkmålinger med gulvlaser i begge etasjer, uten å påvise unormale skjevheter. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe består av lettklinkerblokker fra 1984. Ildsted i gang (U.etg) fra 2000. Feieluke i kjeller. Oppvarming med strøm (primær) og vedfyring (sekundær). Alle rom i kjeller er under terreng. Det må presiseres at alle rom under terreng som er innredet er en risiko konstruksjon med hensyn til fukt- og kondens utfordringer. Det er foretatt fuktsøk i luke uten å påvise unormale funn. Innvendig trapp av trekonstruksjoner fra 1984. Innvendige dører består primært av formpresset papp fra 2017 - 2019. En dør til bod er fra 1984.

Entré

Boligen har et innbydende inngangsparti. Vel inne gir entréen et godt førsteinntrykk av boligen. Det er en stor skyvedørsgarderobe som gir god plass til jakker og sko.

Stue

Stuen er romslig og lys. Det er flere vindusflater som gir rommet godt med dagslys. Det er fint med plass til flere møbleringssoner. Rommet varmes opp via varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en terrasse med plass til flere utemøbler.

Stue 2

I kjelleretasjen er det et rom innredet som stue. Her er det plass til å innrede med blant annet sofagruppe eller hjemmekontor. I gangen er det plass til å innrede med stol og tv. Det er også vedfyring og utgang til hagen.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stuen. Det er JKE kjøkkeninnredning fra 2000. Rommet har en praktisk løsning med god arbeidsflate og rikelig med skapplass. Det er integrerte hvitevarer av platetopp, ovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Til kjøleskapet er det montert lekkasjevarsler. Det er fint med plass til et spisebord i kontakt med kjøkkenet.

Bad

Boligen har to bad og et eget vaskerom. Badet i 1.etasje har en hvit servantinnredning med skuffer, samt et sideskap for ekstra skapplass. Over servant er det speil med lys. Rommet er videre innredet med dusjkabinett, gulvstående toalett og vindu. Det er flislagte vegger og gulv.

Badet i kjelleretasjen er fra 2000. Rommet er av god størrelse og er innredet med badekar, dusjnisje, vegghengt toalett, delikate fliser på vegger og gulv, og en servantinnredning med skuffer og skap. Badet har dør inn til badstuen som også er fra 2000.

Det er et eget vaskerom i kjelleretasjen. Rommet er fra 2000 og er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder.

Terrasse

Det er terrasser og markterrasser på 3 sider av boligen. Det er en sør og vestvendt terrasse med gode solforhold med utgang fra stua. På andre siden av huset er det en nord og vestvendt markterrasse. Her er det både laget et pergolatak og det er en liten lekestue.

Uteareal

Boligen har et fint uteområde med stort terrasseareal og en pent opparbeidet hage. Det er også en garasje på 48 kvm med bod, og et område med asfalt som gir gode parkeringsmuligheter.

Soverom

Boligen har fire soverom, to i hver etasje. Rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng. Et av soverommene i 1.etasje har en stor skyvedørsgarderobe med speil. Det andre rommet i første etasje er innredet som ekstra stue. Rommet fungerer også ypperlig som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.

Interessenter gjøres oppmerksom på at ihht. bygningstegninger av 23.02..83 så er begge soverom i underetasjen byggesøkt som disp . rom og ubenevnt rom, ikke soverom. Se mer om dette under pkt. "arealer.

Beliggenhet

Boligen er lokalisert i et etablert boligfelt på Einerholtet, sentralt på Hesseng. Det er kort avstand til Hesseng flerbrukssenter (barneskole) ca. 500 meter, Knausen barnehage ca. 150 meter, dagligvarehandel(Rema) ca. 950 meter, treningssenter (EVO) ca. 900 m. Avstand til Kirkenes sentrum er ca. 5km og det er tilrettelagt for gang- og sykkelvei fra Hesseng til Kirkenes. Det er også kollektivtransport med buss.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Utvendig > Veggkonstruksjon
TG2 gis grunnet: Basert på alder og tilstand på utvendige fasader. Over halvparten av forventet levetid vurderes å være
oppbrukt (40 år).

Utvendig > Vinduer
TG2 gis grunnet: Basert på alder og tilstand på vinduer fra 1983. Over halvparten av forventet levetid vurderes å være
oppbrukt (40 år).

Utvendig > Dører
TG2 gis grunnet: Basert på alder, over halvparten av forventet levetid vurderes å være oppbrukt (13 år).

Utvendig > Ytterdør - Kjeller
TG2 gis grunnet: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Basert på alder og tilstand. Over halvparten av
forventet levetid vurderes å være oppbrukt (40 år).

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng
TG2 gis grunnet: Det må presiseres at alle rom under terreng som er innredet er en risiko konstruksjon med hensyn til fuktog kondens utfordringer.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
TG2 gis grunnet: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Høydeforskjell sluk til overkant membran på badegulv er ikke tilfredsstillende.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
TG2 gis grunnet: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
TG2 gis grunnet: Vegghengt toalett har ingen drensåpning/ spalte hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Ukjent innkassing av vegghengt toalett.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
TG2 gis grunnet: Ingen avtrekksventil/vifte.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
TG2 gis grunnet: Det må generelt forventes mindre bruksmerker (veggfliser og fuger).

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
TG2 gis grunnet: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
TG2 gis grunnet: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for membran/tettesjikt er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det foreligger ingen dokumentasjon på tettesjikt/våtrom. Ingen synlig slukmansjett eller membran under klemring på sluk.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
TG2 gis grunnet: Rommet har kun naturlig avtrekk.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue
TG2 gis grunnet: Basert på alder (23 år).

Tekniske installasjoner > Vannledninger
TG2 gis grunnet: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Overnevntes omfatter alder på bunnledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
TG2 gis grunnet: Basert på alder og tilstand, over halvparten av forventet levetid vurderes å være oppbrukt.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
TG2 gis grunnet: Utvendige vann- og avløpsledninger er ikke visuelt synlig og vurderes basert på alder og funksjon. Basert på alder for utvendige avløpsledninger, over halvparten av forventet levetid vurderes å være oppbrukt.

Utvendig > Utvendige trapper
TG3 gis grunnet: Det er ikke montert rekkverk.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
TG3 gis grunnet: Det er ikke montert rekkverk.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Stig Andersen håndverkstjenester. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Renoverte boligen i 2000. Bygde nytt bad i u.etg.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Stig Andersen håndverkstjenester.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Fliser på gulv inkl membrand.

3Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Opprinnelig inntaksledning til boligen ble skiftet ut i 2022.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: Kirkenes bad og kjøkken
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny inntaksledning. Installert waterstop samtidig .

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja, kommentar: Feieluke måtte ordnes da den var vanskelig å åpne. Ok nå

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, kommentar: Riss i grunnmur på husets overside. Skiftet ut massene og påmonter steinplater på vegg over mark.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: BB Bygg as
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt tak på boligen.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn: TOJO Elektro og Haneseth Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: TOJO i 2000 ifm renovering av boligen. Haneseth i 2023 ifm skiftet alle sikringer da vi installerte elbil lader.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja, kommentar: Utarbeidet ifm arbeider i 2023.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kommentar: Antatt i 2009. Ingen pålegg.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, kommentar: Montert 2023.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Nei, kommentar: Dette er anbefalt i tilstandsrapport fra august 2023.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja, kommentar: Tilstandsrapport fra august 2023.

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 180 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, bad, badstue, kjellerstue, 2 soverom og vaskerom

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, vindfang, stue, trapperom, gang, bad og 2 soverom

Garasje og bod:
Bruksareal: 48 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Det gjøres oppmerksom på at bruken av rommet på befaringstidspunktet avgjør om rommet defineres som P-Rom eller S-Rom iflg. takstmannens retningslinjer. I kjelleretasjen er bare gang og og vaskerom (innredet som bad i dag) godkjent etter dagens bruk, og arealopplysninger vil derfor gi avvik i forhold til p-rom som er oppgitt. Øvrige rom boligrom som 2 soverom og kjellerstue i kjeller er godkjent som bod/disprom. Rom som ikke er godkjent til varig opphold som soverom eller annet kan ikke lovlig brukes til dette uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer selv risikoen dersom man ønsker å bruke disse rommene til annet enn det godkjente.

Boligens planløsning i 1. etasje har avvik fra opprinnelige bygningstegninger fra 30.05.94 ved at et soverom er gjort om til kjøkken og at separat bad og w.c. er slått sammen til ett rom.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 973 kvm, Eierform: Festet tomt . Bortfester er Sør-Varanger Kommune.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbel garasje og parkeringsmuligheter for 2-3 biler på egen tomt. Garasjen er innredet med en praktisk bod. Det er også en meget flott garasjeinndredning (NB! MEDFØLGER/ MEDFØLGER IKKE?)

Interessenter gjøres oppmerksom på at garasjen er plassert på tomtegrense til nabo. Retten til plassering av garasjen er gjort muntlig, så det er ingen skriftlig avtale på dette.

Byggemåte

Enebolig oppført i trekonstruksjoner på 1984. Det foreligger midlertidig brukstillatelse, der byggegodkjente plantegninger ikke er i samsvar med faktiske forhold. Innvendige overflater er oppgradert i år 2000, der det må
forventes normale bruksmerker. Utvendige fasader er jevnlig vedlikeholdt fra 1984. Vanninntak m/stoppekran i kjeller fra 2023. Vannrør består av type kobberrør fra 2000. Avløpsrør består privart av plast fra 2000/1984. EL-anlegget er av type 3 x 230V. Sikringsskap m/automatsikringer fra 2022. Ledningsnettet er generelt montert synlig og er fra 2000. Oppvarming med strøm (panelovner og varmepumpe fra 2022). Sekundær oppvarming med ildsted (vedfyring).
Kjøkken og bad er primært fra 2000. der det må forventes normale bruksmerker. Som det fremgår av rapporten for øvrig er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene.Det er viktig å påpeke at bygningen vurderes å være oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i byggeperioden. Dagens forskriftskrav til isolasjon, brann og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor forventes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering. Tilstandsgradering kan også gis under henvisning til forventet teknisk levetid for bygningsdeler/komponenter og gjenspeiler at deler av denne er oppbrukt.

Tekniske installasjoner
Nytt vanninntak m/lekasjesikring (flowstop) fra 2022. Vannrør består kobberrør fra 1998 og 2000 og forgrener seg til de ulike vann installasjonene. Vannrørene er montert synlig/åpent. Avløp er oppgradert i år 2000. Bunnledninger består av plast fra 1984. Lufting av kloakkrør føres ut over tak. Naturlig ventilasjon via veggventiler og åpningsvinduer. Luft til luft varmepumpe fra 2022 av Kirkenes Bad og Kjøkken. Det foreligger dokumentasjon på varmepumpe. Varmtvannstank av type CTC 285 liter fra 2000. Elektrisk anlegg av type 3 x 230V. Sikringsskap m/automatsikringer fra 2023. Ledningnettet er generelt montert i 2000 og er montert åpent/synlig av Tojo Elektro AS. Brannslukker av 6kg pulver fra Oktober 2022. Røykvarsler i begge etasjer fra 2013 og som fungerer under befaringen. Nytt vanninntak m/lekkasjesikring (flowstop) fra 2022. Vannrør består kobberrør fra 1998 og 2000 og forgrener seg til de ulike vann installasjonene. Vannrørene er delvis montert synlig/åpent. Avløp er oppgradert i år 2000. Bunnledninger består av
plast fra 1984. Lufting av kloakkrør føres ut over tak. Naturlig ventilasjon via veggventiler og åpningsvinduer.
Luft til luft varmepumpe fra 2022 av Kirkenes Bad og Kjøkken. Det foreligger dokumentasjon på varmepumpe. Varmtvannstank av type CTC 285 liter fra 2000. Elektrisk anlegg av type 3 x 230V. Sikringsskap m/automatsikringer fra 2023. Ledningnettet er generelt montert i 2000 og er montert åpent/synlig av Tojo Elektro AS. Brannslukker av 6kg pulver fra Oktober 2022. Røykvarsler i begge etasjer fra 2013 og som fungerer under befaringen.

Tomteforhold
Byggegrunnen består av leirholdige masser. Basert på NGU`s løsmassekart består av "Marin strandavsetning, sammenhengende dekke".  Sammenhengende avsetning av strandvaskede, marine sedimenter, dannet av bølge- og strømaktivitet i strandsonen. Avsetningen danner ofte strandvoller. Materialet er ofte rundet og godt sortert. Kornstørrelsen varierer fra sand til blokk, men sand, grus og stein er vanligst. Strandavsetninger ligger som et forholdsvis tynt dekke over berggrunn eller andre sedimenter. Der avsetningen er stor nok til å danne figur på kartet brukes løsmassetypen til å angi utbredelsen og linjesymbolet for strandvoll til å angi ryggformer. Drenering er primært oppgradert i 2003. I 2007 ble drenering ved fasade sør og øst oppgradert. Synlig knotteplast utvendig på grunnmur. Eier kan fremlegge dokumentasjon på dreneringsarbeidet. Fundamenteringen er ikke visuelt synlig, men vurderes å bestå murt såleblokk av lettklinkerblokker. Grunnmuren består av murt lettklinkerblokker fra 1984. Grunnmursplater
(sementbaserte plater) på fasade sør og øst i 2007. Grunnmuren er innredet i kjeller og ikke mulig å undersøke visuelt. Terrengforholdene er generelt opparbeidet i 1984 og er en relativ flat tom. Utvendig vannledning er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger fra 2022 (ISOTERM). Utvendig avløpsledninger er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger fra 1984.

Garasje
Garasje oppført i trekonstruksjoner fra 2002. Støpt garasje gulv av betong. Yttervegger består av uisolert bindingsverk med utvendig trekledning som er malt i 2017. Takkonstruksjonen består av trekonstruksjoner og er plassbygd og uisolert. 1 garasjeporter m/portåpner. Sportsbod/smørebod. Henge bod som ikke er medtatt i "garasje arealet".

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.04.1984 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger av garasje, som stemmer med dagens bruk. Bod i garasje er ikke inntegnet.

Barnehage / skole i området

Knausen barnehage ligger rundt 150 meter fra boligen. Hesseng flerbrukssenter (barneskole) ligger ca. 500 meter unna. Sandnes og Bjørnevatn skole (1.-10. klasse) ligger rundt 8 minutter unna med bil, mens Kirkenes ungdomsskole ligger ca. 10 minutter unna med bil. Til Kirkenes vgs. er det rundt 15 minutter å gå.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Varmepumpe i stue som var ny i 2022 og vedfyring i underetasjen. Vedovnen var ny i 2000.. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Det er gulvvarme på bad og i vindfang i 1. etasje.  Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 21 600,24 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer følgende:
Avløp: 4 524,-
Eiendomsskatt: 5 314,-
Feiing: 484,-
Renovasjon: 5 870,60,-
Vann: 4 693,56,-
Feste: 714,08,-

Eiendomsskatt

Det er i Sør-Varanger kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 295 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 255 460 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel 2018 - 2030
Reguleringsplan for Bjørkheim. Planid: 1979101.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1983/3158-2/84  Festekontrakt - vilkår  
17.08.1983 
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 106
BEST. OM VARIGHET
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1986/3335-1/84   ** Diverse påtegning  
10.07.1986 
KONTRAKTEN KAN IKKE SIES OPP SÅ LENGE DEN ER PANTSATT
TIL RETTIGHETSHAVER: DEN NORDENFJ.BYKREDITTFORENING

1982/1302-2/84  Registrering av festenr.  
26.04.1982 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:2030 Gnr:25 Bnr:2 Fnr:184

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sør-Varanger kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Einerholtet 18, 9912, Hesseng, Gnr. 25 bnr. 2 Fnr. 248 i Sør-Varanger kommune

Oppdragsnummer

89-23-0203

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.